Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Just my live

5/9/2012 - Try again

Proberen opnieuw te beginnen is moeilijk, maar proberen verder te gaan is nog moeilijker. Hoe laat je alles achter je en vergeet je wat ooit was. Opnieuw beginnen is denk ik vooral ene kwestie van achter je laten wat er is gebeurt en opnieuw een poging wagen. Het verder gaan is moeilijker. Je laat niet zomaar iets achter, je vergeet niet zomaar wat er is gebeurt. Je leert ervan.

Toch vraag ik me nog dagelijks af hoe ik verder moet na alles wat jij gedaan hebt. Een jaar geleden leek mijn leven nog zo makkelijk, nu moet ik opnieuw beginnen en tegelijk verder proberen te gaan. Telkens geconfronteerd worden met alles. Het doet pijn, alles wat er is gebeurt. Het doet me pijn te weten dat jij verder ging zonder ook maar één keer achterom te kijken. Maar wat me echt pijn doet, is dat jij na dit alles nog denkt dat alles mijn schuld is.

Het vaarwel zeggen was niet makkelijk, maar toch voor mij de beste optie. Hoe diep het dal daarna op was, hoe alleen ik me ook voelde. Het was het me allemaal waard.
Verder gaan is moeilijk, maar het voordeel hiervan is dat je geleerd hebt van je verleden. Hoe vaak wil je opnieuw beginnen voor je doorhebt dat je verder moet gaan. Je moet leren van je fouten, opstaan en weer verder gaan. Bij opnieuw beginnen kom je vroeg of laat weer in hetzelfde dal terecht en heb je niets geleerd van je fouten.

Leer van je fouten en ga ermee aan de slag en je weet wat ze zeggen: vroeg of laat komt alles weer goed!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/9/2012 - How the story started......

Iets meer dan een jaar geleden zag het leven er een stuk zonniger uit voor mij. Ik stond op het punt te gaan samenwonen met de jongen waarvan ik dacht dat hij mijn ware liefde was.
We hadden een prachtig klein bungelowachtig huisje gevonden net buiten een dorpje. Een mooie omgeving, veel ruimte buiten huis en ik zou eindelijk de eerste echte stap naar volwassen worden gaan zetten.

Na wat twee mooie maanden zijn geweest, met natuurlijk de bekende eerste irritaties over sokken die in de wasmand moeten en wie de afwas doet begon het allemaal tegen te zitten. Mijn vriend van toen raakte in de ziektewet omdat hij last van zijn rug had gekregen. Wat voor hem natuurlijk erg vervelend was. Rond die tijd kregen we ook een nieuwe buurvrouw, eentje van onze leeftijd wat normaal gesproken erg gezellig zou zijn. Ik liep toen nog 32 uur in de week stage en deed thuis veel om hem zoveel mogelijk te ontlasten en omdat hij vrij chaggerijnig was geworden door de pijn. Na een paar weken begon hij met het drinken van bier samen met de buurvrouw.

In eerste instantie niets aan de hand zou je zeggen, maar na een tijdje gingen ze door tot 7 uur 's ochtends en kroop ik uit bed terwijl hij ladderzat het bed in ging. Zelf had ik nooit gedacht dat ik in zo'n realtie zou terecht komen, maar goed het was vast maar voor 1 keer dacht ik.

Praten was geen optie met hem. Ik moest doen waar ik goed in was, koken, afwassen en vooral gehoorzaam zijn. hij had zo zijn manieren gevonden om me te laten doen wat hij wilden. Vooral het dreigen en intimideren waren goede middelen. Uiteindelijk kwam hij erachter dat je slaan en schoppen ook een optie is om iemand wat te laten doen, en tja als je aan de drank bent kun je achteraf daar de schuld toch aan geven. Ik denk dat ik het al met al nog 4 maanden heb uitgehouden bij hem voor er in mij echt wat knapte en ik hulp ben gaan zoeken. Ik wist dat hoeveel ik ook van hem hield, ik hem niet meer kon helpen en het was een kwestie van wachten tot ik een keer naar de eerste hulp toe moest.

Met mijn oduers ben ik in het geheim een nieuwe kamer gaan zoeken zodat ik mijn stage daar in de buurt af kon maken. Het moeilijkste moment voor mij was vooral aan hem te vertellen dat ik bij hem wegging en dat mijn vader me aan het eind van de week zou helpen met verhuizen.Diep in zijn ogen zag ik dat ik hem gebroken had en dat het hem zoveel pijn deed. Toch weet ik dat he top dat moment voor mij de beste keuze was.

Vroeg of laat moest het er van komen en dan het liefste nu. Al met al zijn de verhuizing en het regelen van alles erg snel gegaan en had hij binnen een week een andere meid. Dus je kan je afvragen hoeveel hij echt van me heeft gehouden. Ondertussen heb ik ook vernomen dat hij aan de drugs is geraakt en nog steeds ziekjes thuis zit.

Je kan je afvragen wie hier nou het slachtoffer is geworden. Ik weet dat veel mensen in mijn omgeving vinden dat ik het slachtoffer ben omdat het mij overkomen is. Ik vraag het me af of dat zo is. Ik ben natuurlijk ook niet altijd lief voor hem geweest. Daarnaast vraag ik me vaak genoeg af of ik niet te streng was en of ik hem niet teveel zijn vrijheid wilde ontnemen zoals hij altijd bij mij deed. Ik speelde het spel ook hard terug. Uiteindelijk won hij wel altijd, maar ik denk dat ik bij hem ook de nodige schade heb aangericht.

Op dit moment heb ik het beter dan hem denk ik vaak. Ik heb ondanks het enorme dal waar ik heb gezeten, ook veel uit deze ervaring weten te leren en een stuk sterker en zelfstandiger geworden. Het doet me zeker nog veel en er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan denk en dat ik neit even de pijn van toen voel. Ook is het lastig dat ik in mijn knie een znuwbeschadiging heb opgelopen toen die tijd waardoor ik er regelmatig nog aan herinnert wordt. Wel weet ik dat ik het nu beter heb.

Dit is voor mij de reden geweest om met een blog te starten en te schrijven wanneer ik daar behoefte aan heb. Voor nu is het verhaal geloof ik wel compleet. Ik laat de details verder weg. Doe ermee wat je wil, maar denk eraan da tje niet zomaar iemand mag beoordelen want: waar twee vechten, hebben twee schuld.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Recent Posts

Try again
How the story started......

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer