Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Jeanneke vertelt

2-9-2006 - Terecht - of niet???

Posted in Mijn werk


En wederom is mijn werkgever negatief in het nieuws. Ik voel me dit keer toch echt geroepen om erop te reageren. Natuurlijk ben ik het niet met alles eens wat zich bij UWV afspeelt. Toch ben ik van mening dat minister de Geus eens de hand in eigen boezem zou moeten steken. Hij is er verantwoordelijk voor dat wij met steeds minder mensen dezelfde hoeveelheid werk moeten verzetten. Hij wil dat er systemen worden doorgevoerd om dat te bewerkstelligen maar is niet bereid om er geld voor uit te trekken zodat die systemen eerst goed kunnen worden uitgetest alvorens ze worden doorgevoerd. Daar komt nog bij dat de wetgeving zelf haast wekelijks wordt aangepast. Gek hè dat de mensen door de bomen het bos niet meer zien.
Dat geldt niet alleen voor onze klanten maar ook voor ons als personeel. Ik ben er van overtuigd dat 99% van de klagers ook terecht klagen. Maar kennen ze ook de achtergronden?
Moet er geklaagd worden over UWV zelf of over diegenen die in Den Haag de beslissingen nemen hoe en waarmee het UWV haar werk moet zien te doen maar geen benul hebben van wat één en ander teweeg brengt?
Natuurlijk staan onze klanten daar niet bij stil. Sterker nog: zij hebben daar geen boodschap aan.
Wat zou het prettig zijn als er begrip ontstond voor de situatie waar het UWV zich de laatste jaren in bevindt. De inzet van mij en mijn collega's is nog steeds verbazingwekkend hoog. En dat ondanks het feit dat ook wij niet weten of we volgend jaar nog werk hebben.
Overwerken is aan de orde van de dag en dat al maandenlang. Wat zou het prettig zijn om eens wat positievere berichten te horen over het UWV. Om ook eens de andere kant van de situatie belicht te zien. Maar nee hoor, het aantal klachten mag in het nieuws komen, maar aan de inzet en de keren dat het wel goed gaat wordt voorbij gegaan.
Als je ziet hoeveel ziekmeldingen er zijn, hoeveel keuringen er plaats vinden enzovoort. Dan is het aantal klachten procentgewijs nog laag. Wij behandelen per jaar honderdduizenden dossiers en er zijn nog geen 2000 klachten. Natuurlijk is elke gegronde klacht er één teveel en natuurlijk streeft het UWV ernaar om de klachten tot nul te reduceren maar gezien de plannen van de regering zal dat voorlopig nog niet gaan lukken helaas.

Reacties (0) :: Plaats een reactie :: Permanent Link

Dit ben ik

Laatste berichten

Terecht - of niet???

Blogvrienden

* Annie's weblog

* Anneke

* Anita

* De Linker Ik

* Annemiek

* Barbamama

* Hans Postelmans

* Janien

* Jeroen

* Klaproos

* Suzanne

* Barbara

* De Bijltjes

* Tineke's Place

* Ineke

* Jetty

* Kaj's weblog

* Marjan

* Marianne

* Petra

* Sandra

* Sary

* Sijtze

* Sjoukje

* Yvonne

Hosting door HQ ICT Systeembeheer