Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Jazmein, een grote dromer

Home - Profile - Archives - Friends

3 keer 13 oorlog, Aller eerste stukje!

Posted on 20/2/2014 at 20:21 in Schrijvenblokjes! - 1 Comments - Post Comment - Link

Op Het Station
"Kom Nou!" Riep Sandrine.
"Jongen, jeetje een moment geduld alsjeblieft!" Mopperde Alexis.
Sandrine keek om. Ze zag haar vriendin Alexis worstelen met haar koffers. Ze zuchtte.
Hulp nodig?" Vroeg een blonde jongen.
Sandrine keek hem vragend aan.
"Benjo! Dat is erg aardig van je, zou je deze koffers even op dat rekje willen zetten?" vroeg Alexis.
Sandrine liep toen maar naar de auto. Zij en Alexis waren elkaar beste vriendinnen en kenden elkaar al sinds ze vijf waren. Op hun uiterlijk alleen was niet te zien dat ze ook maar iets met elkaar gemeen hadden. Sandrine was vaker wel dan niet gekleed in de laatste mode, ze had krullerig bruin haar en honing bruine ogen en ze had altijd een bloem in haar haar.
Alexis was niet zo mode bewust, ze had donkerblond, golvend haar dat, vanaf boven op haar hoofd, steeds lichter werd. Ze had donkerblauwe ogen en een blauwe bril. Ze had altijd een randhoed op haar hoofd. Ook nu, op het treinstation waar ze beide liever niet wilden zijn, zagen ze er niet uit alsof ze bij elkaar hoorden.
Alexis had een zwart hempje en een blauwe spijkerbroek aan. Daarover zat een oranje vest en aan haar voeten zaten wit met oranje gestreepte ballerina's. Hierbij had ze, natuurlijk, een van haar hoedjes op. Deze was wit met een grijze band erom heen. Als accessoires had ze voor een wit met oranje armband, een zilveren medaillon, waarop een moeder en een baby ingegraveerd was, en een ketting met een zilveren, franse kruis en daaronder de letters BFF gekozen. Haar blonde, half lange haar zat in een waterval vlecht.
Sandrine had een zwarte, leren broek aan en een donker paars truitje. Daarbovenop droeg ze een witte, leren jasje, een paarse sjaal en witte laarzen. Ze had lang, paarse oorbellen in een een gouden ketting met een amethist, omhuld in zilver en andere, klein amethisten. Ze had haar lange donkerbruine haar in een losse knot gezet met een grote, vaal, rode kleurige bloemenclip. Ze had ook nog een grote, bruine tas om haar pols.
Sandrine liep naar Alexis toe en de jongen die ze Benjo had genoemd.
"Hallo, ik ben Sandrine." zei ze hard.
Alexis keek haar even raar aan.
"Benjo, dit is Sandrine. Sandrine, dit is mijn broertje Benjo." zei ze toen.
"Aangenaam kennis te maken." zei Benjo beleefd, maar half lachend.
Sandrine knikte en glimlachte smaltjes.
"Hoeveel tassen heb je, San?"vroeg Alexis toen opgewekt.
"Viertien." antwoordde Sandrine mat.
Alexis haalde haar schouders op naar Benjo's vragende blik en begon koffers uit te laden. Twee mega grote, roze rolkoffers, zes (iets minder grote) blauwe rolkoffers, 1 goud kleurige rolkoffer, 1 donkergele schoudertas en twee zwarte kistjes. Daarbij kwamen nog twee groene, met bloemetjes bezaaide hoedendozen en een bruine sieraden doos.
"Dat is vijftien samen!" riep Alexis uit terwijl ze het verdeelde over zes karretjes.
"Ja, dus?" vroeg Sandrine.
Ze keek toe en vergeleek Alexis en Benjo, terwijl ze lachte, grapjes maakte en samenwerkende, met haar zelf en haar broer, Daniel.
Ze kon niet uitstaan om met hem in een kamer te zijn, en zijn vriendin, Mia Carolien, was ook niet bepaald een goede vriendin van haar. De enige reden dat ze in contact met ze was, was om haar neefje en nichtje nog een beetje opvoeding mee te geven. Want haar broer was negentien en zijn vriendin zeventien, dus ze gingen regelmatig uit. Het was dan aan haar om haar neefje van 1, Stijn, en haar nichtje van twee maanden, Nora Lillie, te amuseren en naar bed te brengen. Hoeveel ze ook te doen of gepland had. Zo anders dan Alexis en haar broertje, het leek wel of ze elkaars gezelschap nog leuk vonden ook. Ze schudde haar hoofd en lachte om een grapje dat Alexis had gemaakt. Hoe anders konden twee levens gaan? Toen vroeg ze zich nog iets af, ze logeerde nu al een maand bij de Vissers, en wist al dat ze twee zussen had. Maar Benjo had ze nooit gezien, waar kwam hij vandaan?
Sandrine schudde het van zich af en zocht haar portemonnee.
"Willen jullie iets drinken? Of iets eten, je hebt tenslotte nog niet ontbeten, Alex. Wil jij iets Benjo?"
"Oh, dat hoeft niet hoor. Kun je mij misschien wel even helpen met mijn koffer te ordenen? Ik ga namelijk naar het vliegveld. Als je geen zin hoeft het niet natuurlijk." zei Benjo.
"Natuurlijk, als je wilt kunnen we dat nu doen, dan is dat klaar."
Benjo en Sandrine liepen naar een kleine, rode smart fortwo auto.
Het leek net of de grote, rode rugtas elk moment kon ontploffen. Sandrine deed hem open en begon alles eruit te halen. Ze ordende de spullen en deed alles terug in de tas, die toen nog voor een kwart leeg was. Benjo lachte en haalde alles uit een grijze weekendtas en deed dat in de rugtas. Uiteindelijk legde hij de tas erboven op en deed de rugtas dicht. Toen liepen ze terug naar Alexis, die een blauw geblokte weekendtas uit haar auto haalde, een grote blauwe (met rode figuren) rolkoffer en een witte met gekleurde panter print rugtas uit haar auto. Alexis was dan maar dertien, het was oorlog en ze hadden de grens van autorijders omlaag gehaald, omdat de ongelukken nu niet meer automatisch naar de overheid gingen, ziekenhuis of politie maar naar de meest gastvrijste familie in de buurt die je wilde verzorgen. De overheid, politie, enzovoorts hielden ook geen controle meer omdat bijna alle politieagenten in het leger moesten, en de overgebleven agenten hadden andere dingen te doen dan snelheid te controleren. Om het toch legaal te maken, had de overheid de leeftijd grens flink verlaagt en keek er sindsdien ook niet meer naar om. Alexis had haar rijbewijs gehaald toen ze tien was en reed met begeleiding tot haar twaalfde, toen mocht ze alleen rijden. Als presentje had Sandrine aan haar vader gevraagd of ze Alexis een auto mocht geven. Ze waren stinkend rijk en haar vader ging akkoord, als hij haar maar niet meer hoefde rond te rijden. Hun andere vriendin, Charlotte die liever Charlie werd genoemd, had ook een beetje meebetaald en dus had Alexis nu een gloednieuwe Toyota Yaris. Hij was zilver en paste precies bij Alexis. Onopvallend, maar hij was er wel.
Met z'n drieeen liepen ze het treinstation in. Benjo en Alexis probeerde, zo goed als het kon, de zes wagentjes naar binnen te rijden. Daar bleven ze staan en zagen ze dat hun trein zes uur vertraging had.
"Oh fantastisch, zijn we net uit bed en op tijd, krijg je dit weer." mopperde Sandrine.
"Ach, we moesten sowieso al wachten, en we kunnen de tassen alvast bij de bagagemeneer zetten." zei Alexis.
"Ja, maar het is wel zes uur wachten!"
"San, het is zes uur, niet een eeuwigheid. En bekijk het positief, nu hoeven we tenminste niet die treintroep te eten."
"Alex, Alex. Wat wil je in de tussentijd doen?"
"Jou favo bezigheid, San-San"
"Charlotte." zuchtte Sandrine
"San-San." zei het roodharige meisje dat achter haar stond.
"Noem me geen San-San, Charlotte. Sandrine of Sandy. Maar geen San-San."
"Tuurlijk San-San, als jij mij geen Charlotte noemt."
"Charlie dan." zuchtte Sandrine.
"Das beter Sandy!" riep ze uit.
Charlotte was een roodharig meisje wiens haar steil, tot ongeveer haar ellebogen, hing. Ze had energieke, grijze ogen en een smal gezicht. Ze had een panty aan met een korte, donkerblauwe spijkerbroek, een aqua hempje met een licht grijze, doorzichtige trui met driekwarts mouwen. Daaronder had ze aqua Converse schoenen, een donkerblauwe, leren armband en een bruine, plastic uiltjes ring.


Mijn eerste blog stukje = een tag!

Posted on 20/2/2014 at 20:15 in Tags - 0 Comments - Post Comment - Link

Een personelijke tag. Ik zag hem op lisanneleeft.nl, teskuh.nl en whatabeauty.nl. En Ik moest hem gewoon even proberen. De aller eerste is meteen een tag. Nou ja, hier gaan we dan.

Dit wordt heel persoonlijk! Ben je er klaar voor?
Ik denk het.

Wanneer is de laatste keer dat je echt gebroken was? (emotioneel)
Woensdag, bij gym.

Heb je ergens zin in op dit moment? (eten)
Patat met kroket en frikandel!

Als je een iemand bij je mocht hebben op dit moment, wie zou dat zijn?
Uhm. Mijn vrienden. Leuk cupcakes maken! :)

Zou je liever tien kinderen hebben of geen kinderen?
Tien. Ik vind kinderen echt te gek. Go go Kids. Maar ik moet wel eerst wat groter worden. Of een tienermoeder worden maar dat doe ik liever niet.

Wat hoor je op het moment van schrijven?
Het trillen van mijn broers mobieltje. Whats app is echt een fantastische uitvinding. Zucht :(

Staat je bed tegen meer dan een muur aan?
Ja. Waarom wil je dat weten?

Waar denk je op dit moment aan?
Schrijven, schrijven, schrijven! Waar is mijn boekje? :)

Sta jij altijd klaar voor je vrienden?

Tuurlijk, maar niet midden nacht. Tenminste niet als het gaat over iets pietluttigs. Voor de rest kunnen ze altijd komen. Denk ik. Hoe kan ik dit eigenlijk zelf beantwoorden?

Wie is de laatste persoon die jou heeft zien huilen?
Mijn klas :( Boehoe.

Wat doe jij altijd als je nerveus bent?

Ik ga heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel snel praten. En wiebelen. En nagels bijten. En ik vergeet te ademen. (Niet doen = niet slim)

Wees eerlijk, vind jij mensen in het algemeen leuk?
Soms. Als ik alleen-alleen wil zijn vind ik mensen stront vervelend, als ik alleen wil zijn vind ik ze erg leuk.

Is er iemand die jou volledig begrijpt?
Is er iemand die mij volledig begrijpt? Ik dacht het niet. Sommige denken van wel maar dan kom ik weer met iets geks en is dat dus niet zo.

Heb je op dit moment een reden om te lachen?
Ja, gisteren op school zei mijn leraar  dat ik mijn boek uitelkaar moest gooien en naar hem terugbrengen. Dat heb ik gedaan. Zijn uitdrukking zal ik nooit vergeten!

Heeft iemand jou wel eens verteld dat die persoon jou voor geen goud kwijt wil?
Ja hoor. Of diegene het ook meende is een ander verhaal

Zou je gelukkiger zijn als het leven een rewind-knop zou hebben?
Neeee! Het leven is zoals het is en een mens moet fouten maken. Accept or Agree!

Vertel jij je ouders alles?
Nee.

Zou het jou uitmaken als je vriend zou roken?

Geen idee. Dat zie ik dan wel weer.

Heb je het gevoel dat je binnenkort gekwetst gaat worden door iemand?
Say what? Hoe en wie kan dat nou? Ik in ieder geval niet. Mijn antwoord is nee dan. Denk ik. :P

Kan je je herinneren wie je op deze dag, vorig jaar leuk vond?
Uhm Even denken. Onze nieuwe oven misschien? Nee, ik denk het niet.

Denk je meer aan het verleden, het heden of het hier en nu?
Alle. Als je alleen aan de toekomst denkt, beleef je niks en als je te lang bij het verleden stil staat heb je niks. Maar denk je alleen aan het heden, maak je vele fouten opnieuw.

Hoeveel uur slaap krijg je gemiddeld per nacht?
9 tot 6 uur. Maar ik geef de schuld aan de toetsen en mijn hersenen die niet langer dan drie seconden iets kunnen onthouden.

Ben jij makkelijk om mee om te gaan?
Nee. Als je me net kent- of 3 tot 4 weken- ben ik ultra verlegen en spreek ik bijna niet, na ongeveer 6 weken word ik weer mezelf en sta ik rond te springen als een konijn. Thank God dat mijn vrienden iets langer dan 4 weken rond bleven hangen :D.

Haat jij de persoon waarmee je voor het laatst een gesprek hebt gehad?
Met wie heb ik eigenlijk het laatst een gesprek gehad? Mijn moeder denk ik. Die kun je toch niet haten? Nee, dat kun je je familie niet aandoen.

Wat heb je voor het laatst gedronken?
Sprite!! Het mocht eigenlijk niet maar ik deed het lekker toch.

Welk soort bed heb jij?
Eenpersoonsbed met een mega zacht matras. Is niet fantastisch, maar ik kan ermee leven want anders zou je dit niet kunnen lezen.

Hou je van de regen of haat je het?
Als ik niet van huis naar school fiets, HOU ik van regen! Love the rain, love the rain! regen is zo grappig en je kunt nog gratis douchen ook! :)

Heb je ooit iets gedaan terwijl je altijd tegen jezelf had gezegd dat je het nooit zou doen? Zo ja, wat is dat?
Ja. Ik heb een soort Tarzan sprong van minstens 5 meter hoog gemaakt boven een afgrond. Ben daarna nog een keer en nog een keer gegaan. Face yo Fears!

Zien mensen jou als optimist of pessimist?
Optimist. Hoop ik. En anders doe ik mijn best. Volgens mij ben ik tussenin, ik kan soms een beetje nega zijn.

Met wie heb je als laatste in de auto gezeten, op je familie na?
Huh? ik zit in de tweede op het middelbare, met wie zou ik anders in een auto zitten?

Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien, en met wie heb je die film gezien?
Verschrikkelijke ikke met drie andere vrienden voor 1 van die drie z'n verjaardag.

Ben je een keer gekwetst door iemand waarvan je nooit verwacht had dat die je zou kwetsen?
Ja, maar dat doet diegene zonder nadenken dus tja....

Je ouders zijn op vakantie. Zou je een groot feest geven?
Uh nee. Waarom zou ik dat doen? Of misschien wel. Maar een groot feest heeft veel mensen nodig en ik ken niet zo veel mensen. Is een klein feest ook goed? Of misschien... Jeetje, ik raak in de war! laten we het houden op nee.

Heb je spijt van je vorige relatie?
Mijn vorige relatie? Ik zal deze vraag beantwoorden als jij mij vertelt met wie ik een relatie had.

Spendeer je je weekend liever bij een concert of in de discotheek?
Beide liever niet. Veel te luid. Maar als ik moet kiezen, een concert van een zanger/zangeres/band waar m'n vriendin fan van is.

Heb je het idee dat je vaak voor hetzelfde soort type jongen valt?

Ik zou het niet weten. Ik ben nog nooit op een jongen gevallen. :)

Heb je ooit een grapje over iemand gemaakt wat die persoon aan het huilen maakte?
Misschien? weet ik niet, ik sta er niet bij stil. En diegene dan vast ook niet anders had ik al lang drieduizend keer sorry gezegd. :P

Denk je dat je teveel aandacht aan je uiterlijk besteed?
Nee, ik trek 's morgens iets uit de kast en dan zie ik rond 12 uur wel of het ook bij elkaar past of leuk is. Je moet niet van mij verwachten dat ik 's morgens om zeven uur eens goed nagadenken over het feit dat die combinatie niet goed bij elkaar past. Hup, aan die handel op de fiets en dan hopen dat ik het eerste uur nog een beetje kan slapen :D.

Ben jij snel jaloers?
Nee. Weet ik niet. Denk het. Misschien verberg ik het wel heel goed! Zo goed dat ik het zelf niet eens meer kan vinden, en ik kan best veel vinden!

Heb je de afgelopen week kleding gekocht?
Kleding kopen? Daar heb ik geen tijd voor! De toetsen moeten geleerd worden!

Mis je iemand op dit moment? Zo ja, wie?
Nee. Moet dat?

Laatste persoon die jou aan het huilen heeft gemaakt?
Mijn gymdocente, ze praatte over het feit dat ik niet alles durf en toen begonnen de traantjes te rollen. Boehoehoe. Wat zijn we weer zielig :P

Maakt de gedachte aan je ex je woedend?
Ex? Ik heb geen ex. Wat moet ik eigenlijk nou weer met een ex?

Wat doe je morgen?
Ik ga naar school. Jippie jippie jee. Maar ik ben wel vroeg uit!

Ben jij een persoon die om de haverklap een nieuw vriendje heeft?
Vriendje? Nee, denk ik. Aaah! Deze vragen zijn zo irrelevant.

Is er iemand die jij graag zou willen zien op dit moment?
Nee. Oh jawel, mijn vriendin. Ze is vergeten te vertellen of we nog toetsen hebben. Stress stress stress.

Heeft je ex je ooit bedrogen?
Ik heb besloten dit soort vragen niet meer te beantwoorden.

Houd je van suikerspinnen?
JA!

Wie was de laatste persoon waarmee je een serieus gesprek hebt gevoerd?
Mijn gymdocente. Dat was gisteren.

Ben je ooit tegen iemand aan in slaap gevallen?
Si, mi padre, mi madre y mi hermano.

Hoe was je week? Geef een cijfer van 1 tot 10.
8. Teveel toetsen en huiswerk maar wel hartstikke veel lol met mijn vrienden.

Heb je een vriend van het andere geslacht waarmee je goed kan praten?
Ja, Thomas, mijn beste vriend, Pepijn en ook Jasper zijn toffe gasten.

Wat deed je gisteravond om twaalf uur?

Slapen. Dat hoor je dan toch te doen?

Wat is je stemming op dit moment?
Super de duper saai. Ik heb niks te doen! nou bijna niks dan.

Nou dit was het. Soort van. Toodles!


Hosting door HQ ICT Systeembeheer