Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Trein gedachtes

Begin

22:37, 28/10/2014 .. 0 comments .. Link

Treingedachtes
(28-10-14)
Elke keer als ik naar Utrecht Centraal ga, koom je langs "L Bruinsma L", leerschool om motor te leren rijden.
Het lijkt me eigenlijk wel wat, mijn motorrijbewijs halen. Een motor hebben heeft zijn voordelen, het is een stuk goedkoper dan een auto,
en denk eens aan het voorbij rijden van alle chjagerijnigen mensen in de spits s'ochtends, woede gedreven door hun slechte ochtend humeur, en dan met een grote glimlag erlangs rijden.
Maar ja, natuurlijks zijn er ook nadelen, je kan maar een passasier meenemen, zei het dat die gene natuurlijk ook beschermende motor kleidng aan heeft.
Die beschermende motor kleding, laarzen, leren broek, jas Daar moet je dan de hele dag in rond lopen. Of je moet een andere set kleren meenemen en een plek vinden om je om te kleden.
Daar boven op komt dat het zwaar kut is als het regent of sneeuwd en ik heb een keer gelezen dat elke motorrijder wel een keer een ongeluk zal krijgen.
Toch lijkt mij die vrijheid van het hebben van een motor heerlijk.

Net bij Utrecht Overvecht zag ik een jongen met z'on rugzak om met een bruine onderkant, je weet wel, bruine stoffe onderkant. Eerst zag je er niemand mee.
De eerste keer dat ik ze zag dacht ik "huh dat is een rare rugzak, waarom neem je niet een gewone". Toen gingen meer mensen ze kopen en nu zie je ze overal.
Ik vind het eigenlijk ook wel een leuke rugzak. Maar vind ik het dan leuk omdat mijn smaak voor rugzakken opeens is veranderd of om dat nu meer mensen dat soort rugzakken hebben?
Dat nu iedereen z'on rugzak heeft vinden diegene die ze eerst hadden, de "trendzetters" natuurlijk klote, nu iedereen ze heeft is het nauurlijk niet meer leuk, nu is het "mainstream".
Is dat zo? Zijn er twee soorten mensen? De trendzetters, en de mensen die mainstream zijn? De Hipsters en de Mainstreamers?
Het gaat mij te snel, nu is het volgensmij alweer bijna zo dat het mainstream is om hiptser te zijn, dan snap ik het ook niet meer.

Misschien moet ik wat gaan doen met fotografie. Als de trein zo langs weilanden gaat met wat koeien erop die aan het grazen zijn, in de verte een rij bomen waar een kerktoren bovenuit steekt,
en er hangt van die mist net boven het gras, dan vind ik dat wel mooi op een of andere manier. Maar het mooiste vind ik toch wel de zons-opgang/afgang.
maar ja als dat alles is wat ik soms mooi vind om naar te kijken, is het misschien ook weer niet zon goed idee om aan fotograpfie te beginnen,... of toch wel?
Wat ik wel zeker weet is dat dit werktuigbouwkunde niks voor mij is, ik heb me nog geen een keer echt vermaakt bij een vak, vooral het maken van een eigen portfolio website
vind ik niks. En ik zal maar helemaal niet beginnen over het project. Ik zit nota bene nu midden in een toetsweek en heb juist nu besloten om in plaats van te leren voor de toets, die ik over ongeveer n uur heb,
gedachtes op te schrijven terwijl ik in de trein zit.
Misschien heeft die saaie studie me toch wat positiefs gebracht. Dat ik me zo erg ga vervelen dat ik iets anders ga doen als dit!


Ik ben niet echt creatief, dat vind ik jammer.
Ik ben erachter gekomen dat als er een opdracht ergens voor is waarbij je iets moet verzinnen of ontwerpen, noem maar op, ik eigenlijk altijd kijk naar hoe andere het doen om op ideeen te komen.
Nooit kom ik zelft echt met iets, jammer.
Bijvoorbeeld mooie gebouwen met een gek ontwerp, je ziet er genoeg als je lang in de trien zit, ik vind het mooi.
Grote overhangende stukken of op eens een groot gat in een gebouw. Maar als ik archiect zou worde en een opdracht zou krijgen iets te maken zal ik snel naar
gebouwen googelen om iets moois te vinden en dan daar een variattie van te gebruiken, maar ikzal nooit uit het niets zleft iets kunnen ontwerpen, terwijl me dat juist mooi lijkt, om dat te kunnen.

 

 Boekje

21:58, 28/10/2014 .. 0 comments .. Link

Ik heb nu zelfs besloten een heus notitieboekje aan te schaffen om mijn gedachtes op te schrijven. 
Net gekocht bij de Bruna op Rotterdam Centraal, koste wel €11,90 , maar hopeijk een goede investering in iets moois.

Ik ben net ook langsgeweest bij Tijn, mijn huisbaas.
We hebben wat gegevens verwisseld zodat ik mijn uitwonende stufi kan aanvragen, en hij zijn huur. Iedereen blij. Ook heb ik nu de sleutel, kan ik naar binnen wanneer in wil bij mijn nieuwe kamer, geeft toch een fijn gevoel.
Over een paar daagjes erhuizen, en dan is het zover. Heb er zin in.

Weer is het druk in de trein. Ik zit in zo'n ruimte tussen twee coupé's en heb het gemak van een zitplaats. Het is werkelijk ongeloofelijk dat altijd 9 van de 10 mensen op hun elektrische apparaatje zit. 
En die overige 1 van de 10 zit vaak alleen niet op hun smartphone omdat die leeg is.
Daarbij is het echt bizar dat bij zo'n treinreis, van pak weg 50 minuten, niemand met elkaar praat en het absoluut doodstil is. Naast de bekende smartphone geluidjes natuurlijk.
Maar eigenlijk mag ik niet zeuren, ik doe het zelft precies hetzelfde.

(Ik vraag me af of dit waar ik het net over had, een impact heeft gemaakt op de sociale capabiliteit van de huidige generatie.)

Een zelfde soort gedrag vind je terug in de coupé's zelf. Wanneer er mensen bij komen, zal niemand naast een medereiziger gaan zitten zolang er nog een zitplaatsje zonder buur verder in de coupé beschikbaar is. Dat is eigenlijk toch absurd gedrag? Sterker nog, als je dan wel naast iemand gaat zitten terwijl er naas twee lege zitplaatsen zijn, zal diegene je nog raar aankijken ook.
Doch ben ik zelf niet anders.

Nu bijvoorbeeld. Het is rustuger. Ik zit nog steeds in een ruimte tussen twee coupé; s in. Zo'n riumte met 2 keer 2 zitplaatsen. Ik zit er met twee andere, een man en een vrouw. Ik zit op een zitplaats en de man zit tegenver mij. Naast ons zijn twee lege zitplaatsen, maar de vrouw staat liever dan dat ze naast een van ons gaat zitten. En ik zweer, ze heeft nu in de 20 minuten dat ze hier staat 2 keer haar sjaal goed gedaan en minstens 4 keer haar lippenstift verbeterd in het raampje zo ver mogelijk van ons vandaan met de rug naar ons toe, ongeloofelijk.
Maar genoeg hier over.

Ik zit nu in een andere trein. Er staat een man naast mij met een AH-boodschappentas, je weet wel zo'n grote, zo'n "Herbruik mij en help het milieu"-tas. Het enige wat erin zit is een familiepak toiletpapier. Ik vraag me af waarom een man, ongeveer eind 20, met een boodschappentas vol toiletrollen, met de trien naar, vermoedelijk, huis gaat. Maar ja, ik zit in een trein, ik kan dus niet zomaar die taboe, van het hebben van sociaal contact in de trein, verbreken, door het aan hem te vragen. 
 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Begin
Boekje

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer