Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Weg!

March 6, 2006 - Hostel..


Afgelopen donderdag ben ik naar de film 'Hostel' geweest met Jelmer, en wat een slechte film was dat zeg! Jongens zullen het misschien wel een leuke film vinden aan de overvloed van blote vrouwen (ikzelf hou daar niet echt van). Het was echt zo nep, en absoluut niet eng. Af en toe wel een lekker ranzig stukje als iemand zijn teen werd afgeknipt maar verder viel het zwaar tegen. Jammer, want ik had er eigenlijk best veel van verwacht. Maar misschien vind iemand anders het wel leuk, maar dit is mijn mening

Ik ben trouwens ook stom he Ik heb nog steeds niet tegen mijn baas bij de AH gezegd dat ik naar Amerika ga, dus dat ik over een paar maandjes niet meer kan komen werken. En nou heb ik vorige week weer een nieuw contract getekend.. Zo dom, want die loopt toch september en dan ben ik er niet. Ik moet dus nu al mijn moed bijelkaar verzamelen en het zeggen, maar ik heb last van aanstelleritus dus het gaat nog een tijd duren. En nu komt het stomste, ik heb gezegd dat ik ook wel kaas zou willen leren.. daar hebben ze toch helemaal niks aan! Tegen de tijd dat ik het kan, ben ik al weg.. Maar goed, dat is een zorg van morgen want dan mag ik weer heerlijk werken.

Ik wil trouwens even klagen over het weer. Af en toe sneeuw vind ik wel leuk, maar nu ben ik het eigenlijk wel erg zat. Waar blijft het mooie weer? Het zonnetje, bloeiende bloemetjes, zoemende bijtjes en lekker ijsjes eten terwijl ik lekker lig bij de Maarseveense plassen?! Ik mis het, en ik wil graag op vakantie! Desnoods een weekendje weg ofzo, ik word gek hier!! Maar het duurt nog wel even voordat ik vakantie heb... En ik word strontjaloers als ik zie dat iemand over een paar uur met z'n vriendin naar Bali vertrekt

Maar verder gaat het goed met me Alles zit nu even lekker mee! Ik hoef niet meer om de dag naar de fysio, nu 2x in de week een uur sporten en dat zou voldoende moeten zijn. Jajaja, Karlien wordt nog sportief Dat jullie dat mee mogen maken zeg!

Maar verder heb ik niet veel te melden op dit tijdstip, hopelijk gaat het jullie allemaal goed.

Kuss en een   voor JelliebellieComments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

February 26, 2006 - Carnaval e.d.


Jaja, het is zover. Het is carnaval! Omdat er niet veel aan gedaan wordt in Bilthoven, ben ik dit jaar de carnavalssfeer gaan proeven in Tilburg (kruikenstad). Ik had alles op het laatste moment nog geregeld, omdat het plan opeens werd omgegooid. Ik zou namelijk samen met iemand gaan, maar die wilde/kon niet meer. Waardoor ik van mijn moeder wel nog mocht, maar wel als ik naar iemand anders zou gaan. Lang verhaal, maar goed HET WAS ECHT SUPERGEZELLIG!

Ik was naar Jelmer gegaan, daar was Victor ook. Zij kwamen me ophalen van het station, ze waren al mooi verkleed als clown en in een pyjama. Ik had al allemaal carnavalsgangers gezien in de trein, dat bracht de sfeer er ook wel in. Ik was eerst supermoe terug gekomen van mijn werk, maar ik zat toen meteen boordevol energie door al die verklede mensen. Eigenlijk best stom dat carnaval niet in de vakantie van regio midden valt. Ik had het niet erg gevonden om nog een paar dagen te feesten, het was alweer een tijd geleden dat ik zo'n lol had.

Je danst tenslotte niet elke dag in je pyjama he Ik vind eigenlijk dat we carnaval hier in Bilthoven ook moeten organiseren, of tenminste een nieuw leven in blazen. Alhoewel ik er niet zoveel aan zou hebben, aangezien ik volgend jaar in Amerika behoor te zitten en ik wil daarna niet weer in Bilthoven wonen. Zouden ze eigenlijk carnaval in Noord-Amerika vieren?

Maar goed gisteren. Ik werd dus van het station opgehaald, en het was koud We gingen toen naar Jelmer zijn kamer, daar omgekleed wat gedronken en de stad in. Het was echt superdruk, we zijn toen naar de 6-tieten (de drie gezusters) gegaan. Leuke tent en groot. Grappig vond ik wel dat de vloer om de bar draaide. Als je dan bier bestelde, dan stond je opeens aan de andere kant van de zaal. Opzich best vreemd als je het niet door hebt. Ik ben volgens mij wel een paar kilo afgevallen Van al dat springen en dansen.

Met mijn rug gaat het trouwens steeds beter, ik heb er toen helemaal geen last van gehad. Het gaat dus de goede kant op, ik moest van de fysio ook carnaval vieren zodat mn rug losser wordt. Ik ben op dit moment namelijk wel een stijve hark, maar ik ga nu weer beginnen met sporten. Ik moet nu met Timmy gaan rennen en ik ga daar ook in de sportzaal bezig. Jaja, de oude Karlien komt terug hoor Sportiever dan ooit!

Ik heb deze vakantie nauwelijks iets aan school gedaan, ben weer heerlijk druk geweest. En dan werkt mijn computer ook niet helemaal mee, op een vage manier doet mijn email vreemd (het lijkt of ik juist alleen maar spam binnen krijg). Maar elektronica en Karlien is ook niet echt een goede combinatie. Op mijn verlanglijstje staat dan ook een nieuwe telefoon, mp3speler, dvdspeler en laptop. Ze beginnen namelijk alleen slechter te werken maar goed kan gebeuren. De wereld vergaat hierdoor niet dus dat scheelt ook wel weer.

Nou dat was mijn verhaaltje voor deze keer!
Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

February 22, 2006 - University of Missouri - St. Louis

Posted in Amerika

BEN AANGENOMEN!!!!
Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

February 21, 2006 - Vakantie


Jaja, ik heb vakantie  Heerlijk! Helaas zit ik wel in dit regenachtige Nederland, maar ik vermaak me wel hoor.
Ik ben alweer lekker druk geweest, vrijdag de vakantie begonnen met een avond Dobbelaar. Het was alweer een eeuwigheid dat ik er was geweest, maar het was gezellig. Vooral een Belgische vrouw zorgde voor genoeg lol (het zou je moeder maar zijn), ik zou de details voor jullie maar weglaten

Zometeen ga ik weer eens werken bij de Appie, broodjes snijden etc. Dit keer ga ik wel goed opletten, hoef niet nog een keer spit te hebben Het punt van vakantie is soms ook dat ik me ontzettend kan vervelen, meestal zorg ik er wel voor dat ik de hele vakantie bezig ben. Maar deze keer valt het toch mee. Misschien ook wel een keertje goed he.

Aankomende vrijdag heb ik die interview met Denver, stiekem toch best wel zenuwachtig. Maar goed, stel ik zou het verknallen dan kan ik nog altijd naar Kent. Daar ben ik in elk geval aangenomen, zover ik hun brieven door heb. Het begint nu echt steeds echter te worden, en soms vind ik dat toch eigenlijk niet zo leuk. Het idee dat ik over een paar maanden mijn examens heb en dat ik daarna voor een jaar naar Amerika vertrek. Het is eigenlijk ook best een grote stap, in ้้n keer even naar de andere kant van de wereld, uit huis, naar de universiteit en er is gewoon niemand die ik ken. Maar over dat laatste maak ik me geen druk, heb gelukkig geen sociale angst dus ik zal er wel mensen leren kennen. Maar toch, vind het wel erg spannend worden.

Het is echt raar, ik zal veel mensen zeker een jaar niet meer zien. En ze zeggen dat je hierdoor ontzettend gaat veranderen, waardoor je een ontzettende teleurstelling krijgt als je terug komt. Want voor mijn gevoel heeft de tijd gewoon stil gestaan. Een vriendin zou nog steeds helemaal hotel de botel van die ene jongen zijn, en de roddels zullen nog steeds hetzelfde zijn. Dat is dus ontzettend raar voor je gevoel, want jij hebt zoveel nieuwe dingen gezien. Allemaal mensen leren kennen, je ben toch volwassener geworden en zelfstandiger. Ik moet toch in m'n eentje daar 'overleven'. Ik kan niet even mijn moeder vragen om langs te komen omdat ik iets niet begrijp.

Ik ben natuurlijk ook gewoon bang dat hierdoor ook mensen verlies waar ik toch om geef. Het klinkt heel stom, want je zou zeggen: ' Mensen waar je omgeeft daar zul je echt wel aan denken'. Maar ik denk dat je ze toch stiekem vergeet. Je maakt namelijk zoveel nieuwe, spannende dingen mee die hun niet mee maken. Je kunt het dan niet hebben over die ene leuke avond, want ze hebben geen idee wat jij daar mee maakt. Ze hebben het niet gezien. Je kunt dus veel minder met ze delen, en daardoor denk ik dat je ze op ten duur toch minder zult spreken. Sowieso gaat communicatie met email/msn bij mij niet goed, doordat soms dingen verkeerd kunnen overkomen. Maar goed daar moeten we niet aan denken, het is namelijk wel een unieke kans en die moet ik gewoon aanpakken!

Het komt dus nu allemaal dichterbij dus we moeten ook gaan nadenken hoe we het verzekeringen, geld en andere dingen gaan doen. Ik krijg namelijk geen studiefinancering als ik in Amerika ben, dus dan zou ik officieel geen studentenrekening mogen. Er kan vaak wel wat geregeld worden, maar het kost stiekem toch best veel tijd. Ook met die verzekeringen, ik ga dus een jaar naar het buitenland maar ik moet ook een ziektekostenverzekering in NL hebben maar ook in Amerika. Dus dan moet ik dubbele premie's gaan betalen, dat vind ik stiekem wel een beetje erg belachelijk dus daar gaan we nu ook achteraan. Dus lekker druk

Maar verder gaat het goed met me, steeds minder last van mijn rug. Ik word alleen wel iedere ochtend supervroeg wakker door die k*tvogels, waardoor ik daarna niet meer kan slapen Maar verder ben ik tevreden hoor, alles loopt op zijn rolletjes. Zelfs de relatie met m'n moeder is weer zoals vroeger (dat is niet positief zoals de meesten wel weten), maar ondanks dat ben ik happy.
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

February 11, 2006 - Raar..

Nou, ik zit nu alweer twee weekjes thuis met m'n rug en het schiet niet echt op   Ik heb nog steeds veel last, slik allemaal pilletjes en ga om de dag naar de fysio. En ik begin het nu wel behoorlijk zat te worden.

Alles in huis heb ik nu wel gezien, op televisie is niks leuks meer, internet heb ik ook wel weer gezien en ik heb mijn moeder nu ook wel lang genoeg geirriteerd. Dus maandag ga ik weer naar school Eindelijk, maar goed ik moet ook niet veel gaan verwachten. Ik heb de afgelopen weken niks van school gehoord qua van waar ik was ofzo. Dus ik zou makkelijk een keer twee weken weg kunnen gaan (op vakantie). Maar goed ik ben een braaf meisje dus dat zit er niet in. Opzich had mijn mentrix wel een keer kunnen bellen/mailen over hoe het met me gaat. Volgens mij is zij daar toch voor, om in de gaten te houden dat het met haar mentorleerlingen is. Maar nada, niks, noppes. Zelfde geld voor de teamleider, die hadden we ook gemaild omdat ik vanalles heb gemist en over hoe ik dat moet gaan inhalen (op de inhaaldag was ik ook thuis). Als antwoord kregen we dat ik het maar met de leraren moet regelen, geen beterschap ofzo. Aan de ene kant vind ik het best teleurstellend, dat je gewoon niks hoort. Hetzelfde geld voor klasgenoten hoor.

MENSEN BEGRIJPEN JULLIE HET NIET, IK WIL AANDACHT

Nu genoeg gezeurd. Nu leuk nieuws, ik heb een cd-rom ontvangen van Fulbright met informatie over de universiteiten en ik word echt met de minuut enthousiaster! Het word nu dan toch echt werkelijkheid (ik moet dan nu wel mijn achterstand op school gaan weg werken dan en examen halen), en ik heb volgende week als het goed is een telefonisch interview met de universiteit in Denver. Ik ben nu al zenuwachtig, ik ben ook al druk aan het oefenen met m'n ma. Ik praat zelfs met mijn fysio Engels Haha dat was haar idee hoor, ze heeft 12 jaar in Engeland gewoond en ze kan zich ook beter in het Engels uitdrukken dus het heeft voordelen voor ons beiden.

Ik heb trouwens al twee cijfers terug van m'n tentamens, een 7,1 voor Literatuur en een 4,6 voor Latijn (die gaan we vergeten ). De rest heb ik nog niet terug, doordat ik dus nog niet op school ben geweest. Maar ik ben benieuwd, ik moet nog wel mijn biologie en wiskunde maken. En luister/kijkvaardigheid van Engels, maar dat komt later. Ik ga het trouwens nog druk krijgen met alles, er komen allerlei presentaties (PWS, biologie), werkstukken (EXO, PWS) en veel werk aan.. Ik heb trouwens de laatste tijd niks meer gedaan aan mijn PWS, dus ik moet maar weer eens gaan beginnen want de tijd begint behoorlijk te dringen. Ik moet denk ik maar een dag in mijn vakantie gaan reserveren.

Maar de bedoeling van een vakantie is natuurlijk om leuke dingen te doen zodat ik me kan ontspannen. Mijn plannen voor nu bestaan uit: veel oppassen (heb de kindjes echt gemist ), naar mijn pa, maybe naar Amsterdam en lol maken. Waarschijnlijk zal ik dan ook wel weer bij de AH langzaam gaan beginnen met werken (ik mag niet lang staan/zitten en absoluut niet tillen vw de rug), dus het gaat weer druk worden. Maar dat maakt mij niet uit, als ik niet de hele tijd thuis ben. Dus als je iets wilt gaan doen, zeg maar wat en wanneer

Trouwens nog over die cartoon'oorlog', het begint nu eigenlijk wel erg uit de hand te lopen. Don't you think so? Hopelijk gaat het snel over, en vergeten we het. Wat ik trouwens ook wel eng begin te vinden is die vogelgriep. Er zijn nu al 88 doden en ze verwachten dat het zich snel zal gaan verspreiden als de vogels verder gaan trekken. Hopelijk vinden ze er iets snel tegen, we zullen het wel merken.

Nou het gaat jullie allemaal goed en ga maar niet met vogeltjes knuffelen (maar met konijntjes )

xxx
Grannie
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

January 29, 2006 - Auw!

Warning: dit is een klaagstuk!


Mijn vriendjes voor de komende dagen.

Heb ik weer hoor. Ik was gisteren heerlijk aan het werk bij de AH als het broodmeisje. Ik was op dat moment de broodmanden aan het stoffen, zodat het er weer schoontjes zou zijn. Opeens pijnscheut door mijn rug, heb ik opzich wel vaker dus ik dacht dat het maar even zou zijn. Maar toen zat mijn rug vast  En dat doet pijn..

Ik bleef nog wel doorwerken tot sluitingstijd (wel met moeite) en daarna mocht ik weg. WJ was langsgekomen in de AH, dus hij heeft me thuis gebracht met de auto (THANKS), ik had er niet aan moeten denken om in de trein te zitten. Daarna nog wel lol gemaakt, veel gelachen maar m'n ruggetje bleef pijn doen. Ik had ondertussen wel paracetemolletjes genomen, maar ze werkten niet echt naar mijn gevoel.

Vannacht superslecht geslapen, en als het niet kwam door mijn rug dan was het wel weer van die aandachtzoekers op straat. Wat kunnen mensen schreeuwen zeg om 2 uur 's nachts! Maar goed, ik heb daarnet nog wel kunnen slapen

Vanochtend toch maar huisartsenpost gebeld voor de zekerheid, want ik zou vanmiddag eigenlijk gaan oppassen. Nou bleek dat ik de spit heb.

spit2 (het, de ~ (m.))
1 [med.] plotseling optredende pijn in de lendenspieren => lumbago, verschot
Dit betekent echt kortom: AUW!! maar ze denken dat het een klein weekje duurt, en de kans is groot dat de klachten terug komen..

Maar jullie moeten dus de komende tijd heel lief voor me zijn etc. En fruitmandjes zijn zeker meer dan welkom


Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

January 27, 2006 - Zo alweer 5 gehad en nieuwe schoenen..

Posted in School


Zo deze week heb ik 5 tentamen gehad. Maandag had ik scheikunde, dinsdag Nederlands, woensdag natuurkunde en Latijn, donderdag NIKS en vandaag literatuurgeschiedenis. En hoe ze gaan? Nou volgens mij wel aardig, alleen Latijn heb ik goed verknald. Net als die man van hierboven, verstond ik er niks van. Ik moest dan wel een tekst lezen maar dat maakt niet uit

Waarom heb ik echt voor Latijn gekozen? Het is opzich wel een leuke taal, maar ik kan er niks mee. Het is wel handig voor de opleiding geneeskunde (wat ik wil gaan doen), maar het is niet nodig. Ik wil ook geen priester of dominee worden. Waarom heb ik niet gewoon voor een makkelijk vak als tekenen gekozen? Want ik heb ook zoveel tekentalent

Maar goed, ik mag dan wel nu een Gymnasiumdiploma ontvangen Daar kan ik natuurlijk wel heel trots op zijn!

Ander onderwerp, gisteren had ik geen tentamen en voor degene van vandaag hoefde ik niet te leren dus ik ben 's avonds met mijn moeder naar Utrecht gegaan en nieuwe schoenen gehaald Ik ben weer helemaal blij. Maar ik hou dus absoluut niet van shoppen, in elk geval niet lang. Het was ook echt winkel in winkel uit winkel in winkel uit. En geloof me, daar kan ik behoorlijk chagerijnig om worden. Maar we zijn wel geslaagd (zonder ruzie). Ik heb dus nieuwe zomerschoenen (ja ik ben er vroeg bij) en nieuwe sneakers Ik plaats nog wel foto's ervan, kan ze namelijk niet op internet vinden

Nu even een stukje klagen hoor:
* Ik baal ervan dat ik een nieuw rooster heb met 13 tussenuren (21 lesuren..) en 2 achtste uren. Hoezo mijn school kan geen roosters maken? En dan verwachten ze ook nog dat je al je lessen komt. Wat denk jij zelf, denk je dat er mensen gaan komen als ze het eerste, vierde en achtste uur les hebben? Ik denk het niet hoor, maar hopelijk gaat de WP hier nog wat aan veranderen. Ik heb anders nog wel wat beters te doen. Ik werk thuis dan wel.

* Ik moet mijn hele weekend weer opofferen aan dit tentamens. Ik heb maandag wiskunde en biologie. Ik verheug me er nu al op.. Dus weer een weekend thuis op mijn kamertje zitten.

* Ik heb een fruitverslaving. Ik eet echt die hele fruitschaal leeg, terwijl ik er nooit zo van hield. Ik ben volgens mij ontvoerd door aliens ofzo. M'n ma vind het volgens mij niet echt geslaagd dat ik steeds alle appels mandarijnen en bananen opeet. Tja het is wel een gezonde verslaving, maar is het wel goed zoveel fruit.

* Verder ga ik nog even klagen over de geluidsoverlast die we hadden bij de tentamens. We konden steeds gezellig mee genieten met de muziek van de bouwvakkers. Ik was nog gaan klagen op school, krijg ik als antwoord dat ik de volgende keer ergens anders mijn tentamens ga krijgen. Dat zeiden ze de vorige keer maar goed. WP he..

Maar verder gaat het goed hoor, thuis loopt het lekker. Volgend weekend komen er allemaal mensen van dat kamp hierheen, dus dat gaat gezellig worden. Ik mag alleen wel gaan opruimen, maar dat komt goed.

Ik ga weer ff verder leren,


ps. laat wel ff wat achter he
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

January 24, 2006 - En dat is twee..

Posted in School


Nou mijn tweede tentamen zit er ook weer op. Vandaag had ik Nederlands. We moest een sollicitatiebrief schrijven. Het ging eigenlijk wel makkelijk, ik heb mijn fantasie weer de vrije loop gelaten.
Je moest solliciteren naar de functie Sociotherapeut waarbij je werkt met een groep met een borderline persoonlijkheidstoornis, als ik het goed had

Ik had er weer een mooi verhaal van gemaakt dat ik overal had gewerkt en als vrijwilliger allerlei cursussen gaf om jongeren hun zelfbeeld te verbeteren. En nog meer dingetjes. Volgens mij is hij wel goed gelukt. Ben echt benieuwd wat voor cijfers ik ga halen.. Vorige periode was namelijk niet echt om trots te zijn, ik hoef in elk geval niet veel te doen om het te verbeteren

Vanavond ga ik weer lekker werken bij de AH, weer broodjes snijden. Yeah, ik kan mijn lol niet op Maar ik ga nu eerst lekker blokken op mijn natuurkunde en Latijn, want daar mag ik morgen mee gaan knallen. En dan zit ik alweer bijna op de helft. Dan heb ik vrijdag nog literatuurgeschiedenis en maandag wiskunde en biologie.

En het schijnt ook dat ik volgende week luistervaardigheidstentamens heb, maar daar heeft, zoals standaard, mijn school nog niks over laten horen. Net als mijn nieuwe rooster, nog niks van gezien Dat ga ik trouwens echt niet missen van mijn school, dat we alles op het laatste moment of t้ laat krijgen.

Oh trouwens nog iets voor Willem-Jan <-- zo'n smile toch

Haha, tot blogse!
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

January 23, 2006 - Scheikunde..

Posted in School


Zo, mijn eerste tentamen zit er op. Naar mijn gevoel ging het wel lekker. Ik heb voor het eerst alles ingevuld, en ik ga nu heel hard hopen dat ik een voldoende binnen ga halen. In elk geval zal het niet moeilijk zijn om een hoger cijfer te halen dan de vorige keer. Toen had ik een 3,1  Dat was niet echt heek goed, maar die wil ik gaan herkansen. Dat kan alleen pas op het eind van het jaar.
Ik heb nu dus nog 6 tentamens.

Morgen heb ik Nederlands, daar moet ik een sollicitatiebrief schrijven. Dus dat zal wel lukken lijkt me. Woensdag heb ik natuurkunde en Latijn. Daar heb ik dus echt absoluut geen zin in, het is zoveel. Voor natuurkunde behoorlijk wat hoofdstukken en voor Latijn ontzettend veel testen. Dat word dus echt een stressdag. Ik moet dan ook nog dinsdagavond werken dus ik ben benieuwd. Donderdag heb ik helemaal niks. En vrijdag heb ik literatuurgeschiedenis. Dat gaat ook wel lukken, je mag daarbij gewoon je aantekeningenboekje gebruiken. Alleen de maandag daarna heb ik wiskunde ้n biologie. Dus woensdag en maandag worden mijn baaldagen, waarschijnlijk ben ik dan strontchagerijnig dus je kunt me dan beter niet aanspreken Want geloof mij maar, je wilt me dan echt niet mee maken.

Ik ga nu maar eerst even onder genot van wat lekkers even bijkomen van m'n tentamen en ga daarna weer mijn boeken induiken om alvast te gaan leren voor natuurkunde. Oh ik verheug me nu al op die formules, wat hou ik daar toch van NOT, maar je moet toch wat h้. Dan kun je wel zeggen: 'dan had je dit profiel moeten kiezen'. Daar geef ik je helemaal gelijk mee, maar om nou Frans te doen of economie. Nee sorry, dat spreekt mij echt helemaal niet aan. En daarmee kan ik niet geneeskunde doen, en dat is (nog steeds) mijn plan. Nou ik ga ervan door, blog later wel weer wat.

*zwaai*
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

January 22, 2006 - Rare jongens..


Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

January 22, 2006 - Tentamens..

Posted in School
Als ik ergens niet van hou, dan zijn het tentamens... Please duim hiervoor ook maar Volgende week maandag heb ik de laatste..
Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

January 22, 2006 - Het begin is er..

Posted in Amerika

Nou zoals de meesten wel weten, doe ik mee met het 'Campus Scholarship Program'(CSP) van Fulbright. Dit houdt in dat zij mij helpen met de aanmelding bij universiteiten in Amerika, en met de zaken die erbij komen. Ze kunnen ook helpen om beurzen aan te vragen bij de universiteiten (aangezien het studeren daar behoorlijk duur is).

Wat zij terug verwachten is dat wij Nederland goed vertegenwoordigen in Amerika, dat wij goed ons best doen anders kunnen ze ons zo terug halen. Ze verwachten ook dat je het schooljaar afrond, en een goede indruk hebt achtergelaten op de universiteit. In ruil daarvoor heb jij wel een unieke ervaring en meegemaakt hoe het leven op een campus is.

Waarom wil ik echt naar Amerika?
Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me een heel apart land. Je hoort er ontzettend veel over in het nieuws, nu met Irak maar ook over hun aparte presidenten zoals Bill met z'n vrouwtjes Maar ook op school heb ik er te maken mee gehad, we hebben Amerika behandeld bij Aardrijkskunde met al hun staten en  bij geschiedenis bijv. met de golfoorlog.

En natuurlijk mijn familie. Mijn tante heeft er gestudeerd en heeft er vele jaren gewoond. Mijn neefjes hebben daar ook gewoond. Hierdoor ben ik ook wel ge๏nteresseerd door geraakt.

Het lijkt me superleuk om zo'n land te ontdekken en te kijken of die vooroordelen kloppen. Of het echt zo'n apart land is. Of dat het eigenlijk net zo is als Nederland alleen dan een stuk groter. Ik wil graag hun 'cultuur' leren kennen ben eigenlijk gewoon erg nieuwsgierig, misschien verwacht ik ook wel heel veel. En kom ik ontzettend teleurgesteld terug. Ik weet het nog niet..

Ik heb voor Amerika al allerlei dingen gedaan. Ik heb twee essay's geschreven, twee testen gedaan (SAT, TOEFL), een toelatingsgesprek (voor CSP), formulieren ingevuld en veel dingen uitgezocht. Fulbright werkt samen met de IIE in Amerika. De IIE heeft mij nu bij verschillende universiteiten aangemeld. Ze hadden 11 universiteiten uitgezocht en ik mocht er een top 7 van maken. Mijn top 7 zie je hier onder staan. (Ik wist/weet dus helemaal niks van de universiteiten, ik heb de top 7 gemaakt op basis van hun website)

1. Old Dominion University
2. Kent State University
3. Clemson University
4. Oakland University
5. University of Missouri - St. Louis
6. Drake University
7. University of Denver


Je kunt op hun sites kijken, net als ik heb gedaan. Rond maart/april krijg ik te horen op welke universiteiten ik aangenomen ben en welke niet. Ik vind het echt superspannend allemaal, het geeft toch wel een grote druk. Want het is als ik nu mijn examen niet haal, dan kan ik niet naar Amerika en moet ik nog een jaar school doen En dat is niet de bedoeling, dus ik ben hard aan de slag.


Maar blijf duimen voor meComments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Mijn weblog over mijn avontuur en alle voorbereiding voor mijn studie in de VS. En natuurlijk ook over andere dingen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer