Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
zieleroerselen van Wil

Home - Profile - Archives - Friends

Roodkapje\Greenpeace

Posted on 18/12/2006 at 19:41 - 3 Comments - Post Comment - Link

  Deze tekening heb ik jaren geleden uit een tijdschrift geknipt, omdat het vreselijk op mijn lachspieren werkte. Nu nog moet ik er om lachen. Mijn zus, die lid was van een jachthoorn vereniging, en dus vr de jacht was, vond het niet zo leuk en ik kon er met haar nooit over praten. Ik ben tegen de plezierjacht, maar dit onderwerp lieten wij altijd maar onbesproken, omdat we hier nooit uitkwamen.

Huisje Linde

Posted on 18/12/2006 at 19:00 - 1 Comments - Post Comment - Link

  Dit is ons huisje " Linde ", dat wij jaren hebben gehad op de Veluwe. Hier nog is de tuin in opbouw met een kleine vijver en later hebben wij een grotere vijver laten aanleggen. Jasper staat op het pad, die het huisje heeft gekend vanaf de leeftijd van  5 maanden tot zijn dood toe in 1995. We hoefden ook niet bang te zijn dat hij weg liep en in het bos hield hij ons meer in de gaten dan wij hem.Het zijn mooie jaren geweest, maar als je alleen in het weekend en in de vakantie er naar toe kan, dan is het hard werken om de tuin weer op orde te krijgen en die eer komt mijn broer toe.

Vijver huisje Linde

Posted on 18/12/2006 at 16:05 - 0 Comments - Post Comment - Link

 Dit is een gedeelte van de enorme vijver, die wij bij ons zomerhuisje hadden. Ongelooflijk wat ik hierin allemaal heb gezien. Ik hing dan ook altijd boven het water en heb pas geboren visjes gezien, een stekelbaarsje in barensnood, geholpen door "vroedvrouwen". Libelles in wording, die wel jaren nodig hebben om een volwaardige libelle te worden. Maar als je niet dagelijks aanwezig bent en vooral in de winter weinig komt, kan het gebeuren wat ons is overkomen, dat de vijver stuk vriest. En zo troffen wij hem aan. Toen hebben wij hem maar laten dichtgooien en beplant. Maar die paar jaar dat we hem hebben gehad was een hele ervaring.

Gijsje helderziend?

Posted on 17/12/2006 at 14:45 - 0 Comments - Post Comment - Link

Mijn Gijsje heeft een chronische jeuk in zijn oren en omdat hij zalf erin doen eng vindt en dan bijt, kan ik er weinig aan doen.

Mijn nichtje is een hondenfluisteraar en kan met dieren communiceren. Deze gave is zij nog aan het ontwikkelen.

Met een foto van Gijsje vroeg zij hem het volgende:

Gijsje doen je oortjes pijn

Gijsje: Ja

Is Bachbloesem een goed middel voor jou tegen de jeuk?

Gijsje: Ja

Is er nog een middel dat kan helpen?

Gijsje: nee

Heb je nog meer pijn?

Gijsje: Geest gezien, vader van bazin. Ik ben geschrokken en voel mij schuldig dat ik wl kan zien.

 

Nu realiseer ik mij dat een paar dagen hiervoor ik 's avonds naar de tv keek en Gijsje opgerold naast mij op de bank lag te slapen. Plotseling keek hij met een ruk op en staarde naar een bepaald punt in de kamer. Dit herhaalde zich nog een keer.

Toen ik later het gedicht van mijn vader bij de geboorte van mijn broer aan het typen was, lag Gijsje weer naast mij en gebeurde hetzelfde. Plotseling opkijken en staren naar een bepaald punt in de kamer. Geen geluid van buiten was te horen.

Was mijn vader echt aanwezig en net zo ontroerd door dit gedicht, opgedragen aan mijn broer?

Ik zal het nooit weten, maar staat er niet in de Bijbel geschreven: Zalig zij die niet zien en toch geloven? 


Verpleeghuis

Posted on 16/12/2006 at 20:49 - 0 Comments - Post Comment - Link

Mijn broer is verdwaald in zijn herinneringen en moest opgenomen worden in een verpleeghuis.Daar moet ik niet te veel over nadenken, anders verdrink ik in mijn emoties.

Je leven begint als baby, en dan jaren later zo eindigen in een tehuis. Wat een degeneratie van de mens!

Als......

Als ik de dingen niet meer weet,
Als ik de dingen niet meer ken,
en al wat ik weet meteen vergeet,
zodat ik onherkenbaar ben,
herinner mij dan, stralend in de zon,
vol levenskracht toen ik alles nog kon


Toen hij geboren was schreef mijn vader een prachtig gedicht in het poziealbum van mijn moeder en dit gedicht wil ik graag aan mijn broer opdragen.

 

Zondagskindje

 

Mijn eenige schat, ik hou je omvat

En streel zacht je lokken, je wangen

Je rust hier zoo warm, zoo in mijn arm

En moeder stilt al je verlangen.

Ach ik wenschte, als 'k kon, mijn hartelief kind

Dat je altijd mocht blijven zoo klein

O liev'ling hoe veilig in nood en wind

J 'n moedertjes armen zou zijn.

Blonde schat mijn kindeke teer

Wat mij ooit lokte of streelde

Neen, geen schat op aarde is mij meer

Jij bent mijn rijkdom, mijn weelde


Wonder

Posted on 16/12/2006 at 15:00 - 0 Comments - Post Comment - Link

      Je moet je realiseren

dat je een wonder niet kunt "maken ",

Het overkomt je

                       Maar je moet er wel open voor willen staan.


Bruno

Posted on 9/12/2006 at 12:38 - 0 Comments - Post Comment - Link

Dit is de hond van mijn zuster, een bruine labrador.

Hij begroef zijn snuit in de hand van mijn zwager als die thuis kwam uit het ziekenhuis, in de weken vr haar overlijden. Hij rook haar geur.

Toen mijn zwager een dag na de begrafenis terug ging naar het kerkhof met Bruno, liep hij wat mank. Als tweejarig puppy was hij geopereerd aan de kruisbanden van zijn voorpoten en dat ging opspelen toen hij elf was.

 

Bij de ingang van het kerkhof hief hij zijn kop op, liep niet meer mank en liep rechtstreeks naar het graf. Hij ging liggen aan het voeteinde en na een poosje stond hij op, snuffelde nog wat aan de bloemen en toen was voor hem het afscheid voltooid. Zo gaat dat  in de dierenwereld.

Konden wij ook maar zo waardig afscheid nemen en dan doorgaan met ons leven, maar daarin verschillen wij van de dieren.

Lieve Bruno, je bent nu 13 jaar en dat is oud voor zo'n grote hond, maar je wilt je baasje niet in de steek laten?

Gauw zul je je vrouwtje weer zien, want ook honden komen in de hemel! 


Aan de hemel staat een stralende ster

Posted on 8/12/2006 at 19:00 - 0 Comments - Post Comment - Link

8 december 1905 - 16 juni 1970

Vandaag is de geboortedag van mijn vader. Alles wat ik hem wil vragen of zeggen heeft Toon Hermans al verwoord in dit prachtige gedichtje voor alle overleden vaders.

 

Aan de hemel staat een stralende ster

Dat is mijn vader, heel hoog en heel ver

Ik zou wel even willen kijken waar hij dan ook is

even willen vragen hoe het gaat en zeggen dat ik hem zo mis

Al was het maar voor even kijken hoe mijn vader nu leeft

Even de groetjes doen van ons allen

en zeggen hoeveel men nog om hem geeft

Dan denk ik maar aan eerder

Hoe leuk het samen is geweest

Ook al is mijn vader er niet meer

Mijn Vader leeft nog steeds!

 

 


Sinterklaas

Posted on 5/12/2006 at 12:17 - 0 Comments - Post Comment - Link

  

 

Er heerste een gezellige drukte in huis. Het was bijna zeven uur, en over een half uurtje zou St. Nicolaas en zijn knecht in hoogsteigen persoon bij ons komen. Mijn kleine nichtje van vier jaar dribbelde zenuwachtig heen en weer. Willy , riep ze wanneer komt hij nou?. Ja, hoor, zo meteen kalmeerde ik haar, voor de zoveelste keer. En onder het zingen van Zie ginds komt de stoomboot vertrok ze weer naar de keuken, om eens poolshoogte te nemen, wat Oma aan het doen was.

Mijn oom, die al vijfentwintig jaar voor St. Nicolaas speelt, had gevraagd, of ook dit jaar mijn vader weer voor zijn trouwe knecht wilde spelen. Eindelijk, onder luid getoeter kwam de auto er aan. St. Nicolaas stak met zijn mijter en staf wel een halve meter door de bovenkap van de auto. Anders was de arme man er verkreukeld uitgekomen. Ilse, mijn nichtje, keek vol bewondering naar buiten. Kijk, Willy, zei ze, dat lijkt opas auto wel. Welnee, zei ik vlug, Er zijn wel meer van die wagentjes. Doch heel gerust was ze niet en ik merkte wel, dat ze goed haar ogen te kost zou geven. Daar kwam de goedheilig man binnen. Zwarte Piet strooide, en vroeg aan Ilse of ze zoet was. Ze gaf geen antwoord, en ik merkte al wat. Als er maar niets verkeerd gaat, dacht ik. Toen de pakjes uit de grote zak kwamen, was Ilse haar verlegenheid al vergeten. Och , riep ze wat een grote pop !

Ja, zei Piet , en  St. Nicolaas heeft ook nog een bedje meegebracht voor jouw mooie pop. Had je niet zo graag een poppenwagen willen hebben?

Ja.. a , opa zei Ilse aarzelend. St Nicolaas boog diep over zijn kopje thee en Piet vond het ineens nodig eens diep in de zak te kijken. Doch Ilse lette er niet op. Ze was vol verrukking over haar nieuwe pop en poppenwagen. Na een half uurtje moest St. Nicolaas weer weg.

Ja, zo zei hij ik moet nog een heleboel andere kindertjes bezoeken. Toen de auto weg was, nagewuifd door talrijke kinderen op straat, vroeg ik Ilse hoe ze het gevonden had.

Ja, leuk was het, he Willy, zei ze, maar die St. Nicolaas, dat was oom Willem en zwarte Piet was Opa!


Melkboer

Posted on 3/12/2006 at 09:36 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vroeger kwam bij ons iedere zaterdag de melkboer boven, om af te rekenen en om zich af te reageren over de politiek, die de middenstanders zo financieel het vuur aan de schenen legde. Dat waren geen gesprekken met mijn vader van een kwartier, maar van uren. En die arme pony, die voor het melkkarretje liep maar wachten. Dikwijls stond hij dan ook te schrapen met zijn hoeven over de keien.

Op een van die zaterdagen is deze foto van mij gemaakt. Later is de melkboer met zijn gezin geemigreerd naar Canada. Dat was ook geen vetpot voor hem, want hij werkte in een melkfabriek. En keer is hij nog overgeweest, alleen, misschien uit heimwee?  


Mijn honden

Posted on 30/11/2006 at 20:12 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gijsje is mijn derde hond. Hiervoor had ik er nog twee. Na de dood van mijn boxer heb ik dit gedichtje gemaakt voor Jasper, mijn dwerg teckel.  

Jasper, ik wil je wat zeggen

en zal proberen je 't uit te leggen

Vr jij kwam hadden wij een andere vriend

Die nu zijn eeuwige rust wel verdient

 

Hij was ons zo trouw, 13    jaar lang

Hij was wel vl groter en voor niemand bang

Wij hielden van hem, z ontzettend veel

Hij was van ons leven 'n hl groot deel

 

Door jouw komst werd zijn verlies wat verzacht

Je bent lief, guitig, ontdeugend en je hebt een zelfde vacht

Maar ik vind, dat je bij alle liefde voor jou, wl moet weten

Dat we Gengo, onze boxer, nit zullen vergeten.


Poessie album

Posted on 29/11/2006 at 20:22 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ze waren helemaal in, de pozie albums vroeger. Nu zijn ze nostalgie, maar in elk weekblad met oproepjes zie je de advertenties staan: Ik ben hem kwijt, uitgeleend en nooit terugontvangen, wie heeft hem nog in zijn bezit? Er wordt dus toch nog waarde aan gehecht. Ik heb er twee en.. het album van mijn moeder.

Ik ga niet alle gedichtjes vermelden die er in staan, maar deze, van Opa, ja die opa van TREK SABEL, van een vorige entry, die zal ik even vermelden:

 

Lieve Willy

Zeer gaarne wil ik aan je verzoek voldoen om in je album een paar regeltjes te schrijven. Maar neem dan ook de goede raad van mij aan, wees nooit ontdeugend en brutaal, dan blijf je de lieveling van ons allemaal.

 

Je liefhebbende Opa

 

Het was en bleef een agent in hart en nieren. Anderhalf jaar later is hij overleden.

Ze zeggen wel, iemand is pas dood als je hem bent vergeten.Maar een man als hij vergeet je nooit en zeker niet als er zo'n schattig versje in je album staat.

 

En ik was niet eens ontdeugend en brutaal!!!!!


Noa

Posted on 28/11/2006 at 19:05 - 0 Comments - Post Comment - Link

 

Dit is Noa, de jongste telg van de familie.

Samen met Gijsje vormen ze een leuk span.

De tweede foto toont aan hoe snel ze groeit,

Daar is ze al een echte kleuter.


Vogels tellen

Posted on 26/11/2006 at 19:24 - 0 Comments - Post Comment - Link

  

Vogels tellen

Met Marjolein Bastin gaan we in het weekeinde van 16 en 17 december 2006 op het balcon of in de tuin vogels tellen.

Zoals ik al schreef in mijn entry van 10 november moeten wij zuinig zijn op onze kleine zangvogeltjes. De rode lijst is veel te lang en er staan beslist geen vogels op zoals eksters, kauwen en kraaien. Ze worden wel meegeteld, maar het gaat vooral om de kleintjes.

 

Ik zit in ieder geval al klaar met mijn blocnootje en tegen die tijd hangen mijn vogelhuisjes met voer al op mijn balcon en tegen de middag hebben zij hun weg  er naar toe wel gevonden.

 


Citaten

Posted on 26/11/2006 at 13:14 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het is vandaag Zaterdag en ik haal de Margriet en Libelle uit de bus. Iedere week staan daar mooie citaten in, vooral in de Libelle. Hier volgen er een paar:

 

Geluk hangt af van wat men kan geven,

niet van wat men kan krijgen.

 

Bijna alles wat je doet is onbelangrijk,

maar het is erg belangrijk dat je het doet.

 

Mahatma Gandhi (geestelijk en politiek leider van India 1917-1985) 

 

Een citaat van Memisa:

 

"Ik weende omdat ik geen schoenen had, totdat ik iemand ontmoette die geen voeten had"


Gedichtje van Angelique

Posted on 25/11/2006 at 11:48 - 0 Comments - Post Comment - Link

 Van mijn nichtje ontving ik

een kaart met dit gedichtje erop.

Dank je wel, Angelique, voor deze liefdevolle wens.

 

Het leven is niet

Zonder zorgen

 

Het leven is niet

Zonder pijn

 

Maar denk dan

Aan morgen

En vertrouw dat die dag

Weer veel beter zal zijn


Verdwaalde kudde

Posted on 23/11/2006 at 16:30 - 0 Comments - Post Comment - Link

In mijn boek aan Pim heb ik geschreven: Als de herder er niet meer is, verdwaalt zijn kudde .

Het is gebeurd met de verkiezingen. Beide partijen van Pim zijn eruit.

Alleen de partij van Geert Wilders heeft gewonnen met 9 zetels !!

Nu is de vvd altijd de partij geweest die het dichtst bij Pim stond, in de persoon van Frits Bolkesteyn. Maar hij kreeg nooit een poot aan de grond. Laat ik dan nu maar hopen dat Geert een deel van Pim's gedachtegoed uitdraagt en ook zal vechten voor een nieuwe politiek, wat inhoudt dat er meer zorg komt voor o.a. verpleeghuizen, want dat is hard nodig.!!!


Toon Hermans

Posted on 23/11/2006 at 12:18 - 0 Comments - Post Comment - Link

Eerst dacht ik: 'niet aan denken',
Dat heb ik toen gedaan,                                         
maar twee seconden later,
dacht ik er tch weer aan

Nee, zo eenvoudig is dat niet,
want weet je, wat je doet,
je denkt er k aan als je denkt
dat j'er niet aan denken moet.


Komen en gaan

Toen ik op deze aarde kwam
heeft iemand mij gebracht
ik heb de weg niet zelf gevonden
door die donkre nacht 

en als ik straks weer wg zal gaan
naar de eeuwig groene dalen
dan zal mij vast en zeker wel 
weer iemand komen halen.
De bomen komen uit de grond
en uit hun stam de twijgen
en ied'reen vindt het heel gewoon
dat zij weer bladeren krijgen.
We zien ze vallen naar de grond
en dan opnieuw weer groeien
zo heeft de aarde ons geleerd
dat l wat sterft zal bloeien. 

Ga nooit heen zonder te groeten
ga nooit heen zonder een zoen
Wie het noodlot zal ontmoeten
kan het morgen niet meer doen
Ga nooit heen zonder te praten
dat doet soms een hart zo'n pijn
Wat je 's morgens hebt verlaten
kan er 's avonds niet meer zijnToon

heeft oneindig veel gedichtjes geschreven en af en toe zal ik er eens een paar plaatsen die van toepassing zijn  op mijn leven.


Ronald Gibhart

Posted on 21/11/2006 at 14:00 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik omarm je met duizend armen

Wat een prachtige titel voor een boek. En dit boek wordt verfilmd. Ik heb geen notie waar het boek\f ilm over gaat, maar ik zou het boek alleen al kopen voor de titel.

De schrijver is de titel van deze entry , maar of ik hem koop weet ik nog niet. Ik heb nog zoveel boeken te lezen en ik kan mijn aandacht er moeilijk bijhouden.

Als ik zo naar mijn boekenkast kijk heb ik heel wat gelezen in mijn leven en ik kan de sfeer haast proeven, waar ik mij in bevond, bij het lezen van een bepaald boek.

 

Mensen die niet van lezen houden missen zoveel. Want het is heerlijk om te lezen. Ik vertoefde altijd in een andere wereld. 


Muziek

Posted on 17/11/2006 at 18:49 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik hou van melodieuze muziek. Jaren geleden hoorde ik op de radio het nummer: I love you because.... van Jim Reeves en ik was meteen een fan van hem. Helaas was hij een jaar eerder verongelukt. Jammer, want er zijn niet veel cd's van hem in omloop.

Zijn rustige stem en country muziek vind ik heerlijk.

 

Een andere zanger is Elvis Presley. Niet zijn rock en roll, maar zijn love songs.

De nummers My boy en Are you lonesome tonight, zijn maar enkele van de velen die hij heeft gezongen. Ook hij is te jong gestorven, maar het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen.

 

Ik hou ook van licht klassieke muziek. Als ik denk aan de muziek uit de film  " Angelique", wat gebaseerd is op Andante cantabile van Beethoven en de filmmuziek uit de film "a spie of ace", gebaseerd op het werk van een russische componist, lopen de rillingen langs mijn lijf.

En zo zijn er nog meer aria,s uit opera en operettes die ik prachtig vind.


<%PostCommentPage%> <\ifPostCommentPage> <%PhotoAlbumPage%> <\ifPhotoAlbumPage> <%ProfilePage%> <\ifProfilePage>
Last Page :: Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer