Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
kookboek

Description

als je wilt koken kun je hier recepten vinden.


My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends
My Photo Album

Gekleurde lange vingers

Je hebt nodig

Lange vingers.

Warme chocodip

Verschillende kleuren hageslag of muisjes.

 

Doop de lange vingers in de warme chocodip.

Doop de lange vingers daarna gelijk in de hageslag of muisjes.

 


Posted: 18:57, 10/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Lachend beschuitje

Dit heb je nodig

Roze kokosbrood.

Wit kokosbrood.

Beschuit.

Boter.

 

Besmeer het beschuitje met boter.

Snij van het roze kokosbrood een rondje net zo groot al het beschuitje.

Maak van het witte kokosbrood ogen, mond, neus en haren.

Maak een gezichtje op het roze kokosbrood.


Posted: 18:47, 10/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Coktailworstjes

Je hebt nodig:

12 coktailworstjes

mosterd

12 reepjes edammerkaas ter grote van de worstjes.

12 plakken ontbijtspek

25gr boter

 

Laat de worstjes uitlekken

Snijd ze in de lengte door midden.

Besmeer de binnenkant met wat mosterd.

Leg tussen de 2 helften 1 reepje kaas.

Omwikkel het worstje, zowel in de lengte als in de breedte, met een plakje ontbijtspek.

Steek het met een coktailprikker vast.

Smelt het boter en bak hierin de worstjes tot het spek knapperig wordt en de kaas gesmolten is.

 

 

 


Posted: 15:24, 10/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Paaskoekjes

voor het deeg van de paaseieren heb je nodig

-1citroen

-400 gram suiker

-5 eetlepels honing

-60 gram roomboter

-1 ei

-1 snufje zout

-1 zakje speculaaskruiden

-1 zakje bakpoeder

-650 gram bloem

-wat mangarine

-2 eetlepels koffiemelk

-wat bloem

 

voor de versiering

-250 gram ,poedersuiker

-1 eiwit

-levensmiddelenkleurstof

-kleine smarties

-suikerpillejtes

-suikerbloempjes

-suikermusker

-paddestoeltjes

 


Posted: 12:47, 10/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Aardbeienstam met vanilleroom

Je hebt nodig:

400gr aardbeien             50gr geschaafde amandelen

1 vanille stokje            1 hotelcake(400gr)  

2,5dl melk                  2el amandellikeur

50gr suiker                 2dl slagroom 

1el maizena                 1zakje slagroomversteviger

 

1. Maak de aardbeien schoon.

Bewaar enkele hele aarbeien met kroontjes voor de garnering.

Halveer de aardbeien.

2. Verwarm 2dl melk met het opengesneden vanillestokje en laat ze 10min zachtjes trekken.

Meng de maizena met 1/2dl melk.

Roer dit mengsel door de melk en laat de vla binden.

Laat de vla onder af en toe roeren en afkoelen.

3. Rooster de amandelen in een koekepan goudbruin.

Snijd de cake in de lengte 3 plakken van 1,5cm dik.

Besprenkel ze met amandellikeur.

Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf.

Schep de vla en 3/4 deel van de amandelen door de slagroom.

Zet het mengsel even in de koelkast.

4. Bestrijk de cakeplakken met de amandelroom.

Verdeel de aardbeien over de plakken.

Stapel de plakken en garneer de bovenste met de hele aardbeien.

Strooi de rest van de amandelen erover.

 

TIP:vervang de amandellikeur door marasquin en neem in plaats van aardbeien kersen, abrikozen of perziken.                 


Posted: 08:57, 5/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Kaasstengels

voor circa 40 stuks.

je hebt nodig:

100gr bloem

1/2tl mosterd poeder

1 druppeltje tabasco

50gr boter

50gr rijpe cheddar

1el sesamzaadjes

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zeef de bloem, mosterdpoeder en tabasco in een kom.

2.Voeg de boter bij de bloem.

3.Kneed de boter met je vingertoppendoor de bloem tot het deeg op broodkruim lijkt.

4.Rasp de kaas op de grote gaten van de rasp en meng het raspsel door het boter-bloem-mengsel.

5.Voeg circa 1theelepel water aan het mengsel toe en kneed het met je handen tot een glad deeg dat niet plakt.

6.Kneed het deeg net zolang tot het soepel is en rol het uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van 6mm dik.

7. Snijd hieruit dunne reepjes van 6mm x 71/2 cm.

Leg ze op de bakplaat.

8.Bestrijk ze licht met water en bestrooi ze met sesamzaadjes.

Bak ze 12-15 minuten in de oven tot ze goud-bruin zijn.

9. Laat ze afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.

Leg ze op een bord of bewaar ze maximaal 3 dagen in een luchtdichte doos.

 

 


Posted: 14:17, 4/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

pizzarondjes

Voor 3-4 personen (6-8 stuks).

Je hebt nodig voor de pizzabodem:            Voor de vulling:

 

225gr zelfrijzend bakmeel.                        2el tomatenpuree

snufje zout                                              1 kleine ui, gepeld en gesnipperd

1/2tl mosterdpoeder                                 1 paprika, zonder zaadjes en fijn gehakt

50gr boter                                               100gr ham, fijngehakt

50gr cheddar, geraspt                               1el verse peterselie, fijngehakt

6-8 el melk                                              50gr cheddar, geraspt

 

1. Verwarm de oven voor op 220graden en vet een bakplaat ligt in.

Zeef voor de pizzabodem het bakmeel, het zout en de mosterdpoeder in een kom.

2. Snijd de boter in blokjes en voeg ze bij het bakmeel.

Kneed met je vingers de boter door het bakmeel tot het deeg op de broodkruimels lijkt.

Strooi de kaas erover.

Schenk langzaam de melk erbij en kneed het geheel tot een soepel deeg dat niet plakt.

Voeg indien nodig nog wat melk toe.

Kneed net zolang tot je een soepel deeg hebt.

3. Rol het deeg op een ligt met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van circa 20 1/2cm X 25 1/2.

4. Meng voor de vulling de tomatenpuree en 2eetlepels water tot een glad papje.

En roer de uien, paprika, ham en peterselie erdoor.

5.Verdeel de vulling over het deeg en houd 2 1/2cm van de rand rondom vrij.

Strooi de geraspte kaas erover.

6. Strijk wat water langs de rand.

Begin aan een brede kant en rol het leeg over de vulling op.

7. Snijd de rol in rondjes van 4cm en leg ze op de ingevette bakplaat.

8. Bak ze 12-15 minuten in de oven tot ze goud-bruin zijn.

Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze verpakt en in de lunchtrommel opbergt of serveer ze warm op een bord.


Posted: 13:49, 4/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer