Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Jos in Houston

11/2/2007 - Guess What?

Herrineren jullie Anna nog?

 

Guess what, we gaan trouwen en wel op 18 Augustus, 2007!!

 

Ik had ook beloofd m'n weblog te updaten en dat gaan we vanaf nu samen doen op:

 

http://josannajongejan.blogspot.com/

 

See you there!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link


7/8/2006 - It's alive!

Jaja, ik ben d'r nogsteeds hoor :)

Even snel een MINI-update;

Afgelopen woensdag kwamen John Hoekman en z'n vriendin Roos even in Houston op bezoek :) Voor de familie; John is een vriend uit 't Zand. In het kort; afgelopen donderdag zijn we naar het (studenten)stadje College Station (circa 90,000 inwoners waarvan 40,000 studenten :o) ongeveer 2 uur bij Houston vandaan. Daar had John wat vrienden die hij kon van zijn half jaar in Zweden op een International Business School aldaar. Die namen ons mee naar 'New Braunsfel' (zo'n 2 uur daar van daan), inderdaad, Amerikanen zijn gewend aan lange afstanden :)

Bij New Braunsfel hebben we op de rivier gedobberd om het zo maar te vertalen. Iedereen heeft een eigen "tube", een binnenband van een tractor zegmaar, daar 'hang' je in terwijl je rustig de rivier afdobbert. Ook neem je een aparte tube met bodem mee waar de koelbox in kan staan. Zo dobber je zo'n 1.5 uur lang de rivier terwijl je pilsies wegtikt en geniet van de zon! Dit hebben we 2x achterelkaar gedaan (je neemt weer een bus terug aan het eind) en was erg relaxed!

Daarna in de buurt gegeten in een groot 'texaans' restaurant en vervolgens nog even een biertje gedaan in de oudste dancehall (zo'n 100 jaar oud) van Texas, hier hebben ALLE grote country-muziek sterren wel eens gespeeld.

Verder hebben ze (de vrienden van John) ons nog diverse typische texaanse barretjes geshowed.

Al met al een paar mooie dagen aldaar!

Zaterdag waren we weer terug in Houston en zijn we 's avonds nog even uitgeweest.

De volgende dag om 6.30 op (zondag!) om m'n gasten weer naar het vliegveld te brengen waar John en Roos hun 4-weekse trip door de US vervolgden (ze vlogen naar Los Angelos om vanaf daar via San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon een grote toer te doen met de auto). Ik wens ze beiden heel veel plezier maar afgaande van hoe ze de afgelopen dagen hier in Texas vonden gaat dat zeker lukken!

 

Ik had hierdoor dus vrij genomen en die dagen heb/moet ik gisteren (zondag) en vanavond (maandag) en morgenavond goedmaken dus effe druk druk druk. Hopelijk later in de week nog een wat grotere update met wat verhalen van de afgelopen anderhalve maand voor zover ik ze herriner :)

 

In het kort samengevat; alles gaat best, ik ga uit naar diverse barretjes, clubs, etc. en maak mooie dingen mee en heb me nog geen moment verveeld of heimwee gehad! School gaat ook toppie maar het echte werk begint pas in het herfst semester (27 augustus).

Nu zie ik uit naar het bezoek van 4 van m'n zantemmer makkers :) van 16 augustus t/m 26 augustus en het bezoek van m'n pa en ma van 11 tot 19 september!

 

Tot webloggens!

Comments (6) :: Post A Comment! :: Permanent Link


14/6/2006 - Eerste 'test'

Afgelopen dinsdag m'n eerste 'Test' gehad voor Algebra, score 100/100! 2 mensen hadden 100 van de 34 ofzo in de klas, waaronder ik dus :) 90-100 = A :)

Deze score is 20% van het eindcijfer dus goed begin!

 

Verder het nieuws gehoord van Stefan & Janneke en kaartje op de post gedaan, super! Gefeliciteerd als jullie dit lezen :)

 

De wedstrijd Duitsland Polen is net af, lucky duitsers, 91e minuut pffff

 

Nou verder niet zo veel te melden dus, tot later :)

Comments (8) :: Post A Comment! :: Permanent Link


12/6/2006 - WK 2006 - Team USA?

Ik had voor het weekend effe gespit and bleek dat alle world cup games gewoon op 'standaard cable' worden uitgezonden (ESPN, ESPN2, ABC), good stuff!

 

Afgelopen zondag wekkertje om 8 uur gezet, dat is 15.00 NL tijd en dus Nederland vs. Servie/Montenegro!

 

Ok wedstrijd, niet al te indrukwekkend, vooral de 2e helft :/

 

Wat me wel opviel is hoe de amerikaanse commentatoren (wat overigens veel leuker is om naar teluisteren dan het suffe nederlandse commentaar, uitzondering Jack v. Gelder uiteraard) "geilden" op Robben. Robbend it Robben dat. Later op de dag tijdens de rust van Mexico vs. Iran was er zelfs een stukje "Totally Robben". Blijkbaar hadden ze niet door dat Robben 9 van de 10 keer het verneukt (als ie het weer eens alleen probeerd), EGO!

 

Anyway, wat ook grappig was dat gedurende de hele dag werdt gezegd dat de amerikanen net zoals 'the dutch' moeten spelen.

 

Team USA is een joke wat betreft world cup resultaten, dat geven ze zelf toe echter daar is hard aan gewerkt de afgelopen jaren en de verwachtingen zijn hoog.

 

De wedstrijd begint over enkele minuten en m'n tv staat aan :) Dus we zullen zien! Tjechie is geen appeltje ei natuurlijk dus ik zeg 3-1 voor tjechie!

Aan de andere kant zou het zeer zeker helpen als de VS deze keer wat resultaat behaald in het WK, wellicht dat voetbal wat populairder wordt hierzo. We gaan het zien!

 

 

(en verder)

Verder morgen nog een 'test'. 1 van de 3 "proefwerken?" die van invloed zijn op de eindcijfers. Ben er helemaal klaar voor, ik ga voor de 100/100 punten :)

 

Ok voetbal kijken nu! (terwijl ik werk / email lees)

Comments (6) :: Post A Comment! :: Permanent Link


8/6/2006 - Ben ik weer!

?

 

Juist ja!

 

Waarom een plaatje van een strijkijzer?

 

Nou, ik werd vanmorgen ietsje laat wakker (6.35) en was nogal moe dus beetje traag. Voordat ik uit de douche was was het 7.00 en om 7.30 op school zijn. Ritje naar school is 10 a 15 minuten afhankelijk van het verkeer.

Anyway 7.00 dus, kleertjes aan, maar wacht, holy crap m'n shirt die ik aan wou zat helemaal onder de kreuken!

Tsja, dat kan natuurlijk niet, dus stond ik om 7.00 achter de strijkplank. Aangezien ik een onervaren strijker ben, was de klus pas om 7.15 geklaard (en het resultaat was niet echt om over naar huis te schrijven).

Dus, uiteindelijk nog net op tijd op school, maar is endje lopen dus ietsje te laat, maar dat gebeurt dagelijk en op zo'n college is het je eigen probleem, maar goed, niks gemist.

 

Anyway, my point, ik had nooit gedacht dat ik om 7 uur 's ochtends nog eens achter de strijkplank zou staan, dang!

 

 

 

Tijdje geen updates?

Maar goed, het is dus alweer effe geleden, dat ik wat gepost heb. Hiervoor mijn verontschuldigingen. Ik kan wel zeggen dat ik het druk had of w/e, maar ik had gewoon geen uhm.. inspiratie?!

Ik zal het echter meer dan goed maken met een flinke lap tekst vandaag, maar ik beloof je ook dat dat niet elke dag (nog week) gaat gebeuren. Ik zal het voortaam in wat meer frequente kleinere updates posten hehe. Enjoy!

 

 

 

Memorial Day (29 mei)

Ik geloof dat ik eindigde bij vorige week zondag, de dag voor memorial day.

Memorial day dus, weer was ok, en ik ben naar een "pool party" geweest bij de vader van een vriendin van Anna (Michelle, die ik reeds eerder had ontmoet).

Ik wist niet echt wat te verwachten, maar het bleek dus een klein gezelschap (Michelle d'r vader + stiefmoeder en d'r 2 (stief)broertjes, waarvan 1 overigens SPREKEND op neef niels leek), michelle d'r vader d'r broer + aanhang en nog een paar vrienden/vriendinnen van de hosts + aanhang + kids en nog een paar vriendinnen van michelle/anna).

Barbeque, veel eten (gemaakt door de vrouw des huizes) en natuurlijk een zwembad.

Al en al erg gezellig, het was van 14.00 en pas om 23.00 ofzo gingen we er van door dus evengoed aantal pilsjes gehad in de middag. Dat mag natuurlijk niet ontbreken!

Naarmate 'de ouderen' aardig aangeschoten / dronken waren werdt het nog gezelliger, ook de karaoke set kwam te voorschijn, ga maar na, erg gelachen :)

 

Na 23.00 ging bijna het hele koppel naar "Molly's" een lokale pub. Ook ik ging mee (en speelde chauffeur aangezien ik zelf met de auto was) maar daar aangekomen bleek dat vandaag net die ene dag was dat ik m'n paspoort niet bij me had. Ik had wel m'n temporary drivers license (echte duurt 3-6 weken om te ontvangen via de post dus heb ik nog niet binnen) maar daar staat geen foto bij en dus werdt niet geaccepteerd als geldig ID ondanks dat een hand vol 30+ers voor me 'garant stonden', maar het mocht niet baten.

No big deal though, aangezien ik toch aan de water had gegaan maar had wel leuk geweest want het WAS erg gezellig.

Daarna terug naar het 'pool party huis' gegaan en Anna opgepikt (die bleef daar met Michelle want die moest op de koters passen terwijl pa & ma dus bij Molly's zaten, lol), nog ff tv gekeken en toen Anna naar huis gebracht. Daar nog effe d'r ouders ontmoet en effe gebabbeld en toen naar huis, was evengoed aardig moe.

 

 

 

De week voor college

Dit was ook de week voor college, ik moest dus een test nemen om te bepalen wat m'n 'niveau' was.

De onderdelen waren lezen, schrijven en 'wiskunde' en de geschatte tijd hiervoor was 3.5 uur :/

Lezen scoorde ik 92/100 dik voldoende voor college level.

Schrijven was 2 onderdelen een soort zin correctie waar ik 82/100 scoorde en een 'essay' in dit geval een brief aan het bestuur van een school die besloot om ipv 1 lange zomer vakantie 3 korte vakanties te doen voor het hele jaar. Nu was ik zelf ZEER tevreden over die brief, maar de computer die het nakeek dacht daar duidelijk anders over :/ Ik gebruikte ook nogal wat quotes ("bla") in de brief aangezien het een hmm zeg maar aparte stijl was. Als het nagekeken was door een persoon weet ik zeker dat ik een 8 had gehad ofzo. Maar goed, zoals gezegd dacht de kompjoeter er anders over en er rolde een mager 6je uit.

Dus 82 en een 6 = niet genoeg voor college level.

Een 85 en een WHATEVER was voldoende geweest

Een WHATEVER en een 7 was ook voldoende geweest.

Met andere woorden, ik piste naast de spreekwoordelijke pot!

Voor wiskunde was het allemaal wat magertjes, maar dit was ook m'n verwachting nadat m'n 'wiskundeknobbel' (lol) ruim 6 jaar stof had vergaard.

Resultaat, 43 punten, niet zo super dus :) Maar goed, zolang je dat verwacht is het niet zo'n ramp imo.

 

Overigens, het niet behalen van 'College Level' betekent dat je 'developmental' ofwel 'ontwikkelings' klassen MOET nemen.

Deze klassen geven geen bruikbaar credit voor het behalen van je eind doel maar ze gelden bijvoorbeeld wel voor wat mijn studenten visa eist (minimaal aantal uren actief in school en behouden van goede cijfers).

Anyway dit betekende dat ik de volgende developmental classes moet nemen;

Math 0308 - Introduction to Algebra

Math 0310 - Intermediate Algebra (kan pas nadat 0308 is behaald)

English 0307 - Developmental Writing II

Developmental Writing II dus netaan benodigd volgens de cijfertjes maar vond zelf dus van niet. Het kan nooit kwaad aangezien het natuurlijk niet m'n moerstaal :) is maar het kost wel weer geld natuurlijk :/

 

De volgende stap was het aanmelden voor classes.

Het zomer semester waarin ik 2 van de bovenstaande klassen besloot te nemen duurt 12 weken.

Nu kun je kiezen om iets in 6 weken te doen met langere lessen en meer lessen, of in 12 weken.

 

Ideaal gezien wou ik maandag tot donderdag 's ochtends van 7.30 tot 9.20 Math 0308 en daarna van 9.30 tot 12.20 English 0307 en dit gedurende de eerste 6 weken van het semester ofwel van 5 juni t/m 11 juli, 2006. Dan 's middags en begin van de avond werken/huiswerk, dan 6 weken geen school, dan een standaard 'vakantie' (een break tussen zomer en fall (herst) semester van 1 week en dan begin van fall semester (kom ik later op terug). Maar aangezien ik dus wat 'laat' was met inschrijven zat english 0307 van 9.30 tot 12.20 al vol voor de zomer. Dus heb ik voor de 2e helft van het semester ingeschreven voor english 0307, van 11 juli t/m 17 augustus 9.30 tot 12.20 (moet ik iig niet zo vroeg op).

Ik moet wel zeggen dat (ben op moment van schrijven al 4 dagen naar school geweest) hier rond 7.00 de deur uit bijna geen probleem is. Het is hier (ronde deze tijd van het jaar iig) dan al c.q. 20+ graden en volledig licht. Ook 's winters val het erg mee met de temperatuur, vorig heft men hier wel 1x de -1 graden ofzo gehaald maar dat was al jaren niet meer voorgekomen. Vergelijk 's winters in nederland om 6.15 die wekker, of in de herfst met dat k*tweer, ga maar na, dus het valt allemaal wel mee hierzo, niets te klagen!

Bovendien is de manier waarop ik het nu heb, dus 12 weken 'gemiddeld' school (want, geen 2 classes tegelijk, maar eerst de ene 6 weken dan de andere 6 weken) wel relaxed en dan behoudt ik ook een beetje ritme. 6 + 1 weken vakantie van school (heb even goed nog werk minimaal 6 uur per dag) is leuk maar beetje overbodig op dit moment :)

 

Herfst Semester

Verder wel alvast ingeschreven voor herfst semester.

Vervolgens m'n schema uitgeprint maar op papier zonder de tabel scheidingen (was in kleur) ziet het er wat verwarrend uit. Zie het stukje "Begin van college" hieronder voor meer hierover

 

Zoals gezegd alvast ingeschreven voor het herfst semester. Hieronder een overzicht;

- English 1301 Composition & Rhetoric I - 28 augustus t/m 13 december 2006 | Maandag & Woensdag van 8.00 t/m 9.20

- Speech 1311 - Introduction to Speech Communication - 28 augustus t/m 13 december 2006 | Maandag & Woensdag van 9.30 t/m 10.50

English 1301 is een 'college level' class, en kan pas gekozen worden nadat ik English 0307 afrond (wat ik dus de 2e helft van de zomer doe)

Speech 1311 is een van de begin klassen voor de 'koers' die ik neem; Associate of Arts - Field of Study: Speech Communication (= verbale communicatie, vrij vetaald). (zie ook plaatje ietsje hieronder)

Deze 2 classes worden gegeven op 'Carver Center', een satteliet locatie van North Harris College, ietsje verder rijden maar hey zo kom je nog eens ergens :)

 

Dan verder op dinsdag en donderdagen het volgende;

- Math 0310 - Intermediate Algebra - 29 augustus t/m 14 december 2006 | Dinsdag & Donderdag van 7.30 t/m 9.20

- History 1301 - US History to 1877 - 29 augustus t/m 14 december 2006 | Dinsdag & Donderdag van 10.30 t/m 11.50

Math 0310 is dus het vervolg op de intro algebra die ik dit zomer semester doe. Ik kan dit ook in 2007 of 2008 doen, maar leek me handiger om het achter elkaar te doen daar het aansluit.

History 1301 is net als Intro to Speech Communication een van de 'beginselen' van m'n "koers" (zie plaatje hieronder) en is dus de geschiedenis van de VS t/m 1877, das altijd handig en redelijk interessant.

 

Hieronder een plaatje (klik voor groter plaatje) van Associate of Arts Field of Study Speech Communication. Deze is in principe in 2 jaar te halen maar daar ik 'foreign student' bent heb ik hier 3 jaar voor, mede door de developmental classes, redelijk chill dus!

 

Associate of Arts Field of Study Speech Communication

 

 

 

Begin van college

Maandag 5 juni is m'n eerste schooldag van het zomer semester.

Zondag avond om 23.00 nog effe naar de winkel geweest om wat schoolspullen te kopen, kladblok en groter 'kladblok/notes book' en nog paar extra pennen en wat van die plastic mappies als er werk in geleverd moet worden ofzo, who knows.

Maandag dus de 1e dag, 7.30 beginnen.

Classroom gevonden, niet echt heel groot, normale grootte I guess, klas zat wel (uiteindelijk) helemaal vol. Heb ze niet geteld maar ik schat een stuk of 30 mensen.

Leeftijden varrieren, zo zit er ook een vrouw van 40+ tussen, maar het is voornamelijk mensen tussen 18-25 schat ik.

De 'instructor' (zal probereng een lerares te zeggen) is aardig, grappig new yorks of canadees accent, klinkt precies zoals de moeder van Cartman in South Park (no kidding!), Barbara Jungman.

Ze heeft even de komende 6 weken in vogelvlucht doorgenoemen en uitgelegd / papiertjes uitgedeeld met overzicht van hoe je cijfer aan het eind tot stand komt, maar ik zal jullie de details (for now!) besparen.

Verder een 'kaartje' gekregen waarop naam + contact info en student ID op moest. Deze pak je aan het begin v/d les van d'r bureau en aan het eind van de les lever je um weer in, de kaartjes die blijven liggen zijn dus de afwezigen.

Verder gaat alles vrij vlot, in 6 weken tijd dus iets wat normaal in 12 weken wordt gedaan, dus lekker tempo.

Verder is alles vrij 'individueel', wellicht omdat het 'seizoen' nog pril is maar er wordt nog nie veel gesproken en denk dat (bijna) niemand elkaar kon ook al het niet voor iedereen hun eerste school semester/jaar.

Vandaag (donderdag) hadden we "mathlab", wat dat in principe inhoudt is dat je een soort 'quiz' op de computer doet, een apetijtelijke (spelling?) dame schoof aan naast me. Jessica, 20 jaar, effe geluld en heb er effe geholpen met 1 dingetje waar ze niet uit kwam .

Die ga ik zeker vaker spreken :)

 

Nog even terug gekomen op maandag (1e dag), zoals ik eerder melde had ik na het registreren voor m'n classes m'n scheme uitgeprint. Daar deze nogal wat rommelig overkomt in zwart wit, dacht ik dus dat ik na math engels had van 9.30 t/m 12.20 (en dus de laatste 6 weken van het zomer semester niks had :o), dus naar het juiste lokaal gelopen en plaatsje gezocht. Toen de leraar z'n mond opentrok en er enkel Spaans uitkwam wist ik dat er iets niet in de haak was. Toen realiseerde me ik dat ik dat engels pas over 2 weken had.

Dus zonder wat te zeggen het lokaal uitgelopen natuurlijk :) Wel jammer, want het 'lekker wijf'-gehalte was hoog!

 

Maar goed, ik kon dus weer naar huis o/

 

Thuis gekomen effe mailtjes doornemen en paar dingetjes doen, dan rond uurtje of 11.30 naar zwembroekie aan, en met m'n huiswerk aan hetzwembad op een ligbed (hoewel ik dus meer zit) m'n huiswerk maken.

Dat dus effe een uurtje in de volle zon (ik verbrand nauwelijks terwijl het 0% bewolkt is en midden van de dag, dat zal eind juli begin augustus wel anders zijn, maar voorlopig sla ik nog geen zonnebrand in hehe), meeste huiswerk af (rest doe ik 's avonds). Dan effe wat bikken en dan aan de bak voor FileFront de hele middag en 's avonds tussen dingen door.

Dit heb ik maandag en woensdag gedaan, hele week heerlijk weer (33ish graden muhahaha en lekker windje erbij evengoed).

Vrijdag geen school dus ook dan zal ik een uurtje bij het zwembad vertoefen en een krantje lezen ofzo (goed nieuws trouwens dat die Al Zarqawi dood is, jammer dat er weer 10 nieuwe opstaan, zucht).

Ik probeer ook minstens 1x per week effe op nu.nl of nhd.nl te bladeren om een beetje op de hoogte te blijfen.

 

 

 

En verder...

Dat was het wel een beetje voor nu wat chronologie betreft. Hieronder nog wat korte stukjes / impressies.

 

 

 

Keukenprins?

Eerlijk is eerlijk, ik heb van 6 mei t/m 7 juni niet gekookt :) De maaltijden bestonden uit een paar keer "mac 'n cheese" (macaroni + kaas - water koken, macaroni erin, beetje koken, kaas spul, melk en boter erbij), Pizza's :D, Hotpockets (wel gezond), Chicken Wings (20 minuutejs in de oven), Soep (noodles!), en eten bij Denny's (redelijke kwaliteit, goede prijs en 24/7 open (serveert ook 24/7 ontbijtl ol) en bij Chili's (mexicaans, best lekker) en een paar keer uit eten.

Dus, woensdag na college naar de Wal-Mart (Vomar x20 in formaat). Denk dat ik zo'n 1.5 uur daar ben geweest. Zo bokkeveel keuzes!

Maar goed, in huis gehaald;

- rijst (uncle bens!)

- spaghetti (en saus)

- kipfilet

- kipfilet + korst (ook zonder bot dus)

- karbonade

- kippenpoten o/

- zootje kruiden (voornamelijk voor vlees)

- bakboter

- Fettucinne van diverse merken, probeer ze allemaal! (leek het meest op tagliatelli)

- Tortellini (kon de Ravioli niet vinden)

 

Uiteraard rustig aan beginnen dus woensdag Tortellini gemaakt. Vrij simpel, zakkie in koken water dumpen en tijdje laten koken. Tortellini zijn kleine pasta propjes gevuld met beetje kaas en spinazie.

Daarnaast een kipfiletje (al voorgemarineerd) gebraden.

 

Nu wou ik vanavond rijst maken en zelf sausje 'ernaast', maar kwam tot de schokkende ontdekking dat ik geen saus voor door de rijst heb gekocht.

Nu ben ik echter niet vies van iets nieuws proberen, en ik heb nog wat sour cream dip wat ik voor de chips had gekocht hmm. Nu ik het type denk ik dat ik toch maar effe naar de winkel ga voor ragout ofzo... Daarnaast maar weer een kippetje, rijst+kip = goeie combo!

 

Verder nog geen aardappels gekocht (noch aardappelschiller :D) maar alles op z'n tijd, pasta is lekker makkelijk natuurlijk.

 

Kooktips voor deze aankomende keukenprins? Waarom niet, laat het achter in de comments :)

 

Uiteraard heb ik ook een paar pizzatjes ingeslagen, maar ik ga iig 4 of 5 dagen in de week rijst/pasta of piepers eten!

 

Next week: sportschooltje joinen en 2 of 3 keer per week heen, beetje conditie bouwen / vet verbranden :D

 

 

 

Snelwegen en mobieltjes...

Als je dacht dat er in nederland veel aso's rondreden, of veel vrouwen slechte chauf's zijn, think again.

Nu ik hier een maand ben kan ik met alle zekerheid zeggen dat dat alles meevalt vergeleken bij hier.

De meeste automobilisten gedragen zich natuurlijk netjes, maar het komt vaak genoeg voor dat er iemand van de linker rijbaan 4 banen naar rechts 'schiet' dwars tussen alles door.

De meeste amerikanen kennen ze het principe van linker baan is het "snelst" en rechts is voor de 'oudjes' ook niet echt. Het gevolg is dat iedereen links en rechts overal inhaalt, inclusief vrachtwagens.

Het is wellicht logisch maar het blijft dus altijd opletten geblazen. Dan zijn er nog de (voornamelijk) dames die aan hun mobieltje (wat hier wel 'afgeraden' wordt als je een telefoon koopt maar niet bekeurd wordt) zitten en zitten te suffen. Of ze zien niet dat het licht op groen springt, of ze waggelen per ongeluk op de verkeerde rijbaan. Paar dagen geleden nog, maar de auto die rechts van d'r reed kon optijd uitweijken, centimeter werk voordat het lak uitwisseling was...

Verder helpt het feit dat er overal afslagen zijn niet echt. Want bijna elke straat die met de snelweg kruist heeft z'n eigen afslag.

 

Nu moet ik hier wel m'n complimenten plaatsen voor de structuur van de snelwegen hier in Houston. Zo zijn er rond houston in principe 2 ringwegen. Een kleine binnenste (I-610) en een buitenste (Beltway 8). Verder komen er vanuit het centrum 8-10 snelwegen die tot buiten in de suburbs of tot ver daar buiten (naar andere steden/staten) lopen.

Als ik het over snelwegen heb dan heb ik het over 4 tot 6 baans aan elke kant en in het midden op de meeste wegen bus/carpool stroken. Zie ook kaartje hieronder.

 

Maar het 'handigste' (en dit heb ik niet in andere steden gezien) zijn de zogenaamde 'feeders'. Dit zijn 2 tot 4 baans eenrichtings-wegen die parallel lopen aan de snelwegen. Dus als je dat snelweg op of af wilt kom je eerst op de feeder (vertaald: voeder, logish dus). Dit werkt gewoon zeer handig al was hetaan het begin effe wennen. Dit betekent dus als je naar het noorden rijdt en links van je is de plek waar je heen moet, je er in principe eerst voorbij moet rijden, dus rechts de snelweg af de feeder op tot het volgende stoplicht, en dan onder het viaduct een U-turn maken zodat je op de feeder aan de andere kant uitkomt die zuidwaarts gaat (of een viaduct ipv een "tunneltje" onder de snelweg door). Voor de mensen die later dit jaar naar Houston komen, je zult het wel zien, het werkt zeer soepel nadat je er aan gewend raakt (wat niet lang duurt).

 

Verder, en dit is wat moeilijk uit te leggen, gaf het best wel een 'gaaf gevoel', om hier over de snelwegen te rijden. Dan heb ik het met name over de gigantische verkeerspleinen waar 2 snelwegen kruizen en vervolgens 5 'zwevende wegen' (ramps) over/onder elkaar doorlopen. Zie hieronder voor een foto, van bovenaf.

 

 

 

Hieronder overigens nog een "plaatje" van waar ik zit, genomen met http://maps.google.com  De rode vlek is mijn gebouw, 3e verdieping :) Het zwembad die je op m'n eigen foto's zag kun je hier ook op zien, van bovenaf dan :)

 

 

 

 

 

Got Vliegtuig?

De college campus ligt overigens pal in het verlengde van een van de landings banen van de internationale luchthaven (George Bush International Airport Houston.

Toen ik op school was voor die test (was er al eerder geweest om me 'aan te melden' nadat ik hier arriveerde) liep ik tussen 2 gebouwen van 3 verdiepingen, ik hoorde wel een vliegtuig maar leek ver weg (wist wel dat ik pal naast het vliegveld was), maar opeens bam, een vette boeing 747 recht boven me, ik schat 100 at 200 meter. Best indrukwekkend lol.

Gelukkig kwam ik er in de afgelopen dagen achter dat ze hem niet elke dag als landings baan gebruiken, afgelopen dagen heb ik alleen maar vliegtuigen zien opstijgen en die vliegen wat hoger aangezien de meeste vliegtuigen slechts de heflt of minder van de 'opstartbaan' nodig hebben en dus al aardig hoogte winnen cq afbuigen.

Anyway, blijft grappig, zolang ze in de lucht blijven natuurlijk.

 

Hieronder een satelietfoto van de campus, best groot ey?

 

 

 

 

WK 2006

Verder ben ik nog op zoek naar een sportsbar / pub die hier op a.s. zondag 8 uur 's ochtends open is :) Dit is namelijk de tijd (15.00 NL tijd) dat nederland tegen servie montenegro speelt.

Mochten ze wel open zijn wordt er waarschijnlijk iig geen alcohol geschonken daar dat hier pas vanaf 11.00 mag in het weekend :)

Ik ben nogsteeds op zoek, als ik niks vindt bel ik de kabel maatschappij met de vraag of ESPN alle wedstrijden uitzend (waar ik wel vanuit ga aangezien ESPN tientallen kanalen heeft). Dus dan neem ik een maandje wat extra kabel zenders en kan ik toch alle wedstrijden zien. Vooral nederland argentinie wil ik niet missen!

 

 

 

 

 

Nou dat was het wel weer, denk dat jullie weer effe genoeg leeswerk voor vandaag hebben gedaan, bedankt voor alle reacties trouwens, erg leuk!

 

 

Comments (4) :: Post A Comment! :: Permanent Link


29/5/2006 - Weekend update, nieuwe meubeltjes

Zo rustig weekend, had wat plannen met Anna maar ze was ziek, dus rustig weekendje.

Deze tijd gebruikt om een 'recliner' (luie stoel zegmaar) te kopen (foto 1 en 2) en een nieuw burea en bureastoel.

Alles in me eentje naar de 3e verdieping gekregen en toen in elkaar geknutseld.

Maar het resultaat mag er wezen, echt relexad stoeltje, hij schommelt en kan uitschuiven natuurlijk. Voetenbankje schommelt ook mee :)

 

Bureau donkergrijs metaal en zwarte glasplaat erop, ziet er mooi uit al zeg ik het zelf. Bureau stoel ook relaxed uiteraard. Ook nog zo'n 'mat' eronder want tapijt is best dik en rolt anders een beetje moeilijk. Het staat alleen niet echt mooi maar ja, daar stoor ik me niet zo erg aan.

 

Morgen is het hier 'memorial day', een officiele feestdag. De plannen zijn om naar een pool party van een vriendin van Anna te gaan, weet niet precies wat ik er van moet verwachten maar ik zie het graag tegemoet.

Owja, vrijdag wou ik nog die placement test doen voor College maar ze waren alleen vrijdagochtend open (en daar kwam ik eind v/d ochtend achter), daar de test 3.5 uur is was er dus geen tijd. Dus nu ga ik het dinsdag doen (maandag is school dicht ivm memorial day).

 

Verder nogmaals mijn felicitaties naar Paul en Wendy met hun kersverse zoon Noah, super! (zie ook http://www.kobuskomteraan.web-log.nl/)

 

Dat was het dan voor nu, meer nieuws in de loop v/d week!

 

Owja, weer is niet echt super hier, bewolkt en af en toe wat regen, maar evengoed lekker warm. Wederom mijn plannen om aan het zwembad te chillen 'in het water' maar goed, het zwembad loopt niet weg dus dat komt wel weer een keer.

 

 

 

Comments (7) :: Post A Comment! :: Permanent Link


25/5/2006 - Samenvatting van de eerste 3 weken

Zodemieters!

Het is alweer bijna 3 weken geleden dat ik op 6 mei hier in Houston aankwam! Time flies!

 

Tsja, ik begin maar bij het begin, dat lijkt me het makkelijkst.

 

Vliegtuig

Zaterdag 6 mei dus, stapte ik 's ochtends in op Schiphol. Uitgezwaaid door Pa & Ma, en Juut & Bart!

Om 11.05 vertrok United Airlines 909 voor een vlucht van 9 uur en 3 minuten naar Chicago alwaar ik zou overstappen op een vlucht van 2 uur en 45 minuten naar Houston, Texas!

 

M'n bagage bestond uit 2 loeders van koffers tot het maximale gewicht toe gevuld. Verder een laptop tas waar veel meer dan een laptop in zat en dus extra zwaar was :) Daarnaast nog een tas voor school als cadeau van Bart (nogmaals bedankt!) die ook zeer handig voor het reizen was.

Nu is het zo dat ik een 'verleden' heb met luchthaven douane. In de afgelopen jaren ben ik diverse keren alleen op en neer naar Seattle en/of Los Angelos ben geweest, en constant werdt ik er weer uit gepikt (na vragen bleek dat voornamelijk te zijn omdat ik alleen reisde en een 'jong volwassene' was wat schijnbaar in een bepaalde 'risico' categorie valt... dus...). Anyway, ik was er al een beetje vanuit gegaan dat ik ook dit keer aan werdt gehouden en m'n propvolle koffers open moesten. Dat betekend dus dat de douane mensjes alles eruit scheuren en je het zelf uit kan zoeken als het aankomt op alles weer opvouwen en weer in de koffer zien te krijgen (en ondertussen 2 uur verder bent). Daar zag ik dus erg tegenop maar, tot m'n grootste verbazing kwamen m'n koffers en ik 'vlekkeloos' aan in Houston!

Whoa!

 

Autohuur

Na aankomst dus m'n koffers van de band gevist en in een shuttle bus naar de auto verhuur toko.

Daar aangekomen 'aangemeld' en geupgrade naar premium class wat een hele mooi huurauto was. Verder ook kennisgemaakt met Anna (25) die werkte voor de autoverhuur toko, ze gaat niet naar dezelfde College maar is wel onderdeel van het zelfde college systeem (1 collegesysteem waaronder zo'n 7 colleges in noord houston vallen). Anyway, hier kom ik later nog op terug.

 

Dus de auto gehuurd, en op naar het hotel. Ik had wel instructies uitgeprint van maps.google.com maar nam een afslag te vroeg. Als je voor het eerst op een snelweg midden in houston of z'n suburbs rijdt dan is 5 baans met daarnaast nog een 4-baans 'feeder' (kom ik ook later op terug) erg verwarrend :) Maar goed, weer terug naar de 'Beltway 8' (een soort ringweg zoals we die in nederland kunnen) en m'n weg vervolgd. Vervolgens noord op I-45 (amerikaanse snelwegen die van zuid/noord noord/zuid lopen hebben een oneven getal, snelwegen die van west/oost of oost/west lopen hebben een even getal. I staat voor 'interstate'.

M'n hotel is gelegen aan I-45 nabij afslag FM 1960, wat ook weer een soort 'kwart' ringweg is (ver) buiten Houston. Mijn apartement is hier ook zeer vlakbij (bij deze kruising) dus vandaar dat ik het even vermeld :)

 

Hotel

Maar goed, aangekomen bij hotel, ingechecked en naar m'n kamer. Het was ondertussen een uurtje of 21.30 wat precies de tijd was waarop ik had gedacht in het hotel aan te komen en zoals beloofd pa en ma even (wakker) gebeld om te melden dat alles in orde was!

 

Toen vondt ik wel dat ik een peukie had verdient na zo'n 22 uur zonder (Chicago airport moet je BUITEN het vliegveld roken wat beetje irritant is :D), echter m'n aansteker moest ik inleveren bij de incheck in nederland :/ dus geen vuur :) Maar goed, 22 uur kan dus paar uurtjes erbij kan ook nog wel!

Even m'n mail gechecked (hotel heeft gratis internet) met me laptoppie, nog effe TV gekeken en gaan maffen.

 

Ik weet niet meer precies wat ik de volgende dagen op welke dag heb gedaan dus loopt wellicht een beetje door elkaar maar ik zal het proberen een beetje te categoriseren.

 

Etentje

Zondag avond 7 mei een etentje met wat mensen van FileFront. Derek (27) en Todd (28) kon ik al van Los Angelos in mei 2004 toen ik m'n netwerk verkocht aan FileFront. Verder hun aanhang ontmoet, Lori (Derek's verloofde, ze gaan 10 juni 2006 trouwen) en Amy (Todd's vriendin / vrouw :o). Ook Sharon (rond de 50) was natuurlijk aanwezig met haar man Frank. Sharon heeft me zeer geholpen met m'n apartement en me hier 'op weg' geholpen met wat tips voor meubelzaken etc. Had een koffiebeker met delfsblauw en molentje op het oortje voor haar gekocht op schiphol echter, voordat ik heen ging naar het etentje klonk het een beetje vreemd. Dus opengemaakt en bleek dat de koffiemok de reis niet had overleefd :/ Gelukkig had ik nog een kaart gekocht zondagmiddag en er wat tekst opgeschreven als dank, dus dit gegeven met de belofte dat de beker nog volgt ooit :)

Het was een gezellig etentje van enkele uurtjes. Had ook nog een foto genomen met camera maar ik krijg de foto's niet naar de PC ivm verouderde software die niet meer werkt dus deze foto kan ik helaas niet tonen :/

Daarna afscheid genomen en terug naar het hotel.

 

Week 1

De persoon die in m'n toekomstige apartement zit zou er woensdag 10 mei uitgaan. Echter omdat de meeste mensen in het weekend verhuizen, was er een kleine hoop dat de persoon er dus het weekend van m'n aankomst uit zou gaan. Vervolgens was er 1 dag geplanned voor het opnieuw verven/spuiten en 1 dag voor het tapijt. Dus als het meezat zou ik er woensdag 10 mei in kunnen. Echter, de persoon ging er pas 10 mei zelf uit en het appartement zou 'pas' vrijdag eind v/d dag klaar zijn.

Dus heb het hotel nog met 2 dagen verlengd (t/m donderdagnacht).

Rijbewijs

Dinsdag ben ik langs het DPS kantoor gegaan hier in Houston, dat is het Department of Public Safety. Hier moet je heen voor het betalen van verkeers bonnen, maar ook voor het behalen van een rijbewijs.

Ik wist niet hoe het zou gaan dus ik ging heen, bleek dat ik meteen een written test kon doen. Die haalde ik net aan, 21 van de 29 goed, maar de 8 die ik fout had waren vragen als 'hoe hoog is de boete als je dronken achter het stuur iemand aan rijdt' en 'hoeveel meter vanaf een brandkraan mag je minimaal parkeren' en dat soort onzin die ik onmogelijk kon weten. Dus al met al heel goed gedaan :)

Die middag kon ik meteen het rij-gedeelte doen, dus ik kwam 's middags terug maar faalde. Het bleek slechts een ritje van 5 minuten te zijn, en ik maakte 3x de fout om niet 100% te stoppen bij een STOP bord, en die staan overal als er geen stoplichten zijn. Ik reed zegmaar 1 km/u en dus net niet een gehele stop. M'n paralel parkeren was ook wat brokkerig dus ik faalde (vergat ook nog eens te signalen toen ik eruit wou rijden). Maar no biggie. Ik kon een nieuwe afsrpaak maken.

Echter, om een nieuwe afspraak te maken moest ik de volgende dag terugkomen en in de rij gaan staan. Ze gaan om 7.30 open en het werdt aangeraden om om 6.30 in de rij te gaan staan (anders loop je de kans dat de hele dag al 'volgeboekt' is, want je kan dus alleen voor de dag zelf een afspraak maken, niet voor toekomstige dagen) :o Dus dat deed ik, wekkertje op 5.30 en gaan met die banaan. Krantje en wat koffie en bikken gekocht en in de rij. Toen afspraak voor 10.00 gemaakt, dus terug naar het hotel en nog effe wat slaap meegepakt.

Daarna weer terug en deze keer vlekkeloos, inclusief parallel parkeren en stop borden :)

Dus m'n Texas Driver's License behaald. Dat is hier wel belangrijk aangezien het ook het belangrijkste ID bewijs is, en voor zaken als een auto kopen heb je een Texas Driver's License nodig.

Ik heb nu een papiertje, dat is m'n tijdelijke texas rijbewijs. Binnen 4 tot 6 weken krijg ik m'n eigenlijke rijbewijs in de post (een pasje eigenlijk).

Anyway, altijd lekker om dat in de eerste week rond te hebben!

 

Ondertussen ook maar een slaapzak en luchtbed gekocht voor het geval ik m'n meubels niet rond kreeg voordat ik het apartement in kon.

Meubels lukte echter en heb een queen size bed set, bank, koffietafel, burea en stoel gekocht, deze zullen vrijdag tussen 17.00 en 18.00 bezorgd worden bij m'n apartement. (met nog 40 dollar toeslag omdat ik op de 3e verdieping zit :/)

Dat kwam allemaal mooi uit want om 17.00 had ik de sleutel.

Vrijdag middag ook nog kussens, lakens, etc. gekocht.

Alles een beetje bekeken, formulier ingevuld met dingen die het niet deden of beschadigd oid waren (viel allemaal mee!).

Vervolgens eerst wat nodige dingen in huis gehaald. Water, Bier, WC-papier en wasmiddel voor zover ik me kan herinneren

Erg handig hier dat er in een straal van 5 mijl zo'n 3 super-walmarts zitten. Walmarts zijn mega-supermarkten (met veel meer dan alleen etenswaren etc.) die 24 uur per dag open zijn, ze verkopen echt zo'n beetje alles, tegen een goede prijs.

 

Vervolgens m'n beddengoed gewassen en gemafd in m'n "eigen bed" voor het eerst (vrijdagnacht)!

 

Verder had ik gedurende deze week stroomleverancier gebeld en Time Warner Roadrunner voor kabel internet. Beiden zouden donderdag 18 mei aangesloten worden. Stroom had ik wel tot die tijd maar niet op eigen rekening maar via apartement huur zegmaar.

Water betaal ik ook via apartement huur en gas / afval zit bij huurprijs in.

 

Ondertussen was ik ook de hele week bezig om een auto te zoeken, maar dat was geen appeltje ei. Zaterdag 13 mei zou ik de huurauto in moeten leveren maar aangezien ik m'n besluit om een auto nog niet had gemaakt EN m'n geld van m'n dollar rekening in nederland nog niet was overgeschreven naar m'n geopende rekening hierzo, moest ik de huurauto dus verlengen.

Eigenlijk moest ie om 18.00 op zaterdag ingeleverd worden, dus ik ging heen, de auto ingeleverd en een nieuwe gehuurd.

Anna (meid van de huurauto toko) nodigde me uit voor klein feestje bij haar thuis zaterdag avond, dat kon ik natuurlijk niet afslaan :)

Dus, auto gehuurd t/m woensdag 18.00 en zaterdag avond naar dat feesie. Was erg leuk, gezellig, wat mensen ontmoet en wat telefoon nummers uitgewisseld :)

 

Week 2

Week 2, tsja, vele kleine dingetjes geregeld, kleine aankopen, maar ook pannen, borden, glazen, bestek, strijkplank/ijzer, schoonmaak spullen, stofzuiger, the list goes on!

Verder langs m'n college geweest en 'aangemeld', ik moet nu nog een test doen die me test op lezen, schrijven en rekenen, op college niveau natuurlijk. Lezen/schrijven in engels ben ik niet zo bezorgd over, maar calculus, tsja, das lang geleden :)

Maar goed, hier had ik nog even de tijd voor, maar, op moment van schrijven is het alweer 25 mei, en ik ga morgen ochtend die test doen (3.5 uur) en meteen inschrijven voor classes voor het zomer semester.

Het zomer semester is optioneel, maar ik wil wel aan de gang, meer mensen ontmoeten en een beetje in de zweer komen zegmaar. Zomer semester zijn 6 "credit uren" per week voor zover ik het begrepen heb, en herst en voorjaar semesters zijn 12, dus ik begin rustig aan zeg maar. Zomersemester begint op 5 juni en eindigt half augustus, daarna paar weekjes vrij.

Maar goed, morgen (vrijdag 26 mei) dus die test doen en inschrijven (uiterste datum is 30 mei geloof ik) maar daar schrijf ik morgen avond of dit weekend wel wat over hoe dat ging.

Verder in week 2 tsja, zoals gezegd, veel dingen gekocht voor de 'inrichting' en andere benodigde dingen.

 

Week 3

Niet zo heel veel gebeurd, maar maandag avond nog wel effe met Anna uit geweest, effe eten ergens :) Dinsdag avond belde ze ook of ik nog effe langskwam naar de 'poolhall', maar moest echt effe wat dingen van werk afmaken aangezien ik nogal op achter liep (well, loop eigenlijk). Verder deze week veel dingen ingehaald van werk dus en nog meer te doen.

 

 

En verder

Verder was vorige week Chris, Chief Technical Officer, van FileFront ook nog in Houston. Hij woont zelf in Pennsylvenia (spelling :o) maar was hier voor 5 dagen om wat werk te doen in het datacenter. Het datacenter is waar alle servers van FileFront staan en dat zijn er heel wat. Een zogenoemde kooi van zo'n 15 bij 10 meter gevuld met computers; webservers, database servers, storage servers, firewalls, load balancers, noem maar op.

Die werkte daar zo'n beetje van 11 uur 's ochtends tot 2 uur 's nachts.

Zondag avond zouden we uit gaan effe biertje pakken, maar het zat wat tegen, dus heb ik geholpen tot uurtje of 2.30 's nachts op zondag :) (well, maandag morgen). Maandag avond ook geholpen van 18.00 tot 24.00 aangezien ik nog geen internet bij m'n apartement had en dus verder niet echt veel te doen had en toch uren moet maken, en het was handig voor hem (helpen met bekabellen, ram in servertjes proppen, etc.) Daarna gingen we langs Derek's huis (de baas van FileFront), best asociaal groot huis :) Daar effe gepokerd  (Texas Hold 'Em) voor 5 dollar per persoon (dus meer for fun) tot uurtje of 3.00 en toen naar huis :)

Dinsdag zou ik eind v/d middag ook naar datacenter komen om Chris te helpen, maar Derek en Lori kwamen langs voor een korte toer door Houston (voor Chris en mij, chris gaat hier waarschijnlijk in de komende jaren naar toe verhuizen). We zijn naar downtown Houston geweest naar het park en het 'medical centre', dat is een gebied met heel veel ziekenhuizen en andere medisch gerelateerde bedrijven. In het park beetje met een american footbal gegooid en gekicked natuurlijk, effe uitleven zegmaar, was leuk :)

Daarna uit eten weer met Todd en Sharon en 's avonds weer effe pokeren met z'n 4en.

Dus da was leuk!

 

 

Nou dat was het effe voor nu, dit is alweer een flinke lap text dus enjoy. Check ook de foto's hieronder :) (apartement en auto)

 

Mzls!

 

 

- Jos

Comments (10) :: Post A Comment! :: Permanent Link


23/5/2006 - Apartement Foto's

Zo, m'n apartement is dus ingericht en al zo'n beetje en heb even wat plaatjes geschoten.

Hieroder eerst het vloerplan en vervolgens de foto's! (klik op de foto's voor groter plaatje)

 

Enjoy!

 

 

Vloerplan (553 vierkante voetjes ofwel 52 vierkante meter)

 

 

Huiskamer

 

 

 

 

 

Slaapkamer

 

 

 

 

Badkamer + Inloopkast (achter de spiegelschuifdeur)

 

 

 

Ik kon het niet laten om dat douchegordijn te kopen :)

 

 

Balkon

 

Mooi uitzicht komt niet echt tot z'n recht in de foto's :) 's avonds ziet het er ook 'gezellig' uit met de verlichting in het zwembad die de hele nacht aan staat!

 

 

Keuken / Koelkast

 

 

 

Onmisbaar in een amerikaanse toko is natuurlijk een (te) grote koelkast. Verder niet veel bijzonders; water, bier, diet coke (lol), melk, kaas en ham. Owja en pizza in de vriezer natuurlijk :)

Ik heb zoveel water omdat kraantjes water niet te zuipen is hier (je wordt er niet ziek van maar smaakt echt naar pure sodium of weet ik wat het is :D), en aangezien ik in Nederland al zo'n beetje de hele dag door water dronk, en hier met deze temperatuur nog eens extra water drink, hou ik de koelkast dus vol met dat goede spul!

 

 

Wasmachine/Droger

Jaja, ook dat hoort erbij :) Verder rechts in de 'pantry' wat kleine plankjes voor wat opslag (vuilniszakken, keukendoekjes en wasmiddel voor zover)

 

 

Kleine Kast

En tot slot nog een kleine 'jassenkast' zegmaar. Maar ik heb er de stofzuiger, strijkplank, schoenen, emmer/schoonmaakmiddelen instaan.

 

 

"Nog te doen"-lijst

Ik heb dus voor het moment een simpel goedkoop bureau en stoel, hier wil ik later nog een zwart en groter bureau voor kopen met een 'echte' bureau stoel.

Het huidige 'bureau' en stoel zet ik dan in m'n slaapkamer daar er nog zat ruimte is. Wellicht eerst nog een likje verf erover maar dat is voor latere zorg.

Verder zal ik nog een 'luie stoel' aanschaffen voor naast de bank, een Joey/Chandler stoel voor de Friends-kenners onder ons dus :)

Ik ben ook nog op zoek naar een hoge barstoel voor m'n 'minibar', maar degene die ik zover heb gezien zijn niet hoog genoeg, maar dat heeft verder zowieso geen haast.

 

Nou dat was het even voor wat apartement foto's betreft!

Comments (8) :: Post A Comment! :: Permanent Link


22/5/2006 - Nieuwe Auto + Foto's!

Foto's van m'n nieuwe 2004 Chrysler Sebring, 39,000 miles (62.751 kilometer), lightgroen/grijs, automaat, airco (uiteraard), cd-speler, power windows etc..

Rijd zeer zuinig wat tegenwoordig erg handig is met stijgende benzine prijzen! Check it;

 

 

 

 

Comments (10) :: Post A Comment! :: Permanent Link


About Me

Blijf op de hoogte gedurende mijn 3 jaartjes in het zonnige Houston!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer