Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Internel

Thuis - Archief

Bezint eer ge begint...

Gepost op 9/3/2008 om 21:28 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Ik wilde eigenlijk al een tijdje wat kwijt over de anticonceptiepil. Een kunstmatige hormonenbom, die je juist niet uit pure noodzakelijkheid inneemt om van een ziekte af te komen. Bewust doelmatig de natuur in je eigen lichaam verstoren. Allerhande bijwerkingen,  risico’s, nadelen… Een korte zoektocht leverde al heel wat op: verhoogd risico op trombose, hoofdpijn, verandering in libido, depressieve stemming, gewichtsschommelingen, huidaandoeningen, verhoogd risico op borstkanker, beroerte, hartaanval enzovoort.* En het meest opmerkelijke is toch wel, dat er geschreven wordt over een vorm van abortus!

(Christen)dames, is het uitstellen van het bijzondere wonder van verwachting en geboorte om redenen als carrière of aan elkaar wennen (heb je na bevruchting doorgaans nog negen maanden de tijd voor) deze dingen waard? Wat betreft pilgebruik zou ik zeggen: bezint eer ge begint…

 

* Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Anticonceptiepil

http://www.condoom-anoniem.nl/Anticonceptie-en-zwangerschap/Anticonceptiepil.html

http://www.anticonceptiepil.nl/

 

Inte®nel, 22-10-2007


Dachsteingletsjer: ontzag

Gepost op 22/11/2007 om 21:31 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Een ijzige wind. Een temperatuur van –15°C. Een hoogte van 2700 meter. Om me heen bijna niets dan wit. Wit van de sneeuw, wit van de wolken, wit van de wolkjes van mijn eigen adem en wit van de zonnestralen die door de rotsen worden gebroken. De enige uitzonderingen op het wit om me heen zijn de helderblauwe lucht boven de wolken en de rotsen die boven de dikke laag sneeuw uitsteken.

Ik bevind me bovenop de Dachsteingletsjer in Oostenrijk. Zó overweldigend, dat het niet met de fotocamera is vast te leggen. En dat terwijl ik graag foto’s maak en extra mijn best doe voor een mooie sfeerimpressie. Ik heb dan ook aardig wat plaatjes geschoten, maar in dit geval was een foto toch echt maar een foto. Sjonge, wat een prachtige en vooral indrukwekkende omgeving zeg! Eén grote, witte sneeuwvlakte, gebroken door de bruine rotsen. Bovenop de rotsen een kruis. En dat brengt me weer bij mijn God en Vader, die dat zo mooi gemaakt heeft. Die erboven staat alsof het gewichtjes zijn en deze zorgvuldig afgewogen heeft (Jesaja 40). Ontzagwekkend toch?

 

Inte®nel, 18-03-2007

Afkortingen (2)

Gepost op 9/9/2007 om 12:58 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Zoals aangekondigd in mijn vorige schrijfsel is er nog een afkorting die ik graag wil delen. ICE, In Case of Emergency. Het doel van deze afkorting is het redden van kostbare tijd en misschien wel mensenlevens!

Ambulancemedewerkers hebben opgemerkt dat dikwijls bij een ongeluk, de slachtoffers een GSM bij zich hebben, maar het urgentiepersoneel weet vaak niet welke persoon te contacteren uit deze grote lijst met telefoonnummers (is ook op het nieuws geweest).

Het zou dus een goed idee zijn, dat er een standaard naam of code beschikbaar komt om zo snel mogelijk de juiste contactpersonen, bijvoorbeeld ouders of partner op de hoogte te kunnen stellen bij een ongeluk. Ambulancemedewerkers stellen dan ook voor dat iedereen in zijn GSM een contact creëert onder de naam "ICE" (=In Case of Emergency).
Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die gecontacteerd moet worden in geval van nood.

"ICE" IS ONDERTUSSEN AL INTERNATIONAAL ERKEND ALS AFKORTING.

Vanaf dan weten de politie, ambulanciers, artsen en ander hulpverlenend personeel steeds met wie ze contact kunnen opnemen. Als je verschillende nummers wilt opslaan, kun je gebruik maken van ICE1, ICE2, ICE3, enzovoort. 't Is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan!

 

Dus creëer nu meteen een of meerdere ICE-contacten met telefoonnummer in je GSM en breng zoveel mogelijk mensen van deze code op de hoogte. Dan zal dit echt bekend en gebruikt worden!

Inte®nel, 23-02-2007


Afkortingen (1)

Gepost op 8/7/2007 om 22:05 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

In deze en de volgende weblog zullen twee afkortingen centraal staan. ICE en DRUK. DRUK, is dat een afkorting dan? Jazeker, het stond laatst (13-01-2007) in de krant. In het ‘Nieuws uit de kerkbladen’ over ‘Ambt en leiderschap’ in de laatste alinea. “DRUK betekent volgens Barend H. Weegink: (de) Duivel Regeert Uw Keuzes.” Ik zou daar van willen maken: De duivel Regeert Uw Keuzes. Mijns inziens verdient de duivel geen hoofdletter, dus zo gaat de afkorting alsnog op. In het artikel stond beschreven dat de Katwijkse predikant als een ware C.S.Lewis in de tactiek van hedendaagse ‘tijdgeesten’ is gekropen om de mensen van hun contact met God af te brengen. “Houd ze bezig met onbelangrijke zaken, vooral ruzietjes, en bedenk honderden dingen voor de kick. (…) Haal vrouwen over om langere uren te gaan werken en zet de echtgenoten zes tot zeven dagen per week van 10 tot 12 uur per dag aan de gang. Zo krijgen ze mot en een lege levensstijl. Laat ze zo weinig mogelijk tijd met de kinderen doorbrengen. (…) Laat hun geest tollen zodat ze die kleine stem in het geweten niet langer horen. Moedig ze aan geen minuut onbenut te laten voor de tv, cd, dvd, pc. Laat het nieuws elke dag 24 uur hun hersenen overdonderen. Laat hun postbussen vollopen met junkmail en promoot gratis producten, diensten en valse hoop. (…) Laat ze uitgeput van vakantie terugkomen. Maak dat ze geen spatje natuur en godsbesef meer zien. Drijf ze naar amusementsparken, disco’s en films en dagelijks de sportschool, de nieuwe tempel. Geef gif zodat ze roddelen en afgeven op het geloof. Poot hun leven vol goede doelen, zodat ze geen tijd meer hebben om de genade van God te ervaren. (…)
Bent u in de tang genomen? Je zou als Luther kunnen zeggen: duivel, vandaag heb ik voor jou geen tijd. Kunnen zeggen: mijn hart rust in U, Heer, mijn tijden zijn in Uw hand.’’         

 

Inte®nel, 23-02-2007


Waarom vrouwen veel praten

Gepost op 14/5/2007 om 22:03 - 1 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Mannen hebben tot 16 procent meer hersenen dan vrouwen, maar vrouwen gebruiken hun hersenen efficiënter. Door de betere samenwerking tussen het linker- en rechterdeel van de hersenen beleven vrouwen hun emoties veel intenser dan mannen. Om die emoties te uiten, gebruiken vrouwen gemiddeld 6000 woorden per dag, terwijl mannen dat maar met 600 woorden doen.

 

Bron onbekend. (WC knipsel Villavendula)

 

Inte®nel, 13-11-2006


Judas zou toch niet de verrader van Jezus zijn

Gepost op 3/4/2007 om 20:46 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

WASHINGTON – Judas was niet de verrader van Jezus zoals in de in de Bijbel opgenomen evangeliën staat, maar handelde in opdracht van zijn heer. Dat is de strekking van een eeuwenoud document dat in de jaren ’70 van de vorige eeuw werd gevonden in de woestijn van Egypte en onlangs in opdracht van het tijdschrift National Geographic is vertaald. In dit zogenoemde evangelie van Judas wordt betoogd dat Judas niet de verrader van Jezus was, de apostel die ervoor zorgde dat hij aan het kruis stierf, maar dat hij handelde in opdracht van Jezus en hem op diens verzoek aangaf bij de Romeinen.

Het omstreden manuscript dateert waarschijnlijk uit rond 300 na Christus. Het bestaan ervan staat vermeld in veel kerkelijke bronnen, maar tot ruim dertig jaar geleden werd het verloren gewaand. Met behulp van koolstofdatering is inmiddels vastgesteld dat het inderdaad om een document gaat van ongeveer zeventienhonderd jaar oud. Het in koptisch op papyrusrollen geschreven verhaal tracht Judas te rehabiliteren en duidt hem als vertrouweling van Jezus die hem op eigen verzoek van diens aardse leven zou hebben bevrijdt. National Geographic heeft de rechten op het manuscript gekocht en komt op korte termijn met een film en een verhaal over de kwestie. (AP)

 

Sp!ts, 7 april 2006

 

Inte®nel, 08-11-2006

 

Aangepast: gewoon voor de 'interessantigheid' en toepasselijk zo vlak voor Pasen...


Fieuut

Gepost op 11/3/2007 om 09:36 - 1 reactie(s) - Plaats reactie - Link

In de bevoorrechte positie dat ik vanaf mijn ouders naar het werk door een heel mooi stukje natuur (onderdeel van de Salland route)  mag fietsen, ga ik daar iets over schrijven. Het is een kilometerslang fietspad over een dijkje langs een kanaal. Afgelopen zomer heb ik me over vele dingen die ik daar zag verwonderd. In die verwondering gun ik u/jou bij deze een kijkje. Het was de fuut die me tot dit schrijven aanzet gaf. Dit ranke dier trok mijn aandacht door de kenmerkende ‘fieuut, fieuut, fieuut’. Wat bleek? Moeder fuut had twee jonge futen op sleeptouw. Zodra moeder onderdook, begonnen deze aanhoudend te roepen. Als moeder een eindje verderop weer opdook, schoten ze naar haar toe. Erg leuk om te zien. Nog leuker werd het, toen weken later een van de jongen zelf ook kon duiken. Moeder dook onder, het jong volgde, jong nummer twee bleef eenzaam en alleen dobberen en ‘fieuten’. Hoe zou het zich voelen? Al vrij snel kwam het andere jong weer boven en even later de moeder. Met dat moeder terug was, stopte het gefieut van het jong. Wanneer zou hij/zij zo ver zijn om zelf al duikend meer van de wereld te verkennen?

 

Eigenlijk was het maar lastig om dit digitaal al typend vast te leggen. Je zou het zelf moeten zien. Neem maar eens de tijd voor een fiets- of wandeltocht langs het water en verwonder je over Gods bijzondere schepping!

Inte®nel, 08-11-2006


Baldadigheid

Gepost op 19/2/2007 om 20:35 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Gisteren fietste ik tegen negen uur richting huis. Het was dus al donker en ook vrij mistig. Bij de laatste grote kruising voor de wijk waarin ik woon, zag ik twee mensen op een scooter schuin oversteken. Door rood licht, dat kon niet missen, want ze hoorden twee keer recht over te steken. De scooter kwam mijn kant op, bijna recht op mij af. Ik dacht, dat de bestuurder me misschien niet zag en deed rustig aan. Hij draaide nog net bij en meteen daarop kreeg ik door de passagier een stomp tegen mijn arm, gepaard met een gierende lach. Toen een stoot gas, waarop scooter met passagiers uit het zicht verdween. Geheel verbaasd zag ik een rauw ei op mezelf kapot geslagen worden. Wát een streek. Ongewenste intimidatie ook. Maar ja, wat doe je er op dat moment aan? Wat ik nu wel heel jammer vind, is dat de jongens mijn reactie niet gezien kunnen hebben. Eigenlijk toch relatief maar een beetje weinig en kort plezier voor zo’n goed voorbereide grap, vind je ook niet?

 

Inte®nel, 08-11-2006


Schrijfdrang

Gepost op 15/1/2007 om 20:15 - 2 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Soms, zomaar ineens, overkomt het me. Op een verkeerd moment, bijvoorbeeld als ik in bed lig en al had moeten slapen. Ik heb het over schrijfdrang. Door mijn hoofd tollende gedachten en de drang om dit op papier te willen uitdrukken. Niet dat ik vind dat ik dit zo goed kan. Maar de wil alleen al is dan genoeg. Nil Volentibus Arduum: niets is onmogelijk voor hen die willen, oftewel ‘Waar een wil is, is een weg’. Dus als ik die drang, die wil heb en er mee aan de slag ga, wie weet wat er dan gebeurt!

Met die gedachte heb ik vele ‘stukjes’ geschreven voor in verenigings- of kerkblaadje en het heeft ook meegespeeld bij het starten van mijn weblog.

Met die gedachte leeft er ook bij vlagen het een en ander in mijn hoofd. Voor in de toekomst, als ik anders in mijn tijd zit. Of om nu rustig aan mee te beginnen en het langzaam op te bouwen.

Maar ik geef toe, dat schrijfdrang en tijdsdrang wel eens met elkaar in conclaaf komen. De mogelijkheid is er, maar de prioriteit - en daardoor de rust en de tijd - niet. Want als ik meer wil doen met het schrijven, wil ik er de tijd voor nemen om een kwalitatief goed (oké, om te beginnen redelijk) iets te schrijven.

Mijn weblog lezers (zijn die er eigenlijk???) moeten vooreerst genoegen nemen met stukjes uit de losse pols of ‘gejatte’ stukjes (weet je nog, onder het motto ‘Beter goed gejat, dan slecht bedacht...’?)

Voor het geval er geen lezers zijn, waarom dan niet? Kom maar met feedback, als deze oprecht gemeend is, heb ik er wat aan en doe ik er in bijna alle gevallen wat mee. Probeer ik dat althans. Lekker handig ook, om dat hier neer te zetten als niemand het leest...

Dat is niet wat ik hoop, maar mocht het zo zijn, dan zij het zo. Ik ben in ieder geval weer even van mijn schrijfdrang verlost. En ik doe nog altijd mijn best, doen jullie de rest?

 

Groeten en ook voor dit komende jaar veel leesplezier gewenst!

 

Inte®nel, 09-01-2007


Ouders lachen om drankprobleem kind

Gepost op 7/1/2007 om 17:03 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

VELDHOVEN – Nederlandse ouders doen veel te weinig tegen overmatig drankgebruik van hun kinderen. Volgens artsen en verpleegkundigen reageren ze lacherig als ze niet met excessen worden geconfronteerd. Dat bleek gisteren tijdens een congres van Kindergeneeskundigen in Veldhoven.

 

Het drankgebruik onder de Nederlandse jongeren is het hoogst in alle Europese landen en waarschijnlijk ook het hoogst ter wereld, constateert alcohol- en drugshoogleraar Ronald Knibbe. In vijftien jaar tijd is het aantal meisje van twaalf jaar en ouder in ons land dat dronken wordt, verdubbeld. Net zoveel meisjes als jongens, zo’n 21 procent, raakt jaarlijks zwaar onder invloed. Steeds vaker moeten ziekenhuizen ook jonge tieners met een ernstige alcoholvergiftiging opnemen. Ouders reageren geregeld ‘lacherig’ op een alcoholoverdosis van hun kind, constateren artsen en verpleegkundigen op het congres van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Terwijl de problemen, volgens deskundigen, verre van lachwekkend zijn. Drankmisbruik op jonge leeftijd kan onder meer tot ernstig geheugen- en concentratieverlies leiden. Kinderen die meerdere malen worden opgenomen vanwege alcoholvergiftiging, zijn geen uitzondering meer, vertelt kinderarts Nico van der Lely. Hij zag op zijn afdeling in het Delftse Reinier de Graaf Gasthuis het aantal vergiftigde kinderen onder de achttien in vijf jaar tijd verviervoudigen.

 

Voor mij herkenbaar; zorgwekkend! Dus: breng het onder de aandacht waar je maar kunt, zou ik zo zeggen!

 

Inte®nel, 05-11-2006


Kerstfeest in het rode dorp

Gepost op 20/12/2006 om 20:39 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Kerstfeest in het rode dorp. Dat kwam in me op, toen ik door Pierik fietste en me bedacht dat ik een stukje zou kunnen gaan schrijven over kerst in Pierik. Niet dat Pierik een rood dorp is, maar het heeft wel iets… Kerstfeest in het rode dorp is de titel van een kinderkerstfeestboekje. Zo’n boekje met: “Brrr, het is koud. De sneeuwvlokjes dwarrelen naar beneden. O, wat zijn het er veel! Zoveel, dat je ze niet kunt tellen. Het is ook al zo donker. Plof, plof, de klompjes van Jip ploffen in de sneeuw. Plof, plof, plof, de klompjes van Janneke ploffen in de sneeuw. En het is zo koud! Snel naar huis. Naar Moortje, de warme kachel. En dan… dán is het vakantie! Twee weken heerlijk thuis. En het is ook al bijna kerstfeest! Daar zien ze de lichtjes van het huisje aan de rand van het bos al…” Enzovoort…

Maar neen, niet in Pierik. Het stadsdeel waar ik dit jaar voor het eerst de donkere dagen voor kerst meemaak. Sfeer heeft het ook daar. Versierde tuintjes en gevels. De winkels dichtbij, met versierde etalages en extra koopavonden. Op zich zo gek nog niet. En het weer zit mee, het is nog niet echt koud voor de tijd van het jaar. Zo filosofeerde ik, al fietsend door ‘mijn’ buurt.

Aan de ene kant is het stukje nu af. Aan de andere kant, wilde ik nog even doorgaan op de versierde tuintjes. Eén tuin springt er wat mij betreft opvallend bovenuit. Door de vele versieringen, wordt je haast verblind. Er wonen vast een paar oudjes, die anders de donkere dagen voor kerst écht niet doorkomen. Zouden ze ’s nachts wakker liggen, omdat het nog zo licht is? Ik heb er in ieder geval een foto van gemaakt… maar die wil helaas (even) niet meewerken met tevoorschijn komen.

Nog even terug naar al die kerstlampjes en poespas. Laten we niet vergeten, dat  Jezus hét Licht in deze wereld is!

 

Inte®nel, 17-12-2006


Van gedachten veranderd

Gepost op 17/12/2006 om 13:13 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Ja, ik ben van gedachten veranderd. Al eerder liep ik er tegenaan, dat sommige blogs sprekender (kunnen) zijn als ze actueel zijn. Dus vanaf nu zal ik niet altijd putten uit 'oude' voorraad. Als het nuttig is, kies ik een recenter schrijfsel op basis van inhoud. Met het besef dat ik daarmee niet volledig recht doe aan deze definitie van 'blog'. Maar nog wel frequent én daarnaast gemotiveerd! Ook wel belangrijk voor een weblog lijkt mij… ;-)

 

Inte®nel, 17-12-2006


PDA-pennetje

Gepost op 27/11/2006 om 21:15 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Wat ik laatst toch zag over de functionaliteit van een PDA…!

Een collega haalde deze uit zijn borstzakje, vouwde het leren beschermingshoesje open en viste het speciale pennetje eruit. Tot mijn grote verbazing verdween dat pennetje daarna in zijn oor! Krabbel, krabbel… Ik wil niet weten wat voor oorsnot daaruit gekomen is. Even snel was het pennetje er ook weer uit. “Zou hij alsnog de dingen gaan doen, waarvoor het pennetje oorspronkelijk bedoeld is?”, vroeg ik me af. Hij wachtte even. Toen prikte hij de punt van het pennetje (met oorsnot?) ergens tussen een leren flapje in het mapje en draaide het pennetje enkele malen vakkundig rond. Zo, pennetje weer schoon. Met een handige beweging stopte hij daarna het pennetje weer op de juiste plek, sloot het mapje en borg het op. Nóóit in me op gekomen, dat een PDA-pennetje ook daarvoor te gebruiken is…

 

Inte®nel, 25-09-2006


Vol en leeg door E&R

Gepost op 8/11/2006 om 18:11 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Kan een mens leeg en vol tegelijkertijd zijn?

Ik weet het niet, maar zo voelde ik me vandaag wel. Leeg, doordat ik een fantastische week met vele bijzondere mensen achter me moest laten. Vol door een waardevolle herinnering aan die week en van al het geleerde.

De afgelopen week was ik namelijk bezig met E&R: Evangelisatie & Recreatie op camping “De Eikenhof”. Een week lang actief bezig met uitstralen dat je een kind van God bent en in Hem gelooft. Een week lang actief bezig met organisatie van recreatieactiviteiten voor campinggasten, jong en oud.

Wat was het (weer) bijzonder om een haast volmaakte samenwerking te ontdekken met elf andere mensen, waarvan je een aantal slechts één keer eerder een avondje ontmoet/meegemaakt hebt.

Wat was het wonderlijk te merken hoe tieners en jongeren elke dag weer naar de grote witte tent (van E&R) trokken om daar na te denken, te praten, te keten, te hangen.

Wat was het mooi iedere dag Gods zegen te ontdekken in het weer, het water (want het weer was warm, temperaturen boven 30ºC), de mensen, de activiteiten, de héle dag en ook ’s nachts!

Kortom: leeg, ik kan het bijna niet onder woorden brengen. Maar ook zo vol, vol van een fantastische week E&R! Ga jij, gaat u ook mee volgend jaar? (Geef je direct op, dan kun je alvast sfeer proeven en projectleden leren kennen tijdens dank- en evaluatieweekenden.)

 

Inte®nel, 23-07-2006


Handleiding voor biergebruik!

Gepost op 1/10/2006 om 21:16 - 1 reactie(s) - Plaats reactie - Link

'Gejat' van dhr. J. M. Buitenhuis (zo goed Mattie?), beter goed gejat, dan slecht bedacht.

Hoewel, er stond een andere naam boven, Ad Coumou. Blijkbaar ben ik niet de enige die af en toe iets 'leent'...

 

Symptoon

Conclusie

Te nemen actie

Het drinken geeft geen voldoening en heeft geen smaak, het overhemd is nat.

De mond is niet open tijdens het drinken of het glas is naar het verkeerde gedeelte van het gezicht gebracht.

Haal een ander biertje en oefen voor de spiegel. Oefen dit met net zoveel bier als nodig is tot de techniek geperfectioneerd is.

Het drinken geeft geen voldoening en smaak. Het bier ziet ongewoon bleek.

Het glas is leeg.

Vind iemand die u een ander glas aanbiedt.

Uw voeten voelen koud en nat aan.

Het glas wordt onder een incorrecte hoek vastgehouden.

Houd het glas zo vast dat het open eind nu aan de bovenkant komt.

Uw voeten voelen warm en nat aan.

Incorrecte blaascontrole.

Ga direct bij de dichtstbijzijnde hondenbezitter staan en beklaag u tegenover de eigenaar over het gebrek van training van de hond. Vervolgens eist u een biertje ter compensatie.

De bar ziet wazig.

U kijkt door de bodem van het glas.

Zoek iemand die u een ander glas bier aanbiedt.

De bar schommelt.

De luchtturbulentie is abnormaal hoog, waarschijnlijk veroorzaakt door het biljartspel.

De zaak stutten door het plaatsen van een keu door uw jas.

De bar beweegt.

U wordt naar buiten gedragen.

Probeer vast te stellen of u naar een andere bar wordt gedragen. Is dit niet het geval, schreeuw dan dat u wordt ontvoerd door het Leger des Heils.

U bemerkt plotseling dat de muur aan de overkant dezelfde decoratie heeft als het plafond.

U bent achterover gevallen.

Als het glas nog vol is en er niemand op uw drinkarm is gaan staan, rustig blijven waar u bent.

Alles ziet plotseling wat donker en u heeft een mond vol losse tanden.

U bent voorover gevallen.

Handel als beschreven bij het achterover vallen.

Alles is donker geworden.

De bar is gesloten.

Paniek!!

U wordt wakker en merkt dat het bed koud, nat en hard aanvoelt. De slaapkamer heeft geen plafond of muren.

U heeft de nacht in de goot doorgebracht.

Check de tijd om te zien of de bar al weer open is. Indien niet, verwen uzelf en slaap lekker uit.

 

Inte®nel, 20-06-2006


Ook JP vriend van Hyves

Gepost op 17/9/2006 om 21:25 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Metro, 09-05-2006, schreef:

 

Nadat eerder Wouter Bos en Lousewies van der Laan al lid werden, heeft ook premier Balkenende een eigen ‘Hyves’. Reden voor de minister-president om zijn pagina te beginnen was zijn 50e verjaardag. Balkenende vierde deze zondag en mocht tot gisteravond al ruim 3000 ‘vrienden’ verwelkomen. ‘Balkies’ Hyves is te vinden op http://jpb.hyves.nl.

 

Inte®nel, 10-05-2006

 


Verband tussen geboortemaand en risico zelfdoding

Gepost op 29/8/2006 om 16:23 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Metro, 03-05-2006, schreef:

 

Verband tussen geboortemaand en risico zelfdoding

 

Wie in de lente of het begin van de zomer is geboren, heeft een grotere kans door zelfdoding om het leven te komen dan wie in de herfst ter wereld is gekomen. Dat concluderen twee Britse wetenschappers uit een onderzoek naar bijna 30.000 gevallen van zelfdoding in de periode van 1979 tot 2001 in Engeland en Wales. Vrouwen die in april, mei of juni zijn geboren, lopen 29,6 procent meer risico dan seksegenoten die in de herfst en in het begin van de winter zijn geboren. ANP

 

Waarom ik dit artikel geplaatst heb? Ik denk omdat ik zelf een in juni geboren vrouw ben...

Maar ik leef nog, hoor!

 

Inte®nel, 03-05-2006

 


Zondags gaan zij naar de kerk

Gepost op 8/8/2006 om 17:01 - 1 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Twee keer per week naar de kerk, rusten op zondag, nooit televisiekijken. Voor veel Nederlanders klinkt dit als een verschijnsel uit de vorige eeuw. Niets is minder waar.

 

Bij elke verkiezingsuitslag is hij duidelijk te zien op de kaart van Nederland: de ‘biblebelt’ of bijbelgordel. Dat is een opvallende langgerekte zone van gemeenten, grofweg van Zeeland via de Veluwe naar Oost-Groningen, waar mensen overwegend SGP en ChristenUnie stemmen.

Deze stemmers zijn vooral protestants, vaak streng gereformeerd, vandaar het woord bijbelgordel. Ze houden vast aan religieuze regels: tweemaal naar de kerk en rusten op zondag; kinderen worden niet ingeënt (want God beslist over ziekte); vrouwen en meisjes dragen geen broeken; mannen gaan donker gekleed en bijna niemand kijkt televisie.

Al sinds De Opstand (1568 – 1648) tegen Spanje bestaat er in Nederland een scheiding tussen het protestantse noorden en het katholieke zuiden. Maar de Nederlandse bijbelgordel ontstond volgens Fred van Lieburg, professor religiegeschiedenis, pas in de negentiende eeuw: ‘In de loop der eeuwen werden veel protestanten steeds milder in hun geloof. Eén groep protestanten verzette zich daar fel tegen. Zij bleven bij de strenge leer van de bijbel en richtten eigen scholen, politieke partijen en kerken op.’

Ook nu Nederland steeds moderner en rijker is geworden, blijft de bijbelgordel met de bijbehorende leefregels bestaan. Natuurlijk verandert er wel íets, vertelt van Lieberg: ‘Sommige inwoners hebben tegenwoordig ook dure auto’s. Zelfs internet dringt langzaam door tot de huiskamers van de Biblebelt.’ Autorijden en e-mailen zien de inwoners niet in strijd met een goed christelijk leven. Maar televisiekijken en sporten op zondag, dat blijft taboe. Ianthe Sahadat.”

 

 

Sp!ts, 23 februari 2006

 

Artikeltje uit een krantje, wat me opviel. Nooit geweten dat deze ‘bijbelgordel’ er was. Typisch dat er lijn in blijkt te zitten. Grappig hoe een journalist dit verwoordt in zijn/haar artikel. Leuk voor degene, die het lezen wil. En extreem. Ja toch?

 

Inte®nel, 21-05-2006


Treinmonoloog 5: stuk

Gepost op 24/7/2006 om 19:28 - 1 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Het is herfst. De trein dendert voort over de blaadjes op de rails. Vandaag is anders dan anders. Ik zit in een dubbeldekker stoptrein, in plaats van de snelle intercity. Ik denk na. Eigenlijk is de rails (met blaadjes, oké) vergelijkbaar met het leven en het treinstel met een mens.

De ene trein stopt vaker dan de andere. Zo is het ook bij mensen. De een leidt zijn leven in een sneltreinvaart. De ander zijn leven komt vaker stil te staan, waarbij diegene vaak ook extra bagage meekrijgt. Bij een station stoppen is niet onoverkomelijk en als de trein dan defect gaat (wat nogal eens gebeurt), kan het Pro Rail personeel snel ter plaatse zijn voor reparatie (als dat volk tenminste niet aan het staken is…).

Maar het komt ook voor dat een trein midden in het herfstige bos ineens een noodstop maakt. Door een ruk aan de noodrem. Of door een aanrijding of ontsporing of bankschroef over de bovenleiding. Eergisteren in Wijhe nog; intercity (waar ik een paar jaar geleden uit school vandaan in had kunnen zitten) op een vrachtwagen ingereden; 1 dode en ± 30 gewonden.

De rails lopen door, de trein moet verder, maar kán het niet. Ook dit gebeurt in mensenlevens. Misschien heb je het al door. Ik heb het zelf ervaren. Treinstel plotseling stuk. Ineens gaat de trein langzamer midden tussen een paar stations. Nog wat schokken, nog een laatste, heftige, schok na en dan staat de trein stil. Niet zo’n storing die je al langer ziet aankomen, doordat hier en daar al dingen gaan slijten. Geen aanrijding, dan is wel duidelijk dat de trein niet verder wil. Nee, een storing waarvan de oorzaak bekend is, maar de gevolgen dat niet zijn. Toch probeer je het eerst zonder groot materieel op te lossen, te repareren.

Na verloop van tijd (bij de trein hopelijk kwartieren, hooguit uren, bij de mens kan het ook maanden, jaren zijn) moet er toch maar professionele hulp op komen dagen. Dure grap, maar de trein moet verder…

De trein is nog niet op haar bestemming. Mijn gedachten ook niet. Nog (steeds) een kwestie van geduld, professionele hulp is zojuist (gisteren) ingeschakeld. Zo is het met de mens in het mensenleven. De ene mens voelt zich intercity of sneltrein. De ander stoptrein of goederentrein en de derde (zoals ik momenteel) defecte trein. Maar als christenen allemaal met dezelfde eindbestemming!

 

Inte®nel, 11-02-2006


Treinmonoloog 4: denken

Gepost op 20/6/2006 om 19:00 - 0 reactie(s) - Plaats reactie - Link

Ssst, ik denk na. Waarover ik nadenk? Momenteel over de totstandkoming van deze treinmonoloog. De afgelopen weken is er (relatief) veel gebeurd. Niet alles ga ik hier uitleggen, maar in ieder geval zal ik na volgende week niet meer zoveel treinreizen. Er zullen dus ook niet zoveel treinmonologen meer tot stand komen, zat ik te denken. Heb je het door? Denken, nadenken. Ik doe dat de laatste tijd wel vaker…

Zodoende komt nu deze treinmonoloog uit mij. Vanaf een wat andere positie dan anders. Iets hoger. In een trein, die wat later vertrekt dan ‘mijn trein’ en die pal de andere kant op gaat. Ik ga namelijk niet naar het werk, maar naar een andere plek. Het is weekend en ik denk na, zoals je merkt over de bestemming van en mijn positie in de trein. Maar ook over de bestemming van mijn plek in dit leven. En daar valt ontzéttend veel over na te denken, vind ik. Wie ben je, waarom ben je er, wat is het doel van (ingrijpende) gebeurtenissen? Waarom krijgt de een er meer van en de ander minder? Waarom kan de een het positief zien en makkelijk relativeren en de ander (door bijvoorbeeld ‘stofjes in zijn hoofd’, depressie) niet? Waarom krijgen (soms) juist de mensen die het menselijk gesproken (gevoelsmatig) niet verdienen voorspoed? Waarom komt er soms zoveel op een mens af? Wanneer is een beslissing de juiste beslissing? Heel wat om over na te denken dus. Al dan niet met het doel om er antwoorden op te vinden. Een ander zou het piekeren noemen, ik noem het nadenken. En als je er ooit klaar mee bent, dan begin je toch gewoon weer opnieuw? Het is maar nadenken… De trein is net vertrokken. Op weg naar een bekende, maar tegelijk zo onbekende bestemming. Ik ben benieuwd wat deze dag me brengt. Waarschijnlijk weer stof tot nadenken!

 

Inte®nel, 11-02-2006


« Vorige pagina :: Volgende pagina »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer