Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
De Gokchinees

De namen

Het wespennest in Lier

De afgelopen weken en maanden regende het klachten en beschuldigingen bij Lierse SK. Omdat u misschien niet meer weet welke pot de ketel verwijt zwart te zien, een overzichtje van wie het afgelopen jaar bij de Pallieters zat/zit. Voor alle duidelijkheid: we beschuldigen niemand.

1. CLIFF MARDULIER (23): Dit seizoen onder Paul Put eerste doelman, na diens ontslag ,,meegesleurd in zijn val'', dixit Panorama. Het gerecht voert woensdag bij hem een huiszoeking uit. Mardulier wordt ook verhoord en bekent. Werd vorig jaar naar verluidt vaak opgemerkt in het casino van Breda. Ontslagen.

2. YVES VAN DER STRAETEN (32): Sinds vertrek van Put weer eerste doelman, op dit moment geblesseerd. Woensdag verhoord door het gerecht. Zou zeker vrijuit gaan.

3. LAURENT FASSOTTE (28): Ex-speler van Standard, Wezet en RWDM. Klaagde dit seizoen al over de achterstallige lonen bij Lierse. Aanvoerder van de ploeg. Maakte merkwaardige owngoal tegen Standard. Door het gerecht verhoord, ontkent zelf dat hij bekend heeft. Ontslagen.

4. MARIUS MITU (29): Belangrijkste speler van Lierse onder Paul Put. Speelt nu bij Anderlecht, gisteren ondervraagd. Heeft bekend.

5. LAURENT DELORGE (26): Anderlecht-speler. Vorig seizoen eveneens een belangrijke schakel van Lierse. Gisteren ondervraagd. Heeft bekend.

6. NINOSLAV MILENKOVIC (28): Sinds de winterstop bij Germinal Beerschot. Vorig seizoen nagenoeg elke week in de basis onder Put. Werd ondervraagd en heeft bekend.

7. PAUL PUT: Trainer van Moeskroen, in november ontslagen bij Lierse. In de Panorama-reportage genoemd als ,,marionet van de marionet''. Krijgt in november een klacht aan zijn broek van voorzitter Leo Theyskens wegens 'bendevorming, oplichting, misbruik van vertrouwen, meerdere gevallen van valsheid in geschrifte, actieve en passieve omkoping en inbreuk op de wet op kansspelen en weddingschappen.' Ontkent de Chinees geïntroduceerd te hebben: ,,Dat was Gaston Peeters.'' Stelde bij Lierse twee keer een B-ploeg op met een nederlaag tot gevolg.

8. PATRICK DEMAN: Assistent-trainer bij Lierse. Staat in doel tegen Genk (3-0-verlies) omdat Mardulier in de match uitvalt, zit op de bank als vervanger van de geopereerde Put tegen Standard (4-1-verlies). Is ook interim-coach na het ontslag van Put tegen Lierse (4-0-verlies). Werd verhoord door het gerecht en heeft bekend. Ontslagen.

9. LEO THEYSKENS: Sinds mei 2005 voorzitter. Gaf Put meteen een contractverlenging van twee jaar, ontsloeg hem even later en diende een klacht in tegen zijn ex-coach, evenals tegen Vets en Peeters. Put van zijn kant eiste een opzegvergoeding en een forfaitaire schadevergoeding. Ontmoette de Chinees Ye naar eigen zeggen slechts één keer. Ontsloeg Mardulier, Fassotte en Deman.

10. GASTON VETS: Vorig seizoen nog voorzitter van Lierse tot hij van burgemeetser Marleen Vanderpoorten een stap opzij moest zetten. Degene die de deal met Ye sloot, volgens Theyskens zonder medeweten van de raad van bestuur. Voor hetzelfde aangeklaagd door Theyskens als Put. Kondigde aan zelf een klacht in te dienen. Ontkende dat de 369.500 euro van Ye niet voor clubdoeleinden werd gebruikt. De bouwondernemer eiste na zijn ontslag 700.000 euro van Lierse.

11. GASTON PEETERS: In november ontslagen als manager. Kreeg dezelfde klacht van Theyskens op zijn bord als Put en Vets. Volgens Put degene die Ye introduceerde bij Lierse, verscheidene bronnen stellen dat hij de Chinees ook in contact bracht met het Finse AC Allianssi. Net als Put en Vets liet hij bewarend beslag leggen op de ruim één miljoen euro van de stad, waardoor Lierse in onzekerheid leeft voor de licentie.

CHRIS DE NIJN: Voormalig clubadvocaat en zelfs ad-interim-voorzitter van Lierse, tussen de machtswissel Vets-Theyskens. Zei dat Put Ye introduceerde en dat Theyskens de Chinees meerdere keren ontmoette. Nam zelf ontslag. Ligt overhoop met Theyskens.

21:26 - 17/2/2006 - comments {0} - post comment

Anderlecht ontslaat Mitu en Delorge

 

ANDERLECHT - Voetbalclub RSC Anderlecht heeft spelers Marius Mitu en Laurent Delorge ontslagen. Reden voor het dubbele ontslag is de vermoedelijke betrokkenheid van beide voetballers in de omkoopzaak rond de Chinees Ye. De twee zouden vorig seizoen, toen ze nog voor SK Lierse uitkwamen, wedstrijden vervalst hebben.

,,Als gevolg van de geruchtenstroom volgend op de interpellatie van de spelers Delorge en Mitu door de gerechtelijke instanties op 16 februari, heeft het bestuur van de club heden de betrokken spelers om uitleg gevraagd. Beiden hebben toegegeven dat zij als spelers van Lierse daden hebben gesteld die onverenigbaar zijn met de ethiek van de sport'', luidt het communiqué van RSC Anderlecht.

,,Royal Sport Club Anderlecht heeft geoordeeld dat deze feiten van aard zijn het noodzakelijke vertrouwen in deze spelers onherroepelijk te ondermijnen en heeft besloten met onmiddellijke ingang een einde te stellen aan de contractuele relaties. Het is de vaste wil van de club alles in het werk te stellen aktief mee te werken aan het scheppen van klaarheid in deze onverkwikkelijke zaak. De club stelt overigens met genoegen de vooruitgang vast van het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter'', besluit het comuniqué.

Anderlechtmanager Van Holsbeeck: ,,Spelers slechts kleine garnalen''

Van Holsbeeck had vanochtend een onderhoud met Marius Mitu en Laurent Delorge. ,,De jongens hebben heel eerlijk alles opgebiecht. Ze beseffen dat ze zwaar in de fout zijn gegaan maar het is duidelijk dat de echte schuldigen nog vrij rondlopen'', aldus Van Holsbeeck.

De Anderlechtmanager zag twee compleet gebroken spelers. ,,De jongens zijn er kapot van. Ze beseffen dat dit zo goed als het einde van hun carriere betekent al zal de tijd dat moeten uitwijzen. We hebben intussen de andere spelers op de hoogte gebracht van hun ontslag.''

Volgens Van Holsbeeck is het nu tijd dat de stal volledig wordt uitgemest. ,,De domino’s zijn aan het vallen. Hopelijk doet het gerecht nu verder haar goed werk en volgen ook andere clubs het voorbeeld van Anderlecht en Lierse''.

Van Holsbeeck denkt intussen niet dat het imago van Anderlecht besmeurd is. ,,Onze ploeg is is nooit genoemd in verband met de reeks omgekochte wedstrijden. Mitu en Delorge hebben sinds ze voor Anderlecht spelen niets misdaan.''

Over spelersmakelaar Pietro Allata, de manager van Anderlecht-doelman Silvio Proto, was Van Holsbeeck duidelijk. ,,Die zal je de komende maanden niet meer op de club zien. Dat hebben we Silvio duidelijk gemaakt.''

21:23 - 17/2/2006 - comments {0} - post comment

Lierse ontslaat twee spelers en hulptrainer

Lierse ontslaat twee spelers en hulptrainer

BRUSSEL - Voetbalclub SK Lierse heeft haar spelers Cliff Mardulier en Laurent Fassotte en hulptrainer Patrick Deman op staande voet ontslagen. Dat maakte voorzitter Leo Theyskens bekend op een persconferentie. De club zegt over voldoende zwaarwichtige feiten te beschikken om de drie op straat te zetten. Ze heeft die informatie gekregen van het Brusselse gerecht.

Cliff Mardulier, Laurent Fassotte en hulptrainer Patrick Deman werden gisteren opgepakt voor ondervraging in het onderzoek naar de gokfraude in het Belgisch voetbal.

Voetbalclub SK Lierse had de twee spelers en hulptrainer eerder vandaag al op non-actief gezet. De raad van bestuur van Lierse besliste vanavond dan met eenparigheid van stemmen om de drie te ontslaan. Ze deed dat op basis van informatie en ,,zekerheden''. Volgens Theyskens baseerde de club zich vooral op gegevens die ze vanmiddag, via haar raadsman, had gekregen van het Brusselse gerecht.

De voorzitter is ervan overtuigd dat Mardulier, Fassotte en Deman ,,kleine pionnen'' zijn. ,,Spelers, jongens die makkelijk te manipuleren en misbruiken waren. Ik ben zeker dat de grote strategen, de echte schuldigen, zeer snel geïdentificeerd en gestraft zullen worden, in het belang van het Belgisch voetbal'', aldus Theyskens.

De club benadrukte voorts dat ze verder zal meewerken aan het gerechtelijk onderzoek. Theyskens riep de media intussen op om de spelers van Lierse nu minstens tot na de volgende competitiewedstrijd met rust te laten. ,,Ze hebben nu mentale rust nodig'', besluit de voorzitter. Hij wilde ook nog uitvoerig de supporters, sponsors en vooral het stadsbestuur bedanken die ,,ons steeds gesteund en geloofd hebben, ook tijdens grote juridische stormen''.

,,Deman heeft niet bekend"

Kris Luyckx, de advocaat van Patrick Deman, die woensdag werd verhoord in verband met de mogelijke gokfraude, spreekt het bericht tegen als zou hij bevestigd hebben dat zijn cliënt bekentenissen heeft afgelegd. VRT-radio had vanmiddag gemeld dat de advocaat dat bevestigde.

,,Ik heb nooit, tegen wie dan ook, gezegd dat mijn cliënt bekentenissen heeft afgelegd", verklaarde Luyckx. ,,Mijn cliënt is overigens niet in verdenking gesteld, dus valt er niets te bekennen. Het bericht (over de bekentenissen) verwondert mij bovendien enorm gezien het parket mijn cliënt heeft gevraagd om geen verklaringen aan de pers af te leggen. Zowel mijn cliënt als ikzelf houden ons daar aan."

Parket geeft geen commentaar

Het parket van Brussel zegt dat onderzoeksrechter Verstreken bij haar standpunt blijft en voorlopig, in het belang van het onderzoek, geen commentaar wenst te geven omtrent het onderzoek naar mogelijke gokfraude in het Belgische voetbal.

,,De verhoren worden voortgezet", zegt parketwoordvoerder Jos Colpin. Het Brusselse gerecht wil ook geen commentaar geven op de uitlating van SK Lierse- voorzitter Leo Theyskens over de mogelijke betrokkenen in deze zaak. Over de aanwezigheid van Olivier Suray donderdag in het bijgebouw van het Brusselse justitiepaleis verduidelijkt de parketwoordvoerder dat de ex-voetballer geen verklaringen heeft afgelegd.

Voorlopig niemand in beschuldiging gesteld

Cliff Mardulier en Laurent Fassotte en hulptrainer Patrick Deman werden gisteren opgepakt voor ondervraging in het onderzoek naar de gokfraude in het Belgisch voetbal. Volgens verschillende kranten bekenden de twee spelers dat ze effectief geld hebben ontvangen van de Chinees Zheyun Ye om wedstrijden te vervalsen. Hulptrainer Deman zou ervan op de hoogte zijn geweest.

Ook doelman Yves Van der Straeten zou gisteren ondervraagd zijn. Alle betrokkenen zijn ondertussen op vrije voeten. Er is voorlopig niemand in beschuldiging gesteld.

STVV-voorzitter Duchâtelet: ,,Fraude kan niet tot Lierse beperkt blijven

,,Ik kan mij niet inbeelden dat het bij Lierse zou blijven. Het is duidelijk dat er abnormale dingen gebeurd zijn met weddenschappen op nog meer wedstrijden. Ik beschuldig niemand, maar ik vraag dat alles grondig zou worden onderzocht'', zegt Duchâtelet in een reactie.

De clubvoorzitter verwijst onder meer naar zijn eigen klacht, toen hij vaststelde dat er iets vreemds aan de hand was met de weddenschappen op de match Cercle Brugge-STVV in november vorig jaar. In december zijn dan alle spelers van STVV door het gerecht ondervraagd. De club heeft actief aan die ondervragingen meegewerkt. Voor zover Duchâtelet weet is naar aanleiding van die verhoren echter niemand in verdenking gesteld.

Bondsvoorzitter Peeters: Wij kunnen pas optreden als fout is bewezen

,,Er is geen sprake van dat er wedstrijden worden herspeeld. Wij kunnen pas optreden als een fout is bewezen'', reageert de voorzitter van de KBVB, Jan Peeters.
,,Ik heb het nieuws vandaag ook gevolgd. Ik weet het niet meer. Volgens sommige media hebben de drie Liersespelers bekend, nu hoor ik weer dat twee van de drie niet hebben bekend. Wat wil je dat de KBVB doet? Het onderzoek is geheim. Als sommigen het geheim van onderzoek schenden, is dat hun zaak.''
Het straffen van clubs of het laten herspelen van wedstrijden is voor de bondsvoorzitter voorlopig alvast geen optie. ,,Waarom zouden we dat doen? Voor hetzelfde geld heeft een team waarvan een speler valsspeelde misschien net daarom verloren en is die club zelf het slachtoffer. Nogmaals: we kunnen alleen sancties treffen als schuld is bewezen.''

21:21 - 17/2/2006 - comments {0} - post comment

Lierse spelers bekennen


 

Het gerechtelijk onderzoek naar de gokmaffia in het Belgische voetbal heeft een eerste groot succes geboekt. De Lierse-spelers Cliff Mardulier en Laurent Fassotte en assistent-trainer Patrick Deman bekenden gisteren dat ze dit en vorig seizoen wedstrijden verkochten. De eerste bekentenissen in de zaak rond de Chinees Zheyun Ye.

De actie van het Brusselse parket gisteren kadert in het onderzoek naar de gokfraude bij wedstrijden in de Belgische eerste en tweede klasse. Mardulier, Deman en Fassotte kregen al om 7.15 uur bezoek van het gerecht. Na een huiszoeking bij de drie werd de computer van assistent-trainer Patrick Deman meegenomen. Deze actie kwam er na het uitpluizen van het telefoonverkeer, tips van informanten en controle van bankverrichtingen. Het VRT Journaal meldde gisteren dat Cliff Mardulier een veel geziene gast was in het Casino van Breda.

Het gaat op het eerste gezicht vooral over de ontwikkelingen rond de wedstrijd Germinal Beerschot-Lierse (4-0) van zaterdag 5 november 2005. Daar ging Lierse-verdediger Laurent Fassotte bij het eerste doelpunt zwaar in de fout, stond Cliff Mardulier in het doel bij de geelzwarten en was assistent-trainer Patrick Deman hoofdcoach omdat hoofdtrainer Paul Put enkele dagen voordien ontslagen was.

Net als op Beerschot-Lierse werd op Standard-Lierse (4-1) van 15 januari 2005 in Azië zwaar gegokt. Laurent Fassotte scoorde op Standard begin vorig jaar een eigen doelpunt en door ziekte van hoofdtrainer Paul Put zat Patrick Deman als hoofdcoach op de bank. Is het dat wat de speurders op het spoor zette?

Ook de wedstrijden Charleroi-Lierse (1-0), Brussels-Lierse (3-2) en RC Genk-Lierse (3-0) van vorig seizoen zouden ter sprake zijn gekomen. Op die wedstrijden werd in Azië echter niet zwaar gegokt.

Op Charleroi stuurde toenmalig Lierse-trainer Paul Put zijn B-ploeg in de wei. Gewezen Brussels-speler Laurent Wuillot verklaarde vorige week dat hij voor Brussels-Lierse van vorig seizoen 200.000 euro kreeg aangeboden om die wedstrijd te verliezen.

In Genk-Lierse en Brussels-Lierse werd telkens de doelman vervangen. In Genk kwam Patrick Deman, die als assistent-trainer soms ook invallersdoelman is, tussen de palen ter vervanging van Mardulier. Bij Brussels werd Vanderstraeten vervangen door Mardulier. Na de wissels verloor Lierse steeds.

Hiermee komt deze onverkwikkelijke zaak in een stroomversnelling. Sinds de Chinees Zheyun Ye op 31 oktober van vorig jaar op zijn Brusselse hotelkamer een huiszoeking kreeg, was de zaak een kluif voor het gerecht. Sindsdien leverden de onderzoekers discreet maar intensief onderzoek. Met de bekentenissen van de drie ondervraagden gisteren als hoogtepunt.

Vorige week zond het VRT-programma Panorama een ophefmakende reportage uit. Daar werden veertien namen genoemd. Patrick Deman en Laurent Fassotte waren daar niet eens bij. Cliff Mardulier, die zijn onschuld uitschreeuwde, werd ook genoemd. Hoe gaat het nu verder?

21:19 - 17/2/2006 - comments {0} - post comment

Ondervraging Cliff Mardulier

,,De computer interesseerde hen niet, de diepvriezer wel''
Ouders van Cliff Mardulier snappen huiszoeking niet

De ondervraging van Cliff Mardulier (23) kwam op zijn thuisadres in Edegem niet aan als een verrassing. ,,Cliff was zelfs opgelucht met het bezoek van de politie", zegt vader Mardulier. ,,Want hij weet nog altijd niet waarom zijn naam is gevallen in deze hele affaire."

,,Die drie agenten stonden hier vanochtend al om 7.15 uur aan onze deur. Ze hebben zo goed als niets gezegd", vertelt vader Mardulier na. Volgens hem deden ze eerst een huiszoeking en namen ze dan de doelman mee naar Brussel voor verhoor. ,,Ik weet begot niet wat ze hier kwamen zoeken. Mijn computer interesseerde hen bijvoorbeeld helemaal niet. Maar in de diepvries hebben ze dan weer wel ziten neuzen. En mijn tienerzoontje moest zelfs zijn boekentas openmaken."

Het gezin Mardulier zag twee zondagen geleden de hele Panorama-reportage uit. Vader Mardulier: ,,Dat komt niet goed over hé (herhaalt het zinnetje nog twee keer). Dat is niet om mee te lachen. Voor niemand. Ook niet voor onze andere kinderen. Maar we weten nog altijd niet waarom Cliff werd vernoemd."

De oudste broer van Cliff mengt zich in het gesprek: ,,Weet je wat ik vreemd vind? Dat meneer Allatta de persoonlijke manager is van een andere doelman van een erg bekende ploeg in België (Proto bij Anderlecht, red.) en dat die man dit seizoen al heel wat flaters beging. Maar daar wordt niets over gezegd..."

Zijn vader springt hem bij: ,, Ik zie geen andere verklaring dan dat ze Cliff uit de nationale ploeg willen halen. Want als je die vroegere matchen analyseert is er eigenlijk maar een speler die er volledig voor gaat: Cliff. Hij ging als doelman zelfs ingooien om er wat meer vaart achter te steken! Dat doe je niet als je wilt verliezen."

Het VRT-nieuws meldde gisteren dat Cliff Mardulier zou gesignaleerd zijn in het casino van Breda. Mogelijk zou hij ook grote bedragen hebben ingezet. ,,Cliff is nog altijd een vrij man hé'', zegt zijn vader. ,,Hij mag gaan en staan waar hij wil. Het is dus goed mogelijk dat hij in dat casino was. Maar wat dan nog? Dan moeten ze alle voetballers die naar het gala van de Gouden Schoen zijn geweest ook ondervragen. Want die mannen waren ook in het casino. Wie zegt dat zij daar 's avonds niet hebben gegokt ? Neen, die hetze moet stoppen. Wat zal het volgende zijn? Dat Cliff op de Lotto speelt?"

''Die onnozele Chinees"

Volgens vader Mardulier lukt het Cliff ondanks alles nog altijd zich te focussen op de wedstrijd. ,,Zo'n affaire speelt nochtans in je kop hé. Wat bijvoorbeeld als je ploeg verliest met het kleinste verschil? Dan ligt het aan de doelman en probeer dan maar eens uit te leggen dat je niet bent omgekocht als achteraf ook nog eens blijkt dat die onnozele Chinees heeft gegokt op de match. En wij kunnen ook niet ontkennen dat die Chinees op Lierse is geweest. Maar waar is hij niet geweest: overal hé! Alhoewel: hier bij ons thuis is hij nooit geweest."

20:58 - 17/2/2006 - comments {0} - post comment

Description
Alles over het omkoopschandaal en de gokmaffia in het Belgische voetbal

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- De namen
- Anderlecht ontslaat Mitu en Delorge
- Lierse ontslaat twee spelers en hulptrainer
- Lierse spelers bekennen
- Ondervraging Cliff Mardulier

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer