Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

project-Ghana

Laatste week alweer!

01:57 PM, 8/12/2009 .. 1 comments .. Link
Nog maar een weekje en dan is een deel van onze groep alweer in Nederland!
De tijd is echt omgevlogen! Wat een wereld!

De afgelopen week is Ben, de opdrachtgever, naar Ghana gekomen en heeft ons veel verteld en laten zien over de verschillende plannen die hij in Ghana heeft. We hebben stukken grond gezien, maar ook tekeningen en mensen leren kennen waarmee hij samenwerkt.

Ook hebben we nog wat ontspannende activiteiten gedaan! Onder andere de canopiewalk in Kakum National Park. Voor sommige onder ons was dit echter nog harder zweten dan de gehele tijd die we in Ghana doorgebracht hebben!

Het is nu aan de volgende groep om de ontwikkeling van de projecten voort te zetten! Wij kunnen alleen maar zeggen dat een stage in Ghana een absolute aanrader is, maar wie neemt het stokje van ons over?

vervolg.. inmiddels alweer 4 weken in Afrika!

06:01 PM, 5/11/2009 .. 0 comments .. Link

Inmiddels zijn we alweer een maand in Ghana!! We kunnen niet anders zeggen dan dat de tijd vliegt! November alweer, terwijl we nog steeds het gevoel hebben dat het hartje zomer is. We beginnen wel te wennen aan de zomerse temperaturen, soms is het zelfs koud. Dat komt deels ook door de zeewind. Gelukkig heeft nog niemand echt last van heimwee en als we dan horen dat het volop herfstweer is in Nederland, wordt het gemis al snel een stuk minder.

 

De mensen van het beachhouse waar we verblijven lijken echte familieleden te worden. Het is fijn dat ze zo goed voor ons zorgen. Het eten is heerlijk en ze staan altijd voor ons klaar. Ook hebben we al een verjaardag met hen gevierd. Mavis (eigenaresse) was jarig en we hebben voor haar een taart gebakken! Verjaardagen in Ghana zijn over het algemeen niet zo bijzonder als in Nederland, ze had dan ook de mooiste verjaardag van haar leven. Wij hebben ook erg genoten J

 

De jongens hebben afgelopen week geholpen met het bouwen van een …. Het is leuk om de bewoners van het dorp een handje te helpen, daarmee komen we ook weer veel te weten over bouwmethoden en dat is dan weer bruikbaar voor de rapporten die geschreven worden.

Anne-Juul gaat rustig door met het verzamelen van de benodigde informatie voor haar afstudeerproject! De nodige beachresorts worden bezocht en de managers het vuur aan de schenen gelegd met de grote hoeveelheid vragen die we stellen.

De jongens en meiden werken veel afzonderlijk van elkaar, toch zijn er genoeg momenten waarop we samen zijn. We eten ’s avonds zoveel mogelijk samen en in het weekend gaan we het dorp in. Voor de party-animals onder ons: Echt stappen kun je het niet noemen!

 

Inmiddels hebben we ook contact gehad met Ben, daarnaast hebben we veel contact met John. John woont in Accra maar belt regelmatig om ons op de hoogte te stellen van ontwikkelingen en ervoor te zorgen dat we de rode draad niet uit het oog verliezen. Zo hebben we nu nog 3 projecten waarop we ons kunnen richten, naast het afstudeerprojecten en de bouwkundige opdrachten. Het sanitaire Hini-project was al bekend, maar nu iets concreter geworden. Daarnaast wordt er een guesthouse wat we van advies mogen voorzien en doen de jongens een voorstel voor een toekomstige beachclub. Erg interessant voor zowel bouwkunde als facility management. De omgeving biedt de benodigde inspiratie!Eerste week Ghana, ongelooflijk!!!

07:26 PM, 24/10/2009 .. 0 comments .. Link

Na een week in Accra hebben we eindelijk Saltpond bereikt. Een hele gewaarwording en zeker de moeite waard. Het gevoel is moeilijk te omschrijven, omdat het draait om een vreemde combinatie tussen de ideale strandvakantie en armoedig Ghana. Geen van ons had dit willen missen, al moeten we onze plek nog een beetje zien te vinden.

 

In de eerste week in Accra hebben we al meteen een polytechnic (zoiets als HBO in Nederland) bezocht en zijn daar in twee groepen rond geleid. De jongens bij Engineering en de meiden bij Hospitality. Het is leuk om te zien dat bij deze laatste opleiding eigenlijk een gelijke manier les gegeven wordt als bij ons in, behalve dat het niveau vele malen lager ligt. Wel hebben zij ook een restaurant waarin zij praktijkervaring opdoen en daarnaast ook een guesthouse. Voor de bouwkundige studenten lag het niveau wat hoger, meer tussen HBO en MBO-niveau in.

Naast de polytechnic hebben we ook een tekenbedrijf gezocht. Iets interessanter voor de bouwkundige boys. Een Nederlandse man runt het bedrijf, dat een afgeleide is van Bartels(ingenieurs voor bouw en infra). Hij vertelt ons over de keuze van het tekenbedrijf in Ghana, de voor- en de nadelen die eraan verbonden zijn.

In bouwkundig opzicht hebben we ook een Lighthouse bezocht. Hierbij hoort een beachresort, dat is omgeven door vuil op het strand. Veel mensen die in deze omgeving wonen, hebben ook een leefomgeving in de stad, maar trekken naar het strand voor het comfort. Hoewel het kleine huisjes zijn, vinden zij hierin toch voldoening. Het strand is echter immens vervuild. In de toekomst kan dit voor studenten van de Haagse Hogeschool een mooie projectomgeving zijn. Zo kan er het nodige gedaan worden op het strand, ten behoeve van het beachresort. De eigenaar dacht er zelfs over om van de huisjes studentendorms te maken, waarin je wellicht in de toekomst kan verblijven.

 

Na een week Accra, zijn we nu in Saltpond. Dit is een ten opzichte van Accra een heel klein dorp. De accommodaties zijn prima, al ligt het campeergehalte hier wat hoger. We redden ons echter nog prima!

Francis, een Ghanees die ons wegwijs maakt in Saltpond en de omgeving, neemt ons mee en stelt ons voor aan de juiste personen. Ook hebben we samen met hem Hini bezocht, de plaats waar Ben Gagba uiteindelijk het resort wil bouwen. Een adembenemende mooie plek! Hoewel het toch wel afkicken zal worden terug in Nederland. Hier worden we namelijk wakker met zeezicht!!

 

Voor de paar dagen dat we in Saltpond zijn hebben we toch al aardig wat ondernomen. Zo hebben we een Nederlandse vrouw bezocht. Zij is een guesthouse aan het bouwen nog geen twee kilometer van onze accommodatie vandaan. Anne-Juul en Nicole hebben een junior high school bezocht en vandaag zijn we met z’n allen naar een bijeenkomst geweest van World Disaster Day. Een greep uit de activteiten die onze agenda gevuld hebben.

 

We genieten met volle teugen of zoals de jongens het graag zeggen: Yo, het is kapotchill!Vertrek!

04:08 PM, 1/10/2009 .. 0 comments .. Link

Nog 5 dagen en dan zitten we met zowel studenten van Bouwkunde als van Facility Management in Ghana. We zullen de eerste week verblijven in Accra en verhuizen daarna naar Saltpond. Dit is een plaatsje aan de kust, dichter gelegen bij onze 'projectplaats'.

We houden jullie via deze weg, zoveel mogelijk op de hoogte! Laat eens een reactie achter of stel je vraag als je nieuwsgierig bent naar onze bevindingen!! Misschien iets voor jou om als volgende student je stage in Ghana te volbrengen?

Groetjes,

Anne-Juul, Amir, Kishan, Timothy en NicoleProgramma 7 t/m 25 september

06:57 AM, 10/9/2009 .. Posted in acculturation program .. 0 comments .. Link
 

Week planning

Time

What

Where

Week 37

Monday  September 7,  2009

13.00 -17.00 hours

Introduction by

Dr. Ruud H.J. van Wezel

Mr. Ben Gagba

·    Agenda  for 3 weeks, Final Report

·    Assignments for 3 weeks :  find Ghana families in the Hague community, interact with Ghana students of THU, talk to Ghana workpeople in THU, films, eating, visa, vaccination etc.

·    Interview Work placement Coordinators of THU:  Jorien Koopman (Bewegingstechnologie) en Eric Tabben (V&D)

·    Use mindmapping as a tool

·    Buy Bradd Guide

·    Fine tune the planning

Strip 1.27

Tuesday

10.00 – 12.00

Recent political developments  in Ghana by

Mr. Obinda

13.00 – 17.00 hours

Content of Community development by

Tom de Veer (director of Connect International, Leiden) [1.

Introduction to the objective and agenda of the acculturation program, introduction to Connect International and our concept and methodology of working, introduction to sanitation technologies potentially suitable for the project in Ghana, homework to further study sanitation technologies for coastal areas.

Strip 1.27

Wednesday

On your own drafting Plan of Approach

Self study, Internet, Library etc.

 

Thursday

13.00 – 17.00 hours

Sanitation and Project management in Developing countries by

Tom van de Veer [2.

Introduction to development and development aid, how to work and live in a developing country (do’s and don’ts, tips), how to prepare the trip (vaccinations, visa, further reading, etc.), what is community development, presentation of the report lay-out the students and their Ghanaian fellows will have to write + discussions and adaptation if required, homework (writing first part of the report: research questions and questions to be answered during work with the community, rough outline of activities to be done, details about Ghana).

Strip 1.27

Friday

On your own

 

Strip 1.27

Time

What

Where

Week 38

Monday 

13.00 -16.00 hours

Watching Local TV Ghana news, news papers

16.00 hours Mr. Jacob Jackson and Tina

Strip 1.27

Tuesday

10.00 – 15.00

All students will introduce a Ghana friend and will interview her/him in front of class

Strip 1.27

Wednesday

Self study

 

Thursday

13.00 – 17.00 hours

Tom van de Veer feedback session [3.

Presentation by students of the homework done, followed by discussion and advise, community development approach in more detail, discussion about the methods and activities for working with the community, homework (finalization of process of activities in Ghana, with inclusion of the sensitivities around the hotel project and how to take these into consideration in the activities, including scenarios).

Strip 1.27

Friday

10.00 – 17. 00 hours

Visit Africa Museum Nijmegen

Nijmegen

 

Time

What

Where

Week 39

Monday 

13.00 -17.00 hours

Visit KIT (Royal institute of the Tropics)

Amsterdam

Tuesday

12.00 – 16.00

Tom van de Veer  Research Questions  [4.

Presentation of homework, discussion about the report and fine-tuning to finalize it properly, advise for further reading and preparations.

Strip 1.27

Wednesday

Self Study on behalf of Final Report

 

Thursday

13.00 – 17.00 hours

Panel interview all students by external experts (Hbo-Raad)

Strip 1.27

Friday

10.00 – 12. 00 hours

Presentation of every student of her/his final Report including: IST situation, SWOT, questions for Fieldwork, details of contacts

Strip 1.27

 huisvesting in Saltpond

02:47 PM, 18/8/2009 .. Posted in huisvesting .. 0 comments .. Link

Even een kort nieuwtje over de huisvesting. Afgelopen week heb ik Ruud van Wezel gesproken over ons project en de ontwikkelingen daarvan.

John (man on the ground in Ghana) is druk zoekende naar woonruimte voor ons in het plaatsje Saltpond en heeft hierover bijna dagelijks contact met Ruud.

Met betrekking tot de financiering van deze huisvesting en de vliegtickets, etc.  liggen de vragen momenteel bij Aad Otto (directeur FM) en het College van Bestuur. Op basis van soortgelijke activitieiten door andere hogescholen is men druk subsidies te regelen!

We worden op de hoogte gehouden door Ruud, zodra er meer info is verschijnt dit op het weblog!inentingen

01:41 PM, 18/8/2009 .. Posted in inentingen .. 2 comments .. Link

Naar aanleiding van informatie verkregen van de GGD:

 

Voor Ghana is (zoals meerdere internetsites suggereren) een vaccin voor gele koorts verplicht. De overige:

- cholera

- hepatitus A/B

- buiktyfus

-etc.

worden geadviseerd, maar hierop worden beslissingen ook veelal genomen naar aanleiding van de soort verzekering die men heeft. Malariatabletten heb je in elk geval nodig. In totaal komen de kosten uit tussen €100.- en € 150.-, afhankelijk van het consult dat je betaald en de intentingen die je krijgt. In dit bedrag zijn malariatabletten niet opgenomen. Mijn verzekering (CZ) vergoed alles, inclusief consult, mits ik de vaccinaties laat zetten door een instelling die is aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. De GGD is in dat geval altijd goed, maar dit is per verzekering anders!

 

Het is van belang dat je 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak maakt, dus allemaal snel een afspraak maken!!

Groeten,

Nicoleinentingen

03:17 PM, 10/8/2009 .. Posted in inentingen .. 0 comments .. Link
Met betrekking tot de inentingen heeft Ruud van Wezel het volgende gezegd: Ik weet dat de inentingen erg duur zijn (120euro ofzo), dat je een deel terug krijgt van je verzekering en dat je goed moet kijken wel malariapillen je kiest: duur(om de paar weken), goedkoper(om de paar dagen). Wellicht dat Ben Gagba nog een suggestie heeft. Visa en tickets is een issue dat ik bestudeer met de HHS, vooralsnog geen uitslag.

huisvesting

02:47 PM, 4/8/2009 .. Posted in huisvesting .. 0 comments .. Link
Dag Nicole,
Ze zijn hard bezig voor jullie in Ghana. Ik heb elke dag
contact nu. We plannen een verblijfsplaats in een dorp in
of niet ver van de site waar het hotel moet komen. Erg leuk
allemaal. Ik heb van alle 5 studenten de CV en brief
gekregen. Heb jij nog kans gezien een weblog aan te leggen?
Hoor graag
Vakantiegroet
Ruud van Wezel


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Ghana algemeen
Ghana algemeen
Ghana algemeen
Ghana algemeen
Ghana en Nederland
Ghana en Europa
Ghana en actueel nieuws
Ghana en actueel nieuws
Ghana en gezondheid
Ghana en gezondheid
Ghana allerlei
Ghana en ervaringen

Categories

acculturation program
huisvesting
inentingen

Recent Entries

Laatste week alweer!
vervolg.. inmiddels alweer 4 weken in Afrika!
Eerste week Ghana, ongelooflijk!!!
Vertrek!
Programma 7 t/m 25 september

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer