Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Christelijke wereldvisie

Description

Vanuit de Bijbel kijkt Jesaja naar Nederland, Europa en de rest van de wereld. In columns geeft Jesaja zijn wereldvisie, vanuit Bijbels oogpunt.


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends
» My Photo Album

Mumbarak wint verkiezingen Egypte...

Op 10 september van dit jaar werden er in Egypte verkiezingen gehouden. De eerste verkiezingen met meerdere keuze mogelijkheden. Naast Mubarak waren er ook andere presidentskandidaten, met name vanuit de meer islamitische hoek. Mubarak won de verkiezingen, al hamdulilah (de Heer zij geprezen). Hoewel veel moslims spreken over insallah (zo de Here wil), gingen er toch aardig wat stemmen op in Egypte dat de christenen Mubarak aan de macht hadden gehouden. Een hele kunst als je ongeveer 10% van de bevolking uitmaakt en de verkiezingen met 88% zijn gewonnen. Voor de christenen is dit echt ‘prijst de Heer’. Waren er moslims aan de macht gekomen, die een islamistische staat hadden willen stichten en de Sharia hadden willen invoeren, dan was het leefklimaat voor christenen in Egypte aanzienlijk verslechterd. Hiermee wil ik niet zeggen dat christenen in Egypte altijd een makkelijk leven hebben. In tegendeel, Christenen worden in allerlei opzichten tegengewerkt, maar in Egypte mag je christen zijn. Zoals dit trouwens ook het geval is in Irak. Na de inval van de Amerikanen en haar bondgenoten is de ‘democratie’ ingevoerd. De vraag is nu hoe lang het nog mogelijk zal zijn om christen te zijn in Irak. De Shiïtische moslims die nu de grootste partij zijn in Irak, voeren ook het bewind in Iran. De positie van de christen in Iran mag bekend zijn. Hoewel de daden van Saddam Hoessein als zeer slecht te typeren zijn, is het de vraag of christenen met harde hand een land moeten veroveren. De Bijbel leert ons dat liefde het belangrijkste wapen is dat wij hebben mogen ontvangen. Eigenlijk zouden er meer christelijke fundamentalisten moeten zijn. Een christelijke fundamentalist predikt immers LIEFDE en geen geweld. Immers Psalm 20: 8 zegt: "Anderen vertrouwen op paarden en wagens, wij op de naam van de HEER, onze God." en de naam van onze God is Liefde. Zoals ook blijkt uit Jesaja 19: 25, waar de Heer vol liefde zegt:

"Gezegend zij mijn volk Egypte". Deze liefde moeten wij dan ook betuigen aan

iedereen. We moeten niet veroordelen, maar lief hebben. Zeer waarschijnlijk was het insallah dat Mubarak de verkiezingen won, zodat Egypte daadwerkelijk een zegen in het midden der aarde (Jesaja 19: 24) kan worden.

Jesaja


Posted: 15:45, 1/10/2005 in Columns
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer