Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

STROOM VAN GEDACHTEN

20/2/2008 - Inleiding + 15 Februari 2008

Mijn naam is Johannes, ik ben laatste jaars student op het H. Pius-X instituut te Antwerpen en naar aanleiding van het project communicatie voor het vakoverschrijdend project Seminarie ga ik tot en met 21 maart een blog verslag bijhouden van dit project. Dit is onze eindopdracht, het ervaren van het zeer jonge medium bloggen. En in dit medium onze opgedane kennis over andere media of andere mannieren van communicatie te verwerken. Hierbij wens ik jullie, mijn hopelijk talrijke lezers  veel leesgenot en hopelijk ook een beetje meer kennis of info toe, over de communictie en zijn vele aspecten. 

15 FEB 2008

Vandaag bezoek gehad van mevrouw Tinnie Brant, oud leerlinge van onze school Pius-X. ze werkt als freelance journaliste en kwam ons informeren over het medium geschreven pers: de werking van een redactie en de opvallende gelijkenis van vele verschillende kranten. Dit zou te verklaren zijn door het feit dat vele kranten onder een zelfde uitgever werken en dus zodoende dicht bij elkaar staan. Bijvoorbeeld de gelijkenis tussen Het Laatse Nieuws en De Morgen, HLN dat als een populaire krant word bestempeld en DM als een kwaliteitskrant vertonen vele gelijkenissen, met als heel vaak enige verschil dat er voor andere zaken reclame word gemaakt en dat de verhouding tekst en foto vaak serieus verschilt, maar inhoudelijk en soms ook structureel bijna identiek zijn. Ook zijn we erachter gekomen dat een krant niet altijd zelf het nieuws maakt, vaak word het nieuws geleverd door een persagentschap zoals Belga, BBC, ... . Dit valt et verklaren door het feit dat Vlaamse kranten niet over genoeg financiele middelen beschikken om zelf altijd een journalist ter plekke te sturen en dit zorgt er dus voor dat je vaak hetzelfde nieuws tegenkomt in verschillende kranten, maar dan wel herwerkt voor het doelpubliek van de krant in kwestie, zo zal De Tijd vaak de financiele en zakelijke kant beschrijven van een feit, terwijl DM zich mss meer zal richten op de menselijke kant of de sociale kant van de zaak.

Ook zijn we in debat gegaan met Tinnie Brant, dit leverende niet alleen hevige discussie op over de interne werking het medium zelf, maar ook over zijn externe sociale bevoegdheid, de plicht die een medium zou moeten hebben om de juiste info mee te delen en dus onpartijdig het nieuws te brengen, wat dus niet gebeurt. We zijn tot de conclusie gekomen dat het ondenkbaar is dat een journalist 100% onpartijdig kan zijn en dat zelfs zeer vaak die moeite niet word gedaan omdat een journalist de lezer wilt overtuigen van zijn visie en dus zijn visie op de feite wilt brengen. Ook kwam aan bod dat door dat gebrek aan financiele middelen, wij in België benadeeld zijn voor het nieuws dat we krijgen uit het buitenland omdat onze journalisten hun info vaka moeten halen via bevooroordeelde persnagentschappen of media ( ik wil geen verdere hints geven, maar ik denk dat het duidelijk is over wie en wat we het hier hebben). Maar nu ik denk dat we toch moeten trachten zoveel mogelijk onzelf te informeren, zelf op te zoeken en zelf ons nieuws dat we elke dag binnen  krijgen te checken en te dubbel checken, misschien doen we dan wel het werk van de journalisten, maar dan zijn we er wel zeker van dat we juist worden geïnformeerd over wat er rondom ons gebeurt.

Dus ogen en oren goed de kost geven dat is de wijze boodschap dat ik uit mijn ervaring met een journalist onthoud!!!!

Groeten, Jehein

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

een uitéénzetting van objectiviteit en eigen mening van een 17 jarige jongen

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Recent Posts

• Inleiding + 15 Februari 2008

Links

• Home
• View my profile
• Archives
• Friends
• Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer