Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Helen in Amerika

Description

Helen De Ruyters belevenissen in Amerika


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*My Photo Album

Born in the USA!

Dag allemaal!


Ik dacht die arme studentjes hebben ook wel eens een beetje ontspanning nodig. Daarom even een kort blogberichtje, waarschijnlijk een van de laatste. Dude, ik voel me zo schuldig!


Hier gaat alles goed. Ik geniet van het zonnetje hier, en ben doodgelukkig dat de Walters een zwembad hebben, want anders zou ik heel de dagen binnen zitten (het is zo warm)! Ik zie vrienden, probeer  een beetje mijn spullen te verzamelen voor Belgie (geen idee hoe ik alles in twee valiezen zal krijgen), ben bezig met een fotoalbum voor de Walters, ga elke dag naar chiropractor (dokter die het lichaam kraakt), lig op een opblaasbed en drijf rond in het zwembad. M.a.w. het gaat er hier heel relax aan toe. Iedereen hier babbelt over mijn vertrek, maar ik wil er nog niet aan denken. Het is heel pijnlijk om afscheid te nemen van iedereen (ik heb zoveel schrik dat ik niemand zal terug zien). Maar nu probeer ik nog zoveel mogelijk te genieten van mijn laatste dagen in the US.

Ik ben enkele dagen terug van een weekendje Mississippi voor een vrijgezellenfeest, waar ik ook 'goodbye' heb moeten zeggen tegen mijn Amerikaanse grootouders en tante en nonkel. Mijn Amerikaanse opa probeerde alles te doen om mij van religie te veranderen. Hij vertelde me dat de catholieke kerk helemaal niet volgens de bijbel was, en dat ik maar beter snel pentecostal werd, anders zou ik nooit naar de hemel gaan. Moeilijke discussie was me dat. Hij wilde me zelfs vullen met de Holy Ghost en mij in tongen doen spreken (best wel een beetje grellig) - gelukkig heb ik dat kunnen verhinderen .


In 11 dagen is het zover, dan verlaat ik Arkansas. Op 25 juni om 9.30h vertrek ik met de bus naar Houston (Texas), met al de andere uitwisselingsstudenten. Dinsdag 26 juni neem ik (om 10.35h) het vliegtuig van Houston naar Newark (New Jersey). Daar moet ik enkele uurtjes wachten en dan vertrek ik richting Brussel. Ik arriveer in Brussel op 27 juni vroeg in de ochtend. Door het uurverschil mis ik een hele nacht. Dus ik zal jullie al maar waarschuwen: ik zal er die dag (en de volgende dagen) als een zombie uitzien! En daarbij voor de werchtermensjes: ik zal waarschijnlijk de eerste nachten heel lang opblijven, maar ook heel lang uitslapen (de jetlag)- dus maak met niet wakker voor iets stoms zoals 'melk' (humhum... Pannekoek en Marie)! 


Ow! Ik besef net dat ik jullie nog niet heb verteld over New York en Washington DC! Goh! Het was fantastisch! Het was zooooooo BIG (best zelfs claustrophobisch)! wat heb ik zoal gezien: het vrijheidsbeeld, ground zero (waar de wtc-torens stonden), empire state building, wall street, little Italy, de HenM van NY en in DC (de enige in heel de US), china town, het witte huis, pentagon, capital, vietnam memorial, kennedy's begraafplaats en the eternal flame, time square, hard rock cafe (DC en NY), het theater waar Lincoln werd doorgeschoten werd, ... We zijn ook naar twee broadway shows gezien (Phantom of the Opera en The Color Purple). Echt prachtig! New York is echt net zoals in de films. Overal gele taxis, druk verkeer, massa's mensen op straat. Nu dat ik voor 10 maanden in 'the middle of nowhere' heb geleefd, voelde het dubbel zo goed om nog eens in een echte city te zijn!
Oh ja , ik ben zelfs in de gure achterbuurt van china town in een kruipkot een valse Coach-hantas gaan kopen. We waren daar met 7 vrouwen, en op straat werden we aangevallen door kleine chineesjes die Louis Vuitton-hantassen, Dolce and Gabana-riemen en Gucci zonnebrillen verkochten! Tssss illegale zaakjes daar! Ik heb nog altijd spijt dat ik daar geen zonnebril voor jou heb gekocht, mama.


Enkele fotootjes
:

'The Statue of Liberty' starring Helen

 

Time Square

 Statue of Liberty

The Capital

Washington DC heeft ons geinspireerd: Autumn en ik hebben een nieuwe sexy manier gevonden om een zonnebril te dragen! Say Cheese!

 

Ziezo. Ik ga nog wat verderwerken aan mijn fotoalbum.


Voor al die arme kindjes die nu examens hebben: veel succes! Nog even doorbijten en de vakantie begint voor jullie ook.


Heel veel dikke kussen vanuit the States! Tot binnenkort!


Helen


Posted: 8:26 PM, Thursday, June 14
Comments (7) | Add Comment | Link

Dit blogbericht heb ik een maand geleden geschreven... maar ik was het vergeten te posten op de site! Oeps

Dag allemaal!

 

Hier is Helen weer met een kort verslag van het leven in de USA. Ondertussen heb ik niet stilgezeten.

Tijdens jullie paasvakantie zijn mijn lieve ouders en mijn klein broertje helemaal naar Arkansas gevlogen om eens een kijkje te brengen aan 'Helens wonderbaarlijke Amerikaanse wereld'. De dagen zijn voorbij gevlogen... spijtig genoeg... want ik had ze graag nog veel meer van Amerika willen tonen. Tijdens hun verblijf liet AFS me slechts 2 dagen toe om school te missen. Gene vette dus !

 

Bridgette en Simon in de luchthaven.

Wat hebben we zoal gedaan? We hebben vooral veel bijgebabbeld, geknuffeld (eindelijk na 8 maanden! ) en gegeten. Mama, papa en simon hadden geluk, want hun hotel lag in een fast-food exit. Op nog geen 100 meter van hen was McDonalds, TacoBell(mexicaans), Subway (belegde broodjes-maar wel heel vieze), Mazzio's (pizza), ... Ik heb ook gemerkt hoe hard ik ben veranderd qua eetgewoonten: hier wordt alles met de vingers opgegeten en ik heb echt 3 maaltijden (lees: liefst zelfs vier) per dag nodig (hoe vettiger, hoe prettiger)! Ik ben een echte boefer geworden... Dat zal wel weer wennen zijn eens dat ik in Belgie ben... vul de frigo maar al!

 

Iedereen aan tafel bij 'Larry's Pizza'. Zoals de naam het verklapt: een pizzeria waar alle soorten pizza's te eten zijn (peche-pizza, cheeseburgerpizza, mexicaanse pizza, chocolade pizza, ...).

Voor 14 dagen hadden mama en papa een auto (met GPS -fieuw) gehuurd... en we hebben heel wat afgereden. We zijn voor enkele dagen naar Dallas (Texas) geweest. Ik was daar zelf nog nooit geweest, en nu tussen ons: het is een prachtige stad. 's Nachts worden de wolkenkrabbers verlicht. De eerste dag zijn we de boel wat gaan verkennen. We zijn naar het Kennedy-museum geweest, een reuze burrito gaan eten, met de trolly door Dallas gereden en tot grote ergernis van papa en simon () gaan shoppen (nochtans heeft Simon toch wel wat kleertjes gekregen die dag ).

 

 Papa op de trolley denkt: 'I'm so excited'!

De tweede dag zijn we naar Six Flags gegaan! FUN FUN FUN! Enkel was het een beetje koud, en er was heel veel volk. Maar we hebben enkele crazy rides gedaan! De derde dag was dan ook in het teken van shoppen en dan terug naar White Hall.

 

Simon en ik op de kleine wagentjes in Six Flags... We hebben enkele botsingen gehad. Twee meisjes in het autootje voor ons konden hun ogen niet van mijn broertje wegslaan... Het De Ruyters-antwoord: 'Rammen die handel =)'!

Zondagochtend zijn we met z'n allen naar de kerk geweest. Het was paaszondag, dus het was een beetje anders dan andere zondagen... Geen hectische viering dus!
Na de ochtendviering zijn we richting Memphis (Tennesee) vertrokken... We logeerden in een superknap hotel... ik ben er zeker van: we hadden de chicste (ik weet niet hoe ik dit woord moet schrijven) kamer van het hele hotel! 's Nachts hebben we de prachtige verlichte Beale Street, een beroemde straat in Memphis, gezien waar de rock-n-roll en jazz ontstaan is. De dag erop hebben we het huis van de King of Rock 'n roll geweest... een prachtige ervaring en museum. Ik heb maar 1 ding te zeggen: ELVIS LEEFT!

 

 Simon en Mama voor Elvis' Mansion in Graceland. Mama ziet dit 'huisje' duidelijk wel zitten =)! 

Daarna zijn we naar het Civil Rights museum geweest (het hotel waar Martin Luther King op het balkon werd doodgeschoten (mama, je hebt nog een kus te goed van mij ). Andere dingen die we hebben gedaan: cinema, naar the lake, rondegereden in White Hall, gaan shoppen in Little Rock en Walmart, bezoek aan Dumas (dorpje dat door een tornado geraakt werd een tweetal maanden geleden,... (even een gat in mijn geheugen ). Het was heel plezant, maar zoals ik al eerder zei veel te kort!

Twee weken geleden was het het jaarlijks bal (prom). Zo'n 4 maanden geleden startte iedereen met de voorbereidingen. In de gangen van de school hing er een speciaal sfeertje. Vooral de laatste weken waren heel wat meisjes extra opgetut, omdat ze hoopten dat een jongen hen zou meevragen naar het bal.  

Het was een prachtige avond. Autumn en ik zijn om 12.00uuur opgestaan. We hebben ons toen klaargemaakt, want om 5 uur hadden we afgesproken met enkele vrienden in een restaurant (The Red Lobster). We hebben dan nog een hele reeks foto's getrokken. Om 9 uur was het dan zover. Prom! We hebben ons kostelijk geamuseerd. Ik heb met heel wat mensen gedanst... En een van mijn exchange-sdtudent-vrienden, Beggy van Ijsland, was er ook! Ik was zo blij om haar nog eens te zien. En ik had zelfs, grappig genoeg, een date (een heel speciaal verhaal - te ingewikkeld om op deze blog te plaatsen)! Daarna zijn er dan nog enkele mensen (incl. Beggy) naar ons huis gekomen en we hebben tot in de vroege uurtjes gegeten, gebabbeld, Wii gespeeld en films bekeken... Om 5.30h was het dan echt dodo-tijd (de meesten lagen al te maffen in de zetel).

 

Autumn en ik voor prom. Mijn haar was een beetje BIG! 

Ziezo, dit was het dan! Binnenkort meer nieuws! Tot binnenkort!

Dikke kus!

Helen

 

 


Posted: 6:04 PM, Tuesday, May 1
Comments (3) | Add Comment | Link

Jodelahitiiiiiiiiii!!! Helen is back in business!


Koekoek! Helen is er weer. Na een verschrikkelijk drukke maand vind ik eindelijk de tijd om nog eens een bericht te plaatsen op mijn blog. Ja, ik weet het, het is veel te lang geleden... en daarom zal ik jullie belonen met een extra portie foto's!

Oke! Wat heb ik zoal gedaan de afgelopen twee maanden... mmmm... Eens diep nadenken.

Ik ben nu in vakantie! Wiiiehiiiieee! Gisterenavond ben ik teruggekeerd van een verlengd weekendje Branson (voor wie het niet meer herinnert: het shoppingparadijs van het zuiden). Ik heb me een beetje ingehouden... maar toch heb ik me enkele nieuwe kledingstukken aangeschaft (ik had ze echt nodig, mama en papa  - wow! ik heb nieuwe smileys op mijn blog)! Zondagavond zijn we naar de kerk gegaan in Rogers. Autumn en Bridgette hebben daar enkele vrienden en we zijn dan die avond uitgaan eten in Rib-Cribs. Ik was natuurlijk very excited en vooral toen ik een zadel vond in het midden van het restaurant!

 

Autumn logeert op het moment bij een van haar vriendinnen in Rogers. Ik had ook een uitnodiging gekregen, maar omdat mijn ouders en mijn lieve broertje zaterdag aankomen, vond ik het allemaal maar een beetje te krap om daar te logeren. Daarom ben ik meegegaan op het shoppingweekendje met Dewanna en Bridgette.
In Branson zijn we naar een Japans restaurant geweest... waar ze vlak voor je je eten klaarmaken. Een leuke ervaring... enkel stonk ik tegen het einde van de avond naar kip en scampi's.

 Daarna zijn we naar 'the I-MAX' gegaan. Dit is een bioscoopzaal met een extreem groot scherm (9 verdiepingen hoog - spijtig dat ik er geen foto van heb getrokken). In het begin voelde het wel vreemd... maar na een tijdje waren mijn ogen eraan gewend geraakt. De film die we hebben gezien is 'Wild Hogs'.

Het hoogtepunt van de afgelopen maand was Choir Happening. Na heel wat lange avonden repeteren, was het dan zover. Ik danste in drie nummers en in het reclameblok, en had toch wel een beetje kriebels in mijn buikje. De laatste avonden had ik amper geslapen, omdat de repetities vaak tot 11 of 12 uur duurden. Met als gevolg dat ik tijdens enkele lessen op school in slaap ben gevallen (the teachers won't care- this is American school! ). Het was echt heel plezant (vooral dan het zot doen backstage) en ik mis het toch echt wel. 

Dit is tijdens de repetitie van 'Beauty and the Beast'. Het Concert Choir bracht dit lied.

Backstage: Dr. Evil en Austin Powers

En jawel! ook de jongens droegen een dikke laag make-up!

Voor en na de repetities ging ik elke dag naar een vriendins thuis. Haar naam is Brittany McDonald (oma, begin nu aub niet te lachen ). Haar familie is enorm country. Haar vader is echt hillarisch. Een avond vroeg hij aan mij of ik lange nagels had zodat ik zijn mee-eter kon uitknijpen...  dat was echt te vies!

Brittany en ik op een fourwheeler. En tja, we kwamen allebei vuil toe op de repetitie ... Het was een beetje modderig die dag. .

 

De voorstelling was op 10 maart. Tijdens het optreden was het echt stressen: van het ene kostuum naar het andere, een dikke laag make-up, van kapsel veranderen, anderen helpen aankleden, mijn voeten in veel te kleine schoenen persen, ... De voorstelling was heel goed... en ik heb niet TE veel verkeerd gedaan  (en als ik dan iets verkeerd deed, stond ik achter iemand anders of viel het, dat hoop ik toch, niet te hard op). Enorm veel zenuwen had ik niet... maar toen Bridgette en een vriendin van mij door de doodstille zaal riepen: 'Go Heleeeeeeeen!'  waren er toch wel wat kriebels.

Mijn eerste nummer was 'Two, too wet'. We dansten in een zeemanskostuum met een badjas erover.


Voor het tweede nummer waren we allemaal serveersters en zongen we 'Broadway Baby'.


 

 

 En tenslotte was ik ook nog in het 'senior number' (senior = de leerlingen die gaan afstuderen). Dat was prachtig. De meisjes waren in een galakleed en de jongens in smoking. Op het einde kwamen er gigantische foto's van ons uit de lucht gezweefd... Best wel triest... Heel wat ouders waren zelfs aan het wenen. Afstuderen is een groot ding hier!

Zoek Helen!

En dan was er natuurlijk ook een AFTER-party (wreten, cola drinken, in de zetel ploffen en de Choir Happening dvd zien).

Het bezoek van mijn ouders en mijn lieftallige broertje komt ook dichter en dichter. Nog drie daagjes te gaan! En de kriebeltjes beginnen echt te komen. Ik wil hen zoooo graag Helens American world tonen!

Mijn oudste Amerikaanse zus, Bridgette, is verhuist en leeft nu op haar eigen. Ik slaap nu in haar kamer. Ik mis haar toch echt wel een beetje hoor. Het is nu veel stiller in het huis. 

De laatste twee weken ben ik dan gaan babysitten op Anna-Claire en Madelyn, twee schatjes die naar onze kerk gaan. Madelyn had een softballwedstrijd die avond, dus ben ik meegegaan om voor haar te supporteren (en dat was ineens ook mijn eerste softball game ooit).


Twee weken geleden was het St-Patricksday: als iemand niet iets groen draagt van kledij mag je hem pitsen... Ik had natuurlijk een hele strategie uitgedokterd hoe dat ik zoveel mogelijk mensen kon pitsen: vroeg opstaan in de morgen, een groene t-shirt aantrekken en iedereen wakkerpitsen... muhahahaahaaa! Maar dat is helaas niet gelukt, want het vroege opstaan lukte niet echt goed met het uurverschil. 

 

Het was diezelfde week ook PI- week (3,14) op school. Dat wordt hier uitbundig gefeest. Op woensdag droegen de meeste mensen PI-t-shirts, overal op school hangen er PI-posters (waaronder 1 van mij), tijdens de lessen wiskunde mochten we koekjes, taarten, pizza's, ... meebrengen om dan de oppervlakte, omtrek en volume ervan te berekenen... EN dan natuurlijk OPETEN!!!! Jep, voor Amerikanen is er altijd een rede voor feest en om te eten!

Goh, ik zie nu pas hoe schandalig lang geleden het is dat ik nog eens iets heb geschreven. Er is zoveel gebeurd tijdens februari en maart.

Vrijdag ben ik naar een auction (veiling) geweest. Een speciale ervaring. De eigenaars deden dat alsof die dingen die ze verkochten echt antiek was, maar om eerlijk te zijn vond ik het allemaal maar b-r-o-l. Het was echt wel grappig, want die eigenaars waren maar de prijzen aan het schreeuwen! En toen ik een foto trok van het hele gebeuren, zat iedereen mij voor een minuut aan te staren (ik denk dat die eigenaars nog nooit een digitaal fototoestel hebben gezien ). Een beetje later was ik Autumn aan het uitleggen dat mijn oma een luster had gekocht op een antiekveiling, maar ik vond het Engelse woord voor luster niet... dus zat ik maar naar de plafond te wijzen. Opeens komt er één van die eigenaars naar me en vraagt "Are you planning to buy this or are you just dancing around?". Mijn gastfamilie lag plat van het lachen... en ik natuurlijk met een rood gezicht. OEPS!

Ziezo! Dit was het zo'n beetje! Tot de volgende keer (dat zal niet zo lang duren als deze keer) !

Dikke kussen!

Helen McMelon!

 PS: sorry voor de drukke opstelling.. maar de blog doet een beteje vreemd


Posted: 11:35 AM, Wednesday, March 28
Comments (5) | Add Comment | Link

Het leven zoals het is ... van Afrika, tot Amerika, vanop de Himalaya tot in de woestijn!

 

 

Haha!!! SuperHelen hier! Ik ben zo trots op mezelf   Enkele minuutjes geleden hoor ik Autumn " Heleeeeeeeen .... Heeeeeeeeleeeeeen... Help! " gillen. Ik ren naar beneden en ik zie Autumn stokstijf staan. "There, there, there ...". Ik kijk heeeel voorzichtig over de keukentafel ... en wat zie ik... een dikke spin ... "Kill it, Helen, kill it!"... En ja, nu is de spin zo plat als een pannekoek (niks persoonlijk hoor, Annelies )... Spijtig dat ik papa's pantoffels niet had (onze favoriete spinnenkiller, he Julie ) . Autumn en ik zijn vannacht alleen thuis en ja, je kan het al wel tussen de lijntjes lezen... Dat wordt SCARY, want we zijn allebei dikke bangescheten !

 

Ik ben net terug van een trouw van een meisje dat naar onze kerk gaat. Het was een korte mis en helemaal anders dan de gene die ik gewoon ben in Belgie... maar het was echt heel knap. Na de trouw was er een receptie en daar hadden ze de grootste aardbeien (in chocolade) die ik ooit had gezien... ze waren bijna zo groot als een appel... en het was zoooo lekker. Ik had er twee gekregen omdat de meneer die het eten opdiende me zo graag had! Jippppiieeee!  Ik heb er spijt van dat ik er geen foto van heb getrokken.

 

 

Zoooooo... Ik zal jullie eens even op de hoogte brengen van mijn laatste belevenissen hier in Amerika. Vorig weekend was er een AFS-weekend in Flippin (in het noorden van Arkansas- 5 uur van White Hall). Ik keek enorm uit naar het weekend, want sommige AFS-ers had ik niet meer gezien sinds september. Iedereen zag er heel goed uit (natuurlijk was iedereen een beetje bijgekomen... maar de meesten konden ermee lachen en zeiden gewoonweg dat ze zich nu een beetje meer Amerikaan voelden). Iedereen was ook veranderd. Sommigen, die op het laatste weekend geen woord hadden gezegd, waren helemaal opengebloeid. Goh... ik houd van AFS-ers. Het is echt zo vreemd. We komen allemaal uit een heel andere wereld en we kennen elkaar nog maar enkele maanden (sommige AFSers heb ik amper twee keer gezien), maar toen we elkaar terug zagen, vlogen we in elkaars armen en babbelden we voor uren. Ik heb me goed geamuseerd en enorm veel afgelachen. Ik heb die nacht nog geen twee uur geslapen. Dus de volgende dag, zondag, heb ik van vier uur in de namiddag tot acht uur de volgende ochtend geslapen. Mijn gastfamilie was verrast dat een 'human person' zoooo lang kon slapen, maar om eerlijk te zijn, ik kon nog enkele uurtjes langer slapen .

 

 

 

Al de AFS-studenten in Arkansas. Luigi (Italie) is er niet bij. Hij is twee weken geleden teruggekeerd omdat hij enorm ziek was. Ik heb hem echt wel gemist... ik had me goed geamuseerd met hem vorig weekend... hij was zooo grappig!


 

 

Iriny (Egypte), Diana (Oostenrijk), Livia (brazilie), Matteus (Brazilie), KT (Zwitserland), Megan (gastzus van Livia), Aurore (Belgie, Wallonie) en ik

 

 

 Beggy (Ijsland), Gozde (Turkije), Livia (Brazilie) en ik trokken al van het begin enorm veel met elkaar op. Vanaf het eerste moment klikte het echt heel goed tussen ons en we hebben altijd heel veel contact met elkaar gehouden... Dit weekend wilden we allemaal in dezelfde kamer slapen, maar er was alleen maar plaats voor twee personen... Beggy en ik wilden dit oplossen door de bedden stiekem tegen elkaar te schuiven... maar we wisten niet dat die bedden zo zwaar zouden zijn. Dus wij beginnen te trekken en opeens 'krak', een van de poten van het bed was gebroken. Wij proberen dat te herstellen en 'ploep' ik val tussen de bedden... en ik zat vast... ik geraakte er niet meer uit. Dat was echt een grappig zicht. Beggy was daar maar aan het sleuren met die bedden om mij te bevrijden.

 

 

 

Op het AFSweekend heb ik ook de hele wereld (behalve KT van Zwitserland) kunnen overtuigen dat de Belgische chocolade de beste chocolade is in de hele wereld. In twintig minuten was de doos (88 zeevruchten) leeg! Wiiiieeehiiiee! Everybody loves Belgium!!

 


Maandag was het Martin Luther King-dag, dus geen school. Maar het was zo'n slecht weer dat er niet veel gedaan werd die dag. Het weer is weer verandert. Op dit moment is het iiiijjjjsskoud en het is aan het stortregenen! De wegen zijn glad. Het is nu nog moeilijker om 's ochtends uit mijn bed te geraken... mijn bed is zooooo lekker warm en in het huis is het fris. Elke ochtend loop ik van mijn bed naar de badkamer om een lekker warm douche te nemen.

 

 

Hier gaat alles prima. Op school gaat alles goed. Ik ben met een nieuwe klas gestart: Foods and Nutrition. Dat verloopt vlot. Ik help nu ook mee aan het jaarboek. Elke dag leer ik nog nieuwe mensen kennen. En voor 'choir' zijn we druk bezig met 'Choir Happening'. 'Choir Happening' is het grootste koorevent van het jaar. Elk koor brengt twee a drie popliedjes al zingend en dansend... en dat dansen gebeurt op het moment een beetje grappig. Ik denk dat ik heel wat mensen pijn heb gedaan. AH JA, GROOOOOOT NIIIEEUUWS! Helen heeft een prom date!! Een jongen van school heeft me meegevraagd voor prom!!! Jeeeeeeeej!! En hij is echt knap, maar een beetje te jong voor mij! Maar ik heb 'ja' gezegd, want hij is echt tof. Ik was wel even verschoten toen hij me vroeg, want het bal is pas in april. Maar er kan natuurlijk nog zoveel veranderen in die vier maanden, dus ik ben nog een beetje afwachtend.

 

Ik ben ook iets aan het doen aan mijn 'American belly'. Samen met Bridgette neem ik sinds kort twee keer per week een 'sit up'-klas. Het gaat al weer beter met mijn gewicht; ik ben al 4 pounds afgevallen, maar ik weet dat ik er niet veel meer aan zal kunnen veranderen... dit behoort gewoonweg tot de Amerikaanse cultuur. .

 

Zo'n week geleden ben ik naar mijn eerste basketbal game gegaan. Het was een game van de jongeren van de kerk. Het was echt leuk en het is niet zo moeilijk als American Football. Ik heb beloofd dat ik binnenkort naar een van hun andere games zou gaan, want ze hadden die wedstrijd verloren. Ondertussen heb ik weer een nieuwe bijnaam, 'Tsjecho-Slovakie'" omdat ze 'Sister Belgium' beu waren. Zotte mensen!

 

Ik heb gelezen dat het weer heel slecht is in Europa en dat er al twee doden waren in Belgie. Ik hoop dat het daar in Vlaanderen allemaal nog een beetje meevalt en dat alles nog een beetje meevalt.
Ook voor mijn lieverdjes die nog steeds aan het blokken zijn, heeeeeel veeeeeeeeeeel succes!!!! Ik duim echt voor jullie.

 

Ik zie jullie graag!!! Heeeel veel dikke kussen en groetjes!!

Helen from Belgium aka Tsjecho! 


Posted: 5:47 PM, Saturday, January 20
Comments (9) | Add Comment | Link

**** Let it snow ****

 

Hellooooow - helloooooowwww-helllooooowwwww!!!!

Welcome to the HelenMcMelon-show!

 

Gelukkig nieuwjaar!

 

Het is nu toch al veel te lang geleden sinds ik nog eens een blogbericht heb geschreven... dringend tijd dus! Morgen is de vakantie over ... back to school! Beeeeeeeeeiihhh! Daar heb ik op dit moment ABSOLUUT GEEN zin in... terug vroeg opstaan!  En terwijl jullie in Belgie nog een weekje verlof hebben... oke voor de meesten onder jullie is het eerder BLOKverlof... Ik duim voor jullie!

 

Oke, mijn vakantie was vrij druk... en daar was ik best wel blij om! Ik had van AFS gehoord dat de kerstperiode de moeilijkste periode is voor een uitwisselingsstudent. Ik had echt schrik dat ik veel heimwee zou hebben, want kerstavond in Belgie is altijd fun! Maar met de technologie van vandaag was ik dan toch een beetje aanwezig in Belgie die avond... LANG LEVE DE WEBCAM! Ik was zooooo blij om mijn zus, broer, Derek, nichtjes en neefjes nog eens te zien.

 

De smsjes zijn ook goed aangekomen, maar ik heb nogal een vreemde gsm: ik kan enkel berichtjes ontvangen (niet sturen). Een beetje lastig, iedere keer als iemand me hier een smsje stuurt, moet ik die persoon opbellen met een antwoord... en dat is iets dat ik absoluut niet graag doe: telefoneren in het engels! Mijn familie zegt dat ik steeds meer met een zuiders accent begin te spreken... als een echte cowgirl...oeioeioei!

 

 

Oke! Wat heb ik zoal gedaan deze vakantie?

 

Ik heb de eerste twee dagen van de vakantie vrijwilligerswerk gedaan. Maandag ben ik gaan helpen bij het 'Salvation Army'. Ik heb kerstpakketjes samengesteld voor kinderen waarvan de ouders geen geld hebben. Ieder pakket was anders en we probeerden zoveel mogelijk aan de wensen van de kinderen te voldoen... het was best wel triest. De meeste families bestonden uit alleenstaande moeders (zo'n 23-24 jaar) met twee a drie kinderen. Er was zelfs een familie met een alleenstaande moeder van 22 jaar met 4 kinderen (oudste was 8) met allemaal verschillende vaders. Tienerzwangerschappen is iets dat hier heel vaak voorkomt. Meestal met goede bedoelingen. Hier in het zuiden is het doodsnormaal dat je met je vriend(in) trouwt op de leeftijd van 18-19 jaar, meestal als je slechts 1 jaar samenbent. Ze zijn er zoooo zeker van dat ze liefde van hun leven hebben gevonden... 

De tweede dag ben ik gaan helpen bij de 'women shelter' in Pine Bluff. Dit is een huis waar mishandelde vrouwen (en kinderen) samenleven. Mijn gastmoeder gaat daar heel vaak helpen. Die avond kwan de kerstman (Santa Claus) langs en was er een kerstkaraoke voor de kinderen.

 

 

Chase, een neef, is voor 4 dagen blijven logeren. Hij is 19 en een echte REDNECK (dit is een nickname voor iemand in het zuiden die met cowboy boots rondloopt, een cowboyhoed draagt, gaat jagen in de ochtend en dus heel vaak camouflage kledij draagt, een hele hoop geweren heeft, naar country muziek luistert, de Amerikaanse vlag overal heeft zwaaien, meestal ook racistisch is en met het zuiders accent praat, ... ).

 

Daarna zijn we naar Philadelphia, Mississippi, gereden.  Zo'n 5 uur lange rit. Daar hebben ik en mijn gastzussen bij onze Amerikaanse tante gelogeerd. Het is daar prachtig (moerassen met alligators, heuvels zoals in teletubieland , huizen van hout, rendieren in het bos, ...) . De volgende dag hebben we kerst gevierd met mijn gastmoeders familie. Het was heel plezant. Het eten was heel lekker en ik heb verschrikkelijk veel cadeautjes gekregen. Ik had dat helemaal niet verwacht.

 

  

 

 

 

 

 

Kerstavond heb ik twee maal gevierd. Om 16 uur heb ik gebabbeld met mijn familie via webcam en om 20 uur is dan mijn gastvaders familie langsgekomen. We hebben weer heel goed gegeten en ik heb weer veeeeel te veeeeel cadeautjes gekregen.

 

 

Kerstdag is DE dag voor de Amerikanen. Om 8 uur was iedereen op om cadeautjes te openen. Zo'n twee uur hebben we daarmee bezig geweest. EN JEP, weer enorm veel cadeaus gekregen. Dat is hier echt onvoorstelbaar!
Heel de dag heb ik rondgehangen in mijn pyjama, gespeeld met mijn kerstcadeautjes .

 

 

 

Om 16uur belde mijn mama me dan op om me een zalig kerstmis te wensen. Ik heb zo'n twee uur aan de telefoon gehangen met mijn ouders, Simon en Julie. Het mooiste kerstcadeau van allemaal!
Die avond zijn we dan gezelschapspelletjes gaan spelen bij vrienden van mijn gastmoeder. Best wel plezant, want ik doe alles om die spelletjes te winnen (tot valsspelen toe... van wie zou ik dat geleerd hebben, Simon? ).

 

Dinsdag ben ik naar de kapper gegaan. Mijn nieuwe haarsnit is een beetje funny en ik kan er absoluut geen weg mee. Maar ja. Haar groeit terug!

 

Donderdag ben ik dan op HYC (Holiday Youth Convention) geweest. Een samenkomst voor pentecostal-jongeren (lees: 3 dagen ochtend- en avondmissen, gastsprekers die de jongeren op het juiste pad trachten te brengen, ...). Ik dacht dat dat wel een unieke ervaring zou zijn ... en dat was het ook! Drie dagen vermomd als een Pentecostal-gelovige, met een rok aan, geen juwelen, geen make-up, maar ik ben toch door de mand gevallen met mijn kort haar. Ik heb veel gezien! Extreem geloven is toch niet zo gezond vind ik. Heel wat jongeren denken helemaal niet kritisch na, dat denk ik toch. Maar ja, heel wat mensen hier denken al dat ik veel te progressief denk, dus ik houd mooi mijn mondje. Maar ik heb me echt heel goed geamuseerd met de mensen van mijn jeugdgroep.

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag ben ik dan naar the Lake gegaan om nieuwjaar te vieren met mijn gastmoeders broer en zijn gezin. Het was heel gezellig. De hele dag rondhangen in pyjama. Ik heb ook de executie van Sadam Hoessein zo'n honderd keer gezien op tv. Iedereen hier was dolgelukkig dat die 'moordenaar' eindelijk zijn straf had gekregen... 'rechtstreeks naar de hel' en wanneer ze de strop rond Hoesseins nek spanden, riep iedereen hier:' Go, go, go!'. Een rare ervaring...

 Gisteren hebben we dan een groot kampvuur gemaakt en vuurwerk afgeschoten en mijn gastvader zorgde voor de nodige geurtjes  (we hadden zwarte bonen gegeten). Ik heb zelfs voor de eerste keer zelf vuurwerk aangestoken (en er bijna iemand zijn oor ermee afgeschoten  oeps).

Helaas miste ik toch het glas champagne... Hier nog steeds 0%. Ik sta al droog voor 4.5 maanden ... een applausje voor mezelf!  

 

 

 

Vandaag is het 1/1/2007, maar er hangt hier absoluut geen feestsfeer. New years eve is veel belangrijker!

 

Waarschijnlijk hebben de meesten onder jullie ook een kerstkaartje ontvangen. Dit jaar wil ik alles doen waar ik normaal gezien nooit tijd voor vind. Sommige zullen een beetje 'gedecoreerd' zijn want twee vriendinnen van mijn American History klas vonden de enveloppen een beetje TE wit en hebben ze een beetje opgefleurd.

 

Ziezo, dit was een korte samenvatting van mijn kerstvakantie. Het is een hele boterham geworden... Tijd om af te sluiten.

 

Dikke kussen! ZJG!

Helen Deru Ter 

(de nieuwste Amerikaanse versie van mijn achternaam...)


Posted: 1:06 PM, Monday, January 1
Comments (10) | Add Comment | Link

Happy Birthday Dzjooeeeliaaa!

 

Happy 20th Birthday, Julietje!!!!

 

Geniet er met volle teugen (let. en fig. dan) van!!!

 

Ik denk aan je, zus!!!!

 

Feesten als de beesten!!! Ik zie je ontzettend graag!

 

Ik ben zooooo trots op mijn zus!!!!!!

 

Dikke kussen,

Helen


Posted: 9:57 PM, Friday, December 15
Comments (2) | Add Comment | Link

Een beetje ontspanning...

 

Nu jullie allemaal aan het blokken zijn voor de examens, is Helen hier met een beetje ontspanning...

Geen examenstress voor mij! Lang leve het Amerikaanse schoolsysteem! Omdat ik voor al mijn vakken een A of een B heb (lees tussen 80 en 100 procent- wat echt niet moeilijk is om te halen, geloof mij) moet ik niet deelnemen aan de examens (de examenperiode duurt hier 3 dagen). Ik ben er dus binnen een weekje van af. Volgende week vrijdag om 2 uur start voor mij de kerstvakantie! Woehoe!

Maar toch wil ik jullie een hart onder de riem steken! Nog even doorbijten! En af en toe eens een pauze nemen! Het einde is nabij!!!!!

 

Hier zijn enkele entertainende foto's van het madrigal feast (aka het Renaissance feest), waar ik nu al zo'n drie avonden volop mee bezig ben. Vanavond is mijn laatste avond. Het is enorm vermoeiend (ik moet zo'n 3.5 uren recht opstaan, eten serveren en tafels afruimen), maar het is echt heel plezant!

 

 

 

Dinsdag, op mijn broertje zijn verjaardag, is mijn B-day-box ook aangekomen! Zoals je op de foto kan zien, was het een zeer grote doos... volledig gevuld met cadeautjes voor mij (en misschien een heel klein beetje voor mijn familie ): belgische chocolade a volonte (heerlijk...), lekker warme kledij, schoentjes, gesigneerde cd'tjes, een grote make-up doos, een sjaal van de rossaertjes, schattige handschoentjes, briefjes en kaartjes, ...

EN een cassettebandje met al jullie leuke stemmetjes op! Goh, ik was zo blij om jullie nog eens te horen. Ik heb platgelegen van het lachen bij sommige tekstjes en andere tekstjes waren dan weer enorm emotioneel... Simon, lieve schat, bedankt voor het mooie cadeau! Je hebt er echt veel werk in gestoken! Ik wil je eigenlijk supergraag een superdikke knuffel geven, maar dat is op dit moment moeilijk... maar als je in maart/april mij komt bezoeken, word je platgeknuffeld (dat je het wil of niet). Elke keer dat ik belgie een beetje mis, kan ik naar jullie luisteren.

 

 

 

Met mij gaat alles op en top! De mailtjes worden vandaag beantwoord... dit beloof ik hierbij plechtig. Ik ben nu zo'n drie uur alleen thuis. Mijn gastfamilie is naar de kerk, maar voor de eerste keer blijf ik thuis. Dit is de enige dag de komende week dat ik tijd heb om mijn e-mails te checken en te beantwoorden. Ik ga nu 1 van mijn nieuwe cd's opzetten, een glas sweet tea halen en dan begin ik te schrijven! Tot zo!

 

Dikke kussen!

Helenpellen!


Posted: 11:59 AM, Saturday, December 9
Comments (13) | Add Comment | Link

Happy b-day broertjeeee!

Aan mijn allerliefste kleine kleine broertje!!!!!

Happy 16th Birthday!!!!

Geniet ervan, Simon! Feesten als de beesten! Doe maar eens goed zotjes (maar dat is niet echt zo moeilijk voor jou ).

 

Ik denk aan je! You're my favorit Belgian bro ! Ik zie je ontzettend graag!

 

Ik kan niet wachten om je terug te zien ... mijn broertje zal dan veel groter zijn dan zijn grote (kleine) zus... frustrerend

 

It's your day!!!!!!! Dat al je wensen mogen uitkomen!

Xxxxxxxxxxxxx (x10.000) - Helenpellenfrikadellen!!!!

 

Ps.: Speciaal voor jou heb ik deze nice Louis Vuitton-car gekocht! Ik stuur hem op per box!

 

 

De teen wil ook nog even 'hallo' zeggen !

 


Posted: 8:28 PM, Monday, December 4
Comments (6) | Add Comment | Link

Thanksgiving and Branson!

Iepsiepiepsie iedereen!

 

Zoals jullie op een van mijn vorige blogberichten konden lezen, had ik vorige week woensdag, donderdag en vrijdag geen school. Donderdag was het Thanksgiving... dus dat betekent eten tot je niet meer kan.

Donderdagnamiddag zijn we dan vertrokken naar Branson (Missouri)... het shoppingparadijs! Het is daar ongelofelijk! Drie mega-winkelcentrums, restaurants en een heleboel entertainment!  Veel te veel gekocht (MAAR wees gerust, vooral cadeautjes!)!

 

Omdat ik even in tijdgebrek ben, ga ik jullie gewoon enkel fotootjes doorsturen. De mailtjes heb ik mss al 3 keer doorgelezen (love it- nog eens heel hard bedankt), maar ik wacht nog even op een mail terug. Morgen vertrek ik tegen de middag (jaja, ik mis een halve dag school ) naar Memphis, Tennesee! Elvisssssss-land! Bridgette gaat daar een halve marathon lopen voor het goede doel en daar wil ik natuurlijk zijn! Dus tegen zondag heb ik weer een heleboel verhalen te vertellen die ik dan ook in de mailtjes kan zetten ... is dat niet een briljant idee van mij !

 

Ziezo, veeeeeeeeel kijkplezier! Ik denk aan jullie! Zie jullie graag!

 

Kussen van Helen, walking in Memphis!

 

Thanksgiving:

 

Geen Thanksgiving zonder kalkoen ...

 

 

Jaylynn en Jayla

 

Bridgette vindt het eten heeeeeeel lekker!

Even tussendoor, sinds kort heeft Bridgette ook een nieuwe site ( http://web.mac.com/birgette.walters )... Ze is er enorm trots op. Het is echt een leuke site. Zeker een bezoekje brengen als je even tijd vindt!

 

Het dessert ... Njam njam!

 

Shopping in Branson:

 

Wat gebeurt er als 6 vrouwen samen gaan shoppen ...

 

En dit was enkel van de eerste dag!

 

 

Shoppen is FUN!

 

Wat doet een Belgacom-ballon in Amerika??? Mmmm... bizar!

Om eerlijk te zijn, ik was er wel trots op! Iets typisch Belgisch, op Amerikaanse bodem!

 

Bezoek aan het Belgian Waffle and Pancake House! Wahaaaa... ik was veel te enthousiast!

En om eerlijk te zijn, de Amerikaanse Belgische wafels zijn best wel goed!

 

Ziezo, dit was het dan!

 

PS.: Tom! Groot gelijk! Je kan nooit te vroeg de kerstdecoratie hangen! Lang leve de knuffeltjes die zingen (naast de computer hier staat een zingende sneeuwman! Love him)!!!!!


Posted: 4:58 PM, Thursday, November 30
Comments (4) | Add Comment | Link

Happy B-day Marie!

 

Woensdag 29 november,

 

Happy 18th Birthday, Marie!

 

Dikke kussen,

 

van de 2-dagen oudere Helen

***We will always be best friends ....***


Posted: 5:56 PM, Wednesday, November 29
Comments (1) | Add Comment | Link

B-daaaaaaaaaaaay! Sweet 18 ...

 Happy Birthday toooooo meeeee!

Happy birthday toooooo meeee!

Hasta la vista baby, it's my b-day!

Tralalalalalaaaaaa!

Celebrationtimeeeee!

Waaaaaaaaaah Freak out! Le Pannefrik c'est chic!

Dance baby dance!

I lovee youuuuu!

 

Dag liefjes,

jaja, ons Helen is nu eindelijk ook volwassen (hard, hard, hard!).  Bedankt voor de kaartjes (ik heb ze allemaal goed ontvangen), voor de mailtjes en zelfs het pakketje (Daphneeeee, you are my honey!). Ik heb ze met heel veel plezier gelezen. Bedankt voor het telefoontje. Het is altijd leuk om het thuisfront te horen!

 

 

 

Ik heb een hele leuke dag gehad! Jaja, dit is een heel speciale verjaardag. Heel White Hall weet nu dat 27 november Belgium-day is!

Zie wat ze (ik weet nog steeds niet wie)  op het bord van de carwash hebben geplaatst!

 

 

Natuurlijk ook geen verjaardag zonder taart!

 

 

jaja, ik was blij!

Zie ik er al een beetje ouder uit???  

(wat vind je van mijn nieuwe trui? Heb ik van mijn Amerikaanse mama gekregen ... Ik heb de hele dag rondgelopen met een badge ('Birthday Girl' - had ik van Autumn gekregen), hier is het (soms) de traditie om dollar biljetten aan de jarige te geven, zodat hij/zij die dan op haar badge kan spelden ... ik ben weer enkele dollars rijker )

 

Mailtjes worden beantwoord... maar dat zal morgen of overmorgen gebeuren! Want nu is het tijd om te feeeeeeesten!

Jullie zijn dikke dikke schatjes!

 

 

Ps.: simon zalig filmpje, nu heeft mijn amerikaans gezin ook eens onze mama, (dode) Derek, het huis en mijn kamer gezien  Het is heel knap!


Posted: 6:41 PM, Monday, November 27
Comments (2) | Add Comment | Link

See you later, alligator!

 

Heeelloooo hellloooo helllooooo! Radio Tokyooooooo!

 

Hoe gaat het daar? Hoe is het weer daar? hier is de hemel weer een beetje opgeklaard. Enkele dagen geleden was er hier tornadogevaar. Er was een tornado in het noorden van Arkansas. White Hall is gespaard gebleven. We hebben enkel een storm gehad (wat ik persoonlijk enorm spijtig vond ...  ik wil ook wel eens een tornado van dichtbij zien ... Ik weet dat mijn broertje dan ontzettend jaloers zou zijn! ). Het is hier nog steeds zeer koud...

 

Met de kilootjes gaat het weer beter. Na zo'n 7 a 8 kilo's verdikt te zijn, ben ik dan toch al anderhalve kilo afgevallen, gewoonweg door mijn proporties tijdens de maaltijd te verkleinen. Misschien at ik toch iiiiieeetsieeepiieetsie te veel ... Maar de broeken blijven toch spannen!

 

Vorige weekend ben ik dan op 'retraite' geweest... een weekend met de jeugd van onze kerkgroep. De naam van het weekend is 'Youth Breakaway' (YBA) en het doel van het weekend is jongeren dichter bij God brengen. Fotootjes en filmpjes zijn te bezichtigen op www.xtreme-youth.com . Vanonder staat er een link naar de fotootjes.
Het was heeeeel leuk. We sliepen in een typische country-cottage. Overal stonden er opgezette dieren en lagen er dierenpelsen. EN er was een jacuzzi. De 'games' waren fun! Een was om ter meeste m-en-m's eten, perfect voor mij! Ik heb ook een chocolade-taart in mijn gezicht gekregen. Dat was een cadeautje van Taylor, maar wees gerust ik heb hem iets teruggelapt!  
De sessies waren zoals verwacht enorm 'hevig'. We hebben voor anderhalf uur gebeden. Mensen waren aan het schreeuwen, wenen, spraken in tongen (God spreekt via hen), lagen op de vloer, sprongen in het wilde weg, ... Enorm emotioneel dus. Gelukkig zat Jennifer naast mij. Zij is een mormen. Zij was ook als 'niet-pentecostal' op het weekend beland en begreep ook niet echt wat er gaande was. Dus wij zaten gezellig op een sofa in een hoekje en keken naar wat de anderen aan het doen waren. Beter dan TV . Sommige mensen probeerden ons te betrekken in al hun gebeden, maar daar waren we niet echt zo voor. Het was een heel leuk weekend (ik zal wanneer ik terug ben in Belgie er uitgebreid over vertellen) en de groep was fantastisch!

 

 ChocoHelen!

 

 

Dit zijn de jongeren waarmee ik in 1 van de busjes zat!

 

 

Dinsdag was er een Thanksgiving-diner voor de uitwisselingsstudenten rond Pine Bluff. Het deed deugd om iedereen terug te zien. Het eten was heel lekker. De organisatoren verwachtten dat de uitwisselingsstudenten een uitgebreide speech zouden geven, en daar wist ik dus helemaal niets van. Maar het is dan toch allemaal in orde gekomen (met natuurlijk de nodige zottigheden).

 

 

V.l.n.r. (boven) John uit Korea, Beggy uit Ijsland, Katia uit Zwitserland, Bridgette, ik en Meagan (gastzus van Livia); (onder) Judah uit Indonesie, Ami uit Japan en Livia uit Brazilie.

 

 

Vrijdag ben ik dan naar de laatste football game van onze school gegaan. Ik had met enkele mensen daar afgesproken. Spijtig genoeg hebben we de game verloren. Sommige leden van de Fan Band waren zelfs aan het wenen... Maar het was zoooo plezant.

 

Gisteren zijn we gaan Christmas-shoppen. Jaja, onze kerstboom staat al klaar en het hele huis is al versierd. Zaaaaaaaalig! Maar eerst natuurlijk Thanksgiving. Woensdag, donderdag en vrijdag moet ik niet naar school. Op donderdag is het Thanksgiving, dus dat betekent: eten en American football zien! Donderdagavond vertrekken we naar Brandson, Missouri, om onze Christmas-shopping verder te zetten. Het winkelcentrum in Missouri opent om middernacht en er zijn een heleboel koopjes! Mensen staan drie a vier uur voor openingstijd al voor de deur om, eenmaal de winkeL opent, alles vast te grijpen wat ze kunnen! Ik zie er al naar uit!

 

 

De middelste sok is mijn sok! Woehoe!

 

Straks terug naar de kerk. De mailtjes zal ik proberen morgenavond te beantwoorden, want nu heb ik echt meer dan genoeg te vertellen (dus verwacht maar extra lange mails!). Oh ja, ik ben nog iets vergeten te vertellen. Donderdagavond, voor Youth Breakaway, is mijn lip om de een of andere onverklaarbare rede beginnen te zwellen. Ik heb die nacht een pilletje tegen allergieen ingenomen, maar toen ik vrijdagochtend opstond, had ik 1 reuzelip en 1 minilip! Ik zag er echt heeeeel grappig uit! Ik had de lippen van Angelina Jolie. Maar ik kon natuurlijk zo niet op weekend vertrekken. Samen met mijn Amerikaanse moeder ben ik naar de dokter gegaan. Het was een allergische reactie op de cheese pizza. Ik heb een cortisone-spuit in mijn heup gekregen en voor 5 dagen moest ik Zyrtec slikken. Ik heb toen een foto van mijn lip getrokken, maar ik heb het gedelete, het zag er TE zot uit! Ach, waarom schrijf ik dit eigenlijk op mijn blog. Jullie denken waarschijnlijk dat ik enorm weird ben .

 

Ziieeezooo! Doe allemaal de groetjes daar! Ik denk aan jullie!

Heel veel dikke kussen

van Helenpellen!

 


Posted: 1:44 PM, Sunday, November 19
Comments (8) | Add Comment | Link

Baby Kaylee is born!

 

 

Maandagavond 6 november

is Nichole (eindelijk) bevallen van een meisje.

Haar naam is Kaylee!

Het is een prachtig kindje... Een schatje! Als ze huilt, knort ze (zoals een klein zeugje )...

zowel moeder als baby stellen het zeer goed!

 

Goh ... ik ben zooooooo blij!

 

 

Nichole en de baby... Nichole is nog maar 17, maar ze weet alles over baby's...
ik ben er zeker van dat ze een prachtige mama zal zijn!

 

 

 

Baby Kaylee... Is ze niet ongelofelijk schattig ?!

 

Ik zie jullie graag!

Binnenkort een iets langer bericht met nieuwe verhalen...

Dikke kussen

Helen


Posted: 8:16 PM, Tuesday, November 7
Comments (7) | Add Comment | Link

Even tussendoor...

Dag iedereen,

 

op de vooravond van haloween schrijf ik jullie een kort berichtje over het reilen en zeilen hier in de USA. Hier verloopt alles goed... na een minder goede week (ik voelde me eventjes verschrikkelijk alleen- maar dat is doodsnormaal, het staat allemaal in de AFS-brochure) ben ik weer op en top in orde. Na een superleuk familie-weekend met de kerk voelde ik me al veel beter. We zijn gaan kamperen en op dit moment is het hier ongelofelijk mooi... Net zoals in Belgie is het hier volop herfst en de blaadjes van de bomen beginnen te kleuren. Rood, bruin, geel, groen, oranje, ... Het is zo prachtig. We arriveerden vrijdag met de 'camper' en zijn daar gebleven tot zondagmiddag. Vrijdag was er een grote karaoke en een chili-supper (mmmmmm... heerlijk). Samen met Bryanna, Tiffany, Olivia, Amanda en Autumn sliep ik in een grote tent. We hebben niet veel geslapen (of course! ) en het was ijskoud (ik sliep met 3 truien). Zaterdag was het vroeg opstaan, dat is de gewoonte in mijn familie - en de andere kerkgangers (sinds ik hier in the USA ben, heb ik nooit langer geslapen dan tot 9.30h in de ochtend). We hebben een beetje het terrein verkend, taart gemaakt, spelletjes gespeeld, ... In de avond ben ik met Bridgette naar mijn tweede national razorback game gegaan. Het was heel leuk. Omdat dit mijn tweede game was, kende ik al de schreeuwen en liedjes en was ik zeeeeeeeeer luid  , bijna even luid als Bridgette - en dat betekent heel veel... maar ik begrijp nog steeds niet veel van het spel .

Gisteren was het dan rustdag (het uur is hier ook verandert, dus dat is even wennen).

 

Vandaag heb ik dan ook mijn tweede pakketje ontvangen, deze keer van mijn nichtje Emmaaaa ! ik ben dolgelukkig.

Morgen is het dan haloween. Ik ga me verkleden in een glimmer heks. Ik ga na school naar een kinderopvang om snoep uit te delen, daarna ga ik trick 'n treat -en met twee kleine kindjes en Autumn, en daarna ga ik naar een Haunted House! I'm so excited! Woooehooee...

Voor mij geen herfstvakantie, maar donderdag en vrijdag moet ik niet naar school omdat het dan teacher's-day is.

Ik heb echt het gevoel dat dit een geweldige week zal worden!

 

De kilootjes blijven er maar bijkomen en ik begin nu echt bezorgd te geraken.... broeken beginnen nu echt veel te smal te zitten. Ik denk dat jullie me amper zullen herkennen. Helen wordt een Echte Amerikaan....

 

 

Heel veel dikke kussen! Ik denk aan jullie en ik zie jullie graag!

Helen

 

 

PS: misschien een heel vreemde vraag: Als er iets belangrijks gebeurt in Belgie of ergens anders in de wereld, breng me dan even op de hoogte.... hier, op de amerikaanse televisie, is er geen internationaal nieuws en in de kranten vind ik ook niet veel en ik heb het gevoel dat ik het nieuws hier soms met een enorm grote korrel zout moet nemen...  ZJG!


Posted: 6:09 PM, Monday, October 30
Comments (6) | Add Comment | Link

Homecoming and my first national football game ...

Hoipiepeloi!

 

Ik heb dan toch de raad van Daphneeeeee opgevolgd en ben vrijdag naar the home coming dances geweest (uiteraard zonder Giovanni ).

 

Eerst ben ik gaan barbecue-en bij Jessica Cain (een meisje van mijn school). Daarna zijn we naar de football game van onze school gegaan. Ik zat bij de fan band, dus dat was vrij ... LUID! Tijdens half time ben ik terug met Jessica naar haar huis gegaan en hebben we ons opgemaakt voor the dances (het bal). Erg lang hebben we niet kunnen dansen: the dances eindigden om 12 uur, en wij arriveerden pas om 11uur. Maar het was echt superleuk!

 

Hieronder enkele sfeeeeeeeeeeeeeeeerfotootjes:

 

 

Bij deze foto geef ik graag een beetje uitleg. Elk jaar wordt voor home coming een queen gekozen. Normaal gezien is de queen altijd een cheerleader of een stepper (maw extreem mager). Maar dit jaar was het anders! 'Big Britney' werd door het merendeel van de studenten gekozen, niet omwille van haar looks, maar omwille van haar karakter! Ik was zo blij voor haar... maar heel wat ouders van de andere geselecteerde meisjes waren razend ....

 

 

 

 

 

 

Zaterdag ben ik dan naar mijn eerste nationale football game gegaan! Het was fan-tas-tisch! Na een rit van 4 uur (opgestaan om 5 uur) arriveerden we in Fayetteville, we moesten nog eens een halfuur wandelen naar het stadium, dus ik was echt heel blij toen we eindelijk op de juiste plaatsen zaten. De wedstrijd begon met een parade van the band (het orkest) en the cheerleaders... en dan begon de match! Ik zat tussen hevige supporters van the Razorbacks (het Arkansas-team) en mijn Amerikaanse vader en Bridgette waren ook extreem luid dus FUN verzekerd!

 

 Football players aan het opwarmen ...ghighighi

 

 Het stadium .... gigantisch!

 

Meer fotootjes later ... ik heb geen 'space' meer

 

 


Posted: 8:41 PM, Saturday, October 21
Comments (5) | Add Comment | Link

Family month

Oktober = familiemaand!

Het wordt uitgebreid gevierd in mijn kerk!

Zondag was er een groot family-event! Het was enorm leuk!

Hieronder enkele fotootjes!

 

 

 

 

 


Posted: 4:36 PM, Tuesday, October 17
Comments (0) | Add Comment | Link

Fotootjes!

 

Hier enkele fotootjes:

 

 

Autumn die een broek past op haar verjaardag! Je denkt mss, niets speciaal, maar dit was de allereerste keer in haar leven dat ze een broek droeg. Ze mag dit eigenlijk niet volgens haar 'godsdienstwetten'. Vrouwelijke Pentecostal-gelovigen mogen enkel rokken dragen.

 

 

Autumn in het 'creepy' kapsalon

 

 

Carwash....

 

 

Autumns auto

 

 

Bridgette en Hannah!

 

 

Onze bowlingschoentjes (van links naar rechts: Bridgette, ik en Hannah)

 

 

Babyshower van Nichole... heerlijke cake!


Posted: 5:27 PM, Saturday, October 14
Comments (3) | Add Comment | Link

Senior pic

 

 

 Net zoals in de Amerikaanse films en de soaps, moet je als senior (lees: 12th grade-year of graduation) speciale foto's laten nemen. Het lijkt een beetje op een fotosessie. Ik heb eindelijk de foto's ontvangen... deze is het dan geworden. Ik zie er niet zo goed uit (deze foto is genomen 3 dagen nadat ik was gearriveerd - ik was nog steeds 'onder invloed van de jetlag').

Het is een beetje groot uitgevallen ... maar ik krijg hem niet kleiner. Als ik hem kleiner maak, lijk ik op een marsmannetje met een extreem uitgerokken geizcht! Verschiet dus aub niet als je naar beneden scrollt!

 


Posted: 4:45 PM, Saturday, October 14
Comments (9) | Add Comment | Link

Ziezo

Dag iedereen!

 

Het is lang geleden dat ik een bericht heb geplaatst, daarom dacht ik dat het eens dringend tijd was.

Vorige week was een vrij drukke week. Autumn haar verjaardag was vrijdag, maar de ouders en Bridgette waren niet thuis (zij waren op een christian conferentie in Atlanta). Dus we hebben haar verjaardag met z'n tweeen gevierd. Wees gerust, het vorige weekend had ze een groot verjaardagsfeest gekregen.

 

Ik heb als verrassing haar auto gedecoreerd ... haar ruiten stonden vol met opschriften. Daarom hebben we zaterdag een grote carwash gehouden ... met als gevolg, allebei kleddernat!

Vrijdag ben ik ook naar de kapper geweest ... Het was spannend. Het kapsalon leek oud ... zoals in de jaren veertig! Overal stonden er pruiken. Haar wordt in een gewone lavabo gewassen (pijnlijk voor de nek). Mijn kapper was wel grappig, hij was homo en vond het zo leuk om het haar van een Belgisch meisje te knippen. Hij heeft goed werk geleverd!

Zaterdagavond zijn Bridgette, Autumn, Hannah (een meisje van de kerk) en ik gaan bowlen! Mijn eerste Amerikaanse bowling!

Zondag was het church-day: ochtendmis en avondmis. Tijdens de middag zijn Autumn en ik naar de baby shower van Nichole (een hoogzwanger meisje van bij ons op school - een schat!) geweest.

Ondertussen ga ik al negen weken naar school, en zijn de grote testen bezig. Er hangt een speciaal sfeertje over de school, een week voor Home Coming. Dit is een bal in de herfst. Een jongen van mijn drama-klas, Giovanni, heeft me meegevraagd ... maar ik weet niet of ik wel met hem wil gaan... hij is een beetje obsedee (Marie, Annelies, Julie en mama zullen wel begrijpen wat ik hiermee bedoel). Ik ben zelfs nog niet zeker of ik wel ga, want ik ga de de dag na Home Coming heel vroeg naar Fayeth Ville om mijn eerste nationale football game te zien...

 

Ziezo, dit was het dan zo een beetje! Ik heb heel veel nieuwe foto's... ik zal ze later proberen door te sturen.

Morgen worden de mailtjes beantwoord ... ik heb dan meer tijd! Danku alvast voor de lieve mailtjes en berichtjes! Jullie zijn schatjes van patatjes!

Dikke kussen,

Helen

 

For Alvis, I will translate this to English! Special for you! I'm so happy you visit my site! And... you're only a little chicken... Jullie is a bigger chicken :p


Posted: 4:42 PM, Wednesday, October 11
Comments (4) | Add Comment | Link

Happy B-day papsieeeeeee

October 2nd, 2006:

 

Er is er 1 jarig, hoera! Hoera! Dan kun je wel zien, het is mijn coole pa-paaaaa!

 

HAPPY BIRTHDAY PAPAAAAA!

 

Geniet ervan, Daddy Cool!

Ik denk aan jeeeeee!

 

Dikke dikke dikke verjaardagskussen,

HelenPellenFrikaddelen, aka Lodewijk/Jefke!

 


Posted: 12:00 AM, Monday, October 2
Comments (5) | Add Comment | Link

<- Last Page | Next Page ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer