Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Uit het donker naar het licht

Het begin..

13:49, 13/9/2009 .. Link

Nou hier begint mijn avontuur dan.. Een blog, hoe kom ik erop? Ingegeven door mijn stiekeme wens een schrijfster te willen zijn? Een druppeltje van het onbereikbare te proeven, want taal is mijn zwakke kant.. d's en t's blijft gokken en aan mijn zinnen komt geen eind door alle komma's. Het gaat zelfs nog verder.. sommige redelijk gangbare woorden blijf ik concequent verkeerd uitspreken, en daarbij slis ik ook nog. Ik ben 7 keer gezakt voor mijn spellingtoets op de PABO, het is maar goed dat ik uiteindelijk van studie veranderd ben :-)

Maar eigenlijk heeft dit schrijven een doel. Ik heb de opdracht gekregen om stil te zijn.. en te luisteren. Moeilijk uit te leggen want als maatschappelijk werker luister ik de hele dag. Maar het gaat erom dat ik leer luisteren naar mezelf. Ik praat, ik denk, ik praat, ik pieker, ik praat, ik regel, ik praat, ik plan, ik praat en praat en praat mezelf voorbij..

Waar het vandaan komt, ik weet het niet. Misschien is mijn eigen stem, misschien is het God maar sinds een paar dagen hoor ik steeds maar heel rustig in mijn hoofd "wees nou eens stil, luister nou gewoon eens". Niet verwijtend, niet boos... alleen maar vol liefde. Ik zit op een moeilijk moment in mijn leven en wilde juist de handdoek in de kring wilde gooien dus ik dacht.. wat heb ik te verliezen. Nou.. dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Leg je aandacht op iets wat je niet wilt en vervolgens loert het de hele dag naar je.. ik praatte aan één stuk door. Zelfs onder het tv kijken moest ik overal een aanvulling op maken, gek werd ik er zelf van. Maar gisteren, na het lezen van De duisternis voorbij van Angie Fenimore, gaf ik mezelf vastbesloten de opdracht: nou hou je ermee op! Nou kan beetje trots zeggen het me nu al even lukt om mijn mond te houden. Dit boek heeft mij weer het bewustzijn gegeven dat God bestaat en er voor mij is, elk moment van de dag, ondanks alle verkeerde keuzes die ik afgelopen jaren gemaakt heb.. hij is er voor mij en nog veel belangrijker, hij is vreselijk blij dat ik weer bij hem terug ben dus.. kwebbel ik nu de hele dag tegen Hem. Alles moet ik hem vertellen, wat ik denk, wat ik voel, hoe de afgelopen jaren zonder hem geweest zijn, en of hij er ook wil zijn voor mijn kinderen, mijn vriend, mijn vader, mijn zusje, mijn broertje, hun gezinnen, mijn vriendinnen,  de ouders van mijn vriend, zijn broers, hun gezinnen, de vrienden van mijn kinderen, mijn exen, mijn collega die ziek is, de vriendin van een vriendin van mijn dochter, bnn-ers in nood.. het houd niet op! Dus het lukt niet zo goed.. dat stil zijn en luisteren.

Dus bedacht ik.. ik ga schrijven. Al mijn gekwebbel en gepieker schrijf ik op. Zo hoop ik mijn gedachten te ordenen en stil te kunnen zijn en te leren luisteren... naar mezelf, naar Hem. Voornamelijk voor mezelf, om rust in mijn hoofd te creëren maar lees gerust mee.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Het begin..

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer