Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Wat je eet ben je zelf

Description

Op deze blog hield ik bij hoe het bekende Wat je eet ben je zelf-dieet van Gillian McKeith verloopt. Na een periode van 2-3 maanden kwam ik erachter dat dit dieet niet bij me past, zoals alle andere dieten. De strijd om het gewicht blijft. Tijd om mijn eetpatroon eens onder de loep te nemen!


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*My Photo Album
* Gillian McKeith website
* Odin abonnementen
* Proefdiervrij
* Adopteer een kip
* Wakker Dier
* Adopteer een appelboom

schildklier...

Goh wat is er veel gebeurd in de tussentijd. Laat ik maar met de deur in huis vallen en vertellen dat ik nu 89 kilo weeg.

Dit is misschien een schok maar ik weet waardoor het komt: ik heb hypothyroidie, oftewel: mijjn schildklier werkt te langzaam. Hierdoor ben ik extreem moe (vandaar mijn lange afwezigheid) en ben ik nog meer aangekomen. Nu ik het sinds een paar maanden weet ben ik aan de medicijnen (schildklierhormonen) maar het duurt echt lang voordat je je balans daarin gevonden hebt.

Ik kwam maar aan en kwam maar aan en was moe, een jaar lang (vorig jaar). Ik dacht eerst dat het misschien stress was omdat ik het ontzettend druk had en daarna zonder werk zat, maar het hield maar niet op. Na kerst - waar veel mensen een aantal kilo's aankomen en ik niet, ik ging stug door met mijn 1 kilo per maand - dacht ik: hier klopt iets niet. Ook had ik het snel koud ondanks mijn aangekomen vet ;-).

Mijn kacheltje werkt(e) niet meer... Daar komt het op neer. Mijn temperatuur werd niet meer goed gereged en ik had regelmatig blauwe nagels en plotseling koud, en mijn spijsvertering ook niet. Ook had ik ineens snel blauwe plekken en viel mijn wimperhaar uit. Ik kwam dus maar aan, ook al sporte ik 2 tot 3 maal per week (afgelopen najaa)r, ook al at ik geen snoep, koekjes, chips, lekkernij. Ik liet zelfs de alcohol staan. ook omdat ik zo moe was.. Ik was echt aan het opletten en fanatiek aan het sporten omdat ik maar bleef aankomen. Dat hielp totaal niet en dat was dus raar.

Enniewee, ik ben nu tot 3 keer toe met mjn dosis omhoog gegaan en zit nu op de gemiddelde dosis van 0,075 mgram Thyrax per dag. Het gaat al stukken beter, ik fiets af en toe weer en wandelen gaat nu ook weer, iets wat ik vanaf janurai ECHT niet meer kon. En ik ga niet meteen meer na mijn werk rechtstreeks naar bed wat ook heerlijk is. Maar ik ben er nog niet.

Ik heb nog steeds minimaal 9 uur slaap per nacht nodig. Ik moet 's ochtends eerst mijn medicijnen innemen en een half uur wachten voordat ik kan ontbijten. Mijn ochtenden zijn ontzettend langzaam en ik begin vaak pas om half 11 op mijn werk (wat gelukkig kan). Stukken van meer dan 20 minuten fietsen per dag kan ik nog niet aan. Mijn bloeddruk is omhoog gegaan (bijwerking medicijnen) wat niet ten goede komt als ik gesport heb, wat ik afgelopen zondag voor het eerst weer eens geprobeerd heb sinds begin januari. Ik heb zeker nog 3 dagen daarna nagezweet en last van mijn bloeddruk gehad.

Verder kan ik zeggen dat k me twee van de zeven dagen in de week oke voel, 1 dag ben ik nog steeds bekaf en de rest ben ik moe. Ook is mijn gewicht nog niet gestabiliseerd, ik kom nog steeds een kilo per maand aan..

Volgende week moet ik weer bloed laten prikken om mijn waarden te laten meten. Ik heb een vermoeden dat mijn medicatie nog ietsjes omhoog kan, ik heb nog steeds niet mijn oude niveau terug, ik wil minstens naar mijn werk kunnen fietsen. Dat is een half uur heen en een half uur terug, Iets wat ik drie jaar geleden met gemak deed, mijn huidige werk is om de hoek bij mijn werk toen.

Ik ben nog nooit zo dik geweest. Ik heb een ontzettend dikke buik, ik lijk wel zwanger! Ik heb al meegemaakt dat mensen dachten dat ik zwanger was en ernaar vroegen. En soms zie ik mensen denken dat ik net een kind gehad moet hebben. Maar ik laat me niet gek maken. Ik ken deze verhalen van vriendinnen die ook zo dik zijn (geweest). Ik weet hoe het zit en sta open voor opmerkingen. Ik weet dat ik levenslang hormonen moet slikken omdat mijn schildkklier onderpresteert.

Ik vind het wel erg. Ik herken mezelf niet meer in de spiegel, dat heeft naast het gewicht ook te maken met de blik in mijn ogen die anders is omdat ik zo moe ben. Ik pas bijna geen kleding meer en baal want ik heb nu weinig geld om nieuwe kleding te kopen. Ook hoop ik dat het dit jaar nog overgaat zodat ik niet lang in dikke maten kleding hoef te lopen (maat 42 zit errug krap en ikmoet eigenlijk in maat 44). Op foto's herken ik mezelf niet meer. Ik denk: wie is die dikke tante?

Al met al ben ik blij dat ik weet dat er iets mis is met mij en dat ik weet wat het is en dat ik er iets aan kan doen. De medicatie is redlijk onschuldig mits je de juiste dosis gevonden hebt. En ja, je moet het de rest van je leven slikken, ik zie het meer als een vitaminepil die je iedere dag inneemt. En ik ben blij dat er niks ernstigs is, het zou allemaal veel erger kunnen zijn.

Ik hoop alleen dat ik in niet al te korte termijn mijn dosis gevonden heb en ik weer de juiste energiebalnas heb zodat ik weer kan bewegen, mijn lichaamstemperatuur goed is en mijn spijsvertering goed werkt zodat ik op mijn normae gewicht kan komen. En dan vind ik 78 echt wel prima.

Hoe vreemd is het om nu terug te lezen dat ik mezelf te zwaar vond toen ik 74 woog. Dat was toen zo, was ik het nu maar!

Ik heb vet overgewicht nu maar ik ben echt blij dat ik weet waardoor. Als ik mijn medicatiebalans gevonden heb doe ik het nog even rustig aan, dan ga ik meer bewegen en uiteindelijk misschien wle naar de dietist via de huisarts. Een ding is zeker: oergwicht is een lastpak, ik heb ook last van mij knieeen.

Iets wat ik al jaren weet maar nu nog meer: gezondheid is het belangrijkste wat er is. Ik hoop dat binnen een paar maanden weer te zijn.

Het allerbeste voor iedereen, volgende keer hoop ik een positiever bericht achter te laten,
groetjes,
Pookie

Posted: 18:38, 20/6/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Weer vergeten te wegen maar vind het niet zo erg.
Gisteren heb ik een stukje terug gelezen op mijn eigen blog en ik realiseerde me dat ik al zo lang met mijn gewicht bezig ben, dat komt niet goed over. Tenminste, dat kan niet goed zijn volgens mij. Wat ik er dan wel mee moet..
Ik schrijf nog maar even braaf op wat ik volgens de caloriechecker gisteren binnen heb gekregen. 29 september: 1571 kilocalorien, 66 gram vet, 14 gram verzadigd vet. Misschien moet ik hier ook maar eens mee ophouden.
Ik ga nu buiten wandelen, het is een beetje opgeklaard!
doeiii,
Pookie

Posted: 10:49, 30/9/2008
Comments (2) | Add Comment | Link

Ik heb het weekend weer niet bijgehouden.. Ik zit dan niet achter de computer en daarna weet ik het gewoon niet meer precies dus dan heeft het weinig zin het te noteren want het klopt dan toch niet. Ik ben gisteren uit eten geweest dus dat zal niet veel goeds zijn (kaasplankje??!!). Tja... Dan de getallen van vorige week maar:
25 sept: 1730, 62, 29 = teveel vet (komt door volle yoghurt en feta schapenkaas)
26 Sept: 1747, 52, 13 = netjes
Ik schrijf echt ieder pijnboompitje op dat ik eet, ik twijfel nog steeds of de calorien wel kloppen want 2000 kcal per dag is echt veel!

Ik las vandaag op de website Gezonder Afvallen dat overgewicht niet alleen bepaald wordt door teveel eten of te weinig bewegen, maar ook door aanleg, stress (dat kan een factor zijn bij mij) of getrouwd zijn!! Echt waar, lees zelf maar: http://www.gezonderafvallen.nl/page/871/ontstaan-overgewicht.html.

Als ik naar mezelf kijk eet ik niet teveel, alleen regelmatig toch teveel verzadigd vet, en ik beweeg ook niet extreem weinig. Ik sport twee keer per week 1,5 uur. Gisteren ben ik nog 1,5 uur gaan wandelen. Alleen kom ik niet iedere dag aan die 30 minuten beweging, maar toch de meerderheid van de dagen wel.

Ik snap er de ballen van, misschien moet ik er niet zoveel mee bezig zijn. Is dat het gewoon.

Ik ben me vanmorgen dus weer vergeten te wegen. Het zal geen verassing zijn wat er morgenochtend uit zal komen: zo rond de 81 kilo. Tja...

Posted: 12:34, 29/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

hee een lezer!

.. en ik lees net dat iemand gereageerd heeft op mijn blog! Ik was al even vergeten dat het openbaar was, het begon al echt een dagboek voor mezelf te worden (die dus niemand leest haha). Maar toch komt er blijkbaar af en toe iemand langs om mijn frustraties te lezen, en heel soms laat iemand dus ook nog een berichtje achter. Leuk 'anonymous' en bedankt voor je complimentje! Als je nog tips hebt voor me hoor ik het graag ;-). Ik hoop dat het goed met je gaat!

grtz,
Pookie

PS. Ik heb nog geen ovenrecepten gevonden, was wel al begonnen met zoeken via internet maar had even geen zin om met eten bezig te zijn..

Posted: 17:59, 25/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

kort..

Vanmorgen weer 1,5 uur gesport :-).
Nu even snel puur voor het bijhouden de getallen: 1774, 50 en 22, een hele nette dag gisteren!!

Ga binnenkort een overzicht maken van de afgelopen weken, misschien is er iets van een patroon te ontdekken wat kan verklaren wat net goed is aan mijn eetgedrag waardoor ik zo aangekomen ben (en niet meer afval).

doeiii,
Pookie

Posted: 17:56, 25/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

81,9

Ik woog maandagochtend 81,9 kilo. Ik blijf stijgen.

En gisteren heb ik 2081 kilocalorien gegeten, en 54 gram vet en 16 gram verzadigd vet. Dat ondanks een pizza met tonijn, maar dat was dan ook het enige vette. En het scheelt volgens mij dat ik geen olie heb gebruikt om in te bakken want dat hoeft nu eenmaal niet bij pizza. Ik denk dat we gewoon vloeibare boter moeten gaan gebruiken en niet in combinatie met olie want dan gebruik je toch te veel.

Ovenrecepten klinken dus goed! Ga ik recepten op zoeken...

ciao,
Pookie

Posted: 10:26, 24/9/2008
Comments (1) | Add Comment | Link

Wat moet ik ermee?

Heb me vanmorgen weer gewogen: 81.4 kilo... Snap het echt niet, moet ik me zorgen gaan maken?? Misschien is er lichamelijk iets mis dat ik zo aankom.

Enniewee, gisteren 17 september had ik 1790 kilocalorien en 68 en 29 grammen vet. Ik begin bijna te twijfelen of de calorien wel kloppen als ik mijn eten heb ingevuld, het is zo weinig.. Terwijl de vetten me om de oren vliegen, dat is nog heel moeilijk om daar onder het maximum te komen. Als je vlees eet en boter op je brood smeert en olie gebruikt om in te bakken zit je al bijna aan je tax.

Ik heb mijn kilo's aangepast in de caloriechecker, deze stond nog op 76 kilo kwam ik achter!

Het commentaar is nu:

Jouw eten bevat vandaag minder dan het gemiddelde aantal calorieën dan iemand als jij nodig heeft op een dag. Was dit een speciale dag? Als je altijd zo weinig eet, dan is dat niet erg want je bent aan de zware kant. Let er op dat je gezond eet, ook als je wilt afvallen.

Als ik altijd zo weinig eet is niet erg want ik ben aan de zware kant. Dat klopt ja maar ik blijf aankomen! Wat moet ik met dit 'advies'?

Over de vetten:

De hoeveelheid vet in je eten is prima: niet te veel en niet te weinig.

Je krijgt te veel verzadigd vet binnen. Dat vergroot je kans op hart- en vaatziekten. Je kunt je eetpatroon verbeteren door vaker te kiezen voor producten met weinig verzadigd vet. Neem bijvoorbeeld magere en halfvolle melkproducten, 20- of 30+-kaas, mager vlees en magere vleeswaren. Besmeer brood met margarine uit een kuipje en maak eten klaar met vloeibare margarine of olie. Let ook op dat je niet te veel vette extraatjes neemt, zoals chocolade, koek, gebak, snacks en zoutjes. Vaak zit daar veel verzadigd vet in. Op de Vetwijzer vind je gezondere alternatieven.

Even alles op een rijtje zetten.

Het bizarre is dat ik 20+-kaas gebruik, en halfvolle melkproducten, dieetmargarine en vloeibare bakmargarine olie. Ik eet misschien 1 keer in de week chocola en uiterlijk 1 keer per maand taart. Ik dirnk niet veel alcohol, maar let niet op of het vlees bij het avondeten vet vlees is of niet en ik hou wel van een snack 'savonds. alhoewel dit nooit veel is. Ik had laatst chips maar dat laat ik voortaan ook liggen want dat is echt megavet. Wat bleek verder dat een toastje met 20+ smeerkaas helemaal niet gezond is maar ook nog superveel vetten bevat. Zucht, wat moet ik ermee. Ik weet echt niet wat ik ermee moet. Dat klinkt ontzettend depressief eigenlijk maar het is zeker niet om te lachen.

Ik ga vanavond maar weer sporten, komen er vrolijke stofjes (dopamine) vrij waardoor ik me beter ga voelen..

grtz,

Pookie


Posted: 16:58, 18/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

81,0 kilo

Nou ik woog gewoon nog steeds 81 kilo gisteren. Echt bizar hoe mijn lichaamsgewicht in een paar maanden een paar kilo zwaarder is geworden: voorheen 77 kilo en nu dus 81.. Ik dacht dat je per jaar als je niet oplette 1 kilo per jaar aankwam, op een of andere manier is dat ineens 4 kilo geworden. Ik snap er werkelijk niks van.

septmeber 15: 1867 kilocalorien, 82 gram vet en 33 gram verzadigd vet. Te veel vet dus. Het lag aan pindakaas, olijfolie en gehakt en M&M's. NIet tegelijk M&M's en pindakaas op 1 dag eten dus.
september 16: 2353 kilocal., 95 gram en 45 gram. Slechte dag. Komt door broodje hamburger met kaas, chips maar ook toastje met 20+ smeerkaas! Dat is nog steeds ontzettend vet, suf. Maar chips is zoooo slecht. Als ik geen kaas op mijn (zelfgemaakte) hamburger had gegeten dan was het al stukken beter geweest. Of gewoon niet allemaal tegelijk op 1 dag.

Hmm, moet nieuw en mager toastbeleg bedenken, want altijd maar japanse mix wordt zo saai. Verder nog steeds uitkijken met kaas! Jammer..

groetjes van een sippe Pookie

Posted: 17:15, 17/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Zondag: vet en sport

Ik ben vrijdag en zaterdag vergeten helemaal in te vullen.. Ik heb geen feestmaal gehad dus ik verwacht niet extreem veel calorien of vet.
Welnu, gisteren dan, zondag de 14e: 2060 kilocalorien. Een rond getal. Vetten is wat minder goed (heb 1,5 saucijzenbroodje gegeten bij de erwtensoep, pindakaas op mijn boterham en een gebakken ei 's middags en gemengde noten 's avonds, ik kan precies zien waar het in zit!): 104 gram en 34 gram, allebei veels te veel! Heb wel weer 1,5 uur gesport gisteren, dat is wel positief.
Ik heb natuurlijk veel vetten gegeten wel en dat moet ik de volgende keer zien te voorkomen. Ipv een gebakken ei kan ik beter een gekookt ei nemen. Een worstenbroodje ipv een saucijzenbroodje maakt weer bijna niks uit. Dan kan ik beter een snee donker roggebrood met katenspek eten, dat scheelt dan weer wel. Of net meer op 1 dag en gebakken eieren eten en suacijzenbroodjes, dat kan ook ;-).

Vanochtend vroeg moest ik naar de tandarts (brrr), en heb me niet gewogen, dat komt morgenochtend wel weer, als ik het niet vergeet...

A domani, ciao,
Pookie

Posted: 13:51, 15/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

'nette' dag

2040 - 62 - 19, en nu nog het zonnetje!

Posted: 15:47, 12/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

eindelijk 2000!

Het is me 2 dagen gelukt om rond de 2000 uit te komen!
9 sept: 2011 calorieen. En dan heb ik voor mijn gevoel veel en ongezond gegeten (gebakken aardappelen, biefstuk, salade met dikke dressing en een wijntje en toastjes filet americain)
.
Het vet was inderdaad teveel: 95 gram, maar het verzadigd vet was weer goed: 19 gram. Dat scheelt dan weer ietsje.
10 sept: 1952 kcal, weer wijn en een toastje, maar ook een banaan en roosvicee als tussendoortjes. En een lekker Danone kwarktoetje genomen van iets meer dan 100 kcal per 100 gram en dat is veel! Wel gewoon lekker :-). Vet was oke: 61 en 16 gram.

Ik denk dat ik het nu een beetje door begin te krijgen hoe je niet al te vet kan eten, mischien dat dat me gaat helpen langzaamaan wat lichaamsvet te verminderen...
adios,
Pookie

Posted: 11:01, 11/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

81,1 kilo...

dat woog ik vanmorgen :-(. Of het nou toeval is dat ik me weer eens weeg in de week dat ik mijn maandelijkse ongemak heb en het daarom een kilo scheelt of omdat ik gewoon een kilo ben aangekomen weer, ik weet het niet. Maar ik heb nu een ijkpunt. Voor wat weet ik ook niet precies...

Nou ja, toch maar even kijken naar gisteren: 1323 kcal, 48 g en 18 g. Te weinig calorieen, al weer niet gehaald, vreemd hoor. Ik heb nog wel heerlijk gesport gisteren, voel je je goed door.

Ik heb geen idee waar dit naar toe gaat, ik hoop naar minder strakke kleding en een gezond lichaam.
..

Posted: 10:36, 9/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Te weinig calorieen = onvoldoende voedingsstoffen

Duh, gewoon vergeten te wegen vanmorgen!!!

Dat terwijl ik gisteren, achteraf gezien, een goede dag had. Oh nee, toch niet! Commentaar van caloriechecker:
Vandaag heb je te weinig calorieën gegeten om voldoende van alle voedingsstoffen binnen te kunnen krijgen. Was dit een speciale dag? Als je altijd zo weinig eet, dan kun je beter wat meer gaan eten. De energie die per dag minimaal nodig is om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen is ca. 1400 kcal voor vrouwen en 1700 kcal bij mannen.
Let er wel op dat je gezond eet. Met de groen geschreven producten zit je goed. Zorg ook voor voldoendebeweging. En blijf je gewicht regelmatig in de gaten houden.
Vooral de laatste zin is nu wel komisch om te lezen natuurlijk. Maar wist niet dat je ook te weinig kon eten! Ik heb totaal geen honger gehad gisteren, komt misschien omdat ik zaterdag teveel heb gegeten.

Mn getallen van gisteren:
1262 kcal, 42 g vet, 13 g verzadigd vet.

Trouwens: een jaar geleden toen ik de caloriechecker invulde had je idd dat bij sommige producten het vet of de calorieen in groen of rood aangegeven stonden. Groen was goed en rood, natuurlijk, fout. Maar dat doen ze nu niet meer. Dus heel handig om dat in het 'advies' te zetten dat ik meer groen moet eten. Nu klopt dat ook want ik heb gisteren niet mijn twee stuks fruit binnengekregen, en ook geen 200 gram groenten! De caloriechecker drukt je de feiten direct onder je neus, vandaag maar weer fruit kopen ;-)

grtz,
Pookie

Posted: 10:49, 8/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

oeps BBQ...

Gisteren een heerlijke BBQ gehad, wel 2521 kilocalorieen!!!
En 97 gramm vet en 39 gram verzadigd vet..
Sjeemienee!

Wat is me nou opgevallen de eerste week?
Dat in worst ontzettend veel vet zit, en in kaas en rauwe ham, mozzarella, gehakt in pastasaus, brie, gebonden soep, bladerdeeg, bonbons, ijs, dressing voor sla, koffie verkeerd, cake en kruidenboter.

Eigenlijk dus melkproducten zoals de melk in de koffie verkeerd en alle kazen (ben ik dol op!!). En verder heb je vet vlees. Dacht dat rauwe ham bijvoorbeeld toch mager was. Ga eens opzoeken wat mager beleg is bijvoorbeeld. Of ik moet meer afwisselen en yoghurt met muesli eten. Is volgens Sonja B juist goed die afwisseling, geen slecht idee!

Morgen sinds een paar weken weer eens wegen :-( Ik zie er tegen op, zal wel 80 kilo zijn.. Maar moet het wel bij blijven houden, dat het niet erger gaat worden!!!

Fijn weekend nog, ondanks de regen!
Pookie

Posted: 15:20, 7/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Twee volle en vette dagen...

Zo hoort het dus niet maar deze dagen wisselen zich gelukkig af met minder calorievolle dagen..
4 sept: 2191 kcal, 98 g, 43 g
5 sept: 2029 kcal, 60 g, 20 g

Posted: 11:17, 6/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Sonja B

Kom erachter dat ik uit mezelf al best wel gezond eet als je kijkt naar de 2000 kilocalorieen tenminste.., Je moet echt je best doen om daar bovenuit te komen!Alleen dat vet he? Daar om je snel boven!! En dat terwijl ik geen rollen koekjes wegwerk.. Het is de volvette kaas, eerlijk maar oh zo verraderlijk. Had Sonja B toch gelijk!


2 sept/dag 3: 1871 kcal, vet: 85 gram, verzadigd vet: 33 gram.

3 sept/dag 4: 1240 kcal, vet:46 g, vv: 17 g

doeiiii,
Pookie

Posted: 18:47, 4/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Te weinig calorien? Te veel vet..

Gisteren, dag 2: 1514 kcal, bizar weinig! Heb toch echt alles opgeschreven wat ik gegeten heb. Is maar goed ook want heb niet gesport. Wel: te veel verzadigd vet 26 gram ipv 22 gram. Verder alles prima. Misschien zit het hem in de verzadigde vetten...

Posted: 16:14, 2/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Overzicht dag 1

Dag 1 volgens de Caloriechecker.
Totaal 2175 kilocalorieen.

Advies:
Jouw eten bevat vandaag ongeveer het gemiddelde aantal calorieën dat iemand als jij nodig heeft op een dag. Omdat je gewicht gezond is, is dat voor jou een goede hoeveelheid. Let er wel op dat je eten verder ook gezond is. Met de groen geschreven producten zit je goed. Zorg ook voor voldoende beweging. En blijf je gewicht regelmatig in de gaten houden.
Dit advies is gebaseerd op de door jou opgegeven voeding van slechts 1 dag. Het geeft dan ook géén oordeel over jouw gemiddelde voedingspatroon!

Over vet:
De hoeveelheid vet in je eten is prima: niet te veel en niet te weinig.Je krijgt te veel verzadigd vet binnen. Dat vergroot je kans op hart- en vaatziekten. Je kunt je eetpatroon verbeteren door vaker te kiezen voor producten met weinig verzadigd vet. Neem bijvoorbeeld magere en halfvolle melkproducten, 20- of 30+-kaas, mager vlees en magere vleeswaren. Besmeer brood met margarine uit een kuipje en maak eten klaar met vloeibare margarine of olie. Let ook op dat je niet te veel vette extraatjes neemt, zoals chocolade, koek, gebak, snacks en zoutjes. Vaak zit daar veel verzadigd vet in. Op de Vetwijzer vind je gezondere alternatieven.


Mijn commentaar:
Ik heb gisteren 1,5 uur gesport en met het aantal calorieen valt het wel mee dus ik ben niet ontevreden. Dat van dat verzadigde vet klopt wel. Ik hou van volle kaas en ik had een tompoes op.. Maar verder heb ik altijd dieetmargarine en bak ik olie/vloeibare margarine en heb verder altijd mager broodbeleg. Hmm, moet een laagje dieper graven om erachter te gaan komen waar ik nu dik van ben/wordt...

Posted: 13:39, 1/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Help!

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weeg nu 80 kilo en ik heb 82 gewogen!!!
Niks geen South Beach meer gedaan, ik wordt zwaar (haha) ongelukkig van een dieet en op de lange termijn werkt het niet dus ik heb tegen mezelf gezegd dat ik dt ook niet moet doen. Totdat ik me eind juli woog, want mijn broeken begonnen wel heel erg krap te zitten: 8o kilo was het oordeel, en een week later 82 kilo!!!! Onbegrijpelijk, waar kwam dat vandaan? Toch niet alleen maar van de overgang van het werken in een winkel naar een kantoorbaan (veel beweging naar weinig beweging)? Of toch wel na 7 maanden?
Uit paniek heb ik 1 week Atkins gedaan, deze keer geen hartkloppingen maar wel misselijk van het vet, en dat scheelde uiteindelijk 2 kilo. Ik was van82 naar 79 weer naar 80 kilo terug. Ik was er niet echt mee opgeschoten maar het voelde ook niet goed dat dieet. Na de 1e week ben ik er ook weer mee gestopt, veel te ongezond. En sindsdien half augustus weeg ik 80 kilo.
Nu ben ik par half juli intensief aan het sporten, 3 keer per week 1,5 uur een combinatie van krachttraining en cardio. Misschien dat dat ook iets scheelt, maar dat voelt iig goed.
Verder begrijp ik er echt helemaal niks van dat ik ondertussen zoveel meer ben ga wegen. Ik wil dit ook niet. Het enige wat ik me nu kan bedenken is mijn voedingspatroon eens onder de loep te nemen en te kijken of ik wat raars kan ontdekken. Iets wat erin geslopen is de afgelopen maanden waar ik me niet bewust van ben. Ben ik meer gaan eten? Of anders misschien?
Ik vul nu sinds gisteren de caloriechecker weer in, ik hoop dat ik er wat wijzer van wordt...

grtz,
Pookie

Posted: 13:12, 1/9/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Ik ben er bijna klaar voor... voor South Beach. Moet me nog even mentaal voorbereiden! Ik zou willen dat ik nu al die eerste twee weken erop had zitten. En dat die dikke pens een stuk minder was. Met dit weer valt er weinig meer te verbergen!! Heel confronterend :-(. Heb gisteren en vandaag een mini magnum op, morgen de laatste en dan is de verpakking leeg. Opperdepop. Het is tijd voor extra inspanning om op gewicht te komen. Ik moet streng zijn voor mezelf. Aanstaande maandag is het zover!

Posted: 16:47, 6/5/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

<- Last Page | Next Page ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer