Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Dora's eerste (en hopelijk laatste?) operatie

Update t/m 7 maart 2013

16:27, 7/3/2013 .. 3 comments .. Link
Wat lijkt het alweer lang geleden sinds je geopereerd bent. En wat ga je goed!

Steeds meer komt je zin in alles terug. Zin om boodschappen te doen, zin om op visite te gaan en zin om je weer ergens tegenaan te bemoeien.
Toch is je concentratie nog niet helemaal terug en is uitgebreid een boek lezen  geen goed idee.

Je hebt bijna al je kennissen en vrienden weer gezien. Op feestjes en in de kerk. Want ja eind februari ben je weer voor het eerst naar de kerk gegaan. Nu dringt het pas door hoe mensen geschrokken zijn geweest en hoe ze met je meeleefden. Ook de angsten zijn nu pas bespreekbaar. Je was altijd vol vertrouwen en was blij dat je geopereerd werd. Maar nu blijkt dat je er toch wel over in hebt gezeten dat je chemo zou moeten ondergaan. Jammer dat je me dat niet eerder hebt verteld ... want chemo helpt helemaal niet bij nierkanker dus dat zou je nooit gekregen hebben.

Vorige week moest je op de foto. Nou ja, je hart en je longen dan. En natuurlijk moest je weer wat buisjes bloed inleveren. Vandaag moesten we naar de uroloog voor de uitslagen.  We moesten wachten in de wachtkamer en hoe langer het duurde, hoe rooier  je werd. Zelfs pa vroeg of je soms stiekem een borreltje op had.

De foto's waren goed, geen spoor van uitzaaiingen. En je nier was iets vooruit gegaan met het doen van zijn werk. Vooral veel blijven drinken!
In juni moet je bloed inleveren en als de functie van de nier weer verbeterd is dan krijg je een afspraak voor een scan. Je word dan opgenomen om zo snel mogelijk de contrastvloeistof weer uit je lichaam te spoelen. Nu zou je nier dat nog niet aankunnen.
Je moest lachen omdat de uroloog mij aankijkt als hij het over de vervolg procedures heeft of als de medische termen te moeilijk worden. Haha

Opgelucht konden we naar huis....


Laatste dag van 2012

12:02, 31/12/2012 .. 1 comments .. Link
De laatste uren van een bewogen 2012 breken aan. De emoties vlogen alle kanten op. Behalve die van jou: het enige waar jij last van had was ongeduldigheid. En nog steeds vind je dat je herstel maar langzaam gaat. Ook dat aankomen wil maar niet lukken....

Mam..maak je niet druk, je moet eens zien wat je nu alweer doet vergeleken bij het laatste half jaar. Vanaf augustus ging je nergens meer naar toe.

En nu ben je naar de verjaardag van Tante Jo geweest. Je kwam onverwachts hier en ook was je naar Tante Tonnie. Gisteren heb je gedoucht en heb je nog visite gehad van oom Ton en Tante Riet. Vandaag wilde je graag naar Oom Bertus en tante Annie. Dus je gaat geweldig.

Zoals het er nu naar uitziet zijn jullie met oud en nieuw samen. Wij blijven thuis voor de hondjes. Jullie zijn welkom maar we denken allemaal dat het dan te laat en te druk word. Want je bent ook van plan om 1 januari naar de receptie bij Ome Wim te gaan.

Persoonlijk ben ik blij dat dit jaar voorbij is en hoop op een gezond 2013 voor iedereen.t/m 23 december 2012

20:18, 23/12/2012 .. 2 comments .. Link

Je gaat lekker en gelukkig merk je nu ook wanneer je stop moet zeggen. Maar het zou beter zijn als je bedenkt of je het kan voordat je eraan begint.

Je bent meegeweest om de Kerstboodschapjes te doen. Maar het zweet brak je uit in de winkel. Toch blijft het heerlijk om buiten te zijn. Jammer genoeg is het weer de afgelopen dagen nogal nat.

Je kan het heel goed aan als je visite krijgt. Zo zijn de laatste tijd: Tante Jo, Gerrit-Jan, Jos en Margreet, Jo en Tiny (uit het koor) geweest. En natuurlijk komt Oom Wim zondags uit de kerk ff langs en is tante Trees ook een vaste bezoeker. (als ik iemand vergeet..sorry)
De telefoon maakt ook nog steeds overuren en meestal klets je er weer lekker op los. Elke week heb je altijd wel verse bloemen op tafel..dat plan je goed mam
En dan nog dat prachtige Kerststuk die je van Brigit en Ruud hebt gehad. SUPER

Je hebt besloten om niet met Kerstmis naar de kerk te gaan. Het zal je teveel doen en je wilt niet dat iedereen na afloop naar je toe komt. Tja mam, de mensen willen je dan gewoon laten weten dat ze blij zijn dat je er weer bent. Ze weten heus wel dat je niet gaat meezingen in het koor hoor!

1e Kerstdag vieren we met elkaar bij Julian en Yvon. Het zal gezellig maar ook wel druk voor je zijn. Daarom houden jullie het de 2e dag rustiger, gezellig met Peter en Trees.

Voor alle trouwe volgers: (ook namens mij)


t/m 17-12-2012

12:53, 17/12/2012 .. 1 comments .. Link
Goh wat een drukke paar dagen heb je achter de rug

Vrijdag kwam onze lieve kapster bij jou thuis om de krullen er weer in te slaan.
Je begint steeds meer op jezelf te lijken

Zaterdag heb je het rustig gehouden want je wist dat er zondag iets op het programma stond.

Dit weekend had Romy de eindshows van het rolschaatsen en omdat je er voorgaande jaren zo van genoten hebt wilde je toch proberen om te gaan.
We hadden voor jou en pa 2 stoelen gereserveerd zodat jullie niet op de houten tribune hoefden te zitten. Afgesproken dat als het niet ging, je gewoon naar huis zou gaan.

Toen jullie aankwamen was er geen parkeerplek meer dus hebben we de auto gewoon op de stoep geparkeerd met de invalidekaart erop.
Je vertelde dat Tante Rina en Oom Bert net op visite kwamen en dat je je bezwaard voelde dat je voor het eerst uit ging.

In de pauze van de show waren wij natuurlijk heel nieuwsgierig hoe het ging. Je zat te genieten samen met pa en gelukkig was het bij jullie koeler als waar wij zaten. Jullie zijn gebleven voor het tweede deel. Maar zodra de show af was gelopen waren jullie als eerste weg. Nu kwamen jullie ook niet in het gedrang en pa kon op zijn gemak de auto van de stoep halen.
Nadat we thuis waren hebben we nog even gebeld en je was blij dat je gegaan was. De buitenlucht vond je ook heerlijk.

Vandaag wilde je even de vaat afdrogen maar stond te tollen op je benen en het zweet brak je uit. Kijk mam dat heet nou een terugslag. Hierdoor merk je dat je nog niet de oude bent.

Ook belde de uroloog dat je meer moest drinken want je nier werkt nog niet optimaal, dit was uit het bloedonderzoek gebleken. Dus zet de liters water maar klaar haha.

 


t/m 11 december 2012

12:38, 11/12/2012 .. 0 comments .. Link
Afgelopen zaterdag heb je je voor het eerst weer aangekleed. Wat een ander gezicht is dat weer. Je gaat nu wel eens in de keuken kijken of de aardappelen gaar zijn enzo. Je wond is op 2 millimeter na dicht, dus nog eventjes elke dag schoonmaken en dan is dat ook klaar.

Vandaag hadden we de 1e afspraak bij de uroloog na de operatie. Om half 9 was je al in Nieuwegein om bloed te prikken. Om half 10 hadden we de afspraak maar helaas was je bloeduitslag nog niet binnen..pfff.

De uroloog heeft de operatie nog besproken. De tumor was zo groot dat ie achter je lever en tegen de hoofdslagader aan lag. Vandaar dat het moeilijk was om het te verwijderen en doordat ze de ader aanraakte kreeg je die bloeding. Toch is hij verbaasd hoe je er nu alweer bijzit en noemt je een bijtertje .

Helaas is deze tumor wel geclassificeerd als hoog uitzaaiïngsgevoelig. Daarom krijg je de eerste paar jaar 2x per jaar een ct scan en vaker een bloedonderzoek. In maart moet je een thoraxfoto maken en bloedprikken.
Voor de ct scan (juni) zul je voortaan opgenomen moeten worden. Dit omdat het contrastvloeistof erg slecht is voor de nieren en omdat je er nog maar 1 hebt moeten ze daar zuinig op zijn. Je krijgt dan veel vocht toegediend zodat die vloeistof ook weer snel uit je lichaam is.

Volgens hem ben je met het voorjaar weer helemaal de oude.

Je hebt er het volste vertrouwen in dat er geen uitzaaiïngen zijn en dat je onder controle blijft dat vind je prima.

Ga zo door mam, we zijn trots op je


t/m 4 december 2012

15:59, 4/12/2012 .. 0 comments .. Link
Het word een beetje saai maar er is weer weinig te vertellen. Je gaat vooruit maar om nou te zeggen dat je volop meedraait in het huishouden...nou nee.  Je zit nog lekker aan de zijlijn en voorlopig blijf je daar.

Het lijkt of je toeleeft naar 11 december. We hebben dan je 1e controle in het ziekenhuis. Om half 9 (!) bloedprikken en om half 10 bij de uroloog.
Zoals het er nu naar uitziet zal dit ook pas je eerste keer buiten zijn sinds anderhalve maand.

Voor de trouwe lezers: ik schrijf dan pas weer 11 december of er moet zo'n spectaculaire verandering in de tussentijd plaatsvinden


27 t/m 30 november 2012

16:22, 30/11/2012 .. 0 comments .. Link
Deze dagen ben je steeds wat meer in de benen gekomen. Je rust soms nog wel beneden op bed maar tussen de middag ga je lekker naar boven. Je kwam erbij zitten toen ik de laptop even aan had en ook toen ik het achterraam zeemde. (balen dat ik vandaag weer de spetters weg moest halen die Pietje maakt)
Ook heb je de planten ontdaan van oude bloemen en bladeren.

Je hebt ook meer aanloop en dat kun je nu goed aan.
Tante Jo, Tante Tonnie, Arie en Ria zijn op visite geweest en natuurlijk komt tante Trees ook 2 middagen in de week.

Weer lekker gebadderd vandaag en dat ging ook veel sneller als vorige week. We raken op elkaar ingespeeld.

Vanavond zal ik de foto's erop zetten van alle kaarten die je gekregen hebt.


24 t/m 26-11-2012

21:14, 26/11/2012 .. 0 comments .. Link
Het kabbelt lekker voort. Groot nieuws is er niet.
Je gaat lekker vooruit. Er is nog maar een centimeter of 2 open van je wond dus dat blijven we elke dag behandelen. De rest van je ritssluiting masseren we voorzichtig in met littekencreme.

De televisiebeelden kun je beter verdragen en je leest al wat meer. Als de kinderen druk zijn dan heb je daar nog wel last van maar aan de andere kant geniet je er ook van.

Vandaag hebben pa en ik een hippe bordeauxrode rollator gehaald. Je krijgt hem vergoed dus hebben is vast hebben . Hij past qua kleur goed bij je bril.22/23-11-2012

23:10, 23/11/2012 .. 0 comments .. Link
Donderdag was een rustige dag. Je wond is verzorgt door Yvon en Colin stond er weer met zijn neus op. Je neemt steeds vaker de telefoon op maar aan het eind van het gesprek moet je ff uitpuffen.

Vandaag heb ik je onder de douche gezet. Je probeerde nog tegen te sputteren maar ik heb niet voor niks een stoel meegenomen van thuis. (nu niet gaan denken dat mam al die tijd niet gewassen is hoor !!)
Achteraf vond je het toch echt lekker. We deden het precies hetzelfde als toen ik aan mijn bekken geopereerd was en jij mij hielp.

Het heeft lang geduurd maar eindelijk kon ik wraak nemen. U vraagt zich af waarom:  weet u nog wel dat toen je klein was en je moeder je ging afdrogen na de douche?  juist.. dan droogde ze tussen je tenen ...
Nu weet jij ook weer hoe dat voelt  .

Daarna je haren weer in model geprobeerd te krijgen. Het word een beetje lang maar ach je ligt toch nog veel op bed.

Tante Trees zou eigenlijk komen maar ze is nog steeds verkouden. Nu bakt ze thuis een voorraadje vlees en komt dat morgen met Peter langsbrengen. Kunnen jullie weer een paar dagen voorruit. Je hebt Pa rijstebrei (of ij) laten maken en zowaar is het gelukt en vond je het heerlijk.
Pa word steeds handiger in de keuken!19 t/m 21-11-2012

20:52, 21/11/2012 .. 0 comments .. Link
Maandagavond vond je het ineens niet meer zo prettig om 's nachts alleen beneden te liggen. Dus hup..de trap op, pa achter je aan. Je moest wel uitpuffen op de rand van je bed. Je hebt heerlijk geslapen en sindsdien ga je 's avonds lekker naar je eigen bed.

Je winkelhaak is op een centimeter of 5 na dicht. Dit stukje "loopt" nog steeds. De ene dag is Yvon met gaas, steriel water, alcohol en pleisters in de weer en de andere dag ik. Je blauwe plekken op je buik zijn inmiddels geel dus het gaat de goeie kant op. Ook kun je sinds dinsdag je ringen weer om. Je handen zijn weer slank en hebben je eigen kleur weer.weekend 17/18-11-2012

20:20, 18/11/2012 .. 0 comments .. Link
Zaterdag was de uitvaart van ome Hans. Je hebt getwijfeld om vrijdagmiddag toch even te gaan kijken in de kerk. We zouden met de auto en rolstoel gegaan zijn. Maar je zag er toch teveel tegenop. Zaterdag was het sowieso te koud.

Voor de kerk was ik even bij je om een deel van je wond te verzorgen. Je lag lekker op bed met klassieke muziek op de achtergrond. In gedachten was je erbij.

'S avonds kwamen Juul, Yvon en Colin. Yvonne heeft weer je wond verzorgd en opdracht gegeven wat we nog moeten halen bij de apotheek. Colin vond het reuze interessant wat zijn moeder aan het doen was bij oma.

Vanmorgen kwam Ome Wim even langs na de kerk. Je hebt vandaag 3 uur in de stoel gezeten en weer wat gepuzzeld. Ga zo door!


16-11-2012

20:10, 16/11/2012 .. 0 comments .. Link
Je hebt je eerste nacht thuis achter de rug. Beetje onrustig door al die klokken in de huiskamer. Je mist wel de papegaai die boven je bed hing in het ziekenhuis. Het opstaan duurt iets langer nu en dat is goed plannen als je naar het toilet moet .

Vanmorgen heb ik lekker je haar gewassen en geföhnt. Nu lijk je weer helemaal op jezelf. Ook je verband verschoont. Rare ritssluiting hoor. Ach je liep toch al niet meer in bikini.

Vanmiddag kwam tante Trees en die heeft kippensoep gemaakt en vlees gebraden voor de komende dagen. Je vond het gezellig.

Je kijkt vol bewondering naar alle kaarten die je gekregen hebt. Hierbij alvast haar dank!


15-11-2012

12:32, 15/11/2012 .. 0 comments .. Link

Je bent thuis !!!!

Het kaarsje wat we aanhadden gestoken is gisteravond uitgegaan..precies op de 9de dag.

Vanmorgen zijn de laatste 25 krammen eruit gehaald .
De dokters zijn zeer tevreden en verbaasd hoe snel jij bent "opgeknapt". Je kreeg een zak met medicijnen en instrukties mee. 6 weken lang mag je niks tillen en vooral lekker rusten.

We hebben je in de rolstoel gezet en afscheid genomen van je kamergenoten. Vooral de buurman zal je missen.
Beneden proefde je de frisse lucht al maar de garage vond je koud. Pa en jij hebben de omweg genomen zodat je niet over zoveel bobbels hoefde te rijden.

Thuis koffie gedronken, al smaakte het je nog niet. Meteen zat je met je neus in de post......lekker belangrijk.

Nu ik dit schrijf zul jij wel in bed gedoken zijn. Als de kids uit school zijn komen we weer naar je toe. Ik heb beloofd om Nasi te maken.


13-11/14-11-2012

20:11, 14/11/2012 .. 0 comments .. Link
Na het familiegesprek van gister gingen we opgelucht naar huis. Jij lag met rode wangen in je bed. Je hebt ook nog even tegen de dokter gezegd dat je hulp van boven hebt gehad. En er zijn zoveel kaarsjes voor je opgestoken..het kon niet mis gaan.

Eind van de dag kwamen Tante Thyra, Christa en Ome Hennie weer even langs. (Sorry Ome Hennie, mama was vergeten te vertellen dat u de vorige keer er ook was :-))
Pap kwam ook weer even.

Vandaag zijn ongeveer 20 krammen verwijderd. Je zag hier een beetje tegenop maar uiteindelijk viel het mee. Morgen gaat de andere helft eruit en als je je goed voelt dan ben je vrij om te gaan.

Vandaag is Ineke geweest (lekkere bonbons) en na de training kwamen Romy en ik ook weer ff langs. (handig dat ze in Nieuwegein traint) Pap was er ook. Er stond een rollator naast je bed en ik moest met je mee de gang op om te laten zien hoe goed je wel niet liep. Inderdaad ging je er als een speer vandoor. Je loopt een stuk zekerder als aan de arm. Morgen de tip van Tante Thyra ter harte nemen ;-)

Romy had inmiddels je plek in bed ingenomen. Je buurman vond het wel leuk zo'n jonge meid naast zich.

Je hebt worteltjes met aardappelen en een procureurlapje gegeten. Die aardappelen waren niet te vr..eten deze keer.

Voor morgen avond heb je nasi besteld...je thuiskom maaltijd.


13-11-2012 Familiegesprek

13:09, 13/11/2012 .. 0 comments .. Link
Om 11 uur hadden we familiegesprek, en je kent Pa dus we waren ruim op tijd...
Je lag in bed met je ogen dicht en je handen gevouwen. Vond ik niet zo'n leuke houding..jij moest er wel om lachen.

We zijn verderop naar een kamertje gelopen. Jij aan me arm maar je rende er onderhand naar toe.

De tumor was 11 centimeter lang en raakte bijna de lever aan. De bijnier is toch helemaal verwijderd. Maar het belangrijkste is dat de snijvlakken schoon waren. Dit betekend dat alle kanker weg is gehaald...yeah.

Het vervolg is dat je onder controle blijft bij Dr. Gieshoff en regelmatig zul je bloedonderzoeken en af en toe een ct scan krijgen. Zo houden ze ook in de gaten of je andere nier zijn werk goed blijft doen.
Je was net als wij opgelucht maar jij hebt altijd al geweten dat het goed ging komen.

We hebben ook je verwardheid nog besproken en ws heeft dat met je leeftijd en de zware operatie te maken. Gelukkig heb je dat pilletje nu ook niet meer nodig. Aan het eind van het gesprek kon je aan je praten merken dat je moe werd.

Morgen of overmorgen mag je naar huis. Jij wil het liefst donderdag want dan kunnen smorgens nog even de krammen eruit gehaald worden. Het is tenslotte de 10e dag. Wel ben je goed gewaarschuwd dat je er nog lang niet bent. Dus je moet met de rem erop leven. Ik zei meteen dat mijn moeder geen rem heeft, die moet eerst een terugslag krijgen voordat ze gelooft dat ze rustiger aan moet doen.  Je was het daar eigenlijk wel mee eens.


12-11-2012

20:15, 12/11/2012 .. 0 comments .. Link

Mam wat ga je hard ineens. Vanmorgen is de katheter eruit gegaan en sindsdien ben je al 7x naar de wc geweest. De eerste keren werd met een echo gecontroleerd of je blaas wel leeg was..nou geen probleem hoor! Het lijkt of je nu al meer energie hebt dan in de weken voor de operatie.

Ome Wim is geweest en papa. Harry moest toch op controle in hetzelfde ziekenhuis dus die piepte ook ff aan.

Eind van de middag kwam pa weer en hebben jullie een stukje op de gang gewandeld! Romy en ik kwamen na het trainen. Je zat helemaal op je praatstoel. Romy moet je nagels lakken als je weer thuis bent, want ze zijn nu lekker lang. Vanavond is lekker Spoorloos op tv. Nee mam, dat is er niet. JAWEL, het is maandag. Vanavond is Memories...oh is spoorloos zeker afgelopen haha.

Morgen hebben we om 11 uur familiegesprek. Hopelijk krijgen we goed nieuws over de tumor en het weghalen daarvan. Misschien mag je dan woensdag of donderdag naar huis. Maar je zal vast een lijstje met regels meekrijgen want beter ben je natuurlijk nog niet.

Toen wij weg gingen kwamen Juul. Yvonne, Rebecca en Colin binnen. Mooie afwisseling van de wacht.


11-11-2012

23:14, 11/11/2012 .. 0 comments .. Link
Vanmorgen ben je met bed en al naar de kerkdienst in het ziekenhuis gegaan. Later op je kamer kreeg je de Communie.

Je bent eindelijk van de zuurstof af en ook is het infuus verwijderd. Wat een blauwe hand heb je Je voelt je een stuk helderder en dat merken wij ook. Je weet dat vanavond de koffertjes (miljoenenjacht) op tv komen. Waarschijnlijk zul je tegen het eind wel weer in slaap vallen.

Vanmorgen was pa er en ik was er rond 4 uur. We konden eindelijk weer normaal kletsen..waarbij ik weer mijn best moest doen om ertussen te komen. Ik had een boek meegenomen en toevallig wilde je mij daar om vragen want als je morgen in de stoel zat dan had je wel weer zin om te lezen.

Om 5 uur kwam je eten, hé bah sperziebonen..ik wilde rode kool....
En je hebt aan TAFEL gegeten. Je hebt de 3 meter er naar toe helemaal alleen gelopen. Ik hoefde alleen de pieszak te dragen.

Toen je bijna klaar was met eten kwamen Johan en Johan, 2 buurmannen van de overkant, op bezoek. Ze hadden een lief boeketje bloemen bij zich. Toen die in de vaas zaten heb ik je weer in bed geholpen...helemaal top mam!

Vanavond was pap er weer even en hij kreeg weer een lijstje met spulletjes die hij mee moet nemen. Je neemt het heft weer in handen.


10-11-2011

01:46, 10/11/2012 .. 0 comments .. Link
Afgelopen nacht was je weer onrustig en spookte er veel door je hoofd. Dit hadden we eigenlijk wel verwacht na dat rotnieuws van gisteren.
Vanmorgen is Gerrit-Jan Westerveld (pastor) bij je geweest. En papa natuurlijk.

Je vertelde dat je voor het eerst weer een grote boodschap had gedaan 
. Dat lijkt onbelangrijk maar dat is het niet. Het is een teken dat je darmen weer op gang zijn gekomen. Supergoed dus!

Bloemkool stond op het menu maar dat vond je maar zozo. Je hebt het wel opgegeten.


Wij kwamen met zijn viertjes op bezoek en pa was er ook al. Jason mocht niet kussen want hij is een beetje verkouden. (ach hij is toch al niet zo'n kusser)

Ik had oortjes voor je gekocht want sinds gisteravond kijk je weer een beetje tv. Je had hem alleen zo hard aan dat iedereen kon meegenieten. Nu heeft niemand er meer last van
Op je buik ligt een klein kussentje en volgens Romy ben je helemaal niet ziek, je bent gewoon zwanger. haha daar leek het wel op. Ja zei jij: en als het geboren is dan krijg jij het kind Romy.
Je kan weer grappen maken mams en daar zijn we blij mee. Ook ff die pleisterresten van je neus geschraapt.

Je krijgt nu Tramadol en nu hoef je minder paracetamols te nemen. Je wist dat ik deze ook vaak slik. Je moest er wel van zweten zei je. Tja aan deze pillen moet je even wennen. Je praat trouwens een stuk minder "dronken".


Julian en Colin kwamen ook dus we waren met veel te veel. Wij zijn toen opgestapt en hebben nog even geregeld dat je morgen de Communie kan ontvangen. Om naar de dienst in het ziekenhuis te gaan dat vond je nog teveel van het goede.


9-11-2012

19:02, 9/11/2012 .. 0 comments .. Link
Met lood in ons schoenen gingen pap en ik naar het ziekenhuis vanmiddag. Nadat je gegeten had (Duitse jachtschotel) hebben we je vervelend nieuws gebracht.
Ome Hans is overleden. Je had het enigszins verwacht maar toch overviel het je. Je ging terug in de tijd en herinnerde ons eraan dat je er toen bij Ome Johan ook niet bij kon zijn. Je zat toen in Turkije met je zussen. De tweede keer dat je een vriendin niet kan troosten. We moesten maar een kaartje kopen...oh nee bloemen natuurlijk. Hopelijk krijg je vannacht geen terugslag want het is nl. jouw gewoonte om snachts te spoken.

Je vertelde dat Tante Trees en Peter waren geweest en dat je leunend op een wandelapparaat een paar stapjes hebt gelopen. Supertrots zijn we op je! Jij vind het allemaal teveel van het goede want daarvoor hadden ze je gewassen en voor Jan Joker op de po-stoel gezet. Eindelijk heb je je eigen nachthemd aan omdat de lijn uit je rug verwijderd is en de slang uit je neus.

En voor het eerst in maanden had je honger!!


8-11-2012

21:06, 8/11/2012 .. 0 comments .. Link
Papa belde al vroeg op dat hij weer leegliep en dat hij voor de zekerheid niet naar ma ging. Hij had zelfs de dokter al gebeld en kan morgen terecht. Dat vind ik weer belachelijk dus heb ik ook gebeld en met ze gesproken. Ik heb  o.r.s. gehaald zodat hij in ieder geval niet zou uitdrogen. We zijn er tenslotte niet altijd bij.

Dus ik ging alleen richting Nieuwegein. Je zat in de stoel, weer te wiebelen en ik zag dat je je best deed om wakker te blijven. Ik vroeg of het wel ging en je zei met dronkemansstem dat je zo moe was. Je wilde naar bed want je had vannacht zo gedroomd. Een nachtmerrie en je wist alles nog. Later hoorde ik van de zuster dat je het over olifanten had gehad. Zou je in Thailand zijn geweest in je droom?
Je bed werd verschoond en zodra je lag was je weg. schrok weer wakker en had het erover dat je beneden was geweest. Heel warrig allemaal. Goed met de zuster gesproken. Dit past totaal niet bij jou. Als er 1 is die altijd adrem en gevat is dan ben jij het wel. (al noem je mij al jaren Trees en zeg je vaak Wim als je Juul bedoeld, maar dat zijn we gewend)
Ze ging met de artsen overleggen en een score bijhouden om te zien dat je geen delirium aan het ontwikkelen ben.

Om 4 uur belde de zuster om te zeggen dat je daar 1mg medicijnen voor krijgt nu.(Haldol)
En...je had een beschuitje kaas gegeten !!! zonder misselijk te worden. Da's mooi want als je weer een bodempje hebt dan kun je de medicijnen ook beter verdragen.

Ik ga nu naar het ziekenhuis om te zien of het beter gaat. Romy en Jason durven na het verhaal van vandaag nog niet te komen.


                 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Toen ik kwam zat je zowaar in je eten te prikken. Het lukte niet zo goed, je zat in een aardappel te prikken die er niet lag . Toen begon je de wortelballetjes maar met je handen te eten hihi. Als je je vork naar je mond bracht dan kwam je steeds in de knoop met de maagsonde. Dus heb ik je maar geholpen en je hebt lekker gegeten. Zelfs de vla ging er bijna helemaal in.
Je vertelde dat Tante Thyra en Christa waren geweest. Je had weer 2 schattige bloemstukjes gekregen. (er is nu geen plek meer op je nachtkastje)

De morfine pomp was uitgezet en  morgen gaat het slangetje uit je rug. Je baalt wel van de hoeveelheid pillen die je nu moet nemen. Gelukkig ben je helderder als vanmorgen.


{ Last Page } { Page 1 of 2 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

* Required Free Contact Form

Links


Categories


Recent Entries

Update t/m 7 maart 2013
Laatste dag van 2012
t/m 23 december 2012
t/m 17-12-2012
t/m 11 december 2012

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer