Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Exploratieweek

Home - Profile - Archives - Friends

Het afscheid!!

Posted on 29/11/2005 at 11:32 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vanmorgen om 9u. hebben we onze laatste dag van de exploratieweek ingezet.

Michael werkte verder aan het visuele dagboek, de kaft werd nagekeken en de laatste foto's werden genomen.

 

De printer lijkt overbelast, wanneer we ons visueel dagboek wilden afdrukken liep er even iets mis.

 

Rond half 2 gaan we naar de agora om ons te installeren om later ons dagboek voor te stellen aan de jury.

 

Het was een leuke maar vermoeiende week!

 Daaag!... 


Op naar de laatste dag!!!

Posted on 28/11/2005 at 21:11 - 0 Comments - Post Comment - Link

Weeral een zware dag achter de rug...

 

Nadat Michael zijn heel weekend had besteed om met al zijn inspiratie een mooi ontwerp te maken voor het visueel dagboek, heeft hij vandaag weer hard gezwoegd om zijn idee tot in de puntjes uit te werken.  Het resultaat mag er zijn!! (ondanks de schrik die hij had voor de afwijzing van zijn idee)

 

Kelly en An hebben de hele voormiddag bezig geweest met het letterlijk uitschrijven van het interview, terwijl Femke en Elise het moodboard bewerkt hebben tot een veel mooiere versie.  Leen heeft Michael geholpen met het ontwerpen van een mooi visueel dagboek.  Zij was de fotografe van dienst...

 

In de namiddag ging het er iets minder druk aan toe.  Kelly en An hebben de vakopdracht van Nederlands verder afgemaakt, Femke heeft de kaft nagekeken op ontbrekende delen, terwijl Michael nog steeds druk aan de computer aan het werken was.

 

Om 4uur hadden we een afspraak met onze begeleidster.  We hebben samen met haar mooi geposeerd voor een foto!

 

Op naar de laatste dag !


Algemene rustdag

Posted on 27/11/2005 at 09:28 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag wordt er uitgerust om fris een nieuwe week te beginnen.


zaterdag brainstormdag

Posted on 26/11/2005 at 18:04 - 0 Comments - Post Comment - Link

Na al een eerste vermoeiende helft van de exploratieweek, konden we eindelijk een dagje uitslapen.

 

Vandaag zou iedereen beginnen brainstormen over hoe ons visueel dagboek er zal uitzien, want aan deze opdracht waren we nog niet begonnen. 

 

Ook de taak van psychologie, die pas de laatste dag volledig afgewerkt kan worden, wordt door alle groepsleden bekeken en al wat verwerkt.

 

Michael heeft vandaag ook niet stilgezeten.  Samen met zijn papa heeft hij al een beetje kunnen werken aan de montage van het interview met de mooie bio-man. :-) Wij vertrouwen volledig op zijn montage-kunsten!


3de dag van de exploratieweek: Tijd vliegt voorbij!

Posted on 25/11/2005 at 11:03 - 0 Comments - Post Comment - Link

Stipt om negen stonden we klaar aan de agora om samen naar Eline Eliaerts, onze begeleidster, te vertrekken. Op eerste zicht bleken er enkele leden laat te zijn, maar dat was helemaal niet het geval, Leen en Elise waren namelijk al bij onze begeleidster.

 

Daar hebben we enkele afspraken gemaakt in verband met het interview en hebben we naderhand info gevraagd omtrent de vakopdracht sociologie. De docent sociologie hielp ons hier bij verder door ons uit te leggen wat symbolen binnen de sociologie juist zijn. Ons interview was al vastgelegd, we moesten het alleen nog afnemen en daarvoor hebben we samen enkele vragen zitten bedenken.

 

Eerst op het agenda stond de samenvatting en problematiek van ons thema, Michael en An zorgden voor de samenvattingen. Kelly zat zich volop voor te bereiden voor het interview, want zij zou om 15u journalistje mogen spelen. Femke, Elise en Leen staken de koppen bij mekaar om de vakopdracht van Sociologie af te krijgen.

 

Na de middag, veel vroeger dan we hadden gedacht, stortte Michael zich op de vakopdracht Engels terwijl de anderen de hoofdopdracht verder uitwerkten. Michael had thuis al een deeltje van de 'beschrijving van het thema' gemaakt. Daar hebben Leen, Femke, Kelly, An en Elise ook verder aan gewerkt.

 

Tegen drie uur trokken we allen gezamelijk naar het Natuurhuis voor een interview. Achter de camera zat Michael. Voor de camera mocht Kelly haar journalistiek talent demonstreren.

 

Een productieve dag, de eindstreep is al in zicht!


2de dag van de exploratieweek: vlot verlopen

Posted on 24/11/2005 at 19:00 - 0 Comments - Post Comment - Link

Tegen alle verwachtingen in is de 2de dag van deze exploratieweek vlot verlopen. De samenwerking verliep perfect en de taken werden mooi opgedeeld.

 

Nog even kort vermelden dat er woensdagavond thuis nog hard gewerkt werd. De vakopdracht Frans is afgewerkt door An. De andere groepsleden hebben hun best gedaan om te zoeken naar geschikte foto's voor het Moodboard.

 

Om 9u deze morgen hadden we reeds afgesproken om er samen in te vliegen en iedereen was op tijd!!! We hebben samen overlegd om goede vragen voor de straatenquête te formuleren.

Vervolgens werd de groep ingedeeld in 3, zodat we elk konden werken aan een andere opdracht.

 

Leen en An de straat op om de straatenquête te verrichten. Femke en Michael werkten aan het Moodboard voor de vakopdracht van PR terwijl Kelly en Elise een poging deden om de opdracht van sociologie tot een goed einde te brengen. Aangezien dit niet van een leien dakje verliep, zijn ze overgeschakeld naar de vakopdracht economie. Deze had meer succes. Ook Spaans en Duits zijn vandaag volledig afgewerkt.

De hele dag hebben we fantastisch samengewerkt in teamverband. Bij problemen stond iedereen klaar om de anderen te helpen.

 

Ondertussen is de namiddag voorbij gevlogen. Na een korte middagpauze gingen we weer terug van start. Omdat we ten laatste maandag een interview moeten afnemen, hebben we besloten met de gewenste persoon contact op te nemen om te vragen of die hiertoe bereid is.

 

Dat was het dan voor vandaag...


Aanmaken weblog

Posted on 23/11/2005 at 19:17 - 0 Comments - Post Comment - Link

Huraaah, onze eerste weblog staat op het supersonische gesofisiticeerde internet.

 

11 uur: kennismaking met de groep + algemene uitleg gekregen i.v.m. de exploratieweek

12 uur: We hebben een groepsnaam + slogan gemaakt + we hebben ons aangelogd op weblog

13 uur: 1ste opdracht gekregen, we hebben daar ongeveer drie uur aan gewerkt en we hebben het daarna laten controleren

16 uur: afspraak met onze begeleidster voor de exploratieweek "Eline Eliaerts". Zij heeft ons uitleg gegeven + praktische tips gegeven i.v.m. de verdeling van de opdrachten. We hebben ook al een volgende afspraak gemaakt met haar die plaats zal vinden in het lectorenlandschap vrijdag om 16 uur.


Hosting door HQ ICT Systeembeheer