Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Hoe gaat het met Door?

Uitvaartgegevens van Door

07:54, 16/9/2014 .. 0 comments .. Link

Hallo allemaal,

dit wordt het laatste stukje wat wordt gepost en gaat over de uitvaartgegevens:

De uitvaartdienst van Door zal op donderdag 18 september 2014 plaatsvinden.

Om 13.30 uur is er de mogelijkheid om afscheid te nemen van Door
Om 14.00 uur begint de afscheidsviering
Aansluitende is er om 15.00 uur de mogelijkheid om de familieleden te condoleren in de koffiekamer

Locatie:

Uitvaartcentrum Johannes Poststraat
Johannes Poststraat 26
1624 CC Hoorn

In plaats van bloemen stelt Door een donatie aan de KWF Kankerbestrijding of aan De Zonnebloem, afdeling Grote Waal zeer op prijs.
Voor beide zal een bus beschikbaar zijn bij het condoleance register.

Mama houdt van kleurige kleding.

 

Afscheid nemen,

Als je "afscheid" nemen gaat van het leven,
is dat het loslaten van dit aards bestaan,
maar weten, dat je naar een andere dimensie over zal gaan.

Al je dierbaren loslaten, de kinderen, kleinkinderen, 
zussen, zwagers, vrienden en familie, dat is raar.
Maar weet dat ik geleefd heb! En zo is het goed.

Het licht zal op mij schijnen
alleen mijn omhulsel zal verdwijnen,
maar mijn innerlijke wezen blijft bestaan.

Wees daarom niet verdrietig,
maar herinner mij in de betere momenten
Ik heb geleefd, ik heb bestaan!

                                          Door Muntjewerff

 

 

 

 

 Zaterdag, 13 september, het is zover

10:42, 13/9/2014 .. 2 comments .. Link

Hallo allemaal,

Mama, Door heeft om 10:42 uur haar laatste adem uitgeblazen. Ze was in het bijzijn van haar zussen, Annie, Hennie en Martina, haar zwager Peter en tantezegger Kirsten.

Toen ze eenmaal zwakker werd was het binnen 3 ademteugen gebeurd. Ze heeft gewacht tot wij als kinderen niet bij haar waren. Ze is ondanks haar strijdbaarheid heel vredig en rustig ingeslapen. 

Vlak voor haar overgang was duidelijk dat ze contact had met de andere zijde en stak ze ook echt haar hand naar hen uit, alsof ze iemand wilde vastpakken.
Wij zijn er van overtuigd dat ze door haar zus Jannie is meegenomen. 

Meer informatie over de uitvaart zal nog volgen.

 

Liefs, Angela

 

 

 Zaterdag morgen, 13 september, vasthouden

06:16, 13/9/2014 .. 0 comments .. Link

Hallo allemaal,

Zoals jullie gisteren verteld verwachten de doktoren dat mama, Door elk moment kan overlijden. Maar zover is het nog niet...

Gistermiddag had ze haar twee nichten uit Hoogwoud op visite en samen met haar zus Martine begonnen zij het lied van Gabriel te zingen en mama, Door zong het zo met ze mee. Vervolgens zongen ze nog samen 'de kleine muzikant'. 

Ze vertelde ook ergens in haar slaapwake dat ze Joep had gezien, de oude zwarte hond van haar moeder, inmiddels ook al weer meer dan 30 jaar dood, die blij kwispelde met zijn staart. 

Gistermiddag begon ze van kleur te veranderen en kwam alle familie bijelkaar. Het was duidelijk dat mama op iedereen wachtte. Ook op haar zus Annie uit Emmeloord. Toen zij eenmaal binnenwas zei mama, zei Door: "Nu mag ik gaan."  dat was rond een uur of half negen. Een uiterst emotioneel moment... 

We stonden met zijn allen; haar kinderen, kleinkinderen met aanhang, haar zusters en zwagers rond haar bed en hebben haar allemaal veel liefde geschonken. Ze heeft heel bewust gekeken of echt iedereen erwas en koppelde de stelletjes aan elkaar.

Mama vertelde vlak daarvoor ook nog een heel duidelijk verhaal: ze was namelijk op weg naar iets toe en zag een man liggen op straat. Dit vond ze wel vreemd, maar is op dat moment doorgereden. Op haar terugweg zag ze dezelfde man nog steeds op straat liggen en besloot er toch naar toe te gaan. Ze vroeg de man of hij was gevallen waarop het antwoord bevestigend was. Vervolgens vroeg ze of de man al hulp had gehad, waarop hij zei dat mama, dat Door de eerste was, in de drie dagen dat hij op straat lag, degene was die hem aansprak en hulp aanbood. Mama is vervolgens samen met de man bloemen gaan plukken en ze hebben een krans hiervan gevlochten. De man lag vervolgens weer neer en ze hebben de krans van bloemen om hem heen gelegd. Daarna heeft mama hem verteld dat hij in vrede kon gaan, dat iedereen, vrienden en niet-vrienden hem in vrede en liefde lieten gaan. Vervolgens ging de man.... 

Mama, Door vertelde dat ze zich heel gelukkig voelde dat ze deze man heeft kunnen helpen, en dat het een schande was dat sommigen personen gewoon aan mensen in nood voorbij lopen. 

Wellicht overbodig om te zeggen, dat dit verhaal van mama, van Door zich ergens in haar tussenwereld heeft plaatsgevonden. 

Gedurende de dag heeft mama, heeft Door niet meer geplast en de nachtzuster vertelde ons dan ook dat langzaam aan haar nieren en lever het begeven. Opvallend is wel dat er feitelijk op haar eigen verzoek een twee-sporen beleid wordt gevoerd: aan de ene kant de palliatieve sedatie met morfine zodat ze geen pijn meer heeft en aan de andere kant antibiotica om de ontstekingen tegen te gaan, wat feitelijk een behandelvorm is. Wat dus uitstel betekent van het moment van overlijden. 

Mama, Door weet dus dat ze mag gaan, maar houdt tot nu toe nog aan het leven vast. Ze slaapt oppervlakkig en is nog heel alert. Op dit moment lijkt het alsof ze een heel gesprek voert in haar slaap, echter er worden geen echte woorden meer gevormd. 

Liefs, Angela

 

 

 Vrijdag 12 september, doctoren geven op

10:40, 12/9/2014 .. 0 comments .. Link

Hallo allemaal,

Mama, Door heeft een rustige nacht gehad, met een heel kundige nachtzuster, die haar op inventieve wijze hielp om makkelijk te kunnen plassen of goed in haar bed te kunnen neerleggen.

In de nacht is ze een paar keer wakker geweest en wilde met mij dan even een kruiswoordpuzzeltje maken, om vervolgens binnen een minuut alweer in slaap te vallen. Om een uur of half vier, toen ze weer wakker werd viel me op dat haar spraak, haar verstaanbaarheid achteruit is gegaan, zoals dat ook op maandag was, toen ze zo verschrikkelijk ziek is opgenomen. We hebben soms moeite om haar te verstaan. 

De frequentie waarin ze pijnstilling nodig heeft wordt steeds groter, dus de morfine is steeds sneller uitgewerkt. De dosis is inmiddels ook al verhoogd.

Vanmorgen kwam de dokter langs die aangaf dat het een zeer zorgelijke zaak is en dat ze verwacht dat mama uiterlijk binnen enkele dagen zal overlijden. Eigenlijk willen zij haar nu ook van de antibiotica afhalen omdat ze er geen heil meer in zien en mama / Door aan de morfine pomp te leggen om te zorgen dat ze geen pijn meer zal hebben. 

Ik had liever leuker nieuws voor jullie gehad.....

Liefs, Angela

 Donderdag 11 september, Rustige Dag

23:17, 11/9/2014 .. 0 comments .. Link

Hallo allemaal,

Donderdag is nu net voorbij en al met al is het een rustige dag voor mama, voor Door geweest. Ze heeft weer veel geslapen en wanneer de visite er is pept ze zich wat meer op. 

Ze geeft nu wat meer pijn in de buik aan, waarvoor ze dan pijnstilling in de vorm van morfine krijgt. Vanmorgen heeft ze nog een beetje brinta gegeten, vanmiddag een 3/4 beker met bouillon gedronken en vanavond een koffie met een half tarwebiscuitje gegeten. Verder drinkt ze zo tussendoor wat water. De dag verliep al met al redelijk rustig, met hier en daar een artsbezoek, wat bloedafname vanwege een lichte verhoging vanmiddag. Hans, haar zwager was vanmorgen bij haar en ze heeft een nieuw matras gekregen, weer een met een pomp met drukverdeling op voorschrift van de wondverpleegkundige. Coby, haar zus is ook nog even in de ochtend langsgeweest. We hebben over de dag kleine momenten gehad waarop ze helder en duidelijk kon spreken met de visite en degene die waakten. Net vroeg ze me om een beetje te gaan puzzelen samen, om vervolgens weer heerlijk in slaap te vallen. Wat me nu dus de gelegenheid geeft om even dit stukje te schrijven. 

Een grapje met de verpleging lukt haar ondanks alles ook gewoon nog. 

Mama, Door hoeft geen extra kaliumchloride meer te nemen, gelukkig, want dat drankje vond ze heel vies.... Wel krijgt ze nog een transfusie met extra trombocyten of witte bloedplaatjes om haar een boost te geven. De waarden bleken vandaag net iets te ver te zijn gedaald. Het keren op haar zij kost haar wel steeds meer moeite, gaat vaak gepaard met pijn en kost derhalve heel veel energie. En er is haar beloofd dat ze een vervanging krijgt voor de daktarin gel voor in haar mond, omdat ze hier toch ook wel sterk op reageert, maar dat ik vanavond terugkwam, bleek deze nog (steeds) niet geleverd te zijn en de nachtzuster kan dit ook niet terugvinden. Dus daar kunnen we pas morgenochtend weer achteraan gaan. Ze heeft nu dus vandaag voor haar mond niets genomen, terwijl vanmorgen geconstateerd was dat het plekje op haar tong groter was geworden en de opgezette pijnlijke klier in haar hals daarvandaan komt. 

Haar kleinkinderen Renze en Andrea kwamen ook nog even afzonderlijk van elkaar langs in de namiddag. Dat vond mama, Door heel erg fijn. Vanavond naast Solvej en Ruud zijn haar zus Hennie en zwager Peter en haar andere zus Martina met haar dochter ook nog even langs geweest.

Morgen zal er wanneer er iets te melden valt weer een nieuwe update volgen. 

 

Liefs, Angela namens Door

 Donderdag 11 september, Volhouden

09:31, 11/9/2014 .. 1 comments .. Link

Hallo allemaal,

We kunnen merken dat mama, Door zwakker wordt. Alhoewel ze nog steeds ontzettend opleeft wanneer er visite is. Daar is ze echt heel blij mee, al kan het natuurlijk niet te veel in een keer en maar voor korte momentjes. Mama, Door zakt tijdens de bezoekjes ook vaak wel even in slaap. Ze behoeft wat meer zorg en ze kan eigenlijk niet meer zo goed eten en drinken. Dan raakt haar keel overprikkeld wat weer hoesten oplevert, met sputum, waar ze dan weer misselijk van wordt. Voor de schimmel in de mond moet ze de daktarin gebruiken, maar ook dit geeft haar problemen. We hebben haar pruik nu af, omdat haar nek / hals gebied schraal werd van het liggen en schuiven en haar oren ook al korstjes vertonen. Ze moest gisteren ook extra kaliumchloride drinken, wat ruikt als pepermunt, als dusdanig ook smaakt, maar dit was voor mama's / Door's mond veel en veel te scherp en daardoor dus ook vies. Haar hele gezicht vertrok erbij. 

Maar moeder blijft optimistisch. Wanneer de dokter komt geeft ze aan dat ze nog niet klaar is en dat ze blijft vechten. De antibiotica doet nog steeds goed zijn werk. Wel is het zo dat mama, Door nu wel wat vaker morfine tegen de pijn krijgt. Gisteravond gaf ze ook aan dat ze meer pijn in de buikholte heeft. Op haar zij liggend wordt haar ademhaling wat rustiger. Haar zuurstofgehalte naar de organen toe is gelukkig nog goed, dus ze hoeft niet meer zuurstof te krijgen. 

En natuurlijk, zoals we haar kennen, blijft mama, blijft Door de stoere en sterke vrouw die ze altijd is geweest. De visite wordt getroost wanneer zij er even doorheen zitten en hun verdriet tonen. 

Haar nachts is verder heel rustig verlopen met veel slapen omdat ze erg moe was. 

Liefs, Angela namens Door

 

 

 woensdag 10 september, Wilskracht

08:35, 10/9/2014 .. 1 comments .. Link

Hallo allemaal,

Mama, Door is door de eerste twee nachten goed heengekomen. Ze slaapt veel en heeft veel rust nodig. Gisteren knapte ze in de loop van de dag steeds wat meer op en was ze duidelijker te verstaan. De koorts was enigszins gezakt, maar de ontstekingswaarden in haar bloed waren nog torenhoog. Ze is dus nog steeds heel erg zwak, al voelde ze zich vergeleken met maandag vele malen meer beter.

Mama, Door heeft ook weer meerdere artsen aan haar bed gehad. Ze bleek de ochtend nuchter te moeten zijn, echter hier waren wij niet van op de hoogte gesteld. Dus toen ze eenmaal trek had in een kopje koffie hebben we haar die gegeven. Ook gaf ze op een gegeven moment aan dat ze trek had in een bordje Brinta, maar ook daar moest ze op wachten totdat de dokter was langsgeweest en groen licht gaf dat ze weer wat mocht eten. Ze wilden haar maag even een aantal uren volledig rust geven, vanwege de infectie en ontsteking rondom de maag en alvleesklier.

De antibiotica die ze krijgt lijkt dus goed aan te slaan, maar zelf heeft ze dus nog niet genoeg antistoffen ofwel weerstand om de ontsteking zelf te kunnen bevechten.
Even rond 13:00 uur heeft ze eindelijk dat bordje Brinta kunnen eten, en die heeft ze dan ook met smaak opgegeten. In de ochtend kwam de notaris nog versneld langs voor de bespreking van haar testament, waarvoor ze in de middag al haar handtekening heeft kunnen zetten. Met onze dank aan de notarissen van Notaris Kantoor Appel om zo snel en welwillend mee te helpen.

Mama, Door is dan ook erg blij dat ze deze klus ook nog zelf heeft kunnen klaren. Ze geeft bij de dokters en aan ons aan dat ze nog niet klaar is om te gaan. Ze heeft nog een aantal zaken die ze graag afgerond zou willen zien worden, wat haar drijfveer is om nog even langer bij ons te blijven. Puur op wilskracht dus.

"s Middags is ze nog naar beneden geweest voor het opnieuw aanprikken van haar andere arm, want haar infuus aan de linkerzijde was gaan lekken. Daarna kwamen de kleinkinderen en nog drie vriendinnen langs. Je ziet haar dan opknappen en zich oppeppen met al deze aandacht. Ze is hier erg blij mee. Wel heeft ze daarna uiteraard de tol moeten betalen en heeft heel veel geslapen. Wanneer ze dan wakker is, is ze blij en opgewekt. Ook ligt Door nu wat meer op haar zij.

In de nacht heeft ze veel moeten plassen wat ook pijn gaf in de buik. De urine is nu opgevangen om te testen op een ontsteking. De uitslag hiervan zal nog volgen. Ze heeft verder zelfstandig kunnen drinken en heeft ook een halve beker cup-a-soup naar binnen weten te werken. Halverwege de nacht was ze een tijdje wakker, goed aanspreekbaar en monter. Verder heeft ze goed geslapen.

Henny en Peter hebben de middag-avondwake gedaan, daarna hebben Solvej en Ruud vanaf een uur of negen de avond-nachtwake gedaan en is Johan nu bij moeder. Vanmiddag los ik hem hierbij weer af.

Veel liefs, Angela namens Door

Door met Angela

 

 Oproep: foto van of met Door

08:44, 9/9/2014 .. 0 comments .. Link

Hallo,

Mama, Door is nog op zoek naar foto s waar zijzelf op staat in leuke situaties en bijzondere gelegenheden.

Zoals tijdens het kaarten bij de kaartclub bijvoorbeeld, of in functie bij de Zonnebloem, of welke andere situatie dan ook.

Zij wil een selectie hiervan tonen bij de uitvaart. 

Dus als jullie iets hebben mogen jullie dit zo spoedig mogelijk mailen naar: nimble4u@quicknet.nl   

Mocht je dit niet kunnen mailen, dan is een echt exemplaar ook goed, welke we kunnen retourneren. 

 

met hartelijke dank,

 

liefs, Angela, namens DoorDinsdag 9 september, Kritiek

06:21, 9/9/2014 .. 1 comments .. Link

Hallo allemaal,

Daar waar het het weekend allemaal zo goed ging, is maandag een dag van bergafwaarts gebleken. 's Nachts moest mama steeds meer slijm ophoesten en was ze erg misselijk geworden.
In de ochtend heeft ze Solvej gebeld dat ze een probleem had en is Rudi naar haar toe gegaan. Daar bleek de situatie dusdanig dat de eerste hulp is gebeld en ze naar het ziekenhuis is gebracht door Rudi.
Er werd in eerste instantie gedacht aan een infectie in de longen. Echter ze bleek meer pijn aan te geven in de buikholte. Door de dag heen werd haar spraak steeds onduidelijker. Rudi is tot ca. 14.00 uur bij haar gebleven totdat ze goed en wel sliep. 

Maar zoals we mama kennen: nog geen half uur later heeft ze mij gebeld om me te vertellen dat ze in het ziekenhuis lag. Ze was toen al moeilijker te verstaan.

Vroeg in de avond zijn Johan en ik naar het ziekenhuis gegaan. Toen ik daar aankwam was de chirurg haar net aan het onderzoeken. Op basis van de hele dag aan onderzoeken werd gisteravond een nieuwe CT-scan van haar buik gemaakt.
Deze scan levert ons slecht en onverwacht nieuws op. Uit deze scan blijkt dat er een flinke ontsteking zit tussen de maag, begin van de darm en de alvleesklier, waarbij luchtbelletjes te zien zijn, wat duidt in ieder geval op een gaatje. Dat verklaart ook waarom mama de afgelopen weken aldoor zo moest boeren. In de CT-scan die de dag voor de chemo is gemaakt op 3 september was op die plek wel wat vocht te zien, maar was deze complicatie niet te voorspellen.

Deze ontsteking zit helaas op een dusdanige plaats dat opereren uitgesloten is. het gebied rondom de alvleesklier wordt door een ontsteking heel erg week. Daar komt bij dat na de 5e dag van de chemo haar bloedwaardes al helemaal op de bodem liggen en ze dus op dit moment geen enkele afweer van zichzelf heeft. 

De situatie is dusdanig kritiek dat we gisteravond gestart zijn met waken. De eerste 48 uur is het meest kritisch. Mama ligt nu met antibiotica en extra zoutoplossing aan het infuus en krijgt ze tegen de pijn morfine injecties. 
We hebben gisteravond/vanacht met zijn achten bij mam gezeten: Johan en Annelies, Henny en Peter, Solvej en Rudi en John en ik (Angela). We zijn nu begonnen met een aflosschema. 

Ze is de nacht redelijk goed doorgekomen, al voelt ze wel wat warm. Nu ligt ze (mede als gevolg van de 2e morfine injectie) heerlijk te slapen. Wanneer ze nu wakker is klinkt ze weer wat helderder. 
Het is ontzettend afwachten geblazen hoe en of ze zich hier door heen weet te slaan. 

Liefs, Angela namens mama / Door

 

 Zondag 7 september, het afgelopen weekend

17:10, 7/9/2014 .. 1 comments .. Link

Hallo allemaal,

Ik ben vrijdag bij Varsha op verjaardag geweest. Dat is me gelukt. Wel was ik na het eten moe en hebben John en Angela me weer netjes naar huis gebracht. 
Soms heb ik veel moeite om van de rolstoel in de auto te komen en ook weer eruit. Maar andere momenten gaat dat eigenlijk weer heel goed. 
Maar zo vlak na de chemo was dit kunstje best wel stoer. 

Ook de afgelopen dagen ben ik niet misselijk geweest en zaterdag voelde ik me al minder moe. Vannacht heb ik heerlijk aan een stuk door kunnen slapen en voelde ik me nog meer uitgerust. 

Mijn blik is helder, maar te veel inspanning lukt nog niet. Ik raak wel sneller vermoeid, maar als ik lekker op bed zit, voelt het alsof ik de wereld aan kan. 
Wel heeft de zorg me extra pleisters gegeven voor mijn ellebogen. Zelfs de knokkels van mijn handen hebben een tere huid gekregen, maar zijn gelukkig nog niet stuk. 
Ik ben zelfs ook al weer zelfstandig naar de WC geweest, maar zorg er wel voor dat ik dat niet meer in de nacht doe ;). 

Mijn mond knapt goed op van het antischimmel medicijn en daar ben ik heel blij mee, al is het nog niet over we gaan de goede kant op.

Wanneer jullie bij mij op bezoek komen, houdt er dan nog wel rekening mee, dat je me helaas nog niet zomaar kunt knuffelen of zoenen, omdat mijn bloedwaardes dalen door de chemo en ik dus bevattelijker ben voor alles.
Maar wanneer je zeker weet dat je helemaal op en top gezond bent, mag het uiteraard wel.... Over 1 week en over 2 week worden deze waardes weer opnieuw geprikt en dan weten we hoe goed mijn weerstand is.

Van het weekend ben ik weer verblijd met mooie kaarten en met visites, daar word ik wel heel blij van. Al kan het voorkomen, dat ondanks een afspraak die we gemaakt hebben, ik toch te moe blijk te zijn voor het bezoekje. Neem dit me dan niet kwalijk, maar kom gewoon op een ander moment (na gebeld te hebben) nog een keer langs. Hoe beter ik binnen mijn grenzen blijf, hoe beter ik kan herstellen van alles. Zo heb ik ook even tegen Angela moeten zeggen, dat ze me maar over een uur of zo moest terugbellen om dit blog te kunnen gaan schrijven. Ik was gewoon nog net even te moe, na een inspanning geleverd te hebben.

Liefs, Door 

 

 

 

 

 Vrijdag 5 september, het nachtelijk avontuur

17:00, 5/9/2014 .. 1 comments .. Link

Hallo allemaal,

De eerste dag na de chemo en ik voel me nog steeds niet misselijk! Joehoe! Wel ben ik erg moe, waardoor ik wat lastiger uit mijn woorden kom. Fysiotherapie heb ik dan ook af moeten zeggen.
Vannacht toen ik ging plassen, was ik zo moe dat ik niet meer van de WC af kon opstaan. Juist deze nacht had ik mijn mobiel niet meegenomen op mijn rollator. Na een lange tijd proberen, heb ik mij daarom maar van de wc laten glijden tot ik op de grond was en ben ik naar de kamer gaan tijgeren. Daar kon ik gelukkig de gewone huistelefoon bereiken en toen heb ik om hulp gebeld die er gelukkig ook vrij snel aankwam. Zij hebben me van de grond getild en weer in bed gelegd. Ik was flink koud geworden, maar kon gelukkig snel weer in slaap komen en heb daarna lekker door kunnen slapen tot 7:45 uur. De komende dagen dus maar niet meer zelfstandig als er niemand in de buurt is aan de wandel....

Ik drink lekker over de dag door, omdat dit belangrijk is voor mijn levenswater en voor mijn mond. Anders kan die laatste heel droog worden. Ada van de Zonnebloem kwam langs en bracht 2 heerlijke flessen sap mee. Mijn jongste zusje kwam weer lekker de was brengen, Angela heeft me geholpen met de aanvraag voor een personen alarm, wat is dat een onoverzichtelijk iets zeg... en er is gebeld voor een electronische deuropener. We gaan zien hoe snel dit geleverd gaat worden.

Nu is het wachten op de huisarts .....

Ik blijk een schimmelinfectie te hebben in de mond: dus heb een nieuw medicatie voor geschreven gekregen. Hopelijk helpt dat goed in de mond. Met de huisarts verder gesproken over als ik tegen het einde ga lopen.

Nu ga ik nog lekker proberen bij John en Angela te eten, want Varsha viert vanavond haar verjaardag (ze was gister jarig).donderdag 4 september, het eerste levenswater

16:27, 4/9/2014 .. 1 comments .. Link

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik de eerste kuur gehad. Het was een hele dag zo. Om even over elf uur vanmorgen was ik in het ziekenhuis. Eerst had ik een afspraak bij dr. Tiemessen, daar nog even de laatste dingen besproken voor de chemo. De Ct-scan uitslag was minder gunstig dan ik had gehoopt. De tumoren waren allemaal gegroeid. Heel specifiek was ze hier verder niet over. Mijn bloedwaardes zijn gelukkig allemaal wel goed.

Vervolgens ging ik naar de dagbehandeling op poli 11a waar de chemo's toegediend gingen worden. Daar moesten we lang wachten. Pas om 13:15 uur had ik de eerste injectie erin zitten met de zoutoplossing en een anti-misselijkheids middel. Vervolgens kreeg ik Pemetrexed voor 10 min. en werd er weer gespoeld voor een half uur. Pas daarna kreeg ik de Carboplatin voor een uur, met weer naspoelen.

Op de afdeling wordt goed voor je gezorgd. We hebben een lunch gehad met een cup a soup. Lekker drinken erbij gehad, door de dag heen. Samen met Angela een spelletje Craps (met 6 dobbelstenen) gespeeld, lekker gelezen en gepuzzeld. Tot nu toe voel ik me erg goed.

Toen ik thuis kwam, bleek het slot kapot en stonden we buitengesloten. Gelukkig kwam Eddie met al zijn instrumenten en met de hulp van Johan konden we alsnog naar binnen. De slotemaker heeft het slot toen hij na zo'n 3 kwartier kwam alsnog gerepareerd, gelukkig. De buurvrouw kwam met een bosje rozen, waar ik heel blij mee ben.

Tot nu toe is de chemo me dus honderd procent meegevallen. Ik noem de chemo dan ook mijn levenswater, omdat het mij mijn leven verlengd en in kwaliteit gaat verbeteren. Ik hoop dat jullie er ook allemaal zo tegen aan willen gaan kijken.

Liefs, Door woensdag 3 september, het avontuur gaat beginnen

18:45, 3/9/2014 .. 1 comments .. Link

Hallo allemaal,

Zoals jullie weten ben ik eind juni gediagnosticeerd met uitgezaaide longkanker in mijn hersenen en bijnieren. Om precies te zijn gaat het om een adeno carcinoom. (een kwaadaardige tumor gebaseerd op klierweefsel). 
Dit nadat ik op dinsdag op weg naar de kaartclub spontaan van mijn fiets viel, en woensdag ochtend bij het van de trap lopen opnieuw mijn been onder mij wegviel en ik dus van de trap gleed. 

Inmiddels heb ik 5 bestralingen gehad aan mijn hoofd, waarvan de laatste op 1 augustus was. De eerste week na de bestraling heb ik het toch wel zwaar gehad. Na ca. 2 weken daarna begon mijn haar uit te vallen en heeft Sandra Mol mijn haar volledig met de tondeuse weggeschoren. Zelf vond ik het vrij eng om naar mijn kale hoofd te kijken, dit is toch wel zeer confronterend. Maar iedereen om mij heen vind dat ik een heel mooi hoofd heb, ook zonder haar. Nu ben ik erg gelukkig met mijn pruik. 

Twee weken geleden is er een nieuw biopt genomen, nu van mijn bijnieren om te kijken of er misschien kankercellen tussen zouden zitten die gevoelig zouden zijn voor eiwit therapie. Vorige week kregen we hiervan de uitslag en helaas is dit niet het geval. Dat houd in dat er nu alleen nog de mogelijkheid is om met chemotherapie te proberen de tumoren in toom te houden. Daarmee ga ik dus vanaf morgen starten. 

Vandaag heb ik een nieuwe CT-Scan gehad welke als uitgangsprincipe wordt gebruikt. Mijn bloedwaarden zijn bepaald en ik heb een gesprek gehad met de verpleegkundige van de afdeling waar morgen de chemo wordt toegediend. 
De gehele toediening kan wel zo'n twee uur in beslag gaan nemen. Eerst krijg ik een middel toegediend tegen misselijkheid, daarna een ander middel wat ca. 10 min. moet inlopen via het infuus. Vervolgens moet er dan bijna een uur rust ingelast worden alvorens ze de chemo carboplatin gaan toedienen. Het inlopen van deze chemo duurt ca. een uur. Ik kan van de chemo heel erg misselijk gaan worden....

Een week na de chemo zijn mijn bloedwaardes heel erg laag. Dat betekent dan dat ik heel erg vatbaar wordt voor infecties en dergelijke. Dan is het dus beter dat wanneer je verkouden bent of je je zelf niet helemaal lekker voelt, je beter niet bij mij in de buurt moet komen. Want ik wil uiteraard nergens mee besmet worden. 

Ik voel me verder gezien de omstandigheden wel goed, ik rommel een beetje naar wat ik kan in huis en wordt gelukkig goed geholpen door velen om mij heen. Ik ben strijdbaar en ik ga er voor. 

Via dit blog wil ik jullie (samen met mijn dochter Angela) op de hoogte houden van mijn wederwaardigheden, zodat jullie op de hoogte kunnen blijven. 

Liefs, Door    

foto Door

 

 

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Uitvaartgegevens van Door
Zaterdag, 13 september, het is zover
Zaterdag morgen, 13 september, vasthouden
Vrijdag 12 september, doctoren geven op
Donderdag 11 september, Rustige Dag

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer