Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
In Eigen Woorden

Nieuw weblog!

Posted in Schrijven


Vanaf nu verwelkom ik mijn lezers op een nieuw weblog. Het heet:
In het voorbijgaan
Klik op deze titel, dan kom je er!

Toen
ik eenmaal wist hoe ik mijn nieuwe weblog ongeveer wilde maken, was de nieuwe naam snel gekozen. In het voorbijgaan wordt niet heel veel anders dan In Eigen Woorden, maar wel een beetje. Het begint al met het fleurige uiterlijk, waar ik in een handomdraai in kan wijzigen als ik eens een ander tintje, achtergrond of indeling wil. Het programma van mijn nieuwe blogprovider is zo gebruikersvriendelijk dat zelfs ik het snap. Al veel uurtjes lekker 'pielen' heb ik er op zitten om het nieuwe weblog te creëren en op te leuken.
Inhoudelijk blijft veel hetzelfde. Een mengelmoesje van berichten over het leven en over mijn leven, afgewisseld met gedichten en prozastukjes. De nieuwe rubriektitels zullen zich al doende vormen, waarbij ik verwacht dat er een paar meeverhuizen vanaf dit blog. Het accent zal iets verschuiven naar literaire vingeroefeningen: verhaalfragmenten, bespiegelingen, columns en uiteraard gedichten. Het schrijft zich naar alle waarschijnlijkheid vanzelf.
Bloggers.nl bedank ik bij deze voor de meer dan drie jaar lang genoten gastvrijheid. En mijn lezers voor hun trouwe of incidentele bezoekjes. Kom ook eens voorbij op mijn nieuwe weblog!

17:51 - Tuesday 5 April 2011 - comments {0}


What's in a name...

Posted in Schrijven

Sinds ik me heb voorgenomen dat ik een nieuw weblog wil beginnen, pieker ik hoe het moet gaan heten. Talloze titels heb ik bedacht, maar de Enige Ware zit er nog niet bij. Ik worstel ermee, dat ik nog niet voldoende helder heb wat ik wil met het blog, of liever gezegd, wat er anders aan gaat worden dan aan deze.
Misschien wel helemaal niets, bedenk ik nu.
Het is een beetje als met de liefde of met een nieuwe baan. In het begin denk je: met hem word ik  zeker gelukkig, op deze werkplek kan ik helemaal mezelf zijn. Om er na verloop van tijd achter te koken dat je je gewone zelf met alles erop en eraan nog steeds in volle glorie bent. Prettige werkomstandigheden of een attente geliefde verrijken het leven enorm, maar zijn geen recepten voor een wolkeloos ‘happily ever after’ bestaan.
Het nieuwe weblog zal mogelijkerwijs net zo’n vreemde vergaarbak worden als In Eigen Woorden. De kennelijk stiekem opgekomen illusie van een hoogstaander bloggersleven kan ik beter maar laten varen. Laat ik maar simpelweg genieten van het frisse begin, de mooiere vormgeving, en verder gewoon kijken wat het wordt, zonder al te veel pretenties. Dan hoeft de nieuwe titel geen halszaak te worden, geen vlag waarvoor ik eerst de lading helder moet hebben. Is niet juist het leuke van bloggen dat het zich ontrolt, zonder een al te vooropgezet plan?
What’s in a name... ik moet er toch uit kunnen komen met die nieuwe titel!

12:46 - Friday 1 April 2011 - comments {0}


Nieuwe schoenen?

Posted in Schrijven


Is dit de feestelijke heropening van mijn weblog? Ik weet het nog niet...
Een tijdje ‘blogrust’ hielp om wat meer te focussen op andere dingen. De geplande dichtbundel is intussen in productie en verschijnt in mei. De promotiemail is vorige week verzonden, en trots kan ik hier het ontwerp al laten zien. Vroeger of later wordt een mooi boekje, een waardige opvolger van Grijs geluk.
Als verhalenverteller heb ik ook meters gemaakt de afgelopen tijd. Een aantal optredens, onder andere met Wereld Verteldag op 20 maart. En samen met H. een programma voorbereid met nieuwe verhalen, waarbij we hebben geëxperimenteerd met verschillend vormen van muzikale begeleiding van en in het verhaal. Veel geoefend, en voorstellingen van collega's bezocht om ons te laten inspireren door andere combi’s van verteller-met-muzikant. De komende maanden gaan we oogsten: lekker optreden op leuke plekken.
Maar nu terug naar het weblog. Ik heb besloten dat het tijd wordt voor een accentverschuiving. Wat minder doorkijkjes naar mijn eigen leven, maar een wat meer ‘literair’ blog, een beetje column-achtig misschien. Voor die doorstart overweeg ik zelfs een geheel nieuw weblog te beginnen. Er zijn op internet een paar goede sites te vinden waar je een mooi blog helemaal gratis kunt maken, met meer ruimte voor foto’s en zonder reclame. Hier bij Bloggers.nl was het strookje advertenties bovenaan aanvankelijk dun en heel acceptabel, maar geleidelijk groeide het naar een vrij groot en opvallend reclameblok. Ik weet heus wel dat alles ergens van betaald moet worden, maar toch. Nieuwe verten wenken ook op dit punt.
Zodra het nieuwe webblog een feit is zal ik het hier aankondigen. Tot ik nieuwe schoenen heb, loop ik nog graag even op de vertrouwde, comfortabele oude.

Mijn nieuwe dichtbundel Vroeger of later kun je nu al bestellen.
Klik op de link rechts!

16:27 - Tuesday 29 March 2011 - comments {0}


Wegens geluk gesloten

Posted in Schrijven


Dit weblog gaat een poosje dicht. ‘Out of the blue’ besloot ik dat ineens.
Ik blijf natuurlijk wel schrijven, maar op andere plekken. Inmiddels heb ik drie websites te onderhouden. En ik ben van plan een tweede gedichtenbundel te gaan voorbereiden. De gedichten zijn er grotendeels al. Nu nog een goede selectie maken en pakkende, verbindende gedachtendraden eromheen weven. Verder is er een kunstproject op komst waar ik aan bijdraag met (weer andere) gedichten en een vertelvoorstelling.
Ook ben ik druk met nieuwe verhalen en met de voorstellingen die we de komende tijd gaan geven en die we voor een deel nog aan het acquireren zijn. Muziek speelt er een steeds grotere rol in, wat veel oefenen vraagt om er een vloeiend geheel van te maken.
En o ja, er is ook nog zoiets als ‘gewoon’ werk! En niet te vergeten mijn thuisfront, familie, vrienden, buren enz. Een rijkgevuld en gelukkig leven dat ik op dit moment beter kan leven dan erover te schrijven.
Vandaar dat ik het bloggen een poosje stil leg: In Eigen Woorden is wegens geluk tot nader order gesloten...

08:15 - Tuesday 1 February 2011 - comments {1}


Meanderen

Posted in Vanbinnen

Gisteren had ik zo’n moment dat alles klopte, heel mijn leven voelde fijn aan en ik kon mijn geluk bijna aanraken.
Vanochtend was het weer weg. Niet dat ik ineens ongelukkig was, maar ik realiseerde me voor de duizendste maal: ultieme geluksgevoelens overvallen je, laten zich niet plannen. En geluk laat zich zeker niet vasthouden, prolongeren. Het is meer als een meanderende rivier die even bijna stil houdt in de bochten.
Ik was wat ongedurig vandaag. Werk dat ik had willen doen, moet nog even wachten omdat ik eerst nog bepaalde informatie van anderen moet krijgen.
Als alternatief ging ik maar eens op zoek naar een nieuw verhaal om te vertellen. Heb een mapje aangelegd met ‘mogelijke verhalen’, maar niet een daarvan kon mij nu bekoren. Ineens sprong me een jeugdboek in gedachten. De hoofdpersoon vult een lang gekoesterd verlangen in via droombeelden, en dan wordt ineens zijn wens in het echt toch vervuld. Het duurt even voor hij af kan stappen van de fantasie... Misschien dat dit verhaal het gaat worden. Ik moet van het boek nog altijd huilen als ik het weer herlees. Moet het flink inkorten en bewerken om er een ‘vertelverhaal’ van te maken.
Door me de meest droefmooie passages uit het verhaal voor de geest te halen, stroomde mijn innerlijke rivier onaangekondigd een nieuwe ‘geluksbocht’ binnen. En daarna meanderde ik weer verder, naar de ingeving om dit blogje te schrijven.

20:47 - Monday 31 January 2011 - comments {1}


Vanachter de spiegel

Posted in Liefde

Een tijdje geleden volgde ik een mooie vertelworkshop, ‘De spiegel van de ziel’ geheten. Er werden uiteraard ook verhalen verteld. Eentje ervan ging over een prinses die in een vergeten gedeelte van het paleis de schatten terugvond die ze er als meisje had verstopt, achter de spiegel.

Als je in de spiegel kijkt, is dat doorgaans niet omdat je jezelf echt wilt zien. Je gebruikt haar meestal voor een snelle check: geen etensvlekken, staat die ketting wel, doet mijn lach het nog? Het beeld dat je de buitenwereld laat zien, is je presentabele zelf. Het ‘ik’ dat zich door je opvoeding en wat je verder hebt meegemaakt, heeft leren aanpassen aan de verwachtingen van anderen.
In de spiegel check ik mijn sociale gezicht. Als ik jou ontmoet, zie ik in eerste instantie jouw sociale gezicht: het jasje waarin je je comfortabel in je omgeving weet te handhaven. Maar als ik jou beter leer kennen, worden glimpjes zichtbaar van wat jij achter de spiegel verborgen houdt. Jouw schatten. Het hangt van de aard en vertrouwdheid van het contact af, in hoeverre je ze tevoorschijn durft en kunt halen, of ze voorzichtig in het licht mogen komen. Sommige van die schatten ben je zelf allang vergeten als ik ze ineens zie, en hoop dat ze niet schrikken van mijn lieve ogen.
Ze mogen daar uiteraard gewoon blijven wonen, tussen de gesluierde lagen, in de geheime ruimten achter jouw spiegel. Een enkele laat zich misschien nu meer blijvend zien, herontdekt, opgepoetst en in je etalage gezet.
Sinds je me af en toe een tedere blik gunt in jouw schatkamer, hangt er een speciale glans om jou. Je kunt het vast zelf zien, hoe je extra wordt uitgelicht als van achter de spiegel, wanneer je controleert: zit mijn haar goed? En andersom werkt het net zo. De spiegel weerkaatst mij als een prinses, haar schatten veilig omhuld door jouw glimlach.

19:35 - Tuesday 25 January 2011 - comments {0}


Vroeger of later

Posted in Gedichten

we rijden zachtjes
langs jouw verleden
het valt naar binnen
als was ik er bij

de tijd verspringt
naar vroeger of later
achter vandaag
woon jij daar met mij

12:03 - Friday 21 January 2011 - comments {0}


Kicken

Posted in Hmmm!

Gisteren heb ik samen met H. deelgenomen aan een accordeonfestival. Met mijzelf in de rol van fluitiste en zangeres. Beide onderdelen verliepen succesvol en we werden toegejuicht vanwege onze originele inbreng (op deze festivals kun je vooral veel accordeon met accordeon horen). Wat het meest kicken was: door de goede microfoon die ik mocht gebruiken bij het zingen, was ik in de hele zaal uitstekend hoorbaar, ondanks het geroezemoes hier en daar. En dat na al die wanhopige en regelmatig strandende pogingen mijn stemgeluid te trainen naar acceptabel volume.
Nu ik de apparatuur durf te vragen en te gebruiken die ik nodig heb, doet mijn eindelijk gevonden stem-zelfvertrouwen de rest. Gisteren lukte het om voluit te ‘gaan’ en H. en ik brachten onze nummers met verve. Ondanks het vele oefenen vonden we het behoorlijk eng, maar genoten tegelijkertijd van onze ‘moments of glory’. Van bekenden van H. maar ook van wildvreemden ontvingen we complimenten: H. over de muziek en zijn lieftallige podiumpartner, en ik over mijn prachtige stem, ja echt...

21:37 - Monday 17 January 2011 - comments {2}


De TAO van Doornroosje

Posted in Inspirerend

Een vriendin stuurde mij als nieuwjaarskaart een mooie verhalenkaart. Er stond op:

Na vele jaren geslapen te hebben wordt Doornroosje wakker. Ze kijkt om zich heen, maar ziet ze niemand die haar zou willen redden.
Ze valt weer in slaap. Jaren gaan voorbij en op een dag wordt ze weer wakker.
Ze kijkt naar links, naar rechts, naar achteren en naar boven, maar er is niemand, geen prins, geen jonker en ook geen tuinman met een heggenschaar.
Doornroosje gaat weer liggen en valt in slaap.
Uiteindelijk wordt ze voor de derde keer wakker. Ze opent haar ogen, maar ziet nog steeds niemand. Dan zegt ze tegen zichzelf: "Zo, nu is het wel genoeg geweest!"
Ze staat op en is vrij!

Meer verhalenkaarten (waaronder een paar leuke luisterverhalen) vind je op http://www.zinnigeverhalen.nl

11:23 - Wednesday 12 January 2011 - comments {0}


Herkenning

Posted in Gedichten

jou herkennen
als was je
het vriendje
van lang geleden
vlinders vangen
hutten bouwen
in het bos

met wie ik
zonder schaamte
alles deelde
kinderspel
geheimen
die niemand snapte
behalve wij

anno vandaag
lig ik naast jou
omhoog te kijken
naar de wolken
ijle dromen
brengen terug
wat er nooit was

20:25 - Tuesday 4 January 2011 - comments {0}


Last Page Next Page
Description
Dit weblog gaat over het leven en over mijn leven. De teksten en gedichten die ik hier in het licht zet, schrijven soms los wat vast zit, en andere keren juist vast wat los zit. Graag deel ik mijn denksporen met jou, lezer. Je eventuele reactie is welkom! Saskia
Home
User Profile
Archives
Categories
- Droomsporen
- Er is meer...
- Gedichten
- Het leven
- Hmmm!
- Inspirerend
- Lang geleden
- Liefde
- Mijmeringen
- Schrijven
- Souvenirs
- Vanbinnen
- Verhalen
Links
Werkende Woorden
Weerklank
Tussen woord en beeld
Dichtbundel Grijs geluk
Dichtbundel Vroeger of later
Stichting Vertellen
Schrijven Online
De Voorde
NIEUW!! In het voorbijgaan
Recent Entries
- Nieuw weblog!
- What's in a name...
- Nieuwe schoenen?
- Wegens geluk gesloten
- Meanderen
- Vanachter de spiegel
- Vroeger of later
- Kicken
- De TAO van Doornroosje
- Herkenning
Hosting door HQ ICT Systeembeheer