Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Erasmus

Home :: Profile :: Archives :: Friends

Wat een flop?

Ja de Aygoerasmus infomarket was dus een flop.

 

Afgegaan op wat Kasia van ESNBrussels mij vertelde, en de MASSALE promotie die er gemaakt werd voor het evenement, dachten we toch dat de infomarket meer dan een zakdoek groot ging zijn... NOT

Manmanman, wat was me dat! 1 "grote" tent en 4 partytentjes groot was dat. TENTJES ja? Als ge zo veel geld uitgeeft aan zo'n posters en flyers, kunt ge inderdaad maar tentjes zetten en 1,5 euro vragen voor 3 aardappelkoekjes...

 

Sorry, liet me ff gaan, eerst ons week die ni doorgaat, dan het aantal inschrijvingen dat tegenslaat (ja eigelijk niet, we hadden ook maar 3 dagen, en veel studenten hadden examens, dus viel eigelijk nog mee, maar toch) en dan uw bus vroeger naar huis moten laten gaan omdat iedereen de markt gezien heeft op een half uurtje... tja

 

Toch hebben we ons wel geamuseerd op de bus eh. Het EMI geeft ons per ongeluk ook ne verkeerde DVD mee. Dus niet degene met de erasmusgetuigenissen van de studenten van vorig jaar. Wel een dvd met een reportage op canvas over Koerdische vluchtelingen binnen Europa. De enige overeenkomst was dat beiden "schrik hadden om naar het buitenland te gaan".

 

Als ik da zo bekijk lijkt dit het perfecte voorbeeld van een dagje geteisterd door de wet van Murphy. Toch hebben we de lol erin gehouden, chapeau voor ons!

 

Soit, ons internationale week in de refter is wel geslaagd, de mensen die we meehadden naar Brussel namen ons niets kwalijk, (ha nee, nie waren blij dat we de bus 3u vroeger konden laten vertrekken) en we hebben nog almtijd onze infoavond die toch maar lekker 250 man heeft getrokken eh.

 

Goe schattekes, ik denk dat dit de laatste bijdrage is in onze weblog, want morgen druk ik die af voor in de projectbundel te steken.

 

Ik vond het fantastisch met jullie samen te werken en we spreken zeker nog af eh!!!

 

Succes met jullie stages!

 

Dikke bees, tiens


Posted on 29/4/2006 at 19:56

smaczny?

 

Dobry rano oftewel Goeiendag!

 

Vandaag kwam het Oosten aan bod met Poolse worst op de menu. 'Smorgens vroeg waren Lora en Sofie hier al om de cafetaria te versieren met de vlaggen en ze hebben ineens ook de placemats op de plateaus geplaatst. Vervolgens hebben ze voor de inschrijvingen gezorgd.

 

We hebben helaas niet veel inschrijvingen gehad vandaag doordat we te weinig tijd ervoor hebben gehad en doordat de meeste studenten examens hebben Dus het is niet echt succesvol geweest.

 

We hebben ook nog placemats zitten afdrukken, deelrapporten zitten afwerken EN vandaag hebben we muziek uitgezonden op de radio 

Dit was echt een prettige ervaring! Zo blijkt het dat Fabienne en Inge echt talent hebben om te presenteren op de radio. Ook al konden de mensen ons in het begin niet horen.

 

Qua muziek was er onder andere barbie girl in het Japans en het Pokemon theme, voor degene onder ons die een sense of humor hebben 

 

We hebben nog veel werk te doen, onze deelrapporten afwerken, de rest van de placemats afwerken, morgen zelfevaluatie bij de Frateur, presentatie in het Engels, powerpoint presentatie dat nog gedaan moet worden, presentatie in het Frans. Dus deze week is het echt echt druk!

 

Morgen is het the big day naar Brussel, dus ik ben benieuwd wat het morgen zal worden!

 

Dobry wieczór póŸny---->Goedenacht aan iedereen en be ready for tomorrow!

 

Rock on!

 

Adeuzinho

 

Jocelina

 


Posted on 28/3/2006 at 19:29

Crisiscommunicatie!

Hi girls!

 

Tja...vandaag moest de knoop worden doorgehakt. We gaan dus naar de infomarket en dus NIET naar de fuif achteraf! Die infomarket is 's namiddags van 14u tot 18u. We hebben er dus voor gekozen om ons busje terug naar Antwerpen te nemen om 18u.

Om de studentjes van Plantijn een beetje aan te sporen om mee te gaan gingen we de eerste 10 inschrijvingen belonen met een prijzenpakket (rugzakje met vanalles in hé!). Ook moeten we ze van wat 'food and booze' voorzien in de hoop dat dat hen overhaalt om mee te gaan. Wat we gaan aanbieden moeten we nog bespreken. Ladies er is dus nog wel wat werk aan de winkel!

Ik ben gaan vragen of we de e-mailadressen van de studenten van Plantijn kregen om promotie te maken d.m.v. een mailtje. Die vraag moest worden voorgelegd aan Wilfried De Ley en het secretariaat zou mij dan een mailtje sturen.

Jocelina en Sofie zijn de posters gaan ophangen...'Feed your fear, fear your food!'...

De bus is ook zo goed als geregeld (lees: Fabienne heeft gebeld en ze hebben een factuur doorgestuurd die we nog moeten aanvullen, so almost done!)

Ik zal er ook voor zorgen dat morgen ons eerste PAT-berichtje verschijnt!

Morgen gaan Fabienne en ik flyeren.

 

Ik denk dat dat het zowat is voor vandaag...Als er nog aanvullingen zijn: be my guest!

 

Greetz

 

Inge

 

 


Posted on 22/3/2006 at 14:01

BUSPROBLEMEN!

Jow schattekes,

 

eerst ff update van stand van zaken

we gaan dus ook aan de infomarket deelnemen van  Aygoerasmus, vanaf 14u tot 18u, dan vanaf 18 u organiseren we een zoektoch door brussel (is al geregeld door die van de VUB) en dan gaan we proberen de mensen avondeten aan te bieden aan 5euro (da gaat die van brussel voor ons ook proberen te regelen).

dus voor de prijs van 10 euro zou iedereen naar infomarkt kunnen gaan, daar eten, en naar de fuif gaan

we hebben nu een bus voor 452euro.

dwz met die 1 euro die we per persoon vragen voor de bus en met een volle bus komen we nu net uit de kosten.

we hebebn een optie op deze bus, dus morgen beslissen

 

het oorspronkelijke plan was om de bus ook over en weer naar antwerpen te laten komen maar da kost meer dan 600 euro, dus out of the question.

 

ons fabs heeft vandaag een veertigtal busmaatschappijen afgebeld, dus klein applausje is op zen plaats, thanx fabs!

 

morgen dus nog veel werk!

 

zoen, tiens


Posted on 21/3/2006 at 17:11

terug naar nul...

Tja, na vandaag kunnen we duidelijk terug bij nul beginnen, da's wel duidelijk. Het was de eerste keer dat ik eens iets leuks vond op Plantijn, komt natuurlijk ook door jullie want vind echt wel da we een leuke groep hebben... Nu kunnen we al onze plannen waar we zo hard achter stonden terug opbergen want Plantijn heeft blijkbaar liever een slechte reputatie dan ook maar het risico te lopen dat de studenten een keertje graag naar school zouden komen. Enfin, niks aan te doen, het ligt niet in onze handen...

 

Wat we echter wel nog kunnen doen is ondanks alle omstandigheden toch proberen er iets leuks van te maken. En persoonlijk vind ik het belangrijkste da we onszelf ook amuseren, want ik weet dat het heel makkelijk zou zijn gewoon iets saai en cliché te nemen, da bespaart ons in ieder geval een pak werk. Maar zo slagen we wel ni in het opzet van ons project, want als we er zelf niet volledig achterstaan gaan we ook de studenten niet warm krijgen voor erasmus. Ik wil wel minstens een beter project leveren dan dat van vorig jaar, ik weet niet hoe jullie daarover denken...

 

De vraag is natuurlijk wat we dan precies wel kunnen doen om het leuk en interessant te maken... Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet echt veel voorstellen heb. Het budget hebben we in elk geval... Want ondertussen zitten we al aan 410 EUR (ja, heb nog 50 EUR gekregen van Vettige Swa ook, 't is te zeggen hij gaat da geld geven als we een affiche of flyer of dergelijke komen laten zien met hun logo, tenminste een iemand die toch nadenkt over wat er met zijn geld moet gebeuren). Natuurlijk mogen we ook de gratis pitta's niet vergeten, wanneer gaan we die opeten?

 

Terwijl ik in de Swa zat kreeg ik wel een idee, maar ik denk da ik jullie er ni voor warm ga krijgen omda jullie ni zo'n Swa-gangers zijn, enfin, ik zal het hier toch effe neerzetten. We zouden eventueel (heb nog wel ni gevraagd aan Swa-baas of da zou mogen) de Swa ne keer kunnen huren en een Internationale avond kunnen organiseren. De Swa is zowiezo een Erasmuscafé en die Erasmusfeestjes zijn daar altijd wel een succes. Maar dan zouden we ons deze keer kunnen richten op de studenten van Plantijn, ik zou dan ook wel affiches hangen in de Swa zoda ge ook wa Erasmussers da hier in Antwerpen zitten bij elkaar krijgt en op die manier kunnen we een internationale sfeer creëren. We kunnen de Swa dan ook wa versieren, da's op zich geen probleem. Als drank had ik dan gedacht aan Spaanse sangria, Poolse wodka, Ierse guiness, etc. De Swa is helemaal ni moeilijk om vol te krijgen, integendeel het kan zijn da da daar wel wa klein ga zijn... Maar in ieder geval, mijn idee komt er op neer, de Erasmussers van hier erbij te betrekken, want ik heb daar vorig jaar voor ik vertrok ook enorm veel aan gehad. Hier zitten elk jaar veel Erasmusser van overal zo wat en misschien is het voor de Erasmussers in spé wel eens leuk daar mee te babbelen... komen ze ook direct in Erasmussfeer. Het is maar een ideeke he, we kunnen da natuurlijk ook op een andere manier uitwerken.

 

Verder moeten we natuurlijk zowiezo de infostand en zo behouden, ben eerlijk gezegd wel ni van plan daar een ganse week passief gaan bij te zitten zoals die van vorig jaar hebben gedaan want daar komt geen kat op af. Tja, die infostand zal toch saai blijven vrees ik wat we er ook mee doen...

 

Nog een ander ideetje van mij... Als we nu eens een mister international verkiezing organiseren? We zoeken allemaal (knappe) mannen op van zoveel mogelijk verschillende nationaliteiten of afkomst (tis het bloed da telt in dit geval) en dan mogen wij die beoordelen... Wa vinden jullie daarvan? Ok, was eerder als grap bedoeld maar stiekem zie ik het toch wel zitten om in die jury te zitten.

 

En waarom zouden we eigenlijk ook niks belachelijks doen? Tis de week voor de paasvakantie, na de paasvakantie hebben we direct stage dus op Plantijn gaan ze ons ni veel meer zien hoor... Mijn motto is, hoe belachelijker, hoe beter, des te meer aandacht we krijgen. 'Durf jezelf belachelijk te maken!'

 

Soit, tot hier mijn ideekes, tis nog gene vette, maja wa wilde, was er echt ni goe van deze morgen...

 

Groeten aan iedereen,

 

Sofia xxx


Posted on 15/3/2006 at 18:54

zaterdag 11 maart 2006

Hello everybody!

 

Met plezier kan ik jullie weeral wat goed nieuws brengen: Kassa 4 sponsort ons met 50 EUR!!!! Woohooow! Ben er net langs geweest en die hebben mij da geld cash meegegeven (omdat ze dachten da ze het anders toch zouden vergeten te storten), maar gene stress ondertussen ben ik ook terug geld gaan afhalen bij de bank want zoals Tine weet had ik deze morgen zelfs genen euro meer.... Dus ik zal van onze sponsorcentjes afblijven! Ze vonden het wel een beetje raar da ik da op ne zaterdagavond doe, maar gisteren had ik daar gewoon geen tijd meer voor... Wel een bewijs van mijn toewijding aan ons project, ni?

 

Op zaterdag zijn de mensen blijkbaar wel beter gezind want ik ben ook langs geweest bij Canteen (kebabzaak op de Ossenmarkt) maar daar moet ik maandag terug langsgaan als de baas er staat, hij zei wel dat ze normaal wel aan sponsoring doen dus dat is ook al zo goe als in de sjakosh. Extra voordeel trouwens dat ik het bij de baas kan vragen want ik herinner mij da ik ooit met Marie (vriendinneke van mij) nog eens gaan vragen ben om te sponsoren, voor haar toneel in der tijd en die heeft da toen ook gedaan. Bovendien ken ik die baas ook wel wa beter, dus die geeft mij zowiezo wel geld, hehe... Ik wou ook nog wel langsgaan bij de Kafkas, maar da's de concurrentie (alhoewel da die mensen elkaar wel heel vaak opzoeken, maar dan nog) dus heb ik die nog effe overgelaten.

 

Ik snap ni wa die mensen van vorig jaar hebben gedaan, want bij mij wil zelfs de Vettige Swa ook sponsoren... En dan heb ik nog geeneens de Bram (vice-president van ESN) moeten inschakelen. De baas zei wel dat hij nu weinig tijd had, maar ik heb een sponsorbrief achtergelaten en hij heeft zijn nummer gegeven. Ik moet hem gewoon begin volgende week nog ne keer bellen of langsgaan en dan is da wel in orde. Flink gewerkt door ons Sofieke he? Ok ok, ik moet wel eerlijk bekennen da de Sun Wah mij uiteindelijk mss wel ni ga lukken, heb aan Yan Yao gevraagd en ze ging haar best doen, maar vreesde ervoor. Ik ga wel nog ne keer voorstellen da die eventueel ni voor decoratie of zo kunnen zorgen den dinsdag bij het sumoworstelen.

 

Ons Tineke is mij deze morgen (middag eigenlijk) komen halen voor naar de markt te gaan, en die gast van het churros-kraam (kei vriendelijk trouwens) zei dat hij wel op het domein van Plantijn kan blijven, dus gaan we daar ook geen kosten voor hebben, weer een besparing van 50 EUR.

 

Ja, we zijn wel goe bezig he! En ik heb mijn roeping echt gevonden want die sponsors zoeken is zo leuk! Ik ga er zeker nog ni mee stoppen, hoeveel geld we ook hebben. Moet nog wel bij het interimkantoor langsgaan maar da zal dan ook voor maandag zijn... Ik weet da ik da normaal gisteren ging doen, maar frieten + bickyburger gaan eten met Joséphine kreeg op da moment toch voorrang, sorry.

 

Ik hou jullie op de hoogte over mijn verdere afpersingen, hehe !

 

Nog een fijn weekend en tot maandag he chicas!

 

Groetekes,

 

Sofia

 

p.s. Lora nog eens bedankt voor de  uitnodiging voor gisteren, ik vond het echt wel gezellig en hopelijk hebt ge u nog geamuseerd daarna!


Posted on 11/3/2006 at 20:14

Het zie er al beter uit!

 

Manera pessoal!

 

Vandaag hebben we om 11.45 een vergadering gehad met meneer Hye om alles te laten zien wat we hadden, dus mediaplanning, budgetplan, draaiboek en de verantwoordelijkheden. Meneer Hye was er al tevreden mee, want de vorige keer vreesde hij dat we zouden verdrinken.

De stier zit er al dichter bij, we hebben al veel sponsorgeld gevonden maar we moeten verder zoeken want dat is nog lang niet genoeg. Maar we hebben al 210 euro en veel prijzen dus dat is al zeker positief!

Nu moeten we enkel nog onze kosten berekenen van het eten dat we zullen verkopen.

De affiches zijn al bewerkt, en de aankondigingsaffiche is wat griezelig, zo willen we de aandacht trekken van de studenten.

We hadden vandaag een afspraak met een zekere Verhaegen voor de radio maar hij is niet komen opdagen

Daarna hebben we eigenlijk wat aan de computers gewerkt, een affiche afgedrukt als voorbeeld en onze CV en motivatiebrief hebben we ook afgegeven( voor degene die die later hebben moeten maken). Daarna is een deel van de groep de Leon gaan opzoeken om een afspraak te regelen zodat we onze planning kunnen voorleggen en om toestemming vragen.

 

Vandaag is de dag redelijk snel voorbijgegaan, wat positief is. 

Hopelijk vinden we meer sponsorgeld en zal onze internationale week een succes zijn.

 

Let's ga erasmus team we can do it!

 

Dikke kus allemaal en ik wens jullie nog een prettig weekend

 

Com boa vontade consiguimos tudo!

Beijos pra todos

Jocelina


Posted on 10/3/2006 at 22:23

dinsdag 7 maart

Hallo!

 

het is weer een paar daagskes geleden dat er hier nog iets geschreven is, dus zal ik eens effe overlopen wat we nog gedaan hebben. Deze voormiddag moestenTine, Jocelina, Fabienne en ik onze CV toelichten bij mevrouw Van Hout waarna Jocelina en ik naar de Groenplaats zijn gegaan op zoek naar sponsors. Tine en Fabienne zijn ondertussen gaan vragen aan mevrouw Matyn wat er nu wel en niet mag tijdens de internationale week. Amai, ik ben zo blij da da eten wel mag, kijk al uit naar die appeltaart van Tine,mmmm

 

Jocelina en ik zijn langsgeweest bij enkele (eet)zaken en hebben een aantal e-mailadressen en telefoonnummers meegekregen van de verantwoordelijken. Die moeten we dus nog wel contacteren, maar da zal werk zijn voor morgen, kunnen we gratis bellen vanuit ons lokaal en zo, hehe... De stad Antwerpen is wel bereid ons te sponsoren met armbandjes, ze zullen volgende week iets laten weten over wanneer we die mogen afhalen en dergelijke.

 

Inge en Lora hebben ook al een paar sponsors gezocht, da was toch te zien aan de zakken die ze bijhadden gevuld met toiletzakjes van den Ici Paris XL. Jeej, het is in ieder geval een begin he. Uiteraard hebben we nu in de eerste plaats geldsponsors nodig, want met die 50 EUR van mijn papa gaan we er ni geraken... Ik ga straks nog eens langs de Ossenmarkt om daar eens te horen achter sponsors. Ik ga wel enkel binnen als er mensen staan die ik ken, dan heb ik meer kans da ze sponsoren en ook meer kans op een hoger bedrag (of da hoop ik dan toch).

 

Tijdens de vergadering zei meneer Hye ons da we nog veel werk hebben waardoor Fabienne een beetje stress heeft gekregen, maar ik zie het nog volledig zitten. Volgens mij gaat alles veel vlotter gaan zodra we onze sponsors hebben en exact weten wa voor bedrag we beschikbaar hebben. Morgen na Nederlands zullen we alles verder bespreken, wat er ons allemaal nog te doen staat en wie verantwoordelijk zal zijn voor wat. Dus voorlopig ga ik het hierbij laten.

 

Tot morgen allemaal en Lora, mag ik de eerste zijn om u nen hele GELUKKIGE VERJAARDAG te wensen!

 

Sofia


Posted on 7/3/2006 at 18:31

zaterdag, marktdag

hola chicas!

 

vandaag men spaans nog eens bovengehaald, ben langs de markt geweest.

Heb aan die mannen met hun juwelenkraampjes gevraagd of die da zien zitten om op school te staan. En die zagen da zeker zitten, zolang dat er maar meer meisjes bij ons op school rondliepen met dezelfde "ojos bonitos" zoals ik. (die zuiderse venten toch eh). dus als ze op school daar mee akkoord gaan, kan ik die mannen bellen om bij ons hun kraampje te komen zetten. das dus werk voor dinsdag: toestemming vragen.

 

derna ben ik langs de churroskraam gegaan. dieje vent deed dat em geen nederlands kon toen ik het vroeg, dus daar ook int spaans mee gebabbeld, totdat hij zelf ni uit zen woorden geraakte en zei "ja ok ik spreek wel nederlands, ik heb zelfs nooit in spanje gewoond". LOL

soit, die zen kraam of toestellen kunnen we ni huren, dus winst kunnen we daar ni op maken, maar hij wil ook wel eventueel aant school komen staan dieje woensdag, maar da moeten we dus ook weer eerst mogen vant school eh. die zenne nummer heb ik ook gevraagd. stel dat dat ni ni mag van school dat em daar komt staan, denk ik wel dak nog een recept krijg losgefutseld...

 

ben nog over meir gelopen voor onze peruvianen, maar heb ze ni gevonden. die overwinteren in benidorm denk ik

 

straks nog eens langs soesiel, want nu was dieje pipo der gisterenavond ook ni, maar vandaag ging em er zeker zijn

 

animo, beso, tiens


Posted on 4/3/2006 at 15:04

woensdag 01/03

Piep!

 

Op woensdag 1 maart hebben we vergaderd om elf uur in het EMI. Ik had gezegd dat ik op de weblog iets zou schrijven die dag maar ben het vergeten te doen ;-)

Ik wil ten eerste zeggen dat ik vind dat we een heel tof groepje hebben, en dat het een hele mooie afsluiter is vóór onze stage begint. Iedere dag moet ik echt enorm lachen, de sfeer is echt beestig!

We hebben tijdens de vergadering eerst de landen vastgelegd. Op maandag zijn het de Scandinavische landen zoals Zweden, Finland en Ijsland en natuurlijk ook Nederland. Op die dag willen we als rendier door de school lopen en 's middags "rendier aan het spit" laten maken door het restaurant. We zouden dan door het restaurant lopen en gillen omdat de mensen dan onze familie aan het opeten is, alez het word een echte stunt, hehe. We willen die dag witte chocolademelk en Zweedse honingcake verkopen, mits toestemming van mevr. Matyn. Als activiteit zouden we dan een ijsberenbad op de koer zetten voor de echte durvers. MAAR!!! Tine wil het de mensen demonstreren, heel dapper van je! ;-)

Op dinsdag geven we onze aandacht aan het Oosten. Onze bedoeling is eigenlijk om met windstreken te werken. (per dag 1 windstreek) Voor die dag willen we een sumogevecht organiseren en willen we die dikke pakken inhuren. Die dag zijn er misschien loempia's te koop of poolse appeltaart, hangt af van ons "marktonderzoek" door Tine.  Woensdag willen we ons toespitsen op Zuid-Amerika en Spanje. Als ontbijt geven we dan "Churos" of zoiets. Als activiteit gaan we dat Peruviaans bandje laten komen op school, of een Argentijns gitarist of flamencolessen geven op school. Het leukste zou die mechanische stier zijn, maar enkel als we genoeg geld hebben... Op donderdag staan alle 4 de windrichtingen op het programma met de wereldbal. We willen volleybal organiseren tussen studenten en lectoren.

 

We zijn nu bezig met de affiche, radiospot en flyers te maken. Volgende week maandag hebben we een afpsraak met de radio van de school. We hebben beslist voor het krantje dat het 2 A3-papieren zullen worden. (8 zijden A4) De vorm zal zoals een echte krant worden.

Op maandag gaan we sponsors zoeken. We denken aan fitnesscentra, quick, caffe nation, winkels in de buurt...

 

Voor het projectplan nr 2 hebben we alles onderverdeeld. Erg handig want nu weet iedereen exact wat te doen.

 

Veel liefs, Lora  


Posted on 2/3/2006 at 18:48

woensdag, 1 maart

Joe!

 

Ff maar om te zeggen dak hier een deense appeltaart aant bakken ben, kwestie van eens uit te proberen eh.

En natuurlijk neem ik die morgen mee naar de vergadering, DUH!

 

greetz, tiens


Posted on 1/3/2006 at 21:41

Oops I did it again

24/02/2006 Oops I did it again

 

Oi tud gente! Manera pessoal?

 

Ben dus gisteren vergeten in de weblog te schrijven dus doe ik dat vandaag op een zaterdag . Dus gisteren hebben wij een vergadering gehad met meneer Hye in het lectorenlandschap en hebben we het tweede deel van het project verder uitgewerkt. Echt ideeën hadden we nog niet, buiten de spelletjes van Tine dus is het eigenlijk een brainstorming geweest tijdens de vergadering zelf. De groep had dus als idee om maandag een dag over de Scandinavische landen te houden, dinsdag de Oosteuropese landen, woensdag Spanje en donderdag de wereldspelen. Er zijn nog verschillende aspecten die in orde moeten worden gebracht, zoals de catering, wat gaan we serveren, we moeten Victor nog aanspreken, wij gaan dan voor het ontbijt zorgen en het is belangrijk dat we minder bekende landen in de kijker zetten zodat we niet met clichés afkomen zoals paella etc.
Vraag is nog altijd of Turkije nu een partnerland wordt of niet, zodat we dit land dan anders ook mee in onze internationale week kunnen verwerken.
Zo willen we standje plaatsen, voor internationaal muziek zorgen, eventueel met bandjes, info schrijven over erasmus, leonardo en dergelijke in de schoolkrant enz.
Alles draait rond info dus het is belangrijk dat we weten welke boodschap we willen overbrengen. Lora is dan met een fantastisch idee gekomen om de klemtoon op "durven" te leggen. "Durf te gaan naar het buitenland". Dus zullen we ook dit verwerken in die week en in de spelletjes die we zullen aanbieden.

Meneer Hye heeft dan kort een framework geschetst zodat we er een beter beeld van zouden krijgen:
*info geven: wat? boodschap? internationalisering Plantijn
* doelgroepen: wie gaan we aanspreken--->studenten van alle jaren en ook potentiële studenten die we in het ideale geval zullen bereiken via de pers. Daarvoor zouden we dan beroep doen op de lokale pers.
* wat zijn onze middelen om die boodschap te verkondigen?
-schoolkrantje
-schoolradio
-posters en affiches
-infostandjes
-spelletjes
Info plaatsten in de schoolkrant is al zeker haalbaar, Inge zal daarvoor de juiste studenten aanspreken
Om dit alles te kunnen realiseren hebben we natuurlijk ook geld nodig, daarom zijn sponsors zeker nodig. Maar voor we de sponsors aanspreken moeten we een duidelijk projectplan hebben zodat we ze echt kunnen overtuigen.

De dankbrieven zijn al in orde dus we moeten we ze enkel nog handtekenen.
Ten laatste 5 maart moeten we via mail onze concrete plannen naar meneer hye sturen.
7 maart hebben we terug een vergadering om 16u.

 

Era tudo, bom fim de semana para todos!

 

Beijinhos

Tchau
Jocelina


Posted on 25/2/2006 at 23:22

22 februari 2006: debriefing

Hola guapas!

 

Vandaag debriefing gehad, Mr Hye heeft ons proficiat gewenst, hij vindt dit deel van het project zeker een onderscheiding waard. (Ik dacht, we schrijven dit even zwart op wit (groen), kwestie da daar niet op terug te komen valt eh.)

 

Ik ga hetgeen er gezegd is tijdens de vergadering hier even in puntjes weergeven, kan ik knippen-plakken van het vergaderverslag dak net heb gemaakt.

 

Het eerste deel van deze vergadering is een de-briefing. Aan de hand van het draaiboek overlopen we de infoavond en bespreken we de positieve en negatieve punten.

 • Microfoons, powerpoint, aansluiting scherm en muziekinstallatie testen: samenwerking met EMI goed verlopen
 • Tafels en panelen voor regiomentoren klaarzetten: OK
  Opmerking betreffende de panelen: door gebrekkige communicatie tussen de regiomentoren en ons waren de panelen niet altijd volledig naar smaak van de regiomentor.
  Mevrouw Berghmans: Posters die zij had voorzien werden niet gebruikt.
  Meneer Herroelen: Te veel nadruk op Finland ipv Zweden, want contact met Finland wordt afgebouwd
  Meneer Vanderhaegen: positief, hij had echter zelf ook foto’s die gebruikt hadden kunnen worden om het ons gemakkelijker te maken.
  Mening van de andere regiomentoren is nog niet bekend.
 • Catering en tafels voor catering klaarzetten: OK
 • Wegwijzers: OK
  Opmerking: Miscommunicatie met Leon: Door het slechte weer, besloot Leon de ingang via de buitenagora af te sluiten en zo kwam iedereen via de verkeerde deur binnen. Dit werd meteen rechtgezet en de overgrote meerderheid is langs de juist deur binnengekomen.
 • Planten: OK
 • Doos tombola: OK
  Opmerking: niet iedereen heeft de doos zien staan, maar dit werd later opgelost
 • Vestaire: OK (40-tal jassen ontvangen)
 • Mensen naar plaats leiden:
  Opmerking: hier is even iets misgelopen, Mevrouw Mattyn heeft dit tijdelijk op zich genomen (wat natuurlijk niet de bedoeling was). Maar de zaal is uiteindelijk goed vol geraakt.
 • Afspelen powerpoint: OK
 • Start infoavond: voorwoord: OK
 • Mevrouw Mattyn aan het woord + pwp: OK
 • Catering: drank uitschenken, koffiemachine opzetten, broodjes etalageren, chips en nootjes op tafel zetten en taakomschrijving vrijwilligers: OK
 • Gastsprekers: Ok
  Opmerking: de gasten hebben hier niets van gemerkt en getuigenissen waren interessant. Maar er is wel degelijk iets misgelopen in de communicatie tussen de regiomentoren (hier vooral Mevr. Berghmans en Mevr. Vanhout) en ons. In plaats van de door ons voorziene 5 gastsprekers (Tim, Benedict, Dorien, Fabienne en Lora), kwamen er 6 sprekers aan het woord (Tim, Benedict, Dorien, Tom, Ken en Lora)
 • Trekking tombola en prijsoverhandiging: OK
 • Slotwoord en uitnodiging op receptie en gesprek met regiomentoren: OK Opmerking: Mevrouw Bergmans hield de BC-studenten nog even bij zich om wat meer uitleg te geven. Dit wisten wij pas op de dag zelf, dus was niet opgenomen in het programmaboekje. Maar het kwam eigenlijk goed uit, want zo kwamen de mensen in 2 groepen naar buiten, wat gemakkelijker was voor de catering.
 • Receptie: OK
 • Opruim en afwas: OK
 • Overschot naar Het Werk Der Daklozen: OK

Het tweede deel van de vergadering is een korte inleiding op het volgende deel van het project: de internationale week.

 

De afspraken die er zijn gemaakt:

 • Dankbrieven schrijven
 • Powerpoint afprinten
 • Plateaus van de broodjes ophalen in het daklozencentrum
 • E-mails van en naar de regiomentoren afprinten en doormailen naar Mr. Hye.
 • Brainstormen over internationale week. (incl budget, sponsoring)
 • Pear-assesment (schrijf ik da juist? nee zeker? somebody verbeter mij, want zo heb ik het ook in verslag staan)
 • Morgen om 13u spreken we af in ons lokaaltje. Om verder nog wa te brainstormen.

 

Ik schrijf hier ook al wa puntjes op die we derstraks bedachten voor de IW (Internationale week):

 • Danslessen (billenkletsers en salsa/flamenco/chachacha)
 • Tomatengevecht (ok, was zwanske, maar zo toch zo graag een rotte tomaat naar "men beste vriendin" gooien)
 • Riding the bull (en wie dagen we uit om daarop plaatst te nemen, hmmmmm, ff denken...)
 • afspreken met victor voor keuken ook IW te laten houden
 • kraampjes (ponchos, juweeltjes,...)
 • die mannen van op de meir me hun panfluit (uit peru?)
 • nen doedelzakspeler, + doedelzakles, looooooooooool
 • bandje laten optreden (denis?) met internationaal (door ons opgelegd) repertoire: suavemente, la camisa negra, 99 luftballons, du,... allez is maar idee eh
  (wil diejen denis wel eens int zweeds horen zingen: Välj språk genom att klicka på flaggan, woehaha)
 • vult mij aan in reacties please

Greetz, tiens


Posted on 22/2/2006 at 13:12

The morning after...(21/2/2006)

 

 

JOE!!!!!

 

PROFICIAT IEDEREEN! Awel hoedje af se...ik denk dat we het er allemaal overeens zijn dat de infoavond een succes was. Aula Kockxy was lekker vol, de vestiaire ietske minder maar bon, we hebben toch wel een veertigtal mensen gelukkig kunnen maken door hun frakskes weg te hangen. Daarna trouwens steeds een babbeltje gevraagd aan de gasten en ze waren zeeerrrrr tevreden over de avond. Jawel... Tja en die paneeltjes waren daar ook wel goe aant pronken zenne. alrighty!

en we hebben toch wel vrienden!!!! ja tine moest wel op haar familie rekenen maar bon...onze enthousiaste groep vrijwilligers heeft ons bangelijk goe geholpen, bedankt eh mannen.(tsjein die lezen onze weblog toch ni...)

Mevrouw Matyn heeft haar presentatie gemaakt en onze ex erasmus vrijwilligers hebben ook wel leuke presentaties gegeven...South Hampthon is precies wel de moeite, allen daarheen.Tis precies een industrieterrein en kei duur maar wel supertof. Lets go, ik twijfel niet meer.

Bon ik kan eigelijk niet uitbreiden over de presentatie omdat ik enkel de getuigenissen heb bijgewoond en omdat het mijn plicht was de jassen te bewaken. Na de presentatie hebben de gasten iets gedronken, iets gegeten, naar de prachtige panelen gekeken en gebabbeld met de regiomentoren. Sofia en haar vrijwilligers zijn dan meteen aan de afwas begonnen.Goe gedaan. We hebben daarna allemaal samen opgeruimd, paaltjes enzo naar de kelder, keuken opgeruimd, broodjes in de auto van tine geladen, paar broodjes voor de profs in het leraarslokaal achtergelaten en klaar is kees.Ah ja de vestiairerekken zijn trouwens ook al terug op hun plaats.

De folders die moesten worden uitgedeeld zijn ook uitgedeeld.

Vandaag is dus toch wel een welverdiende rustdag.

Ik ben wel even naart school gegaan om de verbeterde versie van engels te gaan halen. Woopsie daisy da was ni echt bangelijk goed. 11/20. Mevr Van Temsche was niet zo tevreden, het was niet grondig verbeterd. We zullen ervoor zorgen dat de volgende taak beetje beter is he, dan zijn we voltallig dat zal wel helpen, het was waarschijnlijk veel werk voor lora en inge alleen.

Voila, sorry ik ben niet erg gestructureerd te werk gegaan maar we bespreken morgen in de vergadering het hele gebeuren nog eens.

 

Greetz Fabienne

ps: Toch nog ne special thanks aan Inge en Lora die puik werk geleverd hebben de weken dat de rest nog in het buitenland was.


Posted on 21/2/2006 at 11:29

zaterdag 18 februari 2006

Dag iedereen,

 

vandaag is het mijn beurt om een boodschap achter te laten... Vandaag is het zaterdag, dus iets rustiger dan de voorbije dagen. Gisteravond heb ik de powerpoint-voorstelling met de fotookes nog afgemaakt, wel pas rond 21u of zo want ik was kei laat thuis dus Inge, ik heb uw foto's van Brussel nog wel op tijd aangekregen hoor! Spijtig genoeg is de powerpoint blijkbaar te groot om door te sturen, mijn excuses hiervoor. Hopelijk heb ik maandag nog genoeg tijd om deze aan te passen mocht er iets niet in orde zijn. Ik heb in elk geval enkel foto's genomen van de landen die nog zeker waren: Spanje, België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Turkije, Zweden, Denemarken, Polen, Finland en de UK denk ik. Als jullie al weten dat er nog landen zijn uitgeschakeld, laat het mij dan weten, dan haal ik ze er terug uit.

 

Vandaag is Tine de inkopen gaan doen in den aldi voor de infoavond en da bleek goe mee te vallen heb ik aan de telefoon gehoord. Ik geloof zelfs da we nog wa centjes over hebben, altijd handig. Misschien kunnen we er een kleine attentie van kopen voor onze vrijwilligers? Over vrijwilligers gesproken. Ik ben nu thuis, in het boeregat Westerlo dat waarschijnlijk maar weinigen onder jullie weten liggen, en hier is het echt wel moeilijk om mensen te vinden die een uur willen rijden om gratis en voor niks te komen helpen de maandag. Ik zal mijn contacten in Antwerpen nog eens aanspreken, maar voorlopig heb ik nog altijd maar 1 iemand die wil komen helpen en dat is goeie ziel Tine Thijs. Ik heb zelfs mijn contacten uit Salamanca al aangesproken, de Steven die Tine en Fabienne wel kennen, maar werken staat blijkbaar niet in zijn woordenschat en zeker ni als het ni betaald is. Als het bij jullie ook zo slecht lukt gaan we echt mensen moeten betalen. Enfin, hopelijk lukt het nog wel, desnoods moeten we de dag zelf nog mensen aanspreken.

 

Om eerlijk te zijn heb ik voor ons project vandaag nog niet zo veel gedaan, ben heel de tijd bezig geweest met spullen te verzamelen om mee te nemen naar mijn kot. Tja, haal ik maandag allemaal wel in, want hier thuis kan ik uiteindelijk toch ni zo veel doen. Bovendien ben ik enkel vorige week zondag (tot 's avonds dan maar) thuis geweest en moet ik nog redelijk wa mensen zien. Ik ga het dus hierbij laten voorlopig.

 

Tot maandag en nog een prettig weekend iedereen!

 

Sofia


Posted on 18/2/2006 at 18:43

Vrijdag - knutseldag: 17 februari 2006

Hola chicas!

 

Vandaag: vermoeiende dag mag ik wel zeggen. Iedereen is wat slapjes, Mr Hye zei ook al da we er niet goed uit zagen (met dank, bij deze ;-)).

Zo een hele dag in het redactielokaal bezig zijn met die panelen is toch niet te onderschatten.

Gelukkig was er om 12.15u een vergadering.. Daarna terug moedig verder knutselen in de knip-en plakklas.

 

Op de vergadering heeft Mr. Hye het programma nog eens met ons doorgenomen en verbeterd. Jocelina staat in voor de wijzigingen (Mr. Broos toevoegen, niet alle studenten die komen getuigen apart vermelden, en een kader toevoegen “U wordt vriendelijk uitgenodigd om tijdens de receptie bij de regiomentoren langs te gaan met eventuele vragen”)

Inge heeft ook de inleiding voorgelegd ter verbetering.

Verder hebben we het draaiboek nog eens doorgenomen. En zelfs het bord gebruikt om alles visueel voor te stellen. De verantwoordelijkheden zijn terug even opgesomd, Sofie heeft de verantwoordelijkheid voor ‘den afwas’ erbij gekregen.

We hebben het nog gehad over het feit dat we geen vrienden hebben (of toch geen vrienden die tijd of zin hebben om zich belangeloos in te zetten voor onze infoavond). Toch zullen die vrijwilligers van ergens moeten komen, nog goed zoeken dus, desnoods verplicht ik mijn broer (anders vertel ik dingen aan mama en papa die ze niet mogen weten, nah!)

 

Er zijn op maandagavond 3 piekmomenten (voor de vrijwilligers, wijzelf zijn ongetwijfeld heel de dag druk in de weer, joy):

1) vestiaire bij het binnenkomen (alle vrijwilligers daarheen),

2) vóór het einde van de infosessie in aula kockx bekertjes vullen en broodjes klaarleggen, tijdens het buitenkomen iedereen met plateau klaarstaan (vrijwilligers: daarheen)

3) opruim en afwas: komaan vrijwilligers nog even ‘buzze geven’!

 

Ikzelf, Tine, moet zeker nog ‘ons goei doel’ contacteren en morgen ga ik shoppen op kosten van Plantijn, jeuj! Ok, cola en chips in den aldi, maar ‘t is toch een beetje winkelen met andermans geld!

 

Maandagmorgen moet door een paar mensen een laatste hand aan de panelen gelegd worden, maar voor de rest is het gewoon ‘alles klaarzetten’.

 

Als ik nog iets vergeten ben, kan wel, want ben zo suf als maar zijn kan, zet het dan ff in een reactie eh girls.

 

Hasta la vista!!!!

Tiens


Posted on 17/2/2006 at 18:19

Woensdag 15 februari 2006

Hi erasmussers!

 

Ons eerste weblogje komt eraan! In onze handleiding hebben jullie kunnen lezen wat er in ons dagboek moet komen te staan. Ik zal dan maar eens beginnen met vandaag.

Lora en Sofie zijn gaan flyeren om 8u30.

Om 9u35 hadden we taaltraining met meneer Frateur. Het was de bedoeling dat we onze cv en motivatiebrief lieten lezen en er commentaar op kregen. Omdat de meeste nog maar net terug zijn van hun erasmusavontuur was dit enkel voor Lora en mij.

Om 11u hadden we vergadering met meneer Hye. Op deze vergadering hebben we besproken wat er nog allemaal moet gebeuren voor de infoavond van 20 februari 2006.

Na deze vergadering zijn we aan de slag gegaan:

- we zijn langs geweest bij Leon voor de panelen die we op de infoavond gaan gebruiken. We zijn overeengekomen met Leon dat de panelen vrijdag in de agora worden geplaatst.

We hebben hem ook gevraagd of maandag de keuken open blijft voor de afwas.

- we hebben de verschillende regiomentoren verdeeld: ieder lid is verantwoordelijk voor het paneel van een regiomentor:

  Lora: Eric Goossens en Patrick Herroelen

  Jocelina: Els Vanhout

  Fabienne: Martine Sterk

  Sofie: Linda Berghmans

  Tine: Wilfried Vanderhaeghen

  Inge: Luc Broes

 

- We hebben onze nieuwe affiches gehangen

- We zijn langsgeweest bij mevrouw Lieve Boes voor de receptietafels

- we zijn langsgeweest bij Victor van de catering om nog eens te checken dat alles in orde is met de broodjes. Victor heeft gezegd dat mevrouw Matyn 400 broodjes heeft besteld dus dat zal zeker voldoende zijn. Victor gaat maandagavond aanwezig zijn en zal ons 's namiddags vertellen hoe alles in de keuken werkt.

- we zijn langsgeweest bij Germaine voor de drank van die avond. Er zal voor 100 man koffie en thee worden voorzien. Voor 150 man water en fruitsap. De cola moeten we zelf maandag gaan halen. Hiervoor moeten we het budget bij mevrouw Matyn gaan halen.

- we hebben een nieuw bericht op de P.A.T. laten verschijnen

- iedereen zoekt info op die op de panelen moet komen

 

Ik denk dat ik alles verteld heb. Als er toch nog enige opmerkingen zijn dan laten jullie het maar weten.

 

groetjes,

 

Inge

 


Posted on 15/2/2006 at 18:33
Hosting door HQ ICT Systeembeheer