Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Ilvy's & Lieke's stage op Curacao

Description

Vanaf 23 januari tot 1 augustus verblijven wij op Curacao vanwege onze stage. Via ons weblog willen wij iedereen op de hoogte houden.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*My Photo Album

donderdag 11 mei

Nog 2,5 maand te verblijven op het heerlijke Curacao. Weer een  paar weekjes verder na het plaatsen van mijn laatste weblog en er zijn natuurlijk weer sappige weetjes over ons verblijf!

 

Allereerst het inbraak verhaal maar weer:

We hadden even rust na de inbraken, maar voor je het weet beginnen ze weer. Onze buurmeisjes hadden het zijraam (echt bijna niet bij te komen) van hun kamer open laten staan. Om 5 uur werden we wakker van blaffende honden en een kloppende huurbaas op de deur. Buiten troffen we een verlaten telefoon en gereedschap aan van de inbreker. Hij wist het te presteren de hor keurig te verwijderen. Na een slapeloze nacht, bij aankomst op mijn werk ontving ik een telefoontje van Matthijs. Bij hem is ook voor de tweede keer ingebroken, en dit keer zijn net aangeschafte spullen opnieuw gejat, ongeveer 1500 gulden schade. Tja gaat lekker zo, we slapen dus nog steeds lekekr warm met de ramen potdicht. De huurbaas is nog ‘druk’ bezig met het plaatsen van een ‘hek’. Maar goed, geduld is een schone zaak op Curacao.

De stage (ook een verhaal apart!):

Op mijn stage zijn de dagen af te tellen, nog 1,5 maand waarvan een week vakantie als mijn ouders komen! Ik leer veel op mijn stage, maar er wordt niet leuk met personeel omgegaan. Twee weken terug heb ik geholpen bij een modeshow op het International Food Festival en dit weekend heb ik op de beurs gestaan van EFEX 2006. Dat was erg leuk. Koninginnedag was een vrije dag hier, alleen die werd bij mijn overuren niet meegerekend. Want ja, ik werk 40 uur per week. Vorige week hadden Lieke en ik het behoorlijk gehad met onze stages. Op mijn vrije dag werd ik gebeld of ik wilde komen werken, en een bedankje of iets dergelijks kan er dan niet vanaf. Het allemooiste afgelopen week was nog dat ik op mijn werk even naar de wc ging, en doortrok. Vervolgens liep de hele toitelpot over. In eerste instantie had ik het niet in de gaten, totdat alles over mijn broek knalde!! Ik stonk dus ontzettend en de wc lag helemaal vol met troep uit het riool. Gelukkig kon ik even naar huis om mezelf om te kleden, want die lucht was niet te harden!! Eenmaal terug op mijn werk beweerde mijn bazin dat mijn verhaal niet klopte. (erg knap om expres een wc te laten overstromen). Uiteindelijk heb ik een officieele waarschuwing gekregen: dat ik voortaan zelf de troep moet opruimen, wanneer ik iets veroorzaak. Nou dat was weer een goed leerdoel van mijn stage. Ik zal doorgeven op TMO dat ik  geleerd heb voortaan de wc schoon te maken wanneer deze overstroomt.

 

..En daarnaast:

Verder verloopt alles nog heerlijk hier. Het weer wordt steeds warmer. Dit brengt ook de nodige beestjes met zich mee.. Alex, een vriend van ons hier had laatst last van een kakkerlakken overschot op zijn badkamer. Toen ik 2 weken terug uiteten was, voelde ik iets op mijn rug kriebelen. Toen ik omkeek zat er een kakkerlak van ongv 10 cm op mijn rug. De paniek brak uit in het restaurant toen die beesten van alle kanten aan kwamen vliegen en lopen. Er belandde er 1 bij Matthijs in zn nek, en bij de andere mensen op en onder de tafels. Na een kwartiertje was de zwerm overgevlogen. Ieder weekend geniet ik op het strand van het mooie weer en de mooie zee. Vrijdag komen de ouders van Lieke aan en die blijven een weekje! Er is zaterdag ook een DJ contest op Curacao, dan komen allerlei bekende Dj’s op Curacao draaien. Dus dit weekend is het weer feest! Met koninginnenacht hebben we ook een leuk feest gehad, er trad een live band op bij Tu Tu Tango. Het was er echt super druk en heel erg gezellig. Vanavond hebben we een bbq met ons huis, geregeld door een paar nieuwe bewoners die een bbq hebben gekocht.

 

Ik ben wel benieuwd hoe het allemaal gaat in Nederland, als er nieuwtjes zijn hoor ik die natuurlijk graag! Hoewel ik van de week wat pech had met mijn stage, heb ik het nog steeds erg naar mijn zin op Curacao. Mijn scriptie heb ik al bijna af, alleen nog wat kleine onderzoekjes afsluiten. Straks wanneer ik een maand vrij heb, hoef ik me daar dus geen zorgen meer over te maken.

 

Het zou leuk zijn als jullie iets achterlieten op ons weblog. Ik ben erg benieuwd hoe het met iedereen in Nederland gaat!

 

-Jony gefeliciteerd met je Master!!!!! Echt goed van je, ik hoop dat je een leuke baan zult vinden!!

- Manon, die foto doet t echt niet sorry meis whahah, volgens mij doe je iets niet goed?Heb je al een last minute kunnen vinden trouwens, ik mis je hoor!

- Paps en mams bedankt voor de lieve kaart, ik ben blij als ik jullie weer zie!!

- Guus, ik hoop dat alles goed gaat op je nieuwe kamer. En niet meer snachts rijden aub.. je hebt me een hartinfarct bezorgd!

- Oma ik heb een foto gehad van Sascha van Sterre, echt lief hoor! Hebben jullie mijn kaart inmiddels ontvangen?

- Risje: wanneer kom je nou s op Curacao duiken, ipv in het koude zeeland? Ik ben juli de hele maand vrij, laat die man toch s thuis ;)!

 

Bovendien: mijn brievenbus is nog steeds erg leeg, 28 mei lijkt me een geschikte datum??? (hint.. dan ben ik jarig he!)

 

Mijn adres is: Tampanjaweg 10e, Willemstad, Curacao

 

En; mijn Nederlandse sim-kaart heeft het begeven, ik ben voortaan te bereiken op +5999 6718720

 

Nou ik hoop snel weer wat van jullie te horen!!

 

Liefs Ilvy

 


Posted: 21:01, 11/5/2006
Comments (8) | Add Comment | Link

K*t..ze weten waar ons huis woont

11-4-2006

 

Hi allemaal,

 

Weer een hele tijd geleden dat ik iets op het weblog heb gezet!! We beginnen langzaam aan de Antilliaanse routine te wennen. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin met mijn collega’s, hoewel ik erg veel initiatief moet tonen op mijn stage. Mijn werkgever is hard tegen het personeel, waar ik af en toe moeite mee heb. Maar ja, wie in een ander land stage wilt lopen moet zich aanpassen aan de cultuur. Mijn ouders zijn vorige week aangekomen, echt super gaaf! Het was heel erg raar toen ik hen ophaalde van het vliegveld, nadat ik ze twee maanden niet heb gezien. In het weekend ga ik steeds gezellig met ze naar het strand, want de kennen Curaçao gelukkig al. Ze hebben een filmpje gemaakt van Lieke en van mij op het werk, dus degene die het leuk vinden kunnen die natuurlijk eens bekijken!! Ook ons appartement e.d. is gefilmd.

 

De afgelopen maand zijn er weer veel leuke, maar ook vreemde dingen gebeurd. Twee weken terug ben ik met Matthijs met de boot naar Klein Curaçao geweest. We hebben daar gedoken en twee schildpadden gezien, het was echt net of we in een aquarium zwommen. Verder hebben Lieke en ik van onze onderbuurvrouw Loes afscheid moeten nemen. Die ging alweer terug naar Nederland, haar stage was afgelopen. Maar gelukkig hebben we nog twee andere leuke buurmeisjes. De ‘chollers’ (criminele zwervers) zien ons studentenhuis inmiddels als geldboom. Bij iedereen uit het huis zijn nu wel een paar keer de accu’s gestolen, maar of dat niet genoeg was, werd er 4 dagen terug ’s ochtends vroeg  ingebroken bij de buren (die nu weg zijn gegaan!). Ze lagen rond 5 uur te slapen, toen er werd ingebroken. De inbreker was in de slaapkamers geweest toen ze lagen te slapen, toen ze wakker werden rende hij snel weg met dure spullen. Gelukkig was hij zo vriendelijk de tampons en de huissleutels uit het sieraden kistje te laten vallen. Onze huurbaas weigert er iets aan te veranderen, we moeten ’s avonds de ramen dichthouden. Beetje warm alleen als er in 1 slaapkamer een airco is? Alle andere huizen hebben een traliewerk voor de ramen, een hond in de tuin en een kluis. Onze huurbaas wil geen van de maatregelen treffen en investeert liever eerst in de tuin. (?). Prima hoor, dus we proberen zo met iedereen uit dit appartement nu een beter huis te huren. In de Via Via op Curaçao staan genoeg leuke huizen te huur die wel veilig zijn.

 

Verder ben ik ook hier weer begonnen met dressuurles, echt superleuk, alleen wat vermoeiender in de warmte! Dat waren eigenlijk wel weer de laatste nieuwtjes die er gebeurd zijn. Aan het einde van de week weer paasweekend, dus dan kan ik weer wat bijbruinen ;)! Het weer is best lekker maar nog niet zo warm als in de zomer. Tja 29 graden is hier nog niet warm, dus dat gaat lastig worden met dichte ramen in huis!pfff!!! Gelukkig compenseert de koude douche de warmte dan weer. We gaan vrijdag kijken naar een huurhuis met een (opblaas?!) kinderzwembad, als we het met 5 personen huren betalen we 400 gulden p.p.m, inclusief! Spannend dus,

 

Ik zal snel weer wat op de site zetten!! Vergeet geen kaartjes te sturen he, mijn adres is (nu nog?):

Tampanjaweg 10e,

Willemstad Curacao.

 

De moeder van Liek heeft ons al veel lieve kaartjes gestuurd, echt heel erg bedankt!!

 

Doeggg!! Liefs Ilvy


Posted: 22:32, 12/4/2006
Comments (2) | Add Comment | Link

NIEUWE FOTO'S!!!

Haaai!

 

Er staan weer een heleboel  nieuwe foto's op onze  site:  groups.msn.com/ilvylieke !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Paps  en mams tot  over twee weken heh!!!!xxx

 

Marisje,  je bent weer  goed bezig geweest heur tijdens carnaval, mag ik volgend jaar je bloemetjes jurk  lenen??:-o?

 

Groetjes  Ilv & Liek

 

De rest, uit het  oog uit het hart he??;) xx  we missen jullie wel  hoor


Posted: 01:59, 12/3/2006
Comments (4) | Add Comment | Link

Carnaval in de zon!

Hello allemaal!!!

Jullie ook een gezellige carnaval gehad?Wij hebben hier lekker kunnen feesten, al stonden we dan om half 12 in de brandende zon met een kater en een biertje, uiteindelijk kregen we het erg naar ons zin!Het was 2 uur wachten in de zon op de parade, maar daarna konden we uren dansen en feesten! Aan het eind van de dag hadden we allebei een verfikt hoofd,, we waren de zonnebrand vergeten! Gister was de Jump Out, de afsluit parade. We waren er vanaf 9 uur 's avonds, bij dezelfde stand als vorige keer. Bij de amstel stand kon je kaartjes open, en daar stonden nog allemaal andere stagieres. Errug gezelli dus!

Verder gaat de tijd wel erg snel hier, nu zijn we hier alweer een maand en een week! Nog steeds geniet ik iedere dag op dit heerlijke eiland! In het weekend en doordeweeks gaan we naar alle feestavonden en overdag naar het strand.. Nou ik moet stoppen, de supermarkt gaat anders sluiten en kunnen we niet eten...

Liefs xxxxkus Ilvy


Posted: 23:58, 1/3/2006
Comments (2) | Add Comment | Link

In een oud barrel rijden heeft zijn voordelen!

Hi allemaal!

 

Toen wij vanochtend naar het werk gingen, stond er weer een verrassing op ons te wachten. De huurbaas kwam ons vertellen dat er in alle auto's van ons appartement (met 8 andere kamers) was ingebroken. 1 auto was zelfs helemaal gestolen, van een paar meiden die beneden wonen. Ik rende snel naar beneden en tot mijn verbazing was er alleen bij onze auto niks gebeurd!! Tja, de deuren konden al niet op slot dus die hoefden ze niet open te breken! Verder zal ons barreltje wel niet goed genoeg zijn geweest op te verkopen. Rijden in een oud barreltje is dus zo slecht nog niet he! Hoewel twee dagen terug onze buurman de band heeft moeten verwisselen, door de warmte hier gaan de auto banden niet lang mee. Op mijn werk kan ik nu snel tussendoor soms internetten, dus dan check ik altijd even de berichten. Echt heel leuk dat jullie steeds iets op de website zetten. We hebben er op Lieke's verjaardag een hele leuke avond van gemaakt. We zijn uiteten geweest bij de Tropen, daar kan je heel goedkoop maar lekker eten. Daarna zijn we naar Mambo beach gegaan en hebben we daar tot het einde door gefeest.

 

Oma: Gezellig dat je met mijn moeder naar de boogaard geweest bent! Nog leuke inkopen gedaan? De ongure types hier vallen nog wel mee hoor, ze zijn altijd snel weer weg.

 

Herman&Jorie: Wat leuk wat van jullie te horen! Ik hoop ook dat alles met jullie goed gaat. Zoals jullie lezen beginnen wij al een beetje te wennen hier. In het weekend hebben we steeds het gevoel alsof we op vakantie zijn, de tijd gaat wel erg snel hoor!

 

Mams & paps: Wij hebben al veel contact over de mail he! Lief dat jullie steeds de website bekijken, zouden jullie het thuis uit kunnen printen, dat is misschien leuk voor als we terug komen.

 

Jony & Tim: Door dat mooie weer buiten is het wel moeilijk elke dag te werken hoor! Maar dat is een luxeprobleempje haha! We spreken snel een keer weer af in Nederland, ik vind het echt gezellig zo wat van jullie te horen op de website!

 

Guus: bedankt voor de leuke valentijns foto!! Wat grappig zeg dat je daar opkomt! Spreek je snel weer via de tel & sms X!

 

Risje: Misschien kan je hier wel een baan vinden, heb je tenminste wat te doen zo de hele dag  ;)! Leuk dat je in Egypte je brevet gaat halen, wel voorzichtig doen hoor daar, want het is allemaal een beetje slecht geregeld daar.

 

Nou ik ga maar weer eens hard aan het werk..Tot snel weer!

 

Veel liefs Ilvy


Posted: 15:49, 16/2/2006
Comments (4) | Add Comment | Link

Foto's op internet

Hello allemaal!

Omdat op ons weblog niet zoveel foto's kunnen staan, hebben wij daarvoor een aparte site. Je komt hier door op de onderstaande link te klikken. Als we er nieuwe foto's op hebben gezet, zullen we dat op deze site aangeven. Makkelijk he allemaal!!!

 

De link is: http://groups.msn.com/ilvylieke

 

Veel kijk plezier, liefs Liek en Ilv


Posted: 02:29, 11/2/2006
Comments (8) | Add Comment | Link

onze kamer!!!


Posted: 01:55, 11/2/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Even voor het werk een bericht!

Hi allemaal!

 

Wat leuk dat er zoveel mensen reageren! Oma Christien, paps en mams, Guus, Marissa, Jony, Patricia, Yvonne, Paul, en de anderen bedankt voor jullie lieve reacties. Ik vind het altijd weer grappig om te lezen hoe jullie erover denken. Journalistiek is niks voor mij hoor, Lieke en ik hebben na zondag besloten dat een stewardess opleiding zo gek nog niet is. Zondag avond was het Happy Hour bij Wet& Wild, naast Mambo beach. Daar troffen wij de complete KLM-crew, die iets te diep in hun glaasje hadden gekeken, aan. We hebben nog een tijdje met ze staan praten en dat was erg gezellig. Ze reizen om de twee weken en blijven dan een paar dagen op de plaats van bestemming. Zondag dus ook, gingen ze nog even duiken! Vervelend toch. Ondertussen ben ik alweer een weekje aan de slag bij Rasonable en ik heb het daar erg naar mijn zin. De manier van werken is wel anders dan in Nederland, maar wel erg leerzaam. Ze staan erg open voor nieuwe ideeen en ik probeer hier en daar wat papiaments te leren. Sinds twee dagen ben ik nu werkzaam op kantoor, bezig met enquetes, maken van advertenties etc. Gister zat ik op kantoor, toen ik plotseling iemand hard hoorde riepen door de portofoons. Bleek dat er in het andere filiaal een overval was. De kassiere moest met een revolver op haar gericht de kassa en kluis leeghalen. Het is nog nooit gebeurd bij een filiaal van Rasonable, maar dit schijnt op Curacao aan de lopende band te gebeuren. Vandaag wordt er ook eigenlijk niet meer over gesproken. Verder zijn we druk bezig met het regelen van een GOEDE huurauto, nu hebben we een onverzekerd exemplaar van f575 per maand. Twee zijdeuren doen het niet, dus je moet over de andere stoel naar binnen! Ook doet de bezine meter, de warmte meter het niet en hangt de bumper nogal scheef. Gister had Anneke, onze verhuurder, met de verzekering gebeld en nu bleek dat die man ook niet voor huurders verzekerd is. In mijn pauze moet ik dus snel een andere auto zien te regelen. Gister avond ben ik met Lieke naar Ay Caramba geweest, daar was het ook weer Happy Hour. Dat was erg gezellig, we kwamen onze buren tegen en daarna hebben we nog wat op het balkon gedronken. Het is wel leuk dat we met uitgaan steeds dezelfde mensen tegen komen, zo leren we nu ook weer wat aardige mensen kennen! Dit weekend hebben we weer heerlijk bij Blauwbaai aan het strand gelegen, eventjes ontspannen! We hebben het nog erg naar ons zin, hoewel ik de eerste kakkerlakken al in de kastjes gesignaleerd heb. Maar goed, daar sta ik maar niet al teveel bij stil. Nou het is tijd, ik moet weer beginnen met werken! Echt leuk dat jullie zoveel reacties geven, ik zal snel weer proberen wat foto's op internet te plaatsen!

Tot snel!! Liefs xxx Ilvy


Posted: 14:48, 8/2/2006
Comments (2) | Add Comment | Link

Bij de tante van Lieke op bezoek!


Posted: 03:34, 3/2/2006
Comments (8) | Add Comment | Link

De eerste stageweek: CRISIS!!!!!!!hahah

Hello allemaal!!

 

Deze week is onze eerste stage begonnen. Lieke begon bij Wulfsen, op maandag. Dinsdag begon Ilvy bij Rasonable, een NIEUWE stageplek! Lieke werd veel goeds beloofd, maar de eerste dagen was het vooral kennis maken met de winkel, errug leuk vond ze!(not) Gelukkig ging vandaag de zon schijnen en mocht ze etalagepoppen aankleden en facturen invoeren. Ilvy kreeg alles goed uitgelegd (in het papiaments) en moet nog even een logica vinden voor de manier van werken. Al met al, we komen nog niet terug naar Nederland. Het is allemaal wennen, de mentaliteit, de manier van werken.. CARAMBA! Onze collega's, antillianen, kijken eerst de kat uit de boom voor ze met iemand kennis maken. Ilvy werd de eerste dagen genegeerd, maar daarna worden de oren van je hoofd gepraat. Het zijn allemaal ontzettend lieve en behulpzame mensen, die het beste met je voor hebben. Lieke wordt iedere dag netjes bij Ilvy voor de deur afgezet, om mee naar huis te rijden. (Ilvy werkt tot half 7, Lieke tot 6 uur). Bussen rijden hier wel, maar Lieke heeft hier niet zulke goede ervaringen mee. Het getto gevoel komt dan naar boven. Nu weet ze hoe het voelt om als buitenlander in Nederland te komen. Papiaments zullen we toch echt moeten leren, want het Nederlands begint hier te verwateren. Deze week hebben we nog niet veel ondernomen, de eerste indrukken zorgen voor veel vermoeidheid. Werken in het warme weer is best zwaar. Het easy-going tempo is makkelijk over te nemen! De tante van Lieke staat constant klaar voor ons met pep-talks, goede ideeen, wast voor ons en zorgt voor een lekker hapje eten!

Helaas is de elektriciteit en het water hier schaars.. zo kwamen we gister thuis van ons werk en deed het lichtknopje het niet...De elektriciteit was afgesloten, omdat onze stroom op was. Dit moet gekocht worden bij het benzine station om de hoek (?!). Het eten is ook erg wennen. We zijn inmiddels vaste klant bij alle fast-foods ketens op het eiland. Ilvy's fijne idee om shoarma te maken was ook geen succes. Allereerst hadden we het vlees niet uit de vriezer gehaald. Het brok vlees viel echter niet uit elkaar. Tja, bleek dat we de verkeerde shoarma gekocht hadden.. een avondje Pizza Hut dus. Sinds gisteren hebben we een nieuwe supermarkt ondekt, waar ze 'normale' dingen verkopen. Dus ons dieet start vanaf nu! Vrijdag gaan we naar het happy hour van Tu Tu Tango, schijnt een leuke tent te zijn, zaterdag nog even zwoegen op onze stage..Maar zondag en maandag kunnen we weer naar het strand. Kijk, en daar doen we het allemaal voor. Onze buren moesten we even leren kennen, maar dat zijn ook hele leuke mensen.

Wel lekker is dat Lieke 's middags een uur pauze heeft en Ilvy 1,5 uur. Tijd om even te shoppen (goedkope shirts bij Tommy Hilfiger-> Liek heeft haar polo en Ilvy haar schoenen), de rest is helemaal niks. Het is allemaal op de toeristen ingesteld, of kleine maten (waar big mama's zich makkelijk inwurmen)...wij liever niet. Deze week toch weer een goede ervaring rijker. Soms is het even slikken, met het wennen op ons werk, maar uiteindelijk krijgen we er weer wat voor terug. Echt leuk dat jullie zo snel reacties geven, oma Christien, Guus, Linda, Marrisa, paps en mams, Yvonne, Koen, bedankt voor jullie lieve berichten!!! Tot snel weer!

Groetjes en liefs xxxxx Lieke en Ilvy!!


Posted: 03:08, 3/2/2006
Comments (4) | Add Comment | Link

Berichtje vanaf het terras!

Hi allemaal!

Vandaag  is  Lieke voor het eerst begonnen op haar werk, ik zit even om de hoek op het terras gratis te internetten. Ben alleen een wisselstekker vergeten, dus kan mijn accu niet aansluiten. Mijn draadloos netwerk werkt prima, dus voortaan kan ik hier mooi gratis inpluggen! Best fijn zo in het zonnetje even kijken hoe het met Nederland staat. Morgen ga ik voor het eerst beginnen bij Rasonable, een kledingzaak op midden niveau die 4 filialen heeft op Curacao. Beide eigenaren hebben in Nederland gewerkt en kunnen mij een stage bieden op HBO-niveau. De eigenaresse is erg vriendelijk en wil mij graag helpen met een stageplaats. Ik ben blij dat ik toch nog iets geschikts heb kunnen vinden. Gister zijn Lieke en ik naar het strand Cas Abou, bekend van Bon Bini Beach, geweest. Daarna hebben we wat in een gezellige strandtent gegeten, waar een live band speelde. Zaterdag zijn we nog uitgeweest naar Mambo beach, was erg gezellig alleen wel apparte mensen hoor. Misschien moeten we daar nog even aan wennen hahah! Nou ik ga nog even snel mijn mail bekijken voor mijn accu het begeeft!! Bedankt voor jullie lieve reacties en tot snel!!

xxxxxxxxxxxxx Ilvy


Posted: 18:16, 30/1/2006
Comments (5) | Add Comment | Link


Posted: 18:15, 30/1/2006
Comments (2) | Add Comment | Link

4 dagen in Curacao!

Hello!!

We zijn inmiddels 5 dagen op Curacao en hebben al aardig veel meegemaakt. Allereerst de reis via Miami en Londen, was goedkoper dan rechtstreeks met de KLM. Na 25 uur waren we dan eindelijk op de plaats van bestemming hahah, we konden in Miami nog wel even buiten in de zon zitten. Dat was wel even lekker! Ciska, onze stage begeleidster, kwam ons ophalen in Curacao van het vliegveld en bracht ons naar ons appartement. Daar stond Anneke, onze verhuurder, op ons te wachten. Ze is een ontzettend aardige vrouw die ons overal mee wilt helpen. Ons appartement ziet er netjes uit: twee slaapkamers en een woonkamer met keuken. De stroom moeten we hier kopen met munten, dus geen geld ook geen stroom. Het water wordt per kuub afgerekend, dus daar moeten we rustig aan mee doen. Even wennen wel geen warm water, maar wel een goede manier om snel wakker te worden! De tweede dag kwam de tante van Lieke met een kan koffie ons wekken en heeft ons alle ins en outs over het eiland verteld. Ilvy stond bijvoorbeeld in de supermarkt enthousiast appels in te laden van F1.80 per stuk, maar gelukkig wist Lieke haar tante van ieder product het goedkoopste te vinden. Onze personal assistant ! Inmiddels hebben we een huurauto geregeld en hebben we het hier al rondgereden. De weg is erg makkelijk te onthouden hier, alles ligt vrij dicht bij elkaar.

Woensdag ging Lieke op stage gesprek bij Wulfsen, waar ze vriendelijk ontvangen werd. Daarna wilde Ilvy graag even langs bij Angelo, om zich voor te stellen. We kwamen boven aan bij de eigenaar, een dikke Amerikaan die achter een stapel papieren achter zijn bureau geploft zat. Hij wist niks van Ilvy's stage en vond 5 maanden wel erg lang! Hij zocht het stagecontract tussen de bergen papierwerk, Lieke moest maar blijven staan want de stoel lag er ook vol mee. Het was allemaal erg moeizaam, het is moeilijk voor hem om aan de eisen van TMO te voldoen omdat hij alles zelf doet. Met inkopen kruist hij bijvoorbeeld gewoon leuke kleding aan in een bestelboek . Ilvy is dus druk op zoek naar een andere stageplek. Morgen op een tweede gesprek bij Rasonable, een antilliaans kleding bedrijf en beide eigenaren hebben in Nederland gestudeert. Hopen dat het gaat lukken dus!

Gister zijn we naar het mooie strand Porto Marie geweest, ondanks wat bewolking hebben we een mooi (rood) kleurtje gekregen! 

Vandaag zijn de verkiezingen in Curacao, iedereen loopt met vlaggen en T shirts om partijen te promoten. Het wordt hier groots gevierd. Straks is iedereen vrij om te stemmen en de rest van de middag om feest te vieren. Het is net een soort EK, iedereen heeft alles versierd met de kleuren van de partij waar ze op stemmen.

Zoals jullie lezen hebben we ons deze dagen aardig vermaakt en wel weer grappige dingen meegemaakt. We hebben het iedere dag vrij druk, met het regelen van stages etc.. haha. Wel een raar idee dat het in Nederland zo koud is nu! Het wennen hier lukt al goed, de mensen zijn verder erg lief en heel erg behulpzaam.

We hopen dat we snel wat foto's kunnen uploaden, we hebben al wel wat grappige gemaakt.

 

Veel groetjes en tot mails/ sms/ bels!!

 

Liefs xxxxxxx Ilvy en Lieke


Posted: 16:51, 27/1/2006
Comments (5) | Add Comment | Link

Hier komen we te wonen, bovenaan!


Posted: 13:30, 20/1/2006
Comments (8) | Add Comment | Link

Doei allemaal!!

Wat leuk dat er al zoveel berichtjes op onze weblog staan, bedankt allemaal voor de reacties!!!!

Over 3 dagen vertrekken we al, maar vandaag eerst nog het afscheidsfeestje van Lieke! Afgelopen vrijdag was mijn afscheidsfeestje en dat was ook erg gezellig..!

 

Als we maandag zijn aangekomen zal ik snel laten weten hoe het daar allemaal is. Maar dit weekend eerst nog mijn koffer pakken hoor (dat wordt een hele klus ) .

Doeggg!

Liefs xxxx Ilvy

 


Posted: 13:12, 20/1/2006
Comments (0) | Add Comment | Link


Posted: 19:04, 15/1/2006
Comments (3) | Add Comment | Link

Nog twee weken en dan vertrekken we naar Curacao.

Hi!

Leuk dat je onze weblog bekijkt! Over twee weekjes is het zover, op 23 januari vertrekken wij voor onze stage naar Curacao. Onze vlucht duurt vrij lang omdat we via Londen en Maimi vliegen. Maar gelukkig hebben we de eerste week nog lekker vrij. Vanaf 30 januari beginnen we met onze stage. Ilvy werkt dan bij Angelo's en Lieke bij Wulfsen& Wulfsen, beide zijn dit modedetaillisten. Als we aangekomen zijn proberen wij iedereen via dit weblog een beetje op de hoogte te houden!

 

Veel liefs,

Lieke en Ilvy.

 

 


Posted: 11:09, 6/1/2006
Comments (11) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer