Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Elise's weblog

23/4/2007 - Lang Leve Knut!

Het is misschien inmiddels een beetje oud nieuws, maar als eerste item op mijn weblog wil ik toch nog even iets kwijt over alle heisa rondom het ijsbeertje Knut:


In oktober vorig jaar bracht ik samen met mijn vader een bezoek aan de dierentuin in Berlijn. Het was een erg mooie herfstdag en het was lekker rustig in de zoo. Er waren wel meer bezoekers, maar niet zo veel dat iedereen je voor de voeten liep. We konden de dieren goed bekijken, zonder eerst naar voren te moeten dringen door een massa van mede-bezoekers. Bij het verblijf van de ijsberen zaten we een tijdje relaxed op een bankje naar deze grote witte beren te kijken. We waren ons niet bewust van wat hier een paar maanden later allemaal zou plaatsvinden...


Op 5 december werden er in die bewuste dierentuin twee ijsbeertjes geboren. De moeder wist helaas niet wat ze met de kleintjes aan moest en heeft ze verstoten. Eén van de ijsbeertjes stierf helaas en de andere is opgevangen door een dierverzorger, die liefdevol dit kleine, hulpeloze wezentje met de fles groot brengt. Niet lang daarna werd Knut wereldberoemd.


De hele wereld kon via internet en televisie oooh en aaahh roepen bij het zien van de beelden van de kleine Knut. Zijn eerste stapjes buiten en zijn verhuizing naar een groter verblijf werden op televisie uitgezonden alsof het wereldnieuws is. Maar iedereen die het nieuws heeft gevolgd weet dat niet iedereen onder de indruk was van het pluizige weesje. Veel dierenactivisten, zoals Frank Albrecht, vinden dit vertroetelen van een ijsbeertje onnatuurlijk en een ernstige schending van de rechten van het dier. "Het welpje had in feite gedood moeten worden", aldus de dierenbeschermer. (bron: nu.nl)


Zoals veel mensen ben ik zeer verontwaardigd over het standpunt van deze dierenactivisten:

Ten eerste: Heb je als dierenactivist geen belangrijkere zaken voor te strijden?!
En ten tweede: Heeft Knut dan geen recht om te leven? Ok, hij wordt niet helemaal natuurlijk opgevoed, maar er zijn veel meer dieren die door mensen zijn grootgebracht en die vervolgens nog een heel gelukkig leven kunnen leiden in de dierentuin. Bovendien is het belangrijk dat dierentuinen een ‘reserve-populatie’ van verschillende diersoorten opbouwen voor het geval dat soorten in het wild uitsterven. Knut kan een belangrijke bijdrage leveren aan fokprogramma’s voor het behoud van ijsberen. Bovendien doet hij ook heel veel goeds voor alle andere dieren in de dierentuin in Berlijn. Tijdens mijn bezoek aan dit park viel het mij op dat veel verblijven zeer verouderd zijn en die best een opknapbeurt kunnen gebruiken. Dit kost echter veel geld. Maar het populaire ijsbeertje heeft hier mogelijk een oplossing voor gevonden: De schattige witte pluizebol heeft namelijk voor veel extra inkomsten gezorgd. Met met zijn grote zwarte ogen heeft hij in de maand maart niet minder dan 100.000 extra bezoekers naar de Berlijnse Zoo getrokken! Lang Leve Knut!


(Ondanks dat ik Knut niet heb gezien ben ik toch blij dat ik in oktober, en niet in maart, deze dierentuin heb bezocht...)


Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/4/2007 - Welkom (test)

Welkom op mijn splinternieuwe weblog!!! Er staat nu nog niks noemenswaardigs in, maar het is mijn bedoeling om hier minimaal 1 a 2 keer per week wat te schrijven over wat ik heb gezien, gehoord, gelezen en beleeft.

Elise
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer