Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
The Eventers: Ready to improve your image

Home - Profile - Archives - Friends

Dag 5

Posted on 22/4/2008 at 14:30 - 0 Comments - Post Comment - Link

Onze laatste dag ging vanmorgen van start. Evaluaties maken, hier en daar nog wat aanpassen, en ook de poster opplakken stonden op het programma. Wegens problemen met de reservaties van de pc's in het emi, trokken we naar de unief om toch nog snel en efficiënt te kunnen werken. Alles verliep vlot, en iedereen stimuleerde elkaar om ook de laatste dag alles nog tot een goed einde te brengen. Nu zijn we allemaal, en iedereen in outfit, om aan de presentatie te beginnen.  Toegegeven, iedereen is ergens toch wel blij dat het na vandaag afgelopen is. Wat logisch is, na al onze inspanningen.


Dag 4

Posted on 21/4/2008 at 14:51 - 0 Comments - Post Comment - Link

De laatste 2 dagen ziten er bijna op.

Deze maandag is er hard gewerkt. De layout van alle opdrachten werd aangepast aan onze huisstijl om er een mooi en samenhangend geheel van te maken. Ook moest er voor een aantal van die taken nog wat in orde gebracht worden zoals: bronvermelding en kleine verbeteringen. Tussendoor spraken we ook nog eens onze radiospotjes in voor Engels. Al deze opdrachten werden door Iene en Charlotte verzameld en in de map en het digitaal portfolio verzameld. Michaël was alvast begonnen met het maken van een ruwe schets voor onze affiche. Eerst met een achtergrond van vlaggen, maar later besloten we dat een afbeelding van een publiek beter bij ons onderwerp paste. We brainstormden dan samen over wat we deze exploratieweek geleerd hadden en op onze poster wilden vermelden. Ondertussen zochten de Maartens en Michaël naar leuke afbeeldingen. Onder de middagpauze kwam Eva op het idee om de presentatie een beetje aan te kleden als evenement. Dus trokken Iene en Charlotte naar de winkel om de benodigdheden daarvoor te halen. De laatste uurtjes werd er nog hard gewerkt aan de poster zodat Iene die de dag zelf nog kon laten afdrukken.

En dan morgen de presentatie...Spannend...


dag 3

Posted on 19/4/2008 at 14:48 - 1 Comments - Post Comment - Link

Om 9 uur stonden we er weer met z'n allen, en na de nodige pc's veroverd te hebben, gingen we aan de slag. De vakopdracht economie, de hoofdopdracht en het bijwerken en nalezen van andere vakopdrachten stonden op het programma vandaag. Ook hadden we een afspraak met onze begeleider. We brachten hem op de hoogte van onze stand van zaken, en hij beantwoordde onze vragen.

In de namiddag begon de vermoeidheid toe te slagen, en de zin om hard door te werken ( die de dagen voordien de overhand wist te nemen), leek even verdwenen. Toch probeerde iedereen elkaar te stimuleren en te motiveren om nog even verder te werken. Uiteindelijk kregen we klaar wat we gepland hadden. Al onze vakopdrachten zijn nu klaar, enkel aan economie gaat in het weekend nog gewerkt worden.

Ook werd er al in grote lijnen overlopen hoe we onze posterpresentatie willen aanpakken, omdat we beseffen dat dit een zeer belangrijk onderdeel is, en we ook dit gedeelte nog tot een goed einde willen brengen. Maandag gaan we het concept tot in detail uitwerken, om zo tot een mooi resultaat te komen. In het weekend gaat er door iedereen al worden nagedacht hoe we onze boodschap op een zo'n creatief mogelijke manier kunnen overbrengen. Benieuwd naar het eindresultaat...


dag 2

Posted on 17/4/2008 at 14:33 - 0 Comments - Post Comment - Link

  

 

                                                                       

Donderdag 17 april rond een uur of 9:

daar stonden we weer met zen allen aan het EMI om er weer goed tegenaan te vliegen, 

Tenminste met bijna allemaal ....

 

Want al voor de meesten onder ons aan de school waren aangekomen, hadden Maarten Van Opstal en Eva Thiessen al lang afgesproken voor een tripje naar Vilvoorde. Hier hadden ze namelijk een afspraak met onze contactpersoon voor een interview. De rest van ons werd ook opgesplitst in de voormiddag omdat dit ons de meest efficiënte werkmanier leek. En inderdaad! Iedereen ging tegen een verschroeiend tempo aan het werk. Iene en Charlotte ontfermden zich over de taalvakken, Michiel en Maarten Van Herck namen historische inzichten op zich en Michaël heeft zich bezig gehouden met engels, met het ontwerpen van de blog en met het maken van een erg mooie banner met logo! (onze complimenten Michaël ).

 

Rond de middag verschenen er plots twee wel erg bekende gezichten tussen de grote drukte die er in het EMI heerste. Het waren Maarten en Eva die een beetje moe maar erg voldaan terugkeerden van een vruchtbaar gesprek. Hiermee was de eerste opdracht voldaan. Alhoewel, de rest van ons heeft ook niet stilgezeten tijdens deze voormiddag en Frans, Spaans en geschiedenis konden ook al geschrapt worden van het schraplijstje dat Charlotte en Iene bedacht hadden.

Na een welverdiende pauze waren we terug op krachten gekomen en begonnen Iene en Charlotte aan de opdracht van PRV/reclame, Maarten Van Opstal wilde beslist recht aanpakken, Eva  begon aan de hoofdopdracht , Michaël verrichtte opzoekwerk voor Statistiek en Michiel en Maarten Van Herck begonnen aan filosofie. Tot iedereens verbazing ging iedereen nog erg snel te werk al leken recht en statistiek moeilijkere opdrachten dan vooraf gepland. Bij Iene en Charlotte liep het zelfs zo vlot dat ze in de loop van de namiddag nog tijd zagen om de straatenquête af te leggen.

Balans na een wel erg productieve dag: 

q       Frans

q       Spaans

q       Geschiedenis

q       Interview

q       PRV/reclame

q       Filosofie

EN nog vele vakken die vandaag of morgen zeker zullen afgemaakt worden!

 

Het ziet ernaar uit dat niets of niemand de Eventers er van zal weerhouden om de deadline te halen!!! maar hierover zullen we morgen meer kunnen zeggen.   


Dag 1 (woensdag 16/04/2008)

Posted on 16/4/2008 at 13:50 - 1 Comments - Post Comment - Link

 

Het  voor ons niet onbekende weblog is weer tot leven gekomen tijdens deze eerste dag  van de 2de Exploratieweek.

Onze dag begon met 2 ex-communicatiestudenten van Plantijn die ons een uitgebreide toelichting gaven over hun carrière na hun opleiding. Hopelijk was dit voor velen een motivatie om zich volledig in te zetten zodat het schooljaar een glansrijk succes wordt.  Voor ons geeft dit alleszins een boost voor komende exploratieweek.

Hierna begonnen we onmiddellijk aan het werk. Het werk werd verdeeld, een naam en slogan werden bedacht en de eerste taken kwamen al gauw aan bod.

Met dit alles sluit  ik dag 1 af en hebben we hopelijk morgen een even productieve dag, maar dat kan voor "The Eventers" geen probleem zijn .

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer