Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Isarea's Life

23/12/2008 - Kerstkaarten

Kerstkaarten. Ik kende eens een stel dat er een complete muur mee kon behangen. Ik heb de 5 die ik heb gekregen op het prikbord gehangen bij wijze van kerstversiering. Ik stuur ze zelf niet. Een aantal jaar geleden heb ik mijzelf aangepraat dat ik maar moest beginnen met kaarten versturen, verjaardagskaarten, kerstkaarten, "gefeliciteerd met je willekeurige mijlpaal" kaarten. Ik ben er eigenlijk nooit mee begonnen. Ik vind het ook niet erg dat ik mijn muur niet met kerstkaarten kan behangen, laat staan dat ik mijn prikbord ermee vol krijg.

Eén van de kaarten heeft een afbeelding erop van een amerikaans uitziend huis met reliëf sneeuw en de boodschap" Warmly wishing you a very Merry Christmas & a Happy New Year. Daaronder staan er met pen twee namen geschreven. Ik ken die mensen dus helemaal niet. Althans, na even brainstormen met mijn vriend kwamen we erachter. 

Ik kende eens een schrijver die altijd een blauwe trui droeg. Hij stuurde wel kerstkaarten. Als hij dan kaarten overhield dan stuurde hij ze naar willekeurige mensen uit het telefoonboek. Dat heeft voor mij net zoveel waarde, eigenlijk meer, omdat het dan echt van een volslagen vreemde komt.

Nee, echt fijn. Aardig dat je aan me dacht. Maar het hoeft allemaal niet zo van mij. Ik ben alle holle frasen en welgemeende oppervlakkige poeha zat. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Fijne feestdagen hoeven dan volgend jaar niet meer toegewenst te worden want die zitten al in de gelukkig nieuwjaarwens van dit jaar.

Een nieuw jaar. Nieuw? Nu is nieuw, nu. Niet op een afgesproken datum. Ik wil op 23 maart een kaart met daarop" Gelukkige eerste twee weken van april en een gezond mei!

Een andere kaart is een zelfgemaakte van mijn schoonmoeder, met daarin de tekst: In het leven gaat het om "De Liefde" (en dat zit bij jullie wel goed!) Als dat er is, kun je het hele leven aan!

Zonder een duidelijke referentie naar verplicht gezellige feestdagen ontroert dit mij diep en hoop ik dat ik mijn vrienden en familie op mijn manier kan laten merken dat ik ze al het goeds toewens.

Ik geniet ervan om samen met familie en vrienden bij elkaar te komen en te genieten van elkaars gezelschap. Maar dat kan voor mij een willekeurige dag zijn. Ik heb niets met kerst. It is the season to be jolly? Waarom? Is een ander seizoen niet geschikt om jolly te zijn?

Mijn favoriete kerstkaart van dit jaar: hele huis getrasht, kerstboom scheef, Fokke & Sukke uitkaterend op de bank.. Fokke & Sukke zitten boordevol goede voornemens. Dit jaar vieren we dus helemaal niks meer!!!

Of juist elke dag..

 

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Recent Posts

Kerstkaarten

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer