Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Muziekvereniging Eendracht Apeldoorn Home | Profile | Archives | Friends
Wel en wee binnen een muziekvereniging. Waar zijn wij zoal mee bezig, en waar zijn wij te vinden.

Bingo!14/9/2015

Bingo!

Column I Margo Hulleman I Muziekvereniging Eendracht

Zaterdagavond 8 uur. In Vrijzicht staat alles weer klaar om bingo te spelen. Vanaf 19:00 uur is de deur open en lopen er al mensen naar binnen. Ze zoeken allemaal een plekje en gaan gezellig bij elkaar zitten voor een praatje. Even bijkletsen wat er in de afgelopen 2 weken is gebeurd. Voordat de verkoop begint van de hele en halve bingo kaarten, komen de nodige pakjes kaarten en dobbelstenen tevoorschijn en wordt er eerst nog een ander spelletje gespeeld. De stoelen worden langzaam maar zeker gevuld, de medewerkers brengen de eerste kopjes koffie rond.

Om 20:00 uur wordt iedereen hartelijk welkom geheten en wordt het stil in de zaal. Je kan een speld horen vallen. De eerste nummers worden opgenoemd en het duurt maar even voor de eerste bingo is gevallen. Zal het een goede zijn, het is toch altijd weer even afwachten. Ronde op ronde volgt en tussendoor is er even tijd voor een pauze. Snel even naar buiten om een sigaretje te roken en even wat te drinken en eten te halen aan de bar. Dan is het voor we het weten 22:00 uur en wordt de laatste bingo ronde alweer ingezet. Iedereen zit op het puntje van de stoel, zal het deze keer wel lukken? Dan valt toch de laatste bingo! Iedereen pakt zijn spullen bij elkaar en vertrekt weer met het taxibusje, eigen auto of gewoon met de benenwagen. De zaal wordt weer opgeruimd en klaar gemaakt voor de maandag- en dinsdagavond. Want dan zijn er weer de repetities en is het voor de muzikanten weer BINGO!

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De repetities zijn weer begonnen!24/8/2015

DE REPETITIES ZIJN WEER BEGONNEN!

Column I Margo Hulleman I Muziekvereniging Eendracht

Maandagmorgen, overal zie je weer de spandoeken hangen bij de verschillende kruispunten in Apeldoorn: DE SCHOLEN ZIJN WEER BEGONNEN! Maar niet alleen de scholen zijn weer begonnen deze week. Ook de repetities bij Muziekvereniging Eendracht gaan vanaf maandagavond weer van start. Waarom is er eigenlijk alleen een spandoek voor de scholen, vraag ik mij af. Ook voor de verschillende sportverengingen, muziekverenigingen en andere hobby-activiteiten moet onze jeugd op de fiets door het verkeer?

Kan er niet wat meer variatie in de spandoeken, zodat er aandacht is voor alle onderdelen waar onze jeugd mee bezig is. Dit is toch niet alleen maar de school waar zij op de fiets naar toe gaan.

Moeten we dan alleen voor het naar school gaan extra op onze jeugd in het verkeer letten. Volgens mij niet. Daarom roep ik ook luid: DE REPETITIES ZIJN WEER BEGONNEN. Onze leerlingen zijn dan niet alleen overdag in het verkeer te vinden maar sommigen ook in de avond, op weg naar een gezellige avond muziek maken.

Op maandag- en dinsdagavond de repetities in het clubgebouw en op donderdag, vrijdag en zaterdag beginnen de lessen weer.

Dan start ook onze Cursus musicus worden binnenkort weer. Ook hiervoor zijn er leerlingen onderweg. Dus een oproep aan iedereen die deelneemt aan het verkeer. Je bent niet alleen, houdt rekening met elkaar en kijk goed uit!

 

 

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De radertjes draaien door in de vakantie!28/7/2015

Column 2 I Margo Hulleman I Muziekvereniging Eendracht 

Tijdens de vakantie is het erg rustig bij Muziekvereniging Eendracht. Iedereen trekt er lekker op uit en is bezig om zich weer op te laden voor een druk muziekseizoen. Maar wat ik niet kan laten is het bedenken van een leuke manier om nieuwe leden bij onze vereniging te verwelkomen.

Na de vakantie beginnen we natuurlijk weer met onze “Cursus musicus worden”. Iedereen kan hier aan meedoen en leert in ongeveer 7 weken hoe het is om met trommelstokken op een trommel te slaan, want erop slaan kan iedereen wel, en op een blaasinstrument te spelen. Van jong tot oud krijgen hier de mogelijkheid om dit te leren en zo een beetje sfeer te proeven. Er wordt altijd afgesloten met een concert voor ouders, grootouders, echtgenoten, kinderen, broertjes en zusjes.

Maar is er niet een andere manier om mensen te bereiken en te laten weten dat het heel leuk is om bij onze muziekvereniging te komen spelen?

Er tuimelen genoeg gedachten door mijn hoofd, kindermatinee, braderie, cultuur bij je buur, kerstmarkten etc. In de Sinterklaasperiode zijn we natuurlijk altijd al erg druk. Nu alles nog maar weer eens even helder in een rijtje krijgen en op papier zetten.

Toch maar goed dat er een vakantieperiode wordt ingeplant. Zo kunnen de nodige ideeën worden uitgewerkt. Kijken wat we eruit kunnen halen en wat ook echt uitvoerbaar is. Ik ga nog maar weer even verder met mijn lijstjes voordat eind augustus de repetities weer beginnen en onze eerste optredens alweer op stapel staan.

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Spelen bij de Fanfare of Slagwerkgroep, is dat nou leuk?15/7/2015

Door Margo Hulleman l 8 juli 2015 l Muziekvereniging Eendracht l Zuidkrant Apeldoorn

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik met deze hobby begonnen ben. Voor mij geldt dat dit met de paplepel is ingegoten. Een vader die van jongs af aan al muziek maakt en zijn kinderen ook voor deze hobby heeft weten te interesseren. Dus dan ga je wat proberen. Je krijgt genoeg lessen, wordt in een gezellige groep opgenomen en voor je het weet speel je bij het fanfareorkest van Muziekvereniging Eendracht.

Maar om terug te komen op de vraag, ja dat is héél leuk. Samen met een groep mensen uit alle leeftijdscategorieën, zorgen voor een hoop vrolijkheid. Zowel binnen als buiten is het met muziek altijd een feest. Laten horen dat je meer in huis hebt dan de gebruikelijke marsen die worden gespeeld als er op straat gelopen wordt. Muziek maken wat voor iedereen wat leuks in petto heeft. Van klassiek tot pop, alles komt binnen de fanfare en slagwerkgroep aan bod.

Muziek maken is voor jong en oud. Met zijn allen zorgen voor een gezellige avond, want ja, een feestavond zonder muziek is ook wel erg saai. Proberen om dat kippenvelmoment te maken waar nog lang over gesproken wordt omdat het zo goed klonk. Dat is wat het zo leuk maakt. Allemaal vrolijke gezichten en blije mensen.

Voor mij geld daarom ook als antwoord op de vraag:

Ja, muziek maken bij de fanfare of slagwerkgroep is zeker leuk!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Algemeen verhaal Muziekvereniging Eendracht.26/4/2015

Muziekvereniging Eendracht Apeldoorn

Op maandag- en dinsdagavond klinkt er altijd muziek in het Gebouw Vrijzicht aan de Zichtweg 92 in Apeldoorn. De leden van muziekvereniging Eendracht zijn aan het repeteren. Op maandagavond de Slagwerkgroep, op dinsdagavond de Fanfare. Onder leiding van professionele krachten worden de nieuwe muziekstukken door de leden ingestudeerd.

Het voorjaarsconcert is al geweest op 11 april en wat een leuke avond was dat. Een goed gevulde zaal, in CSG De Heemgaard, en enthousiaste reacties op de optredens van de verschillende groepen. Op 25 april gaan we dit met de Fanfare nog een keer overdoen. Dan maken wij samen met de Brassband Apeldoorn een avondvullend programma in Het Bolwerk.

De volgende optredens zijn in de buitenlucht. Langs de fietsroute, die De Stentor ieder jaar uitzet voor het dauwtrappen, wordt een mooi plekje gezocht waar wij kunnen zitten om de fietsers een gezellige rustpauze te bezorgen onderweg. Verder wordt er aan de verschillende avond4daagses die rond Apeldoorn plaatsvinden deelgenomen, 22 mei de Avond4daagse in Beekbergen, 29 mei de Avond4daagse in Ugchelen en 18 juni de Avond4daagse in Apeldoorn. Om hier goed voor de dag te komen gaan we met onze beginnende leerlingen, die voor de eerste keer meelopen, eerst aan het oefenen bij ons gebouw. Want alles combineren is dan toch eerst wel lastig.

 De 3 leerlingenorkesten, Leerlingen Slagwerkgroep, Opstaporkest en Leerlingenorkest, gaan op 31 mei hun beste beentje voor zetten op het Podiumfestival voor Leerlingenorkesten. Dit wordt gehouden bij muziekvereniging Prins Bernhard aan de Groenlingweg. Er is altijd publiek welkom. De toegang is gratis.

De slagwerkgroep gaat op 13 juni nog een uitwisselingsconcert geven met KSW in Nijverdal. Om ook hier de uitdaging van lekker muziek maken scherp te houden, blijft optreden toch het leukst.

Op 30 juni houden wij dan ons afsluitende concert voor de zomervakantie. Dit wordt gegeven bij ons repetitielokaal Vrijzicht aan de Zichtweg 92. Al onze groepen komen op deze avond aan bod om hun kunnen te tonen. Een gezellige avond in de buitenlucht met hopelijk veel zon, zodat we goed de vakantie kunnen inluiden.

 Voor de nodige instrumenten, uniformen etc. is natuurlijk geld nodig. Mocht u ons hierin willen steunen, wat natuurlijk altijd kan zonder dat u een instrument bespeelt,  kunt u lid worden van de Club van Eendracht of gewoon donateur worden.

Heb je na dit verhaal ook zin om muziek te gaan maken en lijkt het je leuk om dit in een groep te doen. Of draagt u onze vereniging financieel een warm hart toe. Kom dan zeker een keer op maandag- of dinsdagavond langs of spreek iemand van ons aan tijdens één van onze optredens. Voor informatie kun je ook terecht bij het volgende mailadres: info@eendrachtapeldoorn.nl

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Concert 11 april 201531/3/2015

Concert Muziekvereniging Eendracht Apeldoorn

Gaan wij tot uw Verbeelding spelen

Voor een gezellige en muzikale avond raad ik u aan om op 11 april om 19:30 uur klaar te zitten in de aula van de Heemgaard, want dan gaan wij tot u “Verbeelding” spreken en spelen. De deur is om 19:00 uur open en de toegang is gratis.

Wij beginnen deze avond met ons Leerlingenorkest en Leerlingen Slagwerkgroep. Zij halen het nodige uit de kast waarvoor het hele toneel gebruikt gaat worden. Een leuk spel waar nu nog hard voor word gerepeteerd.

De Leerlingen Slagwerkgroep sluit hun optreden af met een samenspel met de Slagwerkgroep. Om ook te laten zien wat zij samen in huis hebben. De Slagwerkgroep vervolgd het programma en heeft een spetterende afsluiting.

Ons Opstaporkest mag natuurlijk niet ontbreken op deze avond. Zij brengen ook een zeer gevarieerd programma. Voor een aantal leden zijn deze stukken nog redelijk nieuw aangezien zij nog niet zo heel lang meespelen. Dus dat spreekt zeker tot hun “Verbeelding”.

De avond wordt afgesloten door de Fanfare. Met de beeltenissen van de vorige groepen nog in het hoofd, gaan zij er een spetterende avond van maken. Zij zwerven over de hele wereld met muziek voor ieder wat wils. Van de verschillende vakantieoorden tot pretpark, van walsen tot disco! Alles komt deze avond wel een keer voorbij.

Tot ziens in de Heemgaard

!Verrassing Leerlingen Slagwerkgroep

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Wat gaat 2015 ons brengen bij MVE....31/1/2015

Januari 2015

Zo het nieuwe jaar is weer begonnen. Met spelen is voor ons de kop er ook weer vanaf. De eerste optredens van dit jaar zijn weer geweest. Januari begon gelijk goed met een optreden bij de nieuwjaarsreceptie van Vereniging Oud Apeldoorn. Een gezellige middag in KSG De Heemgaard waar wij onze klanken hebben laten horen. Veel positieve geluiden gehoord. En te zien aan een aantal mensen was de muziek ook nog dansbaar. 

Leerlingen

Ondertussen is er een groep van 10 leerlingen op geweest voor hun theorie-examen voor diploma A en B. Een spannende ochtend in Otterlo. Maar na het lange wachten kunnen wij melden dat iedereen geslaagd is.

Om voor de bewoners van het Zonnehuis in Beekbergen weer een gezellige avond te verzorgen, zijn we samen met Carnavalsvereniging De Klutsers een avond langs geweest. De ene na de andere polonaise werd op onze feestmuziek gelopen. Door Prins, Prinses en Adjudant werden de nodige medailles uitgedeeld. Te zien aan de gezichten van de bewoners hebben zij zicht prima vermaakt.

Februari 2015

Deze maand beginnen we gelijk op de 1e februari. De midwintermarathon in Apeldoorn. Een hele happening... ook voor ons. De hele dag mogen we spelen langs de route van de hardlopers. 's Morgens om 10:00 uur wordt er een tent opgebouwd, zodat we mocht het erg koud zijn ons toch nog een klein beetje kunnen opwarmen. Vanaf 11 uur zijn onze klanken te horen. Verdeeld over de hele verdere dag tot 16:00 uur zijn wij dan te horen.

Op woensdag 4 en zaterdag 7 februari zijn we te vinden op winkelcentrum de Anklaar in Apeldoorn. Dit winkelcentrum gaat in de verbouwing, dus wordt er een tijdelijk winkelcentrum geopend. Dit gebeurt op 4 februari. Op 7 februari zijn we de hele middag in het tijdelijke winkelcentrum  te vinden, maar dan spelen onze verschillende groepen. 

Verder maken we ons op voor de carnavalsoptocht in Arnhem op 15 februari. Hier lopen we weer de hele middag in Arnhem. Met vrolijke mensen langs de kant van de weg. 

Dan gaan we op dinsdag 17 februari  nog even verder met carnaval vieren. Op baisisschool de Korf hebben ze dan hun eigen feestje en maken ze een rondgang door de buurt. En dat gaat natuurlijk niet zonder muziek. Wij lopen in ons kleurrijke geheel voor de vrolijke kinderen uit.

 

Aankondiging Voorjaarsconcert in April!

Op 11 april hebben wij ons jaarlijkse Voorjaarsconcert. Dit gaat een grote happening worden met als thema Beeld en Geluid. Al onze groepen zijn dan vertegenwoordigd: Leerlingen Slagwerkgroep, Slagwerkgroep, Opstaporkest, Leerlingenorkest en Fanfare zijn op het moment druk aan het oefenen om een zo goed mogelijk optreden te verzorgen. Het beloofd een zeer spannende avond te worden met de nodige verrassingen.

Wijhebben er in ieder geval zin in! U ook!

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Buitenconcert 8 juli 20148/7/2014

Dinsdagavond 8 juli is het zover!

Vanavond gaat het dan weer gebeuren. Ons afsluitende concert voor de zomervakantie. Samen met al onze groepen proberen wij een gezellige avond te maken voor jong en oud! Dus heeft u zin om te komen luisteren kom dan naar de zichtweg 92 in Apeldoorn. In of bij gebouw Vrijzicht laten wij onze vrolijke klanken dan horen.

Opstaporkest:

Dit zijn onze leerlingen die het kortst les hebben en nu in een paar weken tijd al goed hebben leren samenspelen. Onze kweekvijver, met goed in het gehoor liggende melodietjes mogen zij het spits afbijten. Deze groep staat onder leiding van Bart van den Brink.

Leerlingenorkest Fanfare:

Deze leerlingen zijn met het spelen al iets langer bezig en druk voor hun diploma. De stukken die zij ten gehore brengen zijn alweer iets ingewikkelder als van het Opstaporkest. Verder is het voor sommigen een primeur vanavond, zij mogen voor het eerst een solo ten gehore brengen. De volgende stukken staan zeker op het programma, Heal the World, Junior Rock, The Young Genius en de Juniorenmars. Verder moet u zich maar laten verrassen wat er gaat gebeuren. Deze groep staat onder leiding van Bart van den Brink.

Leerlingen Slagwerkgroep:

Dit onderdeel van onze slagwerkgroep heeft ook zijn eigen boeiende stukken en willen die ook graag ten gehore brengen. De verschillende percussie instrumenten worden gebruikt. Deze groep bestaat uit leerlingen die nog geen diploma hebben maar hier ook hard voor bezig zijn. De groep staat onder leiding van Richard Woudenberg. 

Slagwerkgroep:

De slagwerkgroep staat onder leiding van Maarten Bremen. Deze staat sinds begin dit jaar voor deze groep. De groep kan nog wel wat groei gebruiken. Maar laten mooie dingen horen. De verschillende percussie onderdelen worden flink uitgebuit om zo te laten zien wat ze allemaal kunnen. Om de overgang van Leerlingen Slagwerkgroep naar Slagwerkgroep wat soepeler te laten verlopen worden er ook stukken samen gespeeld. Dit is vanavond ook het geval. Sambafire laat zien dat met zijn allen spelen toch wel het leukste is.

Fanfare:

De fanfare sluit deze avond af. Zij brengen een vrolijk en gezellig programma waar iedereen goed de vakantie mee in kan. Verder wordt er bij de fanfare nog een lid gehuldigd. De heer Wim Mulder is dit jaar 70 jaar spelend lid bij Muziekvereniging Eendracht. Dit kunnen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Hij wordt vanavond zeker in het zonnetje gezet. 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer