Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Hanney's Blog

The day after

Posted in Unspecified

Mijn eerste blog heb ik geschreven na de herdenking van 11 september afgelopen zondag, ik wil hem jullie niet onthouden.

Het is alweer een tijdje terug dat ik een blogje heb geschreven dus het is er weer tijd voor.
Terugkomend op het 11 september drama, 10 jaar geleden en gisteren weer een hele dag tv vullende
en niet uitgezonden beelden en geluidsfragmenten ( volgens de programmamakers )
van de gedoodverfde nummer 1 van terroristendrama's de nine eleven disaster in New York.
Ook ik ga weer terug in de tijd wat deed ik, wat voelde ik, wat deed het en doet het 10 jaar later nog met me?
Persoonlijk doet het veel met me, het bewijst dat je zomaar ineens opgelost kan zijn, en dat je een mens van de dag bent, en niet alleen de ouderen onder ons maar ook de jongeren.
Je hebt een lekker nacht gehad en gaat op het randje van je bed zitten en denkt dit is een goed leven en ach, het kan altijd slechter. Je hijst je vervolgens in je kleren, poetst je tanden en gaat aan tafel of op de bank zitten met je ontbijtje en je bakkie thee of koffie, tv-tje aan en ziet de ene wereldramp na de andere, en nog denk je ik ben blij dat ik niet in zo een land woon, je geeft je vrouw of man een dikke kus en zegt ik hou van je en stapt nietsvermoedend de lift in van het appartementencomplex waar je woont, in de lift staan nog meer mensen met hetzelfde doel, richting hun werk om er weer een dag tegen aan te gaan. Tijdens de rit naar beneden denk je nog even aan thuis maar daarna gaan de gedachten al naar je werk en dat het weer een drukke dag word.
Vervolgens stap je in je auto of taxi en rijd richting je werk onderweg ben je al druk bezig met de komende werkzaamheden.
Aangekomen op je werk groet je de receptionist(e) en andere vroege vogels , je bent vrolijk want je hebt heerlijk geslapen en je hebt je partner nog gezien, alles is naar wens gegaan en kan er met frisse moed tegenaan , niets aan de hand. Je stapt in de lift en gaat naar je werkplek op de 78ste verdieping , je groet wederom de mensen die er al druk aan het werk zijn en gaat nog even een praatje maken met wat collega's. Het is half 9, je beseft niet op dat moment dat je dag heel anders gaat aflopen. Je besluit om nog even een bakje koffie te gaan halen en komt onderweg nog wat collega's tegen en jullie wensen elkaar een fijne werkdag toe.
Even over 9 kijk je naar buiten en je ziet een groot vliegtuig op je af komen, de gedachte gaan van ...what the hell en dit gaat verkeerd, maar  dan is er die klap, en het oorverdovende lawaai van gerommel en gekraak van staal en glas en beton, je beseft dat dit een ramp van enorme omvang is en kijkt uit het raam waar geen glas meer inzit, als je om je heen gaat kijken zie je je collega's een aantal dood anderen gewond en verbouwereerd om zich kijkend en zoekend naar wat ooit hun werkplek was.
In dat komende kleine uur gaan je gedachten naar hoe kom ik hier uit , naar je partner en de mooie tijd die je hebt gehad en ik ben nog zo jong , waarom ik? Je beseft je op dat moment niet dat het nog veel erger gaat worden, maar dat ga je niet meer meemaken om even voor 10 uur stort je geliefde werkplek in met nog duizenden mensen. Moraal van dit verhaal? Ja, die is er maar dat kan iedereen wel verzinnen, toch?

Ik ben begin jaren 80 zelf in New York geweest en ook al was dat maar voor 2 weken , de stad heeft een ongelofelijke indruk op mij gemaakt, de prachtige musea's, de king-size winkels, de sky-scrapers die New York gemaakt hebt , een city that doesn't sleep , maar niemand heeft doen vermoeden dat diezelfde sky-scrapers de bommen van de 21ste eeuw zou gaan worden. New York zou op 11 september 2001 definitief gaan veranderen, om 09.46 uur boorde zich een lijndienst van American Airlines in de Noordelijke toren van het World Trade Center en om 09.03 een ander toestel in de zuidelijke toren en rond half 11 die ochtend waren ze beiden een grote hoop staal, beton, glas en ander puin, en alle menselijke resten die er tussen lagen.
New York heeft opgebouwd en die newyorkers zijn survivers (dat heb ik toendertijd al in die korte tijd gezien)
Ze zijn veerkrachtig en de stad is milder geworden maar ook banger.
Het blijft hoe dan ook de leukste en mooiste stad waar ik ooit geweest ben, en zodra het kan wil ik daar weer naar toe want al kan ik niet meer in de Twin Towers er zijn genoeg prachtige dingen daar te bekijken of te voelen en te zien. Maar ik kan zeggen ....Ik heb op de Twin Towers gestaan en dat kan niemand mij meer afpakken.

Ik wens jullie een fijne dag toe en een mooie werkweek, en geef je partner een kus en zeg dat je van hem/haar houd want elke dag kan anders aflopen.

10:26 - 14/9/2011 - comments {0} - post comment


Description

Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- The day after
Hosting door HQ ICT Systeembeheer