Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Dilemma

Mijn schoonmoeder.nl

14:32, 14/8/2013 .. 0 comments .. Link

Na een jaar twijfelen om wel of niet een blog te gaan bijhouden heeft uiteindelijk mijn schoonmoeder er voor gezorgt dat ik nu ben aangemeld bij Bloggers! Schoonmoeders bedankt! Nu zou je denken dat dit in de positieve zin van het woord is maar helaas, de werkelijkheid is anders. Mijn schoonmoeder is namelijk een erg bemoeizuchtig mens die de grens van andere totaal niet respecteert. Ik hoor jullie denken : dan negeer je haar toch of reageer je gewoon niet. En oh wat zou dat fijn zijn als dat zou kunnen! Maar mijn schoonmoeder (begin ineens te twijfelen of ik haar wel zo moet noemen want eigenlijk is ze voor mij niets meer dan de "moeder van mijn vriend". Maar oke ik dwaal af. Het probleem is dat mijn schoonmoeder bij ons op het erf woont! En niet paar honderd meter verder op neeuuuuh direct als wij ons huis uit lopen dan loop je tegen hun deur aan. Zo kan "het" (mijn schoonmoeder" alles goed in de gaten houden en als nodig ingrijpen want stel dat wij iets zouden doen waar zijn geen controle over heeft oei oei.

Ik hoor jullie weer denken: jullie zijn ook nog zo jong ze bedoelt het vast goed. En dat klopt zo goed dat haar eigen ego reikt. En mijn vriend en ik zijn geen losgeslagen tieners die te vroeg een relatie hebben gekregen en elkaar zwanger hebben gemaakt (hmm dat kan niet) hij mij zwanger heeft gemaakt dan. Niet van dit alles. We zijn 2 gezonde 35 jarige die al heel wat jaartjes op zichzelf hebben gewoond en erg zelfstandig zijn. Allebei gezond,goeie baan, leuke vrienden, nooit in de gevangenis gezeten, nooit een moord gepleegd of iemand geslagen of andere dingen gedaan die buitensporig zouden zijn.

Toch vind mijn schoonmoeder het altijd nodig om zich overal tegenaan te bemoeien maar vooral achter je rug om. Als zo vaak heeft ze mijn vriend en mij tegen elkaar geprobeerd uit te spelen omdat het even niet ging zoals zij wilde. Ze weet inmiddels dat ze bij mij niet meer aan hoeft te kloppen met haar gemanipuleer maar heel wat jaartjes heeft ze dit bij mijn vriend geprobeerd en soms trapte hij er in en soms had hij het door. Omdat ze inmiddels weet dat het niet lukt bij mij doet ze dingen zoals mijn was anders hangen omdat ze vind dat ik het niet goed heb gedaan of opnieuw het erf aanvegen terwijl ik er net met de bezem overheen ben geweest ik zal de waslijst besparen. En vervolgens gaat ze dan naar mijn vriend om te zeggen dat hij even moet zeggen dat ik dit of dat anders moet doen.

Inmiddels is mijn vriend ervaren en heeft al honderd keer gezegd dat wij het doen zoals het ons goed dunkt in ons leven en dat ze dat maar heeft te respecteren. Maar je begrijpt: geen resultaat. Ook na de zoveelste : we geven haar maar weer aandacht gesprekken en proberen haar duidelijk te maken dat we niet willen dat ze zich met ons leven of onze paarden bemoeit maar iemand veranderen lukt niet en dus hebben we al die tijd besloten er maar mee te dealen maar de grens is bereikt. We willen niet meer met haar samen op 1 erf wonen met als gevolg dat we hun dit nieuws afgelopen zaterdag hebben verteld. (ja sorry je zou het niet denken maar ze heeft ook nog een vriend, welis niet met al teveel ruggengraag maar ze heeft hem wel) En aangezien mijn schoonmoeder vooral een grote mond heeft als je niet in de buurt bent en tijdens dit gesprek weer is een x haar mond niet opendeed. Zei ik heel rustig tegen haar dat ik haar een achterbaks ding vond en toen kwam het werkelijke karakter van haar naar boven en heeft ze mij een klap gegeven in mijn gezicht.

Ik kon het afweren dus was niet hard maar het feit dat ze heeft gedaan zegt genoeg. Nu zijn mijn vriend en ik er allebei super klaar mee en hebben we besloten dat door de huizenmarkt het even kan duren voor het verkocht is maar 1 ding staat vast : wij gaan niet meer met hun verder. Hoe triest dit ook is, voor ons is er een last afgevallen en we voelen ons ontzettend rustig. Na 5 jaar van manipulatie , aandachtvragerij en achterbaks gedrag is eindelijk de kogel door de kerk en nu we terug kijken hadden we dit veel eerder moeten doen. Ons leven is echt te kort en te dierbaar om altijd maar te bijven kijken naar: ze kan er niks aan doen, ze bedoelt het goed etc etc Het is klaar ze heeft alle credits verspilt bij haar eigen zoon. Ze heeft ook al verschillende banen gehad waar ze of met ruzie weg ging omdat ze grenzen niet respecteerde of omdat ze werd ontslagen omdat ze haar zo zat waren. Mijn vriend heeft echt lang geprobeerd om haar te helpen en ook ik heb de nodige energie erin zitten maar het is klaar en dat geeft rust........About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Mijn schoonmoeder.nl

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer