Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Een eigen kijk op de wereld Home | Profile | Archives | Friends
Ik ben Femke Jansen en schrijven is mijn passie. Ik ben een echte shopaholic, maak veel uitstapjes en samen met vrienden en familie kook ik graag lekker eten. Hoog tijd dus voor een eigen blog, met daarop schrijfsels over wat mij bezig houdt op het gebied van mode, eten, gezondheid en eigenlijk alles wat er op de wereld gebeurt!

Sauna, with a man called Dick6/8/2012

Een sauna dagje via vakantieveiling die bevestigd wordt door iemand die Dick heet is altijd twijfelachtig..

Toch gingen Iris en ik vol goede moed naar de betreffende sauna toe. Een sauna waar echt niemand die ik erover vertelde iets van gehoord had. s’ Ochtends nog even echte badslippers gekocht bij Scapino, want wanneer draag ik die dingen anders?

Bij de sauna aangekomen treffen we een blok beton aan met blauwe contouren. Het stelt mij enigszins gerust, want blauw is echt mijn kleur. De deur gaat niet zomaar open. Iris en ik wisselen een blik. Is dit de sauna wel? We zoeken naar een ingang en dan zien we een zilvergrijze knop. Dit blijkt de sleutel tot ons dagje sauna te zijn en zodra we binnen komen maken we meteen kennis. Met Dick.

Dick komt heel vrolijk over, maar heeft iets te symphatieke wenkbrauwen. Van die dingen waarvan je aan jezelf gaat twijfelen. Of je truitje wel hoog genoeg opgetrokken is of dat Dick misschien meer van je weet dan goed voor je is. Dick wordt al snel overrompeld door een meisje dat erg veel Dick-trekjes heeft en we vermoeden dan ook dat we hier in een familie-sauna terecht zijn gekomen. We laten ons gezapig begeleiden naar de kleedkamer.

Die kleedkamer blijkt te bestaan uit een Aviko-werkkleding-omkleedhok met dichtgetrokken lamellen. Aan de zijkant ontbreekt er echter een lamel, waardoor er een complete woonwijk mee kan kijken hoe jij je uit kleed. De Dick-look a like komt ons ophalen en we krijgen een rondleiding door de sauna. Die ziet er best heel veelbelovend uit. Een 80 en 90 graden sauna, een stoombad, een voetenbad en diverse koude douches.

Iris en ik, wij vermaken ons opperbest. Daar een voetenbadje, hier een saunaatje, dan weer een smoothie aan de bar. Deze sauna is zo slecht nog niet. Alleen hier en daar overtreden enkele mensen in onze ogen de sauna regels. Zoals twee meiden die niet hun voeten in het voetenbad zetten, maar hun hele lichaam. Vol walging kijken we toe vanuit ons relaxte uitruststoeltje. Iris is erg scherp vandaag en zegt: ’Die hebben morgen vast een vaginale schimmelinfectie’. Immers, voetenbad en voetenschimmel. Het ligt allemaal erg dicht bij elkaar!

Enfin, de sauna ’s hier bevallen ons goed. Wel is het ons allemaal iets te huiselijk. Terwijl wij onze smoothie nuttigen aan de bar, komt Dick namelijk af en toe een vrouw ophalen met de woorden: ‘jij bent aan de beurt’. Iris kijkt me aan en zegt: ‘die krijgt vast een special treatment!’. We proesten onze smoothie over de bar. Gelukkig hebben wij geen afspraak met Dick vandaag.

Dan op naar de zonnebank en het waterbed-massage-bed. Beide even heerlijk en ontspannend. Wel zijn we allebei een beetje rood van het kwartiertje zonnen als we daarna ronddobberen in het zwembad. In ons nakie welteverstaan. Ik kan daar nooit zo aan wennen; naaktzwemmen. Hoewel het echt bevrijdend voelt heb je toch steeds dat waar-is-mijn-zwembroekje-gebleven-gevoel.

Na het zwembad doen we nog één sauna rondje en dan beseffen we dat we toch al vier uur in Dick’s huiselijk omgeving zitten en dat het tijd wordt om te gaan. Even een wijntje en een colaatje voor de dorst en dan weer op naar het omslachtige omkleedhok. We betalen onze drankjes en Dick vraagt of ‘de dames een fijne dag hebben gehad’. Wij beamen dat snel en zeggen zoals dat aangeleerd is door onze ouders: ‘Dankuwel meneer en tot de volgende keer!’. Maar diep van binnen weten we dat dit een eenmalige, wel super relaxte, maar aparte en grappige ervaring was. De volgende keer misschien iets minder huiselijkheid voor ons. En niet meer with a man called Dick!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Nico en ik6/8/2012

Ik heb een cavia en zijn naam is Nico.

Ik heb hem nu al een jaar of drie en ik kocht hem in koekstad Deventer, omdat ik daar een studentenkamertje had. Ik liep in de dierenwinkel en ineens zag ik een klein wit, bruin en zwart gestreepte pluizenbol met zijn snuitje tegen het glas drukken. Hij piepte iets met een Deventers accent, waardoor ik het eerst niet goed verstond. Maar toen ik mn oor tegen het glas drukte kon ik het verstaan. Hij zei: Wil jij mijn baasje worden? Nou, zo gezegd, zo gedaan.
Ergens leek hij een beetje op Gizmo uit The Gremlins, maar nog meer leek hij op mijn oom, vandaar de naam Nico.

Nico en ik werden onafscheidelijk. Hij ging mee naar college, naar studentensport en boodschappen bij de plaatselijke Lidl. S'avonds keken we samen naar Goede Tijden en als ik ging slapen stopte ik Nico toe met wat extra hooi.

Maar toen ging ik verhuizen en moest ik een tijdje overbruggen bij mijn moeder. Nico ging mee en toen veranderde alles. Mijn moeder heeft namelijk een hond. Een lieve, wit, bruin en zwart gestreepte hond. Nico was op slag verliefd. Weer begon hij iets te piepen, maar deze keer met een achterhoeks accent. Ik verstond ieder woord. Hij zei: Lieve hond, wil jij mijn vriendje worden?

Ik voelde me bedrogen. Afgedankt. Oud vuil. Nico, mijn beste kameraadje, ruilde me zomaar in voor een ander. Een kwijlende viervoeter nog wel. Ik was gebroken.

Inmiddels, jaren later, is alles toch nog goed gekomen. Nico is bij mijn moeder blijven wonen en ik ben naar Doetinchem gegaan. Ik betaal nog alimentatie aan Nico, waardoor voer, stro en hooi geregeld worden. Maar de liefde is voorbij. Soms als ik bij mijn moeder ben en ik Nico een stukje wortel geef, kijkt hij me aan en schud dan met zijn kopje. Dan wijst hij met zijn pootje naar de hond en begint breed te grijnzen. Zo weet ik dan weer genoeg. Nico en ik, is nu Nico en de kwijlende hond. Zij zijn nu vrienden voor het leven en ik hoop dat ze samen heel oud mogen worden!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

It's the Fashion that makes the Femke6/8/2012

Zondagochtend. Ik lees de Glamour. Op de cover staat 'Big Fashion Issue'. Karl Lagerfeld vraagt zich af of 'there any other colors than black and white zijn'. Ja Karl, die zijn er. Als jij je idioot grote zonnebril eens wat vaker af zou zetten dan zou je tot de ontdekking komen dat de wereld veel meer grijs gebied heeft dan je denkt!

Ik lees verder. Bij een offday is het verstandig om die jeans aan te trekken die ervoor zorgt dat men denkt dat je afgevallen bent of waarin je kont zo goed uitkomt dat J-Lo met pensioen kan gaan. Daarnaast komen vrouwen in de salesperiode toch vaak thuis met items uit de nieuwe collectie.Hm dat herken ik eigenlijk niet. Ik kom vaak thuis met een stapel truitjes met een totaal bedrag van tien euro waarvan de helft toch niet helemaal lekker zit, want ik had geen zin om te passen en ik heb toch maat 36 dus álles moet mij wel zitten, maar dat blijkt dus niet zo te zijn en wat nu, want ruilen mag niet meer!! Shit.. Gelukkig heb ik heel veel nichtjes 

Maar goed, ik lees nog steeds de Glamour. Carice van Houten zegt dat zij ook wel eens onzeker is, maar dat ze gelukkig wel dunne benen heeft. Dat scheelt. Ik heb óók dunne benen dus ik stem mij gelukkig samen met Carice. Totdat ik een stel twee meter lange benen zie op de volgende bladzijde! Mijn geluksgevoel wordt al iets minder. Dan zie ik Stiletto's in allerlei soorten en maten. High heels maken langer! Oplossing gevonden. Maar dan: de vormen! Karl begint te gniffelen. Want Karl weet net zo goed als jij en ik dat er in de mode altijd veel ophef is over vormen. De kleren hebben wel vormen, maar de vrouwen niet! Welke pino heeft dat concept bedacht?

Ik kijk naar mezelf. Maatje 36/38, best een beetje vormen, maar dan ook echt overal he! Het begint bij mijn hoofd. Mijn neus is niet helemaal symmetrisch, mijn lippen hebben een aparte vorm, mijn nek is gelukkig normaal, dan mijn armen en benen. De armen dun en lang, de benen dun en krom. En dan mijn voeten! Het is best raar als je dunne benen hebt en tóch maat 40 in je schoenen draagt! Ik voel mij op dat gebied écht een Fashion Victim! Maar de Glamour stelt me gerust en zegt dat in de mode alle vormen welkom zijn. Ik geloof er alleen helemaal niks van.

De volgende bladzijde.. Het is dit jaar in om bloedrode oogschaduw te dragen. Smeer het daar waar jij wil! Je kunt het ook als rouge gebruiken, alles is mogelijk, the sky is the limit. Staan ze er in de Glamour dan niet bij stil dat ik er daarna uitzie als een verkeersslachtoffer? Kijk, op de catwalk zijn zulke dingen mogelijk. Maar op de Verbeekstraat in Dinxperlo niet! Dan word ik opgepakt door de grensbewaking en aangeklaagd als Russische spion. Na een paar jaar buiten Dinxperlo gewoond te hebben blijk ik de taal namelijk verleerd te zijn en met die rare schoenen aan vertrouwd niemand me daar. Hello, where are you from? Who hit you so hard in the face dat there is blood all over? Ik zeg dat dit de nieuwste mode is, maar desondanks slaap ik drie nachten in de cel.

Ik dwaal weer af. Karl belde me net dat hij het gaat proberen. Zijn zonnebril is af en hij zag zonet een ultraviolette tint waar hij toch eens mee wil experimenteren. See you in Paris Karl. On the catwalk! De Glamour is nog lang niet uit. Bridget Maasland wil nog iets vertellen over haar nieuwe huisdier en ook Adele heeft een Teckel met een jasje aan. Zolang ze geen bontjas dragen vind ik het allemaal goed.

Mode is leuk! Mode is gek. Mode is verfrissend en mode is wreed. Het heeft alles met creatie en vormen te maken, met wie je bent en wat je uit wil stralen. Het is the fruit that makes the Fristi. Maar is het echt the fashion that makes the Femke? Dadelijk is het koopzondag en ik ga de stad maar weer eens in. Eens kijken of ik Karl nog tegenkom. Zonder zonnebril met een ultraviolet pak aan!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Voetjes van de dansvloer, weg met die DJ's!6/8/2012

Vrijdagavond 01:30, ik ben er klaar voor. Mijn hart klopt sneller, mijn adem stokt door de veel te strakke broek en mijn voeten staan in een onmogelijke hoek van teveel graden vanwege mijn stilettohakken. De deuren gaan open. Muziek kaatst tegen mijn toch al beschadigde trommelvliezen. Felle lichten branden in mijn ogen. Ik zie niets, ik zie iets, ik zie niets. Witte wijn stroomt door mijn aderen en maakt me licht in mijn hoofd. Ik ben klaar om te zweven. Zweven op de dansvloer.

'Ik ben niet jouw Casanova!Romeo en ik zijn nooit vrienden geweest' Ultimate kaos. Dit is mijn liedje! Ik word wild, ik zet me schrap om te gaan bewegen. Ik maak een move en dan.. 'Zij gelooft in mij, zij gelooft in ons allebei!' Wat de fuck is dit? Waar is mijn Casanova gebleven? Ik raak in de war. Omschakelen naar André vind ik lastig. Welke lichaamsdelen moet ik nu gebruiken? Mijn armen. Ik zwaai ze door de lucht.
En dan: Informer van Snow! 'A licky boom boom down'. Ik word gek! Ik hou van dit liedje! Ik wil net gaan hiphoppen of iets wat daarvoor door kan gaan. En dan: 'Ik ben een klein geel visje in een zee van blauw, SOS ik mis je!'. K3!?!

Waar is die DJ? Ik maak hem kapot! Wie verzint dit nou? De meest geweldige liedjes halverwege verpesten met een totaal ander genre muziek. Voor zover het door kan gaan als muziek. Ik wil dansen! Ik kom hier om compleet uit mijn dak te kunnen gaan en al mijn moves uit de kast te halen. Om morgen spierpijn te hebben van spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik kan niet dansen op Andre Hazes! Of K3 of bloody Sieneke. Pleur die DJ de zaal uit!

Ik druip af naar de bar. Om daar in ieder geval dan nog de ware tegen te komen. Om de avond toch nog een beetje schwung te geven. Het enige wat ik tegen kom aan de bar is Henk. En Henk is heel oud en heel dronken. Henk vindt mij lief en Henk wil wel een biertje. Ik bestel een shotje Tequila. Sla hem in één keer achterover en geef Henk een cola. Ik wens hem het beste en vertrek naar huis.

Morgen start ik met een nieuwe cursus. Van de LOI.
Plaatjes draaien voor Beginners. Ik ga het doen. DJ worden. Dan draai ik alleen maar wat ik wil en het heeeele liedje wordt afgespeeld. Tot de laatste seconde. Ik noem mezelf dan DJ From the beginning till the End. Das best een lange naam voor een DJ. Maar het zegt dan ook wel weer alles...

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer