Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Hoe je leven kan veranderen...

Defenitieve datum transplantatie.

180646, 8/4/2014 .. Posted in Hoe je leven kan veranderen .. 0 comments .. Link

Zoals eerder gemeld hadden Silvia en ik op 12 Maart 2014 een gesprek met Jeannette Bisschop in het Lumc. Jeannette is het aanspreekpunt voor de "ontvangende" partij.

Bij haar kan je dag en nacht met je vragen terecht. In dat gesprek werd heel erg duidelijk de transplantatie uitgelegd met alle daarbij behoordende procedures. Verder hebben we gesproken over de te nemen medicijnen die ik naderhand mijn leven lang zal moet blijven innemen. Over de bijwerkingen die kunnen ontstaan bij het gebruik van de medicijnen hebben we het maar heel even gehad, dit omdat er zoveel bijwerkingen zijn dat ze daar een hele dag voor zou moeten uittrekken wol ze die allemaal met ons doornemen. Daarbij komt nog dat niet iedereen het zelfde reageert op die medicatie dus blijft het ook een kwestie van koffiedik kijken en zal de tijd het uit moeten wijzen hoe ik er zelf op ga reageren. Als ik heel eerlijk ben is dit het op dit moment het enige waar ik zeer tegen op zie, het medicijngebruik.

Verder hebben ze nog een keertje bloed afgenomen en de 24uurs urine bekeken, de uitslag kwam eind van de dag netjes per mail binnen, de nierfunctie was ten opzichte van Januari, 2 maanden gelden met 4% gedaald, en zit nu nog tussen de 14 en 21%. Het wordt dus hoog tijd dat er actie ondernomen wordt.

Aangezien Nederland vergrijst, en er nogal bezuinigd wordt in de zorg, zijn de ziekenhuizen op dit moment bezig met een zogenaamd ZMS syteem op te zetten. ZMS staat voor Ziekte Managment Systeem.

Ik ben gevraagd of ik hier aan dit onderzoek wil deelnemen en heb onlangs te horen gekregen dat ik bij de 50 mensen zit die uitgeloot zijn om dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Wat houdt dit precies in, dat ZMS.

De bedoeling is dat ik een jaar lang elke dag op de zelfde tijd mijn gewicht moet meten, mijn temperatuur moet controleren, en wat bloed moet afnemen om de kreatinewaarde te controleren en de bloeddruk  meten.
Dit moet ik dan weer invoeren in een speciaal programma wat rechtstreeks in verbinding staat met mijn arts in het LUMC. De arts bekijkt wekelijjks de waardes en kan zo op tijd zien of er iets aan de hand is. Verder leer je zelf de waardes te inteperteren zodat je zelf ook weet of er eventueel wat mis kan zijn. Als de waardes niet goed zijn geeft het programma aan wat te doen, bv dat je contact moet zoeken met de Nefroloog. Bijkomend voordeel is dat je niet de standaard 16 keer per jaar naar Leiden moet voor controles, maar 10 keer, de overige 6 keer kan telefonsch worden afgehandeld, mits er geen bijzonderheden zijn. Al met al sta je dus eigenlijk elke dag onder controle met de artsen zonder dat je daarvoor naar het ziekenhuis moet, deze vorm van controle zal in de toekomst vaker voor gaan komen met het oog op bezuinigen.

 

Volgende week donderdag 17 April gaan we voor de puntjes op de i te zetten nog een dagje naar Leiden. Er volgen dan nog de laatste onderzoeken zoals longfoto's, hartfilmpje en een gesprek met de anesthesist. Daarna wordt het een lange week van wachten, want hoewel ik er nu heel erg rustig onder ben, de mensen om me heen vinden het volgens mij spannender dan ikzelf, die laatste week zal het toch wel een beetje gaan kriebelen.

We zijn er klaar voor!!

Op 23 April om 10:30 worden mijn vader en ik verwacht in het LUMC waar op 24 April de operaties gaan plaatsvinden. Als alles goed is gaat mijn vader na 3 dagen weer naar huis en kan hij daar rustig herstellen van de ingreep, verwacht wordt dat ikzelf na 7 dagen weer thuis ben.

Tot zover, binnenkort zal ik genoeg stof hebben om over te schrijven.

 

Groetjes Hans.

 

 

 

 

 

 

 { Last Page } { Page 1 of 18 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Nierpatienten vereniging nederland
Nierstichting Nederland
Lumc Leiden
Amphia
UWV
Syndroom van Alport
Audiologisch centrum
Eurotransplant
Dohler Holland bv
DL Packaging
Autoservice Frans Huijbregts
Facebook
Twitter @HansvHooijdonk

Categories

Hoe je leven kan veranderen

Recent Entries

Defenitieve datum transplantatie.
Beslissing genomen.
Op controle na katheterisatie
Spannende weken tegemoet
Uitslagen onderzoek tbv transplantatie
Starten voortraject
Kruisproef, screening en uitslagen
Uitslag UWV
Uitslag DNA-onderzoek
Aanpassingen
Uitslag Mri-scan, UWV, op controle in Leiden
Bezoek KNO-arts,dietiste en de IVA
Op controle in Breda 25-5-2012
Leiden 28 Maart 2012
Leiden 19 Maart 2012
Mijn grote steun
Een wereld van verschil
Wat is er vanaf 8 juni 2011 allemaal gebeurt

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer