Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
$ title
Een gewone dag uit het leven van een gewone jongen

$ description
Een dag uit het leven van zomaar een vreemde

$ menu
[home] [profile] [archives] [friends]

$ Buurman en Buurman actie (15/6/2008)

Oke een van de zaken die het leven weer op de rit moeten brengen is het weghalen van allerlei voertuigen bij je ex. Zij woonde wat groter als mij en was dan ook een waar paradijs om de voertuigen te stallen. Eerst de oldtimer weggehaald en naar de garage gebracht in een klein maar liefelijk dorpje op het platteland. Aangezien er niemand was om me op te halen heb ik voor het eerst in misschien wel 15 jaar een bus genomen. Niet zo'n grote maar een kruising tussen een lijnbus en een buurtbus. Oftewel de ongemakken van beide! Maar de bus kwam op tijd, ik had genoeg geld bij voor de strippen en bij het busstation was een heerlijke patatboer. Het leven scheen mij weer toe te lachen. Dat had ik toch maar weer eens mooi in mijn eentje geklaard! Overmoedig geworden van dit alles besloot ik de volgende dag de boot op te halen. Vroeg opgestaan, goed voorbereid (benzine, emmers sponzen, regenpak e.d.) en op tijd vertrokken. Boot leeggehaald van de laatste 30 regenbuien, motor geinstalleerd en ja ja hij starte in een keer. De zon scheen en zo vaarde ik alweer helemaal voldaan over de friese wateren. Na een paar kilometer komt er een sluisje. Zo'n historisch oud sluisje wat je zelf met de hand kan bedienen. Hier ondekte ik dat er de laatste 30 jaar niets veranderd was aan hoe de zaken gewoonlijk lopen in het leven. De schrijver van alle 90 afleveringen van buurman en buurman (net aangeschaft) zou jaloers zijn.

Eerst de boot aangelegd. Aangezien er geen meerpalen waren het touw maar aan wat gras vastgemaakt. Bij de sluis bleken twee deuren open te staan. Omdat je er maar van een kant bij kan is het verdomde lastig om de deur die aan de andere kant zit dicht te maken (wie dit verzonnen heeft moet me toch een uitleggen hoe dit werkt?). Na een groot touw gepakt te hebben en al mijn lasso kunsten gebruikt te hebben had ik de deur eindelijk dicht. Voldaan liep ik terug naar mijn boot... Die besloten had dat hij terug wilde naar mijn ex en dus was afgedreven. De eerste poging bij een nabij gelegen viaduct met al mijn lasso ervaring strande. De boot tufte verder en paseerde hierbij een sloot. Die sloot kon ik wat moeilijker passeren wat me bracht tot een 5 km sprint om de sloot heen. Maar ook hier lacht het leven me toe. Vlak na de sloot was mijn boot het riet ingedoken en lag trouw op me te wachten. Niet verwonderlijk omdat er een behoorlijke hoeveelheid touw in de rotor bladen was gewikkeld. Afijn na een halfuurtje tufte ik weer terug naar de sluis. Boot goed vastgemaakt. Deuren geopend en de boot in de sluis getrokken. Deuren dicht en de andere weer open. Tjemig ik werd hier handig in! Boot in en motor .... niet starten natuurlijk. Van alles geprobeerd! Niks hielp. Twee ervaren bootjesmensen die ook door de sluis moesten hielden vol dat zo'n motortje het altijd deed! Ja natuurlijk moest ik nou net diegene hebben die de uitzondering was die die regel bevestigde. Afijn nadat 3 kleine jongens uit het plaatselijk dorp met een veel grotere boot als de mijne mij het hemd van het lijf hadden gevraagd en hun zorgen uitte of ik ooit nog op tijd thuis zou komen (die jongetjes leven zeker nog in een belevenis wereld dat in elk huis om 18.00 uur iemand klaar staat met een pan eten) wilde de motor weer starten. Met blaren op mijn vingers van het vele aantrekken (je zou denken dat ik die vingers ergens anders voor nodig had nu ik weer vrijgezel ben ;-)) vertok ik weer voldaan als een lonesome cowboy de zon tegemoet! Ik ben benieuwd hoe de versie van de drie jongetjes luidde toen ze thuis kwamen bij moeders warme hap.

Om maar weer eens af te sluiten met een wijze spreuk!!! Voordat je begint aan huisje, boompje, beestje bedenk hoe je ooit je huisje, boompje en beestje kan terughalen nadat het uit is!

[0 comments] [post comment] [link]

$ 1 week verder! (8/6/2008)

Tjemig wat heb je toch een tijd over als je alleen bent! Heerlijk om weer helemaal buiten de klok te mogen leven in het weekend.

De afgelopen week twee managementdagen gehad op een eiland. Wat kunnen mensen toch in algemene waarheden blijven hangen en wat hebben we de mond weer vol van samenwerken en integraliteit. Raar dat je er dagelijks niet veel van merkt maar als we op een eiland is weten we opeens binnen 5 minuten weer hoe het moet. Ben benieuwd of het dan ook echt anders gaat morgenvroeg.

Ik merk wel dat ik een leeg gevoel heb en de wereld en een ieder me even gestolen kan worden. Ben mijn zolder aan het opruimen en het kan bijna geen toeval zijn geweest dat ik in dozen, die ik ooit had meegenomen tijdens het leeghalen van mijn ouderlijk huis, een brief vond van mijn vader aan mijn moeder. De brief was geschreven op een moment dat het uit was tussen hun. Mijn vader schreef over ditjes en datjes en sloot af met twee zinnen waardoor ik weet dat ik zijn zoon moet zijn. "Misschien had ik beter over mijn gevoelens moeten schrijven" en "ik hoop dat we nog eens kunnen bijpraten". Leuke goede gevoelens bepraten gaat me prima af maar zeggen dat je iemand mist is en blijft verekte moeilijk. Ik snap het nog steeds niet dat mensen eerst op zijn intiemst kunnen zijn en daarna totaal geen contact meer kunnen hebben. Liefde blijft rare dingen met je doen. Ook als die niet meer wederzijds is.

Zo nu maar eens de raad opvolgen van de TV dominee heden ochtend: Blijf niet in de slachtofferrol hangen maar ga voor de spiegel staan en zeg "Ja ik kan het !" (ik laat even achterwege dat hij daarna zei : Met de hulp van God).

Dus goede raad is niet duur en komt gewoon via de tv. Gelukkig heb ik een grote spiegel en een vrijstaand huis zodat ik het hard kan roepen. Als het echt werkt ben ik morgen ipv slachtoffer zo'n beetje een superheld ;-)

Op naar de film Bad Girls (ook al via die handige TV) om te kijken hoe stout ze wel niet zijn ;-)

De slogan van de dag: Je moet alles een keer gedaan hebben in het leven! Kan de volgende dame die een relatie met me krijgt onthouden dat een keer verbreken van een relatie al vele malen is geweest ;-)

[0 comments] [post comment] [link]

$ Twee jaar verder! (3/6/2008)

3 juni 2008 twee jaar en twee vriendinnen verder weer terug om een kijkje te geven in de keuken.

Hoe cynisch kan iemand worden als hij in de afgelopen 17 jaar een relatie nooit langer dan een jaar heeft kunnen laten duren? Wel het heeft ook zo zijn voordelen. Je kan telkens weer op nieuw vaststellen dat het vrijgezellen leven ook zo zijn voordelen kent. Aangezien ik van lange voorspellen houdt is het me nooit gelukt om binnen een jaar iemand zwanger te krijgen dus kan ik me ook werkelijk vrijgezel noemen zonder weekendoppas te zijn, de rest van mijn leven de helft van mijn salaris te geven aan iemand die er maar 9 maanden voor heeft gewerkt of contact blijven houden met schoonouders die je toch al niet leuk vond maar er gratis bij kreeg.

Dit alles natuurlijk niet opgemaakt vanuit een eigen ervaring maar als je ouder wordt ga je toch steeds meer vrienden krijgen die het niet hebben over de eerste woordjes maar over de zoveelste storting van de alimentatie.

Eerst maar weer eens twee weekenden vol laten lopen met drank en me weer gestort op een rijtje te zetten wat het afgelopen jaar weer is blijven liggen. Wie lopen er allemaal vrij rond, welke feesten moet je naar toe en waar spelen er weer leuke bands! Opvallend hoe snel je je oude leventje weer kan oppakken! Ben benieuwd of de uitsmijter me nog kent en ik nog steeds de status van weleer heb. Binnenkort maar weer eens een poging wagen!

In twee jaar is er ook veel veranderd op internet! Ipv een datingsite zijn er nu wel honderden en je kunt kiezen uit verschillende smaken. Alleen sex, alleen vrienden, alleen chinezen, amerikanen, russen of polen. De wereld ligt werkelijk aan je voeten als je op zoek bent naar iemand om je voeten snachts warm te houden. De eerste plannen om zelf zo'n datingsite te beginnen borrelen alweer op. Dus mocht je binnenkort ook weer vrijgezel worden houdt deze site dan in de gaten!

Joe

[0 comments] [post comment] [link]

$ Een date! (28/2/2006)

Na ettelijke euro's besteed te hebben op de liefdesplaneet en sessies met mijn psychiater over de afwijzingen reageert er zo maar iemand op mijn oproep! De manier van schrijven sprak haar wel aan en ik had ook nog een leuke kop! Wel twee complimenten in 1 mail en ik was natuurlijk meteen verkocht! Nou moet ik erbij zeggen dat ik haar eerst een berichtje had gestuurd waarin ik al enige complimenten geplaatst had!

 

Na een week van mailen en sms'en was het dan zo ver om een date af te spreken. De vorige keer duurde het mailcontact 6 maanden voordat ik uberhaupt het onderwerp durfde aan te spreken maar ik kan gerust stellen dat ik in 1 week meer mailcontact gehad heb dan daarvoor in de 6 maanden. Mijn ego was na de affaire bij the orangeclub zo'n beetje 382% dus dat zal wel goed maar mijn god wat zijn dates toch spannend! Welke kleren moet ik aan, hoe moet ik overkomen, zit er nog iets tussen mijn tanden? Had ik nu wel of geen schone onderbroek aangetrokken? Je kunt jezelf zo aardig gek maken als ik het al niet geweest was.

 

Het eerste uur sterf je duizend doden, wat bedoeld ze nou met dat ze me wel leuk vind? Zit ik haar niet teveel aan te staren de hele tijd? Zal ik die borrelnootjes nu wel of niet eten (straks zit er toch wat tussen mijn tanden)!

Wel ze gaat in ieder geval nog een hapje mee eten, das een goed teken want ze is blijven zitten en heeft nog niet geinformeerd wanneer de eerste trein teruggaat. Met subtiele vragen probeer ik meer te weten te komen over mijn status quo ten opzichte van haar. Na vele mislukte pogingen pakt ze het heft in handen en vraagt ze of ik misschien wel verliefd op haar zou kunnen worden. Ik dank de gehele geestelijke wereld op dat moment dat ze zo direct is en na enige overpeizingen hoe hier op te antwoorden kon ik maar 1 ding zeggen: Nee verliefd worden niet, verliefd zijn wel! Na enige instemmige geluiden en een in de trant van ik ook op jou (sorry dat ik het niet exact kan herhalen maar was even niet toerekeningsvatbaar) was het ijs gebroken. Er waren weer kansen dat ik na lange tijd aan de vrouw kwam ;-)

 

Op de een of andere manier is er een nog niet ondekt orgaan in je lichaam dat meteen begint met het aanmaken van stoffen gelijkwaardig aan xtc of andere middelen waardoor je een energie en zelfvertouwen krijgt door deze gebeurtenissen (ze moeten medisch gezien dit toch wel eens nader onderzoeken en het in tablet vorm aanbieden). De wereld kan instorten, collega's kunnen nog zoveel werk of problemen leveren het maakt niet uit, het leven is mooi zei moi.

 

Nu niet teveel van stapel lopen en hier meteen alles vertellen. Er moet nog iets te vertellen zijn op een later tijdstip. Eerst maar eens de bijsluiter lezen over de overige bijwerkingen!

 

Hatsekeflats!

 

 

 

 

 

 

 

 

[0 comments] [post comment] [link]

$ Terug van weggeweest!!! (28/2/2006)

Tja dat was even wachten op nieuw leesvoer maar hier volgt na een periode van gechraste computers en verloren wachtwoorden dan toch eindelijk een update over die gewone jongen!

 

Als eerste moet ik echt even kwijt dat ik ben doorgedrongen tot het echte uitgaansleven in de stad en nu behoor tot de incrowd van tenminste 1 tent in deze stad. Laat ik jullie meenemen naar twee, nee drie weken geleden. Na een avondje in de orangebar gehangen te hebben verliet ik zoals gewoonlijk op vrijdagavond weer iets teveel wazig kijkend de club waarbij ik buiten werd opgewacht door zo'n beetje het halve plaatselijke brandweerkorps. Helaas geen speciale actie om mij veilig thuis te brengen maar een vals brandalarm boven mijn favoriete club. Na enige onzinnge conversaties met de brandweer werd ik aangesproken door twee meisjes die wel wilden weten waar ik geweest was. Na hun uitgenodigd te hebben om nog even binnen te kijken kreeg ik eigenlijk al meteen spijt. Het ge u en meneer was niet van de lucht en ik voelde me in 5 minuten van 38 naar 52 jaar schieten. Waarschijnlijk deed de drank me nog ouder lijken dan ik al was!

 

Bij het verlaten van het pand kon ik het niet laten de uitsmijter (nee niet die met ham en kaas maar een echte) een fooi te geven voor het aardige gebaar mij toch nog even binnen te laten met het vrouwenvolk achter mij aan. Na hem dit gezegd te hebben trok ik mijn portemonee waar ik tot verbijstering alleen 20 euro biljetten in had zitten. Een dilemma dus, ga ik mijn belofte waar maken en mijzelf een stuk armer of laat ik mij profileren als een kniepert die niet eens een genereus gebaar van zijn zijde onbeantwoord laat. Wel drank maar meer kwijt dan je lief is dus verliet ik de bar uiteindelijk een stuk armer. Wel dat dit een juiste investering was in mijn gehele imago was ik toen nog niet bewust.

 

Tatata tatata 1 week later, met alweer een kleine wazige blik in mijn ogen sluit ik mij samen met mijn vrijdagavond keek op de week vriendin achter aan de rij voor de orangeclub. Twijfelend of we ons moesten laten dood vriezen voor een avondje gezelligheid en een teleurstelling achteraf om weer alleen de tent te verlaten deed de uitsmijter een stap naar voren en sommeert ons langs de rij te lopen en binnen te treden. Dat waren mijn 30 seconden of totale gelukzaligheid! Ik werd herkend en het was de eerste tent waar ik niet nadat ze mijn kop herkende werd uitgegooid maar juist werd binnengehaald! Ik had het doel in mijn leven bereikt en ik schreed langs al die stumpers die nog moesten wachten! Ja schreed want ik wilde natuurlijk zolang mogelijk het moment rekken!

 

De rest van de avond alleen maar met een big smile op mijn gezicht nog meer fooien gegeven aan barkeepers en serveersters in de hoop mijn status te vereeuwigen. Helaas was de teleurstelling achteraf net als anders en verliet ik alleen het pand, maar niet nadat ik de uitsmijter een fooi had gegeven! ;-)

[1 comments] [post comment] [link]

$ De winter op zijn diepst (4/2/2006)

De kou houdt aan en begint na al die donkere dagen effect te sorteren. Ik verlang weer naar de eerste warme zonnestralen, geen jas tot aan je neus opgetrokken en een sjaal die je nek afbindt. Gewoon naar buiten en merken dat de energie je lichaam binnenstraalt. Liggen op het gras, ergens in nederland op een festival, drankje erbij en vrienden om me heen. Nergens naar toe hoeven en en nergens vandaan komen. Slaapgebrek, aangeschoten en een ruwe stem van het vele roken. En alles wat je wel moet doen is liggen op het gras, in de zon en genieten van de mensen om je heen.

 

Maar tot die tijd zullen de dagelijkse beslommeringen me bezig houden. Mijn werk, mijn huis en ... ja en wat eigenlijk. Zonder zorgen is het leven minder spannend en hoe meer zorgen je kwijt bent (of in zijn geheel niet meer bestaan) maakt ook het doel om iets op te lossen en daarmee de energie die je daarvan krijgt minder. Het is een periode van afwachten totdat er grotere dingen staan te gebeuren. Twijfels zijn er of de tijd wel goed besteed wordt. Kan ik niet wat meer ondernemen dan nu en heb ik dingen nagelaten? Nee eigenlijk niet. Zover gekomen dat er geen zorgen zijn en genieten van wat je hebt bereikt. Ik ben nog te zenuwachtig om me echt te kunnen laten gaan, achterom te kijken en tevreden te zijn. Altijd brandt er wel een klein vlammetje wat moet aanwakkeren om weer een stap in het leven te zetten. Ik weet dat het broeit en het zal er onvermijdelijk komen. Maar tot die tijd lekker bij de verwarming genieten!

 

 

 

 

[0 comments] [post comment] [link]

$ Relatieplanet!!!!!!!!!! (1/2/2006)

Oke je hebt goede voornemens bijvoorbeeld om dit jaar je te gaan voortplanten met iemand die langer blijft dan dat je vlees goed blijft in de vriezer. Dus actie punt 1 is dan: Op welke manier kan ik een partner vinden waarbij ik in ieder geval enige indruk van te voren kan krijgen dat ze niet na 3 maanden gillend wegloopt? Men zoeke dan een voorselectiemidel ipv een voorbehoedsmiddel want dan kom ik nooit aan een partner. Men bezoeken dus een website met meer dan 1 miljoen vrijgezelle vrouwen. Maken een wensenlijstje en selecteren erop los. Wonderbaarlijk hoe verschillend mesnen kunnen zijn als je hele duidelijke selectiecriteria invoert. Nu vraag ik me dus af of ik wel de juiste criteria heb ingevoerd of mensen nogal luchtig omgaan met het invullen van hun persoonlijke kenmerken. Zo heb ik geleerd dat zwart/bruin haar er ook wel eens blond, rood of grijs kan uitzien op foto's. Slank betekend dat je tussen de 45 en 120 kilo kan wegen en welke andere criteria je invoert ze allemaal houden van strandwandelingen, open haard en een man die veel sport. Wat denken ze nou helemaal aan te treffen boven de 35? Waar vind je uberhaupt een man die nog geen kinderen heeft of zwaar aan de alimentatie zit?

 

In het echte leven ben ik natuurlijk ook veel leuker dan op een site met de helft van de gescheiden vrouwen van Nederland. Aan aandacht in real life geen probleem maar om nou helemaal niet te reageren op mijn oproep is ook wel een beetje cru. Volgens mij hebben maar liefst 500.000 vrouwen een verbond afgesproken om niet te reageren. En dat voor 38 euro is het lang niet gek! Ik heb besloten ze mooi terug te pakken en ook niet meer te reageren! Daar zullen ze dan hun lesje wel mee leren. Blijft een probleem over: Voortplanting zonder vrouwlijke partner blijft nog steeds een lastig iets. Eens even kijken of discovery channel al een documentaire heeft over nieuwe mogelijkheden voor een doe het zelf kloon set. Tot die tijd zal ik het moeten doen met het praten tegen de spiegel ;-)

 

 

 

 

[0 comments] [post comment] [link]

$ een heel gewoon weekend (30/1/2006)

Het was weer een enerverend weekend. Kopje koffie, heerlijk voor de tv gehangen en maar liefst 2 dagen geklust aan een panelenwand zodat je op zondag eiegnlijk ernstig moest nadenken wat ik nou eigenlijk gedaan had. Eigenlijk zou je om het uur een foto moeten maken om toch echt aan te kunnen tonen dat mijn klussen eigenlijk best snel gaat. ;-)

 

De zaterdagavond stond in het teken van een house warming party. Helaas niet mijn eigen huis maar iemand die een nog groter huis heeft weten te vinden aan de gracht. Wel makkelijk zo'n huis waar je gewoon twee verdiepingen tussen heb zitten om elkaars muziek niet te horen ;-)

 

Het blijft moeilijk om de hele avond over koetjes en kalfjes te praten met half bekende. Het werd me ook pijnlijk duidelijk dat er geen dansvloer aanwezig was waar ik me een paar uurtjes op kon terugtrekken om de conversatie maar uit de weg te gaan. Een goed gesprek is prima maar dat gepraat over niets of over je carriere of je verbouwing van je huis (wordt na 5 jaar ook vervelend) is niet zozeer aan mij besteed. En om nou met heel wildvreemden te gaan praten over je diepte gevoelens is maatschappelijk nog steeds niet verantwoord terwijl je bij sommige mensen wel eens een kijkje achter de schermen zou willen nemen.

 

Dan nog even wat overpeinzingen van het weekend. Zijn er werkelijk mensen die naar polen afreizen voor een duivenbeurs? Een hobby is leuk maar je kan ook te ver gaan.

 

Als je twee plankjes afkort op 45 graden waarom komt er dan nooit een hoek an 90 graden uit?

 

Zijn (bij gebrek aan ontbijt) 4 gekookte eieren eigenlijk wel gezond?

 

Als je een cd zo'n 40 keer achter elkaar draait in de auto ben je dan gestoord of is het gewoon goede muziek?

 

Wel genoeg voor nu, Later!

 

 

 

 

 

 

[0 comments] [post comment] [link]

$ Het Weekend!!! (24/1/2006 - posted in Belevenissen)

Met alle goede voornemens op zak dit weekend eerst maar eens besloten te gaan genieten en uit te rusten van alle inspanningen. Met een goede vriendin de nieuwste hipste club bezocht. Wat begon als een keek op de week eindigde als gebruikelijk in een gezellig samen zijn met allerlei bekenden waaronder mijn favoriete baco's. Het begint er op te lijken dat naarmate je ouder wordt het uitgaan steeds leuker wordt. Geen gedoe meer over verwachtingen en doelen maar je heerlijk laten meeslepen door tijd en plaats. Wat dan uiteindelijk eindigt in een (te late) avond in een shoarma tent met een gevoel dat je bed nog kilometers ver weg is.

Tijdens de avond toch weer wat opmerkelijke ontdekkingen gedaan die ik graag even aan jullie wil voorleggen ter verificatie:

Worden te korte truitjes alleen verkocht aan dames met teveel bierbuikjes of maken de bierbuikjes dat de truitjes te kort zijn?

Vinden dames het nu echt leuk om in het laatste half uur door alle overgebleven alleenstaande mannen belaagd te worden omdat deze hun echte leuke meid hebben zien weggaan met een ander en nu hun kansen wagen met het overgebleven vrouwlijk deel van de gasten of blijven de vrouwlijke gasten zo lang met de hoop dat de overgebleven mannen alsnog naar ze omkijken?

Kunnen we afspreken dat als jongens staan te dansen en meer bewegingen maken dan een cactus in de wind niet meteen beoordeeld worden als homosexsueel?

Indien een gast teveel gedronken heeft is de eigenaar van de club moreel niet verplicht een gedeelte van het geld terug te geven omdat het teveel gedronkene eigenlijk overbodig is aangeschaft? En zo niet kan ik het dan binnen 8 dagen komen inruilen ;-)

 

Wel ieder feest heeft zijn prijs. Was het al niet dat ik werkelijk mijn laatste cent op de toonbank had gegooid heb ik me de volgende dag rijkelijk verslapen. Wat maakte dat ik na het nuttigen van ontbijt en avondeten in hetzelfde uur vertok naar een verjaardagsfeest met vrienden die allemaal net in de luierfase zitten en waarvan ook nog een gedeelte psychologie heeft gestudeerd. Die luierfase slaat niet zozeer op de vrienden alswel op het kroost wat ze de afgelopen maanden op de wereld hebben geperst. En hoe leuk kinderen ook zijn en hoe mooi het is om te zien dat vrienden gelukkig zijn blijven dit soort feesten met verhalen over consultatiebureau's, melkrondes en eerste woordjes een ervaring alsof ik 10 jaar in de tijd vooruit ben gezet. Ik weet nu al dat ik later net zo zal zijn en de vrienden moe worden van mijn verhalen over hoe mijn kinderen leren lopen e.d. maar ik geloof dat je het eerst meegemaakt moet hebben voordat je er in mee kan gaan. Om de gedachten over kinderen en toekomst maar te verzetten het daarna maar even op een drinken gezet. De goede voornemens nog maar even laten rusten voor betere tijden.

 

 

 

 

 

 

 

[0 comments] [post comment] [link]

$ De reunie (24/1/2006)

Ja ja ik werd getipt dat mijn oude school een reunie geeft. Meestal zijn dit signalen dat je al weer te lang aan het werk bent en het tijd wordt weer eens wat anders te gaan doen met je leven als je nog steeds moet teren op belevenissen van 13 jaar terug.

Me nu al voorgenomen niet te gaan mijmeren over de leuke dingen die we toen deden. Dus meteen een goede vriendin opgebeld om even alle herrineringen op te halen over de leraren. Tot onze schok er achter gekomen dat veel van deze leraren er nog steeds werken, dezelfde projecten doen en dat alle mooie verhalen die ze ons voorhielden over de carriere kansen die je had na je opleiding misschien wel op waarheid berustte maar dat je achteraf moet concluderen dat ze zelf die kansen niet gepakt hebben. Je moet er toch niet aan denken om 10 jaar lang dezelfde stof voor te dragen voor steeds brutaler wordende studenten? Waar halen die mensen hun energie vandaan?

 

Wel niet dat mijn leven zo bloeiend is maar ik kan wel vertellen dat ik me niet vaak kan betrappen op herhaling? Misschien ligt het aan de Korsakoff maar misschien ook wel dat ik snel wegloop bij verveling. Hoe dan ook herhaling is een weg naar verveling is een weg naar een zinloos bestaan.

 

Na deze pakkende levensfilosofie maar weer eens terug naar de werkelijkheid en de de herhaling van gaan slapen ;-)

 

 

[0 comments] [post comment] [link]

$ Dag 2 (18/1/2006 - posted in Belevenissen)

Wel goede voornemens komen met de tijd. Omdat ik er al 38 jaar over gedaan heb om ze te bedenken zou het wel erg sneu zijn om ze in 1 dag uit te voeren. Dus vandaag weer ouderwets op het werk gestort en de hele avond weer verspild aan de meest nutteloze dingen. Ik vraag me wel eens af wie die dagindeling bedacht heeft. Kunnen we die niet een beetje aanpassen aan het seizoen. In de winter dagen van 8 uur en in de zomer dagen van 38 uur? Zo moeilijk moet dat toch niet zijn om die aardkloot wat te versnellen en te vertragen? Zowieso als iemand dit geschapen heeft had hij wel eens rekening mogen houden met het opraken van de fosiele brandstoffen.. Ik zie me over 20 jaar al zitten met deze tempraturen zonder mijn vertrouwde CV ketel. En de openhaard is gesloopt dus die denneboom uit de tuin heb ik straks ook niks meer aan.

 

Nog even met mijn neefje zitten filosoferen of hij volgend jaar wel moet gaan verhuizen zodat hij verder van de oosterpoort komt afwonen. Daar hebben we dan natuurlijks helemaal niets meer aan als Noorderslag volgend jaar weer is. Maar ja we vinden onze weg wel weer heen en terug en anders moet ik er toch echt voor gaan zorgen dat ze hier naar toe komen met 180 bands.

 

Genoeg voor vandaag moet me weer gaan voorbereiden op het uitstellen van mijn goede voornemens.

 

[0 comments] [post comment] [link]

$ 17 januari 2006 (17/1/2006)

1 maand en 1 week 38. Mijn  horoscoop zegt dat het allemaal beter wordt dit jaar met het hoogtepunt in december als ik de ware ga ontmoeten. Om de kans maar niet mis te lopen me al in januari aangemeld op relatieplanet zodat de ware me zeker niet kan gaan missen. Nieuwe kleren gekocht en naar de kapper geweest om er vanaf nu maar goed uit te zien. Misschien klopt die horoscoop wel helemaal niet en moest het toch al in januari zijn.

 

Mijn tweede doel is mijn huis afmaken dit jaar zodat ik tijdens mijn nieuwe relatie niet meer hoef te klussen. Die openhaard moet echt af zijn zodat het daarvoor allemaal kan gebeuren. Een wollig tapijt, een knapperend vuurtje en een glas champagne moeten toch genoeg zijn. 38 jaar en nog steeds geen flauw benul van waarom relaties nu altijd mislopen. Wat missen vrouwen toch bij mij wat al die andere sukkels met leuke vrouwen wel hebben. Op rp vragen ze allemaal sportieve leuke gespierde verzorgde types en in de supermarkt zie ik ze alleen maar met saaie casual geklede mannen met bierbuik rondlopen. Zouden ze wel weten hoe het leven kan zijn als je je uit de dagelijkse relatiesfeer zou kunnen losrukken en mee zou kunnen gaan naar festivals en kroegen. Niet dat dat nou de volle invulling van het leven geeft maar daarna samen in bad en een lekkere massage moeten de combinatie zijn die beter is dan boodschappen doen en op bezoek bij je (schoon)ouders. Ik denk nog steeds dat voor veel mensen geld dat de angst van het alleen zijn het overwint van de vrijheid. Misschien is dat het wel. Het verlangen om alleen te zijn is bij mij groter dan de angst om de rest van je leven samen te moeten zijn. Hoe anders kan ik de tijd vinden om dit soort dingen te schrijven, mensen te ontmoeten en mijn eigen leuke dingen te doen met steeds de angst dat mijn partner zich verveeld en daarom maar weer opstapt.

 

Doel 3 dit jaar. Niet denken maar doen. Alles wat mijn leven maar enigzins irriteert afstoten, wegdoen of oplossen. Tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak voordat mijn nieuwe tijdperk begint. Geen zeikerige collega’s meer die met hun eigen bestaan in de knoop zitten en het afreageren op anderen. Positieve mensen opzoeken die je versterken en die je kunt versterken. Zoeken naar een mogelijkheid om de administratieve last van deze moderne maatschappij zo klein mogelijk te laten zijn (dus toch eerst een boekhouder ipv een schoonmaker) en een mogelijkheid vinden om binnen 2 jaar een sabatical te vinden. Ik merk het nu al ik moet echt stoppen en meteen aan de slag gaan. Er is geen tijd te verliezen om dit leven nog leuker te maken!

[0 comments] [post comment] [link]
Hosting door HQ ICT Systeembeheer