Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Bidden op Zondag

15/8/2004 - Het kruisteken - Signum Crucis - Sign of the Cross

Het kruisteken is het universele teken van ons geloof. Het gebaar bevestigt ons geloof in de drie-eenheid waaruit God bestaat. We gebruiken de rechterhand om aan te geven dat Jezus Christus zit aan de rechterhand van God. We kennen het kleine en grote kruisteken. Het kleine wordt met de duim op voorhoofd, lippen of hart getekend bijvoorbeeld voor het lezen uit het evangelie. Het grote kruisteken is als volgt:

 

In de naam van de Vader (voorhoofd aanraken = symbool voor God in de Hemel)

en de Zoon (borst/hart aanraken = symbool voor het afdalen van Jezus naar de aarde en zijn geboorte uit Maria door de Heilige Geest)

en de Heilige geest. (linker schouder aanraken = symbool voor de dood en duisternis na het sterven van Jezus en zijn afdaling naar de hel)

Amen (rechter schouder aanraken = symbool voor de waarheid en het licht na zijn verrijzenis en hemelvaart naar God de Vader)

 

 

In het Latijns en Engels luidt de uitspraak van het kruisteken als volgt:

In nomine Patris,

et Filii,

et Spiritus Sancti.

Amen.

In the name of the Father,

and of the Son,

and of the Holy Spirit.

 Amen.

 

Source: Thesaurus Precum Latinarum

 

 

Post A Comment!

<- Last Page Next Page ->

Over deze weblog

Gebeden en overwegingen van de katholieke kerk o.a. met teksten uit de weekendmissaal van de werkgroep voor Liturgie Heeswijk. Voor bijbehorende Bijbelteksten uit de zondagsviering zie: www.willibrordbijbel.nl

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer