Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Verslag exploratieweek 2

24/4/2007 - Dag 5 - D-Day

 

Dag 4 - dinsdag 24 april

 

Het einde is in zicht, al de opdrachten buiten het interview waren af. Rond 10 uur gingen Riccardo en Wouter naar de marketing specialist, Rob Van de Velde van RRCO, die vlak om de hoek te vinden was. Bjorn had dankzij zijn connecties bij Integan onze posterpresentatie gratis kunnen later afdrukken, wat ons ongeveer 20 euro bespaarde. Rond 11 uur was iedereen weer anwezig in het EMI op onze vaste plaatsen. Michael was nog langs de Grand Bazar geweest voor een natje en een droogje, waarmee we de juryleden gaan trachten te bevredigen. In het EMI zorgden we nog dat al de evaluaties ingevuld werden en de groepsenquëte in orde was. Het allerlaatste wat we nog moesten doen was een slogan vinden met als onderwerp "verantwoordelijkszin". We zuller er nog wel eentje verzinnen! Iedereen is zeer tevreden over onze resultaten, Michael had ook nog gezorgd voor champagne van 5 euro, zodat we de (voorlopige) goede afloop kunnen vieren! Dank u voor het lezen van deze blog, onze exploratieweek zit er op. Wij, Gmark, nemen hierbij van u afscheid!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/4/2007 - Dag 4 - De voorlaatste loodjesvbposter

Dag 4 - Maandag 23 Apil


Nog één dag en alles moet af zijn, de spanning loopt hoger en hoger op. Iedereen heeft goed gebruik gemaakt van het weekend, ondanks het weer dat niet echt werk-smakelijk was! Alle guerrillas buiten Michiel waren aanwezig voor de tweede vergadering met mevrouw Jespers rond 10 uur om de huidige stand van zaken nog eens te overlopen. Michiel was nog thuis voor goed te kunnen werken aan het uiterlijk van de posterpresentatie (een voorproefje zie je hierboven). Rond 12uur was het team compleet aanwezig in de school. Tot ongeveer haf 3 - met een lunchpauze erbij - verbleven we weer in het EMI om de laatste puntjes van verscheidene opdrachten af te werken. Tot iedereens vreugde hebben we een expert gevonden voor te interviewen, en dat nog op geen 100 meter afstand van onze school! Jesus heeft het zo gewild! Jesus was trouwens ook een grappig woord tijdens onze opnames voor de spotjes van Engels. Jesus met een Mexicaans accentje, Wouter kon er in ieder geval lang mee lachen! Na deze opnames was het tijd om afscheid te nemen. Na enkele dagen zoveel intensief samen te werken, is het duidelijk dat het groepsgevoel alleen maar is toegenomen. Iedereen kreeg weer een hoop huiswerk mee voor de laatste avond van deze exploratieweek. Dinsdag zal D-day worden, hopelijk stellen we de lectoren niet teleur.
 
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/4/2007 - Dag 3 - Half Time

Groep2

Dag 3 - Vrijdag 20 april


Na een voormiddag goed uitslapen (toch ongeveer) kwamen we om 12 uur samen in het lectorenlandschap voor een bespreking met mevrouw of meneer Jespers. Uiteindelijk werd het mevrouw Jespers, meneer Jespers kwam pas later! We gaven een korte uitleg over onze vooruitgang en plannen, voor de hoofdopdracht gaan we de campagne "Equal Pay Day" gebruiken, daar was mevrouw Jespers zeker wel in geïnteresseerd. Na deze korte vergadering wist iedereen dat er nog veel werk aan de winkel was, het zoeken naar een expert op het vlak van Guerrilla marketing bleef onze hoofdzorg. Voor we gingen werken namen we nog wel even de tijd voor een kort middagmaal. In het EMI zaten we weer op onze vaste plekken, na dat we de andere studenten er van weg gejaagd hadden. Al de kleinere opdrachten waren bijna afgewerkt, toch begon de druk van de deadline ons nu al zorgen te baren. Michiel en Bjorn gingen voor inspiratie is naar de voorbeelden kijken van de posterpresentaties van vorig jaar, een eigen idee kwam snel naar voor. De opdracht van Engels -2 radiospotjes maken- waren vrij vervelend en duidelijk voor discussie vatbaar, een goed concept vinden voor een spot bleek niet zo vlot te gaan. Buiten al die kleine ergernissen was vrijdag een productieve dag. Het weekend kan beginnen, maar er zal spijtig genoeg veel gewerkt moeten worden tijdens deze vrije dagen. Iedereen weet wat hij of zij moet doen, nu nog 3 keer slapen voor het resultaat. Tot maandag!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/4/2007 - Dag 2 - Zucht, kreun, werkeuh!

Onze Groep

Dag 2 - Donderdag 19 april


Rond half 10 was iedereen klaar wakker aanwezig in het EMI, vastberaden om eens goed door te werken. Eerst gingen we "ALARM ALARM ALARM"....ja hoor, het brandalarm ging af. Hup, naar buiten met die handel. 20 minuten later waren we terug op positie. Deze keer konden we echt beginnen. Het EMI was overladen vol, gelukkig hadden we onze pc's op voorhand al gereserveerd. Iedereen wist wat hij of zij moest doen, dus we vlogen er maar in. Na enkele minuten bleken sommige delen van opdrachten niet zo vlotjes te gaan. Deze opdrachten zijn inderdaad van een hoger niveau dan die van de eerste exploratieweek. Gelukkig is de groepssfeer toppie en haalt iedereen van Gmark het beste uit de grijze celletjes. Soms twijfelen we wel eens over ons onderwerp. De opdrachten van geschiedenis, statistiek en filosofie gaan namelijk niet zo fantastisch samen met Guerrilla Marketing, maar niets is onmogelijk, toch?! De werkdag op school eindigde rond 2 uur, geen enkele opdracht was volledig afgewerkt, maar we staan al zeker een stuk verder! Omdat de meeste leden van de groep thuis beter en geconcentreerder kunnen werken, is het logisch dat we vroeg stoppen en thuis onze hersenen verder gingen pijnigen. Afspraak voor vrijdag was 12 uur, tot dan!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/4/2007 - Dag 1 - Let's get things rolling!

Welkom bij onze blog, gedurende de komende dagen gaan wij hier elke keer een korte uitleg geven over onze drukke dagen tijdens de tweede exploratieweek!

Dag 1: Woensdag 18 April:

de dag waar iedereen overladen wordt met informatie en opdrachten, gelukkig was het deze keer niet allemaal nieuw. Na twee interessante, boeiende, wijzer makende, krachtige en soms ook wel grappige presentaties (overdrijf ik? ze waren wel goed hoor!) van experten op het vlak van PR of Reclame was het tijd voor de exploratie briefing van Mevr. De Greef. De briefing verliep vlotjes en alles werd snel duidelijk. Helaas pindakaas, Ricardo en Geraldine waren toen niet aanwezig. Ricardo kwam later die dag nog ter versterking. Mevr. De Greef liet ons weten dat deze opdrachten moeilijker zouden zijn dan die van de eerste exploratieweek, en daar bovenop nog eens strenger gequoteerd zouden worden, het zit ook nooit mee! Maar een uitdaging kan natuurlijk geen kwaad, we zijn immers allemaal hoogbegaafd in onze groep. Na de briefing gingen we in één ruk naar het EMI om de opdrachten te bespreken en ons weblogje aan te maken. De naam werd ook gekozen: Gmark, of ook wel Guerilla-Marketing. G-Unit was het normaal geworden als Caroline daar geen stokje/boom had voor gestoken. Iedereen ging maar akkoord met Gmark, wat misschien wel het beste is. Gelukkig hebben we nog een woman's touch in onze groep, niet waar! Na onze kleine vergadering in het veel te drukke EMI gingen we terug naar onze huisjes of koten. Afspraak voor donderdag was 9.30 uur, tot dan!
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Dit is het weblog van: Bjorn Fierens Michiel Verheyen Wouter Van Dyck Gιraldine Boucherie Caroline Helsmoortel Michael Gastmans Ricardo Straccia

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer