Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Op naar een achte bond voor figuranten en acteurs

Description

Vanaf nu kan je hier alles lezen wat ik ga doen om een echte serieuse figuranten/acteur bond op te richten. Ik zal alles hier neerzetten om jullie te latenb zien dat ik het meen en dat het echt nodig is zo'n bond


My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends
My Photo Album

Eindelijk we kunnen beginnen

   
  Joeppie we zijn er nu kunnne we er voor gaan. Ja beste mensen het heeft weer even geduurd voordat ik jullie niewe informatie kon geven, Maar ben ziek geweest en ben geopereerd. Maar dan nu de krant is klaar en nu gaan we hem verspreiden. Ik ga oproepen doen om mijn locaties te geven, waar ik als FNV Kiem man naar toe kan gaan om mensen de folder uit te delen en vooral dan ook te overtuigen om lid te worden. De krant is erg mooi geworden.,  Dus stuur me je adres en ik stuur je de krant toe, stuur je adres naar jmhilversum@yahoo.com.

Ja nu gaat het erom is Nederland bereid om een figurantbond aan te gaan is de film industrie er blij jmee en vooral hoe gaan castingsbureaus straks met ons om. Ik denk goed. Want als wij als figuranten meer ontvangen zullen ook hun vergoedingen omhoog gaan. Binnenkort hoop ik met vele bureaus om de tafel te gaan zitten.

Tot later maar weer.

gr.
JohnPosted: 16:43, 28/7/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

We zijn weer een stap verder

Hallo allemaal en bedankt voor alle positieve reacties. En we gaan verder natuurlijk. Vandaag (ok gisteren) heb ik weer gesproken met Pepijn Ten_kate en hebben we eerst de mail besproken van die mensen die al een mail naar ons toe hadden gezonden. We gaan jullie binnenkort bellen om dat kleine intervieuw te houden zodat we dat in een folder kunnen bewerken en dat kunnen we straks gaan uitdelen om echte leden te gaan verven.

 

Iedereen kan binnenkort lid worden. En het mooie komt nog, de kosten per maand zullen erg laag zijn. Want mensen met geen werk en geen uitkering betalen rond de 4 euro en mensen met een uitkering of partime baan zullen rond de 6 euro zitten. maar de echte prijzen zie je zo snel mogelijk. En voor die mensen die wel gewoon een baan hebben. Jullie krijgen ook een introductie aanbieding van rond de 10 euro per maand. Dus voor het geld hoeven we het niet te doen. En jullie krijgen daarvoor genoeg terug. Dat is jurische advies (dus zit je weer eens 6 maanden te wachten op je betaling dan kan je kosteloos advies krijgen bij FNV Kiem en zonodig een advocaat. Maar ook kortingen bij diverse zaken (pretparken autoclubs en nog veel meer). En het belangrijkste we kunnen straks een vuist maken naar de producenten en filmmakers. Want er zijn zaken die veranderd moeten worden. Dus hou deze site in de gaten en binnenkort kunnen mensen van mij een e-mail verwachten met een link naar de website van FNV Kiem en dan kan je daar ook online lid worden.

 

Vragen dan mag je me altijd bellen. 0622313320

 

Dus tot gauw weer.

 

gr.

John

 

En voor alle mensen ik ga opnieuw naar school terug om toch me Nederlands wat beter te kunnen schrijven. Want soms is het toch wel heel erg. Maar belangrijke is dat ik werk aan groot probleem. Die iedereen kent maar er zijn mensen die bang zijn, dat als ze teveel zeuren dat zij dan geen werk meer zullen krijgen. MAAR ZONDER JULLIE GEEN FILM OP COMMERCIAL.


Posted: 14:22, 23/5/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Derde gesprek gisteren gehad

   
Hallo allemaal. daar ben ik wer met een update over de voortgang van de oprichten van de eerste echte figurantenbond.

Gisteren had ik om 1 uur een afspraak bij FNV Kiem, met Pepijn Ten_Kate. We hebben vooral gesproken over wat ons nu bezig houd. Waar praten we over als we met een grote groep samen zijn. Nou ik heb onder ander gezegd dat er gesproken wordt over andere opdrachten en wat daar dan mis is gegaan. We horen dan dingen als, geen genoeg eten of er was geen schuilmogelijkheid (bij regen) of wat er laats gebeurden bij een opdracht via CFTV. Was een opdracht voor TNO en was bij de GVB. En het kwam er op neer we zouden contant geld krijgen en uiteindelijk hoorde we laat in de middag dat we het over de rekening zouden krijgen. Ze konden niet op tijd 3500 euro klein maken bij de bank.(dat zeiden ze dan) Veel waren boos en wilde zelfs niet meer mee doen. maar na wat gesprekken, niet door mij. Hebben ze ons een extraatje aan geboden van 5 euro op de 35 euro, die we zouden vangen voord ie dag.  En men heeft belooft het maandag 8 mei telefonisch over maken zodat we het dinsdag op uitterlijk woensdag op onze rekening zou staan. En wil graag ook nog even zeggen dat CFTV geen blam treft en ook het GVB niet. Die stonden daat buiten maar moet wel even vermelden dat het eten en drinken echt super geregeld was. Uiteindelijk heb ik wel CFTV op de hoogte gesteld.

Maar terug naar me gesprek met Pepijn. Wat gaan we nu doen. de Komende twee weken gaat Pepijn al werken aan de folder. Maar daar heb ik en Pepijn jullie voor nodig. ik kan veel praten en vertellen over figuren en wat er mis kan gaan, maar dan komt het alleen van mij en Pepijn wil ook jullie horen. Dus als je openstaat voor een kleine intervieuw, geef je dan op,  bel met FNV Kiem en vraag naar Pepijn Ten-Kate. Nummer is 0203553632 of mailen kan ook doe dat dan naar p.ten.kate@fnv-kiem.nl Dan neem hij contact op met jou. Mocht je mee willen doen dan kan hij naar jou komen of jij naar Amsterdam, reiskosten worden vergoed.

We gaan proberen een eerste gesprek te krijgen bij de bCMB (branceorganisatie waar bijna alle castingsbureaus in zitten). En we gaan dan  vertellen  wat we van plan zijn. En we gaan contact zoeken met de diverse filmfondsen.

Ok de volgende afspraak staat op 22 mei. tot dan of als er eerder nieuws is dan lees je dit eerder.

Gr.
Allemaal

John Mosmans


Posted: 13:20, 9/5/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

We gaan van start

Hallo allemaal ben net klaar met het gesprek bij FNV Kiem. En dat was een goed gesprek, ik moest even wachten op de uitslag. Dus namen we afscheid en ging ik richten centrum en zojuist krijg ik het beslissingde telefoontje van Lucia van Westerlaak (Bondsvoorzitter).  We gaan een samenwerking aan. En die samenwerking is dat ik samen met Pepijn Ten-Kate en Jan de Geus (ook van FNV Kiem) een plan gaan maken om jullie te bereiken. En heel belangrijk, voordat we als bond echt aan de slag kunnen gaan heb ik minimaal 50 leden nodig. Maar ik weet dat dit me gaat lukken samen met jullie.

 

We gaan verven op de set van diverse filmlokaties we gaan oproepen doen via FTVM en ga zo maar door. Natuurlijk zal ik jullie hier van alles op de hoogte brengen.

 

Maar ik maak binnen nu en 2 weken een afspraak met Pepijn en we gaan dan praten over hoe we jullie gaan benaderen.

 

En wat in iedere geval al bekend is dat iedereen die sraks lid wordt te maken met een kennismaking kortings.

 

Ik hoop dat iedereen me gelooft en dat dit project iets kan bijdragen aan een verbetering van locatie's van film of commercial. Zal hieronder een voorbeeld geven. 

 

Dit voorbeeld is niet om Riedelcasting een slechte naam te geven, want als er 1 iemand voor haar mensen zorgt is dat Karin wel. Maar wat ging er mis.Ik (en nog 199 anderen) was gevraagd om mee te doen aan een commercial voor KPN en dat was afgelopen zaterdag (22 april) en het zo mooi weer worden en iedereen weet intussen het was koud en het regende en nu komt het er was 1 bus waar ongeveer 165 man (want de rest was niet komen opdagen) in moesten schuilen. Nu hoop ik dat jullie begrjpen dat dit gewoon niet kan. Ik wil dat men straks betere dingen regelen voor de figurant en dat we warm kunnen zitten.

 

gr.

John


Posted: 19:08, 27/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Vandaag op bezoek geweest bij Bjorn Floor van B&F casting

 

Hallo allemaal, Ja vanochtend een gesprek gehad met Bjorn (van B&F casting) en dat was een leuk gesprek. Ik ken Bjorn nu al weer bijna drie jaar en in die tijd is hij iemand geweest wat vele castingbureaus missen. En dat is mens zijn. Bjorn luister vaak naar mensen en lost problemen graag op.

 

Vandaar dat ik Bjorn van B&F casting als eerste had uitgekozen om mijn verhaal te vertellen over het opzetten van de figurantenbond. En ook hier wil ik zeggen dat als ik spreek met het woord figuranten dan bedoel ik ook alle acteurs alle modellen en iedereen die straks zich willen aansluiten.

 

Ik heb met Bjorn gesproken over wat ik graag anders zo zien op de set en natuurlijk de gage die men nu krijgt. Want toen ik 10 jaar geleden begon kreeg ik 75 gulden de mensen die ook nu figureren anno 2006 krijgen niet meer. Die ontvangen (als ze mazzel hebben) 35 euro, en dat zonder reiskosten. Vandaar me opzet tot deze bond. Bjorn staat achter het concept,maar had wel duidelijk een eis, we moeten castingbureaus niet veranderen in uitzendbureaus. Met alle voor en nadelen die men wel eens krijgt als je werkt bij/voor een uitzendbureau.

 

Dus dat zal zeker onder mijn, nooit gebeuren. Natuurlijk ik ben geen god en ik kan niets voorspellen wat de overheid gaat doen. Want laten we niet vergeten, figureren, acteren of een reclame opdracht is nooit vrij van belastingen. veel mensen zijn er nog steeds van overtuigt dat als men 35 euro contant ontvangt dat je dit niet zo hoeven op te geven aan de belastingdienst. Dat klopt een heel klein beetje. Als je dat 1 keer per maand doet dan zla je niemand hierover horen. Doe je dit 3 tot 8 keer in een maand dan mag je er absoluut vanuit gaan dat zij (belastingdienst) dit weten. Dus geef het gewoon op, 950 euro is vrij daarboven moet men nou eenmaal belasting afdragen. Maar het voordeel van straks lid zijn van deze bond is dat je ook advies/hulp krijgt bij invullen van je aangiften. Dus dan zal je ook onkosten (denk aan kleding,resikosten en ga zo maar door) kunnen aftrekken.

 

Maar ok ik ging even op een zijspoor, maar ik heb nu van Bjorn een advies meegekregen om contact te gaan zoeken met de BMCB. Dat is een club waar alle castingbureaus die wat te vertellen in castingland aangesloten en zij willen ook verandering en ga dan ook proberen aansluiting te vinden met deze groep.

 

Tot zover me info, Bjorn harstikke bedankt en tot gauw.

 

En aan jullie allemaal, dit avontuur is geen grap en ik wil echt een verandering in castingland. En op alle filmsset

 

gr.

John 


Posted: 13:38, 20/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Tweede gesprek komt eraan

    Hallo allemaal, even een kort berichtje, Het tweede gesprek bij FNV kiem komt er aan.

Het gesprek zal plaatsvinden op 27 april as. en dan gaan we de zaken bespreken als hoe we de zaken gaan aanpassen en wie gaat welke tekaen doen
dus dat wordt een leuke dag en ik denk het een groot sukses zal zijn.

Later meer.

gr.
John


Posted: 10:24, 13/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Me eerste gesprek bij FNV afd. Kiem

 Ja eindelijk was het dan zover ik had een gesprek met de voorzitster van de FNV bond afd. Kiem. Ik had met hun al contact gezocht in oktober 2005. Maar door omstandigheden konden ze mij pas een paar weken geleden bellen. Nu ik was natuurlijk super blij en een paar dagen later was ik daar dus. Ik moest natuurlijk weer eens zoeken, ik heb dat nu altijd, kan bijna nooit de eerste keer wat vinden. En ik haat te laat komen. Maar ok daar was ik dan. En ik kwam midden in een verbouwing terecht. maar het kantoor waar ze vergaderen was al mooi opgeknapt. En zo begon ik het gesprek.

Ze was vooral benieuwd naar wat zei konden doen voor onze bond, mijn bond. Ik natuurlijk uitleggen dat het nog geen bond is voor dat de FNV er achter staat. ik wil niet iets gaan roepen en dan ook nog in allerlei programma's komen en dan vervolgens er niets meer mee doen. Nee ik wilde pas echt iets van de daken gaan schreeuwen (bij wijze van spreken) als ik daadwerkelijk gepraat had en ook een team achter me had. Nu die ga ik wel krijgen het gesprek was zeer prettig en we gaan in het volgende gesprek, dat zal ergens in april 2006 gaan plaats vinden. Moet even herstellen van me rug pijn. Ja verleden week dinsdag echt flink door de rug gegaan. ik heb vaker last van de rug maar die keer was het raak. De ambulance is zelfs thuis geweest. Ben al iets aan de betere hand. Maar morgen (30/3/06) weer manuele therapy en dat helpt enorm.

Nou ik ga jullie op de hoogte houden en zodra er meer te vertellen is dan horen jullie van me. Maar belangrijke is, denk er al vast over na, wordt straks lid, dan help je jezelf maar ook andere de industrie beter te maken.

gr.
John


Posted: 20:55, 29/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer