Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Viester's field

26/8/2007 - Niets van me laten horen.....

Zo gaat dat. Eerst enthousiast beginnen aan je nieuwe webblog en er vervolgens de brui aangeven. Een typische eigenschap die maar niet over gaat.  Maar goed ik ben er weer. De vakantie zit er weer op. Frankrijk was weer het doel en dat zal nog wel jaren zo blijven. Met name de Dordogne bevalt mij erg goed. Groen, fraai weer, en prachtige kastelen en huizen. En wat ik ook heel belangrijk vind, je kunt er heerlijk fietsen. Er is zelfs een heus fietspad aangelegd, zodat je nu vanuit Cazoulés tot aan Sarlat kan fietsen. Een afstand van zo'n 23 km. Geen auto's. Je moet dan wel weer over hetzelfde fietspad terug, maar dat kan de pet niet drukken. Goed ik droom nu nog lekker weg bij de foto's en daar kom ik de winter wel mee door. Maar voor die tijd ga ik echt weer beginnen. Viester's Field zal veel over sport gaan.

  

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/3/2006 - Zomertijd

Alweer eind maart. De zomertijd, de temperatuur, de geur van de natuur, het naderend eind van de voetbalcompetitie, nog 11 weken naar de WK. Allemaal elementen, die de winter van 2005/2006 definitief achter slot en grendel hebben gedaan. Zelfs het WK Kunstrijden kon mij het afgelopen weekend niet boeien. Ik kan geen ijs meer zien.

Volgende week pakken de dure, stoere mannen hun knuppels weer op in de MLB, gaan de korfballers weer naar buiten en kunnen de mouwen weer worden opgestroopt. Ik heb er nu al zin in. En dan te bedenken dat Guus Hiddink wellicht bondscoach wordt van Rusland. Ik geloof dat Don Leo wat dat betreft slimmer is.

En dan het Nederlands elftal. Ik maak me ernstig zorgen over de kansen op het WK in Duitsland. De verdedigers die tot nu toe in beeld zijn, maken de ene blunder na de andere, aanvallers worden door hun clubcoach gepasseerd, de broeken van de spelers zijn dermate groot dat iedere tegenstander met gemak de aanvallers kunnen stuiten. En dan heb ik nog niet eens over Servië-Montenegro (de wraak van Milosevic), Ivoorkust (hard als biljartballen) en Argentinië (wij willen Maxima niets aandoen).

Het wordt een onmogelijke opgave. Dus plan na de laatste groepswedstrijd van Nederland rustig uw vakantie. En laat de televisie thuis en neem een goed leesboek mee. Doe maar een thriller.

"Verloren" van Nicci French.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/2/2006 - Olympische Spelen

Het is alweer een tijdje geleden, maar de wintermaanden zijn voor mij geen bron van inspiratie. Nu ik langszamerhand uit die slaap wakker wordt, begint mijn toetsenbord weer te kriebelen. Na twee weken lang voor de buis gekluisterd te zijn, heb ik weer genoeg stof om mijn Weblog te vullen. Wat dacht je van die blokjes, waar ik me de vorige keer al zorgen om maakte. Zie hier het resultaat. De door een Nederlands bedrijf geproduceerde ondingen veroorzaakten opnieuw buitelingen en dit keer met ver gaande gevolgen. Het kostte ons een gouden medaille, maar ook de mannen kwamen daarna niet meer in het spel voor. Dus misschien is er ook wel een oplossing te bedenken voor de binnenbochtenafbakening. Gewoon een rode lijn van 10 cm dik, waar het ijs een stuk stroever is. Geen valpartijen, maar wel een mindere tijd. Jammer misschien voor het Nederlandse bedrijfsleven.
Jammer vind ik het ook dat er wel een marathon langlaufen is (50 km op de slotdag), maar geen marathon voor de schaatsenrijders. En voor mij mag dat bobsleeën ook wel verdwijnen. Het enige leuke is als zo'n bob op zijn kant terecht komt, want dan zie je tenminste iets. Dat dit het Nederlandse tweetal moest overkomen is niet vreemd. We hebben er gewoon niets te zoeken.
En nu weer even afkicken. Op naar het WK voetbal in juni, maar voor die tijd laat ik zeker nog wat van mij horen.
Arrividerci.  
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/11/2005 - Blokjes

Dit weekend weer eens ouderwets schaatsen gekeken. En het was weer lachen geblazen. Comedy Capers op de gladde ijzers. De ene Nederlander duikelde nog vrolijker dan de andere op zijn gezicht. En ja hoor, dit keer waren het de afzettingsblokjes. Nou ja blokjes, het waren pilonnen. Ik begrijp trouwens niet waarom die afzetting er is. Mag je er niet overheen? Nou dat bleek niet het geval, want iedereen nam de binnenbocht ruimschoots en kwam op de andere baan terecht. Voor de versiering zijn ze er ook niet. En ze staan notabene op een rode lijn, die dus al duidelijk het onderscheid maakt tussen binnen- en buitenbaan. Volgens mij staan ze er om mensen aan het werk te houden, want elke keer moeten de kegeltjes worden teruggezet. En natuurlijk om schaatsers op hun gezicht te laten vallen. Dus uiteindelijk is het bedoeld om de televisiekijker te amuseren. Ik zou er zelf een voorstander van zijn om in de bochten, tussen de banen, een doorzichtige wand te zetten. Dan blijft iedereen in zijn eigen baan. Tegelijkertijd kan de ene schaatsers de ander niet meer omver kegelen. Wel zou ik de schaatsers aanraden zich te kleden als een ijshockeyspeler. Dan verzinnen we voor de Nederlanders wel weer wat anders waar ze over kunnen struikelen. 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/11/2005 - KLaverjassen

Als Australië en Trinidad & Tobago zich alsnog plaatsen voor het WK voetbal in 2006, dan zijn er dus 4 Nederlandse bondscoaches in Duitsland aanwezig. En, inderdaad Don Leo, met 4 man kun je klaverjassen. Je moet er niet aandenken dat we elkaar tegenkomen in de poule. Stel je voor Nederland bij Zuid-Korea, Australië en T&T. Kunnen we inderdaad beter gaan klaverjassen. Want wie van deze 4 landen heeft nu eigenlijk de beste bondscoach? Beenhakker, Advocaat, Hidding of Van Basten?

En allemaal hebben ze Oranje onder hun hoede gehad met wisselend succes. Hiddink bereikte het meest en Van Basten heeft de minste ervaring. Het zou me niet verbazen als Nederland in deze poule na de eertse ronde naar huis moet, want Beenhakker is volgens mij een geslepen klaverjasser.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

7/11/2005 - Blind

De trainer van Ajax maakt moelijke tijden door. Vandaag geopereerd aan zijn knie, gisteren nog in de steek gelaten door zijn arrogante spelers. Hij is niet te benijden. Dat heb ik al eens eerder gehoord. Ruud Gullit zei dat vorig jaar na afloop van een competitiewedstrijd als trainer van Feyenoord: "Ik ben niet te benijden!". Toch zou ik graag eens trainer willen zijn van een topclub. Je komt eens op de televisie, je vertelt eigenlijk nooit iets nieuws (makkelijk dus), je verdient een topsalaris, je laat je assistent de trainingen doen, je kijkt bij anderen de tactiek af, je zegt af en toe kwetsende dingen over je voorganger en alvast over je opvolger. Vervolgens als de prestaties uitblijven ben je niet te benijden. Zo'n contract wil ik voor een jaartje of twee wel tekenen. Daarna kun je altijd nog als deskundige worden ingezet bij Studio Sport of zoiets. Je legt voetbalminnend Nederland aan je voeten door scherpe analyses te maken. En één opmerking scoort altijd: de trainer van Ajax/PSV/Feyenoord is niet te benijden. Want daar weet je dan zelf alles van. 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/11/2005 - krakers

Vandaag is de nationale krakercompetitie begonnen. Eindeloos zoeken op het internet om de vragen te kunnen beantwoorden. Je moet er tijd voor hebben. Het is verslavend.

Vraag 1 gaat over een VOC-schip uit de 17e eeuw. Ik ben dicht bij het antwoord, maar het ontbreekt aan dat laatste gegeven. Om moedeloos van te worden.

Toch ga ik door. Tot binnenkort.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

31/10/2005 - Talpa exit

Ik heb een beslissing genomen. Vanaf volgende week zondag luister ik om half vijf naar de voetbaluitslagen op de radio. Frits van Turenhout vertelt me dan wel wie van wie gewonnen heeft en na twee minuten ben ik helemaal op de hoogte. Dat bespaart me 's avonds anderhalf uur tijd, want dan hoef ik niet meer naar de voetbalsamenvattingen op Talpa te kijken. Wat een ellende biedt dat programma. Het is een straf om die anderhalf uur uit te zitten. Ik verlang bijna weer naar Sport in Beeld met Jan Cottaar of later met Herman Kuiphof. Zelfs Tom Egberts wordt dan weer een favoriet. Altijd beter dan Talpa. Er is al veel over gezegd en geschreven, maar het helpt pas als we een beslissing nemen. Rood voor Talpa dus en daar komt geen speld tussen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

31/10/2005 - En maandag werd de eerste dag.

Daar gaat ie dan. Viester's field op internet.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Verhalen, opmerkingen, belevenissen. Kortom Viester's field column.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer