Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

The adventures of King Beervat

21/10/2010 - Urban Excursionweek City 2.

 

En op dag 2 gaan we naar onze eigen hoofdstad: Amsterdam! Ik ben blij dat ik in Utrecht kon overnachten want nu kon ik lekker uitslapen. Jammer dat ik slecht geslapen heb, zodat ik alsnog gaar in de trein zat, en net op tijd ben uitgestapt. Maar goed, dan sta je dus in Amsterdam, maar waar moet je naartoe!?

 

Ja, de Zuiderkerk, maar waar is die? Gelukkig waren er een paar groepsgenoten die het wel wisten, dus kon ik nog half slapend even achter hen aanlopen, om in de kerk onder het genot van een bakje koffie op mijn gemak wakker te kunnen worden. Ik moet zeggen, deze kerk was totaal anders dan andere kerken waar ik ben geweest. Hier stonden 2 flink grote maquettes van de stad, werd er verteld over de visie voor 2020 en verder in de toekomst.  Hebben we een film gezien over hoe Amsterdam is ontstaan. (Amsterdam dankt zijn naam aan de rivier de Amstel.) lijkt me trouwens best wel grappig. Komen er chinezen en die “vlagen waal Amsteldam is”  natuurlijk wel in het chinees dan. Dus zou ik er alsnog niks van verstaan. Ondanks dat het binnenin die kerk behoorlijk warm was, was ik wel gecharmeerd van de verhalen die zijn verteld.

 

Na deze korte tentoonstelling, zijn we naar het GWL terrein geweest. Eerst had ik zoiets van, wat is dit nou weer voor wijk, tot ik me realiseerde dat dit de wijk uit de eerdere presentaties op school was. Mooie wijk! Alleen omdat er totaal geen auto’s mogen komen, is het toch ook wel een beetje niet-levendig zegmaar. Toch als je op zo’n plekje midden in het drukke en chaotische Amsterdam zit, heb je het toch wel goed gedaan. Toch toont deze wijk echt heel veel sfeer, en zou ik er best willen wonen. Toen het zonnetje scheen, was het fijn om er rond te lopen, totdat t volle bak ging regenen, dat was wel een beetje balen, maar toch even een amsterdammertje genuttigd in een tent die zichzelf iets te chique vond.  ( toch ook wel lekker gegeten hoor). Aangezien we nu toch al naast het westerpark zaten, zijn we daar ook maar even een kijkje wezen nemen.

Daarna als een speer door naar de binnenstad van Amsterdam, en het is chaotisch daar, maar echt kei leuk om rond te lopen. Alleen elke souvenir shop is gebaseerd op wiet. Lang leve het gedoogbeleid!

 

Als laatste nog naar de Noord/Zuidlijn geweest. Ik moet zeggen dat ik dat veel saaier had verwacht. Ik kwam daar met een instelling zo van: dit is echt saai, ik wil naar huis, of terug de stad in, maar niet naar dit rare gedoe. Oke, de film was echt saai, maar de strook met al die maffe lichtjes die liet zien wat af was van de lijn, en wat nog niet, was toch nog best wel interessant! Echt een immens groot project, en als hij af is zal ik er toch zeker een keer in gaan zitten. Als ik er met een OV in mag tenminste. Eindelijk klaar, en mijn tedere voetjes waren toch best moe, dus heb ik besloten om toch maar terug te gaan naar Utrecht, om daar weer te overnachten, en dan lekker binnen een kwartier in Culemborg te zijn.

Alleen wel een klein beetje jammer dat ik mijn OV niet meer kon vinden toen ik de trein in wilde stappen.

 

 

 

 

 

Ps. Heb hem nog wel gevonden.

http://s1095.photobucket.com/albums/i461/Mathieu_Vane/excursieweek%20UD/

 

 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/10/2010 - Urban Excursion City 3.

Tsja, en dan zijn we alweer bij de laatste city trip van de week aangekomen. Na 2 toch wel grote steden, gaan we nu naar iets veel kleiners! Culemborg. Wat? Ja, dat dacht ik dus ook. Vanaf Utrecht een kwartiertje met de trein, dus ik kon wel lekker uitslapen.

Toch wil ik eerst even de organisatoren van de excursieweek bedanken, aangezien het programma toch wel een chaos was, laten we eerlijk wezen. maar als de begeleiders ook al niet weten hoelaat we moeten beginnen, dat gaat toch wel te fur. dus wij stonden er om half 12, terwijl we pas om half 2 moesten beginnen! Maar maakt niet uit, we gaan ervoor, dan maar op ons eigen houtje door de wijk rondlopen.

Eva Lanxmeer, een duurzame en milieubewuste samenleving. Het 1e wat me opviel was dat er amper auto's stonden. ( Even reclame maken voor Wheels4All). er staan 10 auto's op een centraal punt, waardoor je per huis bijna 1 parkeerplek minder nodig hebt. zo heb je dus meer ruimte voor andere dingen, zoals groenvoorziening of speeltuin. toevallig las ik in de krant dat je bij Wheels4All ook auto's kan huren met je OV, en dan betaal je alleen voor de kilometers die je ermee rijdt, maar dat is een ander verhaal. Het 2e dat me opviel, was de diversiteit in de woningen. sommige woningen waren blauw, andere hadden weer geel en rood in de gevel enzovoorts.

Nadat we dus 2 uur zelf door de wijk hadden gesjokt, (met een korte pauze natuurlijk) was het tijd voor een presentatie van Meneer Gerwin. Ik moet zeggen dat de hele week treinen best vermoeiend is, dus ik zat er ook wel een beetje doorheen eerlijk gezegd, maar ik ving bepaalde stukken op die toch best interessant waren! Zijn verhaal over hoe water word opgevangen was echt een geniaal plan! Na de presentatie mochten de mensen die er om half 12 al waren naar huis, maar dat was je eigen verantwoordelijkheid. Aangezien deze week toch de nodige energie heeft geeist heb ik die kans dankbaar aangenomen. Ik snapte zijn verhaal, en ik had genoeg foto's als voorbeeld. Jammer dat je dan in de verkeerde trein stapt. ( lees: we zaten in Tiel) en we dus iets later thuis waren als gepland, maar ik ben blij dat ik zometeen lekker mijn warme bedje in kan kruipen, na een week van rondjes lopen, foto's maken en vooral veel opletten. morgen de final day op school, ben benieuwd of ik een prijswinnende foto heb, een borrel, en dan lekker naar huis, vakantie houden, nouja vakantie.. zoals ik in mijn 1e deel heb verteld, schoolwerk. Voor nu, lekker slapen en morgen is er weer een nieuwe dag.

weltrusten!

http://s1095.photobucket.com/albums/i461/Mathieu_Vane/excursieweek%20UD/

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/10/2010 - Urban Excursion City 1.

 

Ik was blij dat mijn wekker melodie iets harder stond dan normaal, anders had ik me waarschijnlijk keihard verslapen. Snel haasten, en op naar de trein naar Roffa! (a.k.a Rotterdam). Wij waren keurig op tijd op de afgesproken plek.  Jammer dat onze begeleider dat net niet helemaal was. “schaam je!”

Dus nog even wachten, op de rest van de groep en de begeleiders en off we go!

Vreewijk, wat een knus wijkje, ontworpen door Le Moliere. Net alsof je door het denderende polderlandschap van lieflijk zeeland loopt. Het zag er echt gezellig uit qua woningen en pleintjes en al dat groen. Je had ontzettend veel zicht door de wijk. En autovrij!  Vroeger reden er alleen maar koetsen en paarden, en in Moliere’zijn plan zijn de wegen zo breed gemaakt, dat er auto’s kunnen worden geparkeerd, en dat er nog een auto langs kan. Briljant! Die man was zijn tijd ver vooruit! Veel uitleg gekregen, over hoe de wijk was opgebouwd, wat de kenmerken waren. Best wel leuk om zo door een wijk te lopen. Zo ga je ineens heel anders kijken als je ergens rondloopt.

 

Dan na een klein uurtje weer terug naar de tram, op naar de kop van zuid, naar het New York Hotel.

Iets met zo’n naam, en in Rotterdam met zijn -moderne-hoge-woontorens enzo-,  Dat moet vast wel een imposant gebouw zijn. Nou, dat ding stond recht voor mijn neus, ik zou er zo voorbijgelopen zijn. Wat een saai gebouw is dat zeg! Totaal geen sfeer! Ik had een super de luxe hotel verwacht, van alle gemakken voorzien. Nu wou ik niet eens naar binnen. ( misschien als ik dat wel had gedaan, was mijn vorige zin uitgekomen, maar dat terzijde). Eenmaal bij de ingang, werd ons verteld dat we om kwart over 2 terug moesten zijn, om dan naar het CIC ( City Information Centre) te gaan. Of je gaat op je eigen houtje daar naartoe. Aangezien het CIC lekker in het centrum ligt, en ik hem toevallig wist te vinden, ben ik met een paar mensen lekker de stad ingedoken om even een uitgebreide lunch bij Brams Patat te eten =’]. Eenmaal onze lunch genuttigd, hebben we nog even wat cultuur bekeken, en foto’s gemaakt.

 

 In het CIC weer moeten wachten. ( dank je wel voor het wederom op tijd zijn Suzanne!) Maar uiteindelijk een presentatie gekregen over Info Rotterdam van een oud NHTV-er. Zeer interessant, maar het enige echt boeiende eraan vond ik alle maquettes die hij liet zien in zijn presentatie + de maquette beneden van Rotterdam zelf. Dikke lichtshow erbij gebouwd, voor als je wou weten waar iets was. Dan drukte je op je bestemming en kwam er een kleur in de maquette. Pluspunt voor het CIC!

 

Vanuit het CIC op naar Le Medi. Helaas ben ik daar niet meer met mijn groep naartoe geweest, aangezien ik samen met een klasgenoot de verkeerde metro had gepakt.* Ja hij ging de andere kant op, kan toch gebeuren?* Toen hebben we maar foto’s gemaakt in blaak, capelle en weet ik veel waar, en zijn we toch maar even snel naar Le Medi gesjeesd, om daar toch ook even een foto te maken

 http://s1095.photobucket.com/albums/i461/Mathieu_Vane/excursieweek%20UD/

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/10/2010 - Nederlandse Taal

 

 

Ik zat gisteren mijn weekelijkse vakliteratuur te lezen: De Donald Duck. Jawel! Aangezien mijn ouders hebben besloten om ons abbonement op te zeggen, wat nu al een tijdje zo is, was ik toch wel stiekem een beetje diep teleurgesteld. Niks aan te doen, maar het werd te duur. Ik was dan ook aangenaam verrast dat naast mijn nieuwe crib, een hele gave snackbar zit, waar ze de Donald hebben. yess!

maar goed, daarin stond een brief van iemand, en die was best interessant. hij ging ongeveer als volgt:

waarom heet een schaar een schaar? Dit klinkt misschien vreemd, maar met een perforator perforeer je, met een nietmachine niet je. en met een schaar knip je. waarom heet een schaar dan niet een knipper? 

vreemd?

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/10/2010 - Urban Excursionweek Intro

Jaja! nog 1 weekje en dan is het herfstvakantie! nouja, herfstvakantie, volle bak aan school werken. Maar goed, daar zijn we nog niet, want eerst, tromgeroffel aub... jawel! excursieweek!!

Vandaag veel vroeger dan normaal op maandagochtend brak mn bed uitgestrompeld, om ( 3 uur eerder op school te zijn), me klaar te maken voor my first day of the excursion! Vandaag dus 2 uur in een collegezaal gezeten, en geluisterd wat er nou precies word verwacht van ons. We gaan naar 3 verschillende steden: (Rotterdam, Amsterdam en Culemborg) om daar in een bepaald gebied rond te lopen en te kijken naar typische kenmerken voor die wijk. Gelukkig heb ik mijn hypermoderne camera mee dus dat word veel foto's maken.  Daaraan is ook fotowedstrijd verbonden, dus kijken of er nog wat mooie plaatjes kunnen worden geschoten, Ik heb er zin in!

en voor morgen: Op naar Rotterdam!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

mijn avontuurtjes en andere doelloze verhalen

«  December 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer