Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Felix, avonturen van een kat Home | Profile | Archives | Friends

Glijbaan10/12/2009

Een kat heeft heel wat bezigheden.

Met dit mooie weer gaan we natuurlijk allemaal weer meer naar buiten. Dus dacht ik: Laat ik eens een verhaal doen van naar buiten gaan.
Helaas mag ik niet naar buiten.
Maar hier heb ik wel een verhaal van Pluis. Pluis was een wijze buitenkater die ik leerde kennen in mijn kittenjaren. Ik heb veel van hem geleerd. Hij had een favoriete bezigheid. Dat was het autoglijden. Wat dat is? Lees dat hieronder maar eens. Een verhaal die hij mij ooit vertelde.

Glijbaan

Wij katten komen natuurlijk ook wel eens buiten. Lekker even een luchtje scheppen. Natuurlijk heeft iedere kat zo zijn eigen bezigheden buiten. Zelf kom ik heel graag in tuinen van andere mensen om de binnenkatten lekker te pesten. Zo van: ‘Ik ben lekker buiten en jullie zijn binnen’. Leuk joh. Je ziet die staarten dan steeds dikker worden.
Ik ga ook heel graag op een zonnescherm liggen. Dan lig je en zo heerlijk zacht en in het zonnetje. En natuurlijk maak je ook nog eens die binnenkatten jaloers. Dat zouden zij ook wel willen. Zo vang ik twee vliegen –alhoewel ik liever vogels heb – in één klap.
En ik ben ook dol op jagen. Weet u. Die stomme vogels die vroeg in de ochtend, als jij nog lekker op één oor ligt, beginnen te fluiten. Eenden zijn ook zo vervelend. Dat gesnater. Maar ja. Ik ga niet graag het water in om een eend te vangen. En die eenden zijn natuurlijk niet zo stom om uit het water te komen wanneer een kat langskomt.
Maar mijn meest geliefde bezigheid is glijden. En dan niet van een glijbaan zoals kinderen doen. Nee, van een rasechte auto.
Dit stuk is dan ook voor al die katten en mensen die zich nu afvragen waarom mensen nou eigenlijk auto’s hebben. De meeste (mensen) zullen dan antwoorden dat een auto er is om van punt A naar punt B te komen. Ja, dat is misschien één functie van de auto. Maar een auto is nog veel andere dingen nuttig. Glijden bijvoorbeeld. Ik zal u eens vertellen hoe dat nu moet aanpakken. Want je gaat natuurlijk niet zomaar op een auto zitten en je glijdt dan naar beneden. Nee, daar is nog een echte tactiek voor.
Kies een auto. Het liefst een net gewassen auto. Als er bij je in de buurt net niet iemand is die al die uren op zijn auto heeft staan poetsen is een gewone schone auto ook goed. Als het nou net geregend heeft ga je met je pootjes door de modder. Mocht er een hittegolf zijn is droog zand ook goed. Doe dit zo zorgvuldig mogelijk. Dat alle vier de pootjes dus helemaal vol zitten. Zelf rol ik vaak ook nog even door het zand met mijn hele lijf. Hiermee zorg ik ervoor dat ik helemaal onder de modder of het zand zit.
Spring vervolgens op de betreffende auto. Je kunt dit het beste via de motorkap van de auto doen. Ga dan via de voorruit op het dak van de auto. Kies je ruit. Hierbij maakt het niet zoveel uit welke je kiest. Wat eigenlijk je voorkeur geniet. Als je langzaam wil glijden kun je het beste de voorruit nemen. Die is niet zo steil. Wil je liever wat spanning in het glijden kun je het beste de achterruit nemen. Die is wat steiler dan de voorruit. Ga met je poten breeduit liggen en zet je af. En glijden dan maar.
Door de modder of zand gaat het glijden een stuk makkelijker. En je laat ook zo leuk spoor achter op de auto. Dan weet de eigenaar van de auto dat zijn auto is uitgekozen als glijauto. En dat is toch een hele eer?

 


0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer