Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Wat eten we vanavond?

Description

WVH'ers helpen Odette het dagelijkse dilemma door!


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends
» My Photo Album

Geen inspiratie? Gember, voor een leuke lunch!

Vandaag was Odette's officiële afscheidslunch, wat we vierden bij Gember te Den Haag (naast Gemeente Museum). Leuke lunchkaart!

 

Voor een impressie van de gezellige lunch zie:

 

 

 


Posted: 15:38, 9/1/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Bergsma’s Knofjes

Bergsma’s Knofjes

 

Men neme:

 

  • 1 bol knoflook
  • tien teentjes knoflook
  • de oogst van een knoflookplant
  • een half pond knoflook
  • Twee eetlepels knoflook
  • Een liter knoflook
  • Verse uienfamilieleden (zoals knoflook)
  • ½ bol knoflook
  • Een struikje bieslook
  • Een vleugje daslook
  • Een schepje knoflook

 

Men doëe:

 

Hol de bolletjes knoflook uit (bewaar de knoflook die je uit de knoflook schept!). Snij de knoflookteentjes fijn. Vul de knoflook met knoflook. Zet de met knoflook gevulde knoflookbolletjes (knoflookholletjes?) in een met (knoflook)olie ingevette (knofl)ovenschaal. Schep de knoflook, de knoflook, de knoflook, de knoflook en de knoflook eroverheen. Decoreer met bieslook en daslook en, eventueel, een bolletje knoflook.

 

Een half uur in een op 200ºC voorverwarmde oven en: eet smakelijk!

 

 

Ter illustratie van het effect van dit recept op de medemensheid: zie bijgevoegde foto van een goedbedoelende nietsvermoedende werknemer die thuiskomt bij iemand die zojuist van het recept heeft genoten. Let op de gelukzalige grijns van de overledene!

 

 

Lieve Det,

 

Ik denk met veel genoegen terug aan onze samenwerking. Je zult het in je nieuwe baan ongetwijfeld zeer naar je zin hebben en een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere professionalisering van de hut (niet oneerbiedig bedoeld) én aan de gezelligheid op en rond de werkvloer!

 

Ons spreekt ons,

 

Bergsma

 

 


Posted: 21:31, 28/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Odette's laatste WVH uurtjes

Donderdag 21 december was het voor Odette haar laatste werkdag, haar periode sloot ze af tijdens het Eindejaarsfeest.

 

Odette, ik heb een fotosite gemaakt, die natuurlijk ook gelinkt wordt aan het WVH-intranet. Maar deze kan site kan iedereen bekijken.

 

Eva heeft ze zojuist zelfs al bekeken vanuit dat gekke landje waar het al 12 uur later is. Wil je haar blog bekijken zie http://evadownunder.ikneemmee.nl/wvh/

 

Kijk jij eens bij Profile en dan Visit Website!

 

Veel kijkplezier - dvd is onderweg!

 

Liefs, Jac

 

 

P.s. werkt je Profile / Visite Website niet ga dan naar http://wvhfoto2006.mijnalbums.nl/


Posted: 22:16, 23/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Gewoon heel lekker en gezond!

 

Spannende tijden weer hoor! Van harte met je nieuwe job. Ik kan nog niets melden, maar binnenkort wel ... Gezellig om je onlangs weer gesproken te hebben; ook namens Gaius die heerlijk in je armen heeft gelegen ;-) 

(helaas; ik weet niet hoe ik bij deze blog een foto moet toevoegen - ik ben een beetje uit de multimedia scene ...) 

Mocht je gewoon lekker en gezond en vegetarisch willen eten. Ff naar de winkel voor RATATOUILLE:
- 1 aubergine 
-  1 courgette 
-  1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 3 tomaten
- flinke scheut ketchup
- provinciaalse kruiden, peper, zout
- rijst 

Snijd alle ingredienten in kleine stukken; bak ieder ingredient apart in een koekenpan en voeg dan alles bij elkaar (tomaten als laatste), laat nog lekker even sudderen met provinciaalse kruiden, peper en zout. Voeg tot slot een flinke scheut ketchup toe tot alles weer goed warm is. Serveren met rijst. Genoeg voor 4 personen. 

Spreek je vast snel weer! Heel veel groeten!
Elke

Posted: 13:33, 21/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Knoop dat schort aan de wilgen!

He Odette,

 

Lekker eten hoeft natuurlijk niet altijd te beginnen met een recept en een fornuis...

 

Wat te denken van al die fantastische tentjes in de buurt? Je blijft nog werken in hetzelfde postcodegebied, dus je zult ongetwijfeld nog wel eens belanden voor een lunch in De Tapperij of Zeldenrust, maar ga dan vooral ook eens naar Limoncello. Gewoon even de straat oversteken. Reserveren is niet eens echt nodig. Echt een aanrader. Een schat van een vrouw kookt er echt voor jou...

 

Bistro-Mer is voor je chique collega's natuurlijk prima, maar als je eens origieel wilt zijn, ga dan eens dim-summen op de Denneweg, op zo'n 5 minuten lopen van je nieuwe werkplek. Ik weet niet precies hoe ie heet, maar het is halverwege aan de linkerkant, naast dat spaanse tentje. in de zomermaanden kun je heerlijk voor buiten op van die vlonders zitten. Het kost er geen drol en is echt prima.

 

Als je over de Mauritskade de andere kant oploopt en je slaat links het Noordeinde op, dan is het allereerste tentje rechts ook echt een persoonlijke favoriet van mij: Le Gone. Er staan geloof ik drie tafeltjes (van die hele kleine) en er zitten altijd Fransen (ze praten iig zo...) maar je kunt er ook echt heerlijk persoonlijk lunchen.

 

Anyway, trek een cirkel van een kilometer om Den Haag Marketing & Events en je hebt alle culinaire mogelijkheden tot je beschikking.

 

Mijn advies: Knoop dat kookschort aan de keukendeur en trek Rutger mee naar een van die fantastische Haagse tentjes. Wellicht zien we elkaar daar nog eens!

Geniet! Giedo


Posted: 23:30, 20/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Wat denk je zelf?

Tartaar van rauwe makreel met gehakte Zeeuwse oesters

[voorgerecht]

 

Ingrediënten:

-          1 kleine zeer verse makreel

-          4 zeeuwse oesters

-          1 eetlepel crème-fraîche

-          1 eetlepel gehakte bieslook

-          1 theelepel zaanse mosterd

-          ¼ citroen

 

Bereiden

Maak de makreel schoon: snij de kop eraf, verwijder de eventuele ingewanden en spoel de vis af onder stromend water. Fileer de makreel langs de hoofdgraat en verwijder graten en vel. Dep de vis droog met keukenpapier. Hak de schoongemaakte filets met een groot mes fijn (en snij ze dus niet kapot).

Wikkel de oesters één voor één in een theedoek en maak ze open met een oestermesje. Van al het oestervocht op en haal de oesters uit hun schelp. Laat de oesters goed uitlekken en hak ze met een groot mes fijn. Zeef het gruis uit het oestervocht met fijnmazig zeefje. Meng het oestervocht met de gehakte makreel. Doe daar de crème-fraîche, bieslook en de mosterd bij. Roer dit goed door en breng het op smaak met peper, het sap van de citroen en desgewenst een klein beetje zout.

 

Serveren

Verdeel de gehakte makreel in 2 porties en stort elke portie met behulp van een roestvrijstalen ring op de borden, zodat het eruit ziet als een taartje. Leg daar boven de gehakte oesters.

Dit gerecht verdient het om direct te worden opgegeten. Anders wordt de bieslook bruin en de makreel door het citroensap wit, gaar en slap.

 

Recept is uit  Het Nieuw Nederlandsch Kookboek van Paul van Waarden.

 

Met de complimenten van…..

 

Als je de colofon van het boek had gelezen had je het meteen geweten……

 

Om met zijn woorden te spreken: Wat denk je zelf?

 

 

 

Robbert Coops

Posted: 23:10, 20/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Omelette, Gourmette en Raclette met Odette

Ha Odette,

 

Tja het is nu bijna echt zover. 2006 is bijna passé, tijd voor de goede voornemens. Jij pakt het nieuwe jaar meteen goed aan. Een maandje chilluh (nah ja effe afstuderuh) en dan de Hofstad eens effe goed op de kaart zettuh! Volgens mij een goeie move. De kneepjes van het vak heb je aan het Bankaplein met veel verve opgepikt, daar zal je Den Haag M&E een groot plezier mee doen! De unit CIR weent voor de tweede keer deze maand: na Eva nu ook Odette...het is sad but true.

Ik zou bijna vergeten dat het hier om een kooklog gaat...ja ja jij stuurde al de gehele blauwdruk van de nieuwe Jamie O de wereld in. Daar maakte je heel wat mensen mee blij!

Laat ik me maar beperken tot de wijn: die komt bij voorkeur uit Italie, met z'n unieke druifsoorten. Een pareltje vind ik de Cannonau di Sardegna. Probeer vooral een keer die van Argiolas. Echt top voor niet te veel. Liever wit? Probeer ns een Lugana, uit de Veneto (vlak bij het Garda meer). Heerlijk fris en fruitig..... 

 

Odetteketet, het ga je supergoed!

Groet van Arnoud

 

 

 

 

 

 


Posted: 22:54, 20/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Chocoholic

Lieve Odette,

 

We vinden het zo jammer dat je weggaat! We werken al een tijdje niet meer samen op de unit, maar je kwam nog regelmatig een kletspraatje maken en als we elkaar tegen kwamen hadden we altijd genoeg te bespreken. Dat gaan we missen! Maar we moeten af en toe maar mailen! Veel succes bij Den Haag Marketing & Events en met je studie verder!

 

Tja, een recept. Patricia gaat dit zelf met de kerst als nagerecht maken, lekker snel maar wel erg lekker (Patries is ook een erge chocoholic):

Chocolatechipcookies met ijs gerold in hazelnoot

Per persoon 2 chocolatechipcookies. Tussen de twee koekjes een bolletje notenijs. Het notenijs rollen door de fijngemaakte hazelnoten. Borrelglaasje met likeur erbij.

Lekker! En Simpel!

 

Patricia, Arma en José

 

                                                 


Posted: 20:25, 20/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Vegetarische Griekse Spinazietaart

Vegetarische Griekse Spinazietaart

(het lievelingsrecept van mijn kindertjes Karliene en Tobias!)

 

Benodigdheden:

 

-          Ronde springvorm circa Æ 30 cm

-          boter

-          ui

-          zout

-          6 plakjes bladerdeeg (diepvries)

-          paneermeel

-          125 gram geraspte oude kaas

-          boter

-          200 ml crème fraîche

-          4 eieren

-          300-400 gram spinazie (deelblokjes = handig !)

-          peterselie

-          125 gram feta (of meer als je dat lekker vindt!)

 

 

Snijd de ui klein en fruit deze in een beetje boter in de koekenpan, doe de spinazie erbij en laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Als nagenoeg al het vocht verdampt is, voeg je wat peterselie toe.

 

Neem de springvorm en vet deze in met boter, bedek de bodem en zijkanten met bladerdeeg en druk de naden goed tegen elkaar. Bestrooi het bladerdeeg met paneermeel en verdeel daarover heen de geraspte kaas.

 

Klop ondertussen vier eieren in een kom, voeg zout en peper toe (en eventueel andere kruiden die je lekker vindt) voeg de creme fraiche toe en roer of klop het geheel goed door elkaar.

 

Voeg de spinazie aan het eimengsel toe, roer door elkaar en giet het geheel in de springvorm. Verdeel de blokjes feta over de taart.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de taart gedurende 45 minuten in het midden van de oven tot hij helemaal gaar is!

 

Eet smakelijk van dit lekkere hartige taartje! (aantal WW-punten?….kan ons ’t schelen!)

 

Lieve room-mate,

 

Ik ga je echt missen wijffie en ….sorry dat ik je de laatste maanden heb lastig gevallen met alle heftige verhalen over puberleed, exen, lijnpogingen, klant-avances en internetliefdes!

 

Heel veel geluk in je nieuwe baan! Ze krijgen er daar wel een kanjer bij zeg!

 

Veel liefs,

Anne


Posted: 16:38, 20/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Frisse mihoen salade (vegetarish)

Salade met mihoen, dunne gesneden mango en komkommer en pinda's.

 

Een salade speciaal voor Odetteke, geen vlees. Maar mocht je gasten hebben die dat wel apriceren dan kan je er altijd nog wat met cajunkruiden gebakken kipreepjes er doorheen strooien. En voor spicy Odette kunnen aan de salade wat verse rode peper ringetjes toegevoegd worden. Het is dat er bosuitjes in zitten verwerkt en dat daar de tranen vandaan lijken te komen, maar om eerlijk te zijn is dat om jij WVH gaat verlaten. Gelukkig zit je in de buurt en kunnen we makkelijk eens gaan lunchen. Onwijs veel succes met je nieuwe uitdaging. Tot bij de eerste lunch. Groetjes Wes.

 

Bereidingswijze:
Kook de mihoen volgens aanwijzingen op het pak. Rooster de pinda's in een droge pannenkoek lichtbruin aan. Meng de chilisaus en de vissaus en roer dit mengsel door de afgegoten mihoen.

 

Schil de mango, snijdt het vruchtvlees van de pit. Snijdt dit in dunne reepjes.

Verwijder de onderkant en het donkere groen van de bosuitjes. Snijd deze doormidden en vervolgens in de lengte in dunne reepjes.

Schil de komkommer, snijdt deze in drieën en snijd deze in stukken in de lengte in dunne reepjes.

 

Meng het geheel door elkaar, samen met de mihoenmengsel. Het gerecht kan warm en koud geserveerd worden.

 

Ingrediënten:

  • 250gr mihoen
  • 50gr pinda's
  • 6 eetlepels zoute chilisaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 rijpe mango
  • 3 bosuitjes
  • 1 komkommer

Voor meer recepten in de toekomst, het is wel de bedoeling dat ik het ga aanvullen. Kijk op www.colourcooking.nl.  


Posted: 12:14, 20/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Wanneer gaan we lunchen?

Lieve Odette,

 

Het vinden van een passend en smakelijk antwoord op de dagelijkse wat-eten-we-vandaag-vraag is geen sinecure. Gelukkig zijn er collega’s die na half vijf, wanneer de namiddag hongerklap op volle sterkte te voelen is, graag meedenken over de invulling van de avonddis. Menig receptje werd er uitgewisseld via de tussendeur van onze twee kamers. Voor het ‘vegetariseren’ van vleesrecepten en vice versa is immers minimaal de creativiteit van twee personen nodig. Hoe moet dat toch als je er straks niet meer bent?

 

Odette, ik vind het jammer dat je weggaat, maar ik weet dat je veel zin hebt in je nieuwe uitdaging. Ik wens je heel veel succes en geluk op je nieuwe werkplek. Gelukkig ga je niet uit Den Haag weg, dus wellicht kunnen we een keertje lunchen?

 

Onderstaan recept heb ik al eens genoemd, maar het lijkt me toch handig om op deze site te zetten. Ik heb deze pasta ooit in een Italiaans restaurant gegeten. Ik vond het toen zo lekker dat ik heb geprobeerd er zelf een recept voor te verzinnen. Zie hieronder het resultaat. Voor een meer gekruide versie kan je nog 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden toevoegen.

 

Liesbeth

   

Pasta Putanesca (voor vier personen)

 

Ingrediënten:

2 (kleine) rode uien

1 teen knoflook

1 blikje ansjovis

4 eetlepels kappertjes

2 blikjes gepelde tomaten (in blokjes is makkelijk)

2 handjes groene en/ of zwarte olijven zonder pit

zwarte peper

olijfolie

Pasta voor vier personen (aan verse tagliatelle van AH blijft de saus altijd goed plakken)

Pecorino/ Grano Pardano/ Parmezaanse kaas

 

Bereiding:

·         Bak de gesnipperde rode uien met de uitgeperste knoflookteen in 3 eetlepels olijfolie glazig

·         Voeg de fijngehakte ansjovis toe en laat de stukjes vis even ‘smelten’.

·         Voeg de gepelde tomaten(blokjes) toe

·         Laat dit mengsel even pruttelen (hierdoor worden de tomaten minder zuur en verdampt er wat van het tomatenvocht)

·         Kook intussen de pasta

·         Voeg de grof gehakte olijven en de kappertjes toe en warm de saus goed door

·         Verdeel de pasta en saus over de borden

·         Druppel wat olijfolie over het bord en ‘draai’ er een beetje zwarte peper over

·         Maakt het gerecht af met wat geschaafde Italiaanse kaas


Posted: 11:04, 20/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Lekker zoet!

Lieve Odette,

 

Onwijs gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging! Ik vind het erg leuk voor je dat je een volgende stap maakt. Je blijft wel een beetje in de buurt, maar de uitdaging is er zeker niet minder om. Kunnen we Den Haag-tips nu trouwens bij jou kwijt? Voor Antwerpen heb je mij al erg goede tips gegeven, dus in Den Haag hebben ze zeker een goede aan jou!

Ik vond je een hele gezellige collega, altijd in voor een praatje, en ik heb je leren kennen als het ‘meisje-van-het-chocoladevlokken-snoepen’. Vandaar dan ook dit recept voor echte zoetekauwen. Heel veel succes met het afronden van je studie (bikkel!) en natuurlijk veel succes én plezier in je nieuwe baan! Doe je best en hopelijk kom je gezellig een keertje langs om te lunchen!

 

Liefs, Marja

Stap-voor-stap soezen bakken



Ingrediënten
100 g bloem
75 g boter
3 eieren

Dit recept is voor 8 grote soezen of 16 middelgrote soesjes.

Bereiden
Bloem boven kom zeven. Boter in stukken snijden. Oven voorverwarmen op 200°C. In sauspan of pan met dikke bodem 150 ml water met boterblokjes en mespunt zout aan de kook brengen. Als boter gesmolten is, bloem toevoegen en met houten lepel blijven roeren tot deeg als bal van bodem loslaat. Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Eieren met mixer of garde een voor een door deeg kloppen, tot deeg stevig en glanzend is.
Bakplaat met bakpapier bekleden of dik met boter invetten. Deeg in spuitzak scheppen. Op enige afstand van elkaar (soezendeeg neemt tijdens bakken in omvang toe) naar keuze grote of kleine bergjes deeg op bakplaat spuiten. Bakplaat in midden van oven schuiven en soezen in 10-15 min. (klein formaat) of 20-30 min. (groter formaat) lichtbruin en gaar bakken. Tijdens bakken oven niet opendoen, om inzakken te voorkomen. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van bakplaat. Oven uitschakelen, deur op kier zetten en soezen 10 min. laten afkoelen. Soezen van bakplaat pakken en op rooster verder laten afkoelen.

Nabereiden
Van opensnijden gaan grote soezen snel kapot. Knip ze daarom open met een keukenschaar. Laat kleinere soesjes liever heel. Doe de vulling in een spuitzak en steek deze voorzichtig onderin elk soesje en spuit er wat vulling in. Zowel hartige als zoete vulling is lekker.

Tip zoet gevuld: Vul de soes met slagroom. Roer er voor meer smaak eens vanillemerg door, of een scheutje likeur. Of meng de slagroom met gepureerd of in kleine stukjes gesneden zacht fruit. Neem bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of bramen. Ook lekker is vanillekwark of mascarpone met fijngeprakte banaan.

Tip glazuren: Bestrooi zoet gevulde soesjes royaal met poedersuiker of bestrijk de bovenkant met een glazuur (van poedersuiker, losgeroerd met wat water). Bestrijk voor moorkoppen de bovenkant met gesmolten chocolade.


Posted: 10:10, 20/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Chocoladepudding met slagroom

Gezien jouw vlokverslaving die ik slechts even heb mogen waarnemen, dacht ik dat een chocoladereceptje wel goed zou vallen. Jammer dat je weggaat, maar heel veel plezier in je nieuwe baan!

Liefs, Jacqueline L.

   Ingrediënten
4 eierdooiers
100 gr. suiker
180 gr. chocolade, bittere
20 gr. boter
5 dl. melk, volle
1 el. chocoladelikeur
2 el. maïzena
1 snufje zout
  Benodigdheden  
Benodigde materialen: een rasp, een glazen litermaat, een garde, een puddingvorm of grote soufflépotjes of cocktailglazen en plasticfolie.
 
  Bereidingswijze
De eidooiers met de maïzena, het zout en de suiker schuimig roeren. De chocolade raspen. De melk in de glazen litermaat (afgedekt) in 6 tot 8 minuten op vol vermogen aan de kook brengen, wat van de warme melk door het eidooiermengsel roeren en dit bij de rest van de melk doen. Met een garde goed roeren en het mengsel (onafgedekt) in 2 tot 3 minuten op vol vermogen laten binden. Tussendoor tweemaal roeren. De chocolade erdoor roeren tot deze geheel is gesmolten en tot slot de boter en de likeur toevoegen. De massa in een met water omgespoelde puddingvorm doen. Afdekken met plasticfolie dat de pudding moet raken: zo voorkomt u een vel.

De pudding laten opstijven in de koelkast. Bij gebruik van een grote puddingvorm de pudding storten en eventueel garneren met stijfgeslagen slagroom en geraspte chocolade.


Posted: 09:05, 20/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Chocolade-omeletjes

Lieve Odette,

 

Met onderstaand gerecht altijd succes!

 

Heel veel plezier en succes in je nieuwe baan,

 

Daan

 

 

Chocolade-omeletjes

 

Ingrediënten voor ± 12 stuks:

  • 3 eieren
  • 125 g suiker
  • 30 g cacao
  • 1½ eetlepel melk
  • wat citroenrasp
  • 60 g bloem
  • slagroom
  • chocoladevlokken 

    Bereiding
    :De eieren, de suiker, de cacao, de melk en de citroenrasp samenvoegen en kloppen tot een schuimig beslag. Er de bloem bij zeven en luchtig erdoor scheppen.
    De bakplaat invetten, met vetvrij papier bekleden en ook invetten. Hierop 12 schepjes beslag scheppen en rond laten uitvloeien tot een doorsnee van 12 cm.
    In een warme oven (175
    °C) 15 minuten bakken. Eventueel na 10 minuten afdekken met aluminiumfolie.
    De omeletjes op een droogdoek (op een tweede bakplaat) storten, het papier eraf trekken en er nog een droogdoek opleggen.
    De afgekoelde omeletjes als een hoorntje dubbelslaan en vullen met stijfgeklopte slagroom. De chocolade-omeletjes garneren met chocoladevlokken.


Posted: 08:19, 20/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Retteketet kookpret met Odette

Hoi Odette,
Je was mij eerste roomy bij WVH en nu ga je weg! Voor ons was het wel een heel bevlogen jaar bij CIR. We hebben hele spannende dingen gedaan bij UvA en bij Salland. Volgens mij hebben we daarin veel van en over elkaar geleerd. Zorg er voor dat ze in Den Haag bij de eventsmarketing nooit meer zonder Odette kunnen en dat ze eindelijk wat goeie PR krijgen! Volgens mij, maar wie ben ik, is het een hele goeie stap in je ontwikkeling om ook aan de andere, klantenkant te gaan kijken. Laten we na een paar maanden weer even lunchen in Limoncello om je ervaringen te horen. Ben echt heel benieuwd wat je ervan vindt. Succes met de laatste loodjes van je studie, we zien je buluitreiking tegemoet! Ook van Jesse en Meike ("wie is dat? Oodetttt.") groetjes, Marjolein
 
Speciaal voor de visolie (wordt je slim van en kan je hard van studeren) heb ik mijn makreeltaartjesrecept opgezocht voor je. Makkelijk maar toch lekker en je kan er eindeloos mee varieren. Ik vervang altijd de slagroom door een lightvariant anders groeien we dicht! Voor de variatie ook heel lekker met gele paprika, ui of broccoli in de taart erbij mengen. Vergeet vooral niet om een lekkere Chardonay erbij open te trekken. Eet smakelijk...

Hartige makreeltaartjes

Wereldkeuken, hoofdgerecht, 4 personen, hartige taarten
 

Bereidingstijd in minuten

40 wachten
25 bereiden

Bevat per eenpersoonsportie

energie 565 kCal - eiwit 25 g
vet 41 g - koolhydraten 26 g

Ingrediënten

4 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)

1 pakje gerookte makreelfilet (200 g)

5 eieren

1 eetlepel mierikswortel (potje)

125 ml slagroom

1/2 zakje verse bieslook (a 15 g), fijngeknipt

5 eetlepels honing-mosterddressing (fles a 270 ml)

1 zak gesneden witte kool (300 g)

Materialen

4 eenpersoons quichevormpjes (doorsnede 12 cm), ingevet

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg laten ontdooien en elk plakje op met bloem bestoven aanrecht iets dunner uitrollen. Quichevormpje op deeg leggen en ruime cirkel rondom uitsnijden. Ingevette vormpjes hiermee bekleden. Makreelfilets in stukjes verdelen en op deegbodems leggen. In kom eieren loskloppen met mierikswortel, slagroom, zout en peper en bieslook. Eimengsel over makreel schenken. Taartjes in midden van oven in ca. 40 min. bruin en gaar bakken. Intussen dressing en mespunt peper door koolreepjes scheppen. Taartjes uit vormpjes nemen en met koolsalade serveren.

Wijnadvies
Volle, rijke witte wijnen

 

Posted: 23:24, 19/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Mag ik een boterham met..... vlokken?

Lieve Odette,

 

Ter introductie voor lezers van dit blog die niet regelmatig met jou aan de lunchtafel hebben gezeten:  

 

Chocoladevlokken zijn een van chocolade bereid broodbeleg. Alhoewel het 'verwant' is aan hagelslag ziet het er anders uit, als een soort platgeslagen en uitgerekte chocoladehagelkorrels.

Chocoladevlokken zijn er in de smaken 'puur' (minder zoet), 'melk' (zoet) en 'wit'.

Net zoals hagelslag zijn chocoladevlokken een typisch Nederlands broodbeleg dat men daarbuiten niet of nauwelijks aantreft.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Chocoladevlokken

 

Ik ben even gaan zoeken naar een geschikt recept met chocoladevlokken. 'Succes verzekerd', dacht ik. Maar niets is minder waar. De conclusie: er is sprake van een ware 'chocolade-vlokken-maffia'. Google levert een grote verzameling mensen op die vinden dat chocoladevlokken op alles dat maar enigszins lijkt op een boterham, een taart of een toetje uitgestrooid kunnen worden. Niets is hen te gek.
 
"Werk af met een dikke laag chocoladevlokken."
"De heerlijke smaak van chocoladevlokken mag u niet missen."
"Rol de zijkant rijkelijk door de chocoladevlokken."
Kinderen uit Nederland in andere landen: "Ik vertel mijn vrienden vooral over het lekkere eten, bijvoorbeeld de chocoladevlokken van De Ruijter."
 
En zo nog veel meer (smakelijke) voorbeelden van chocoladevlokaholics zoals jij.
 
Het is niet hóe je wordt herinnerd, maar dát je wordt herinnerd.
Er is wel vast een beroemde filosoof die woorden van deze strekking als eerste bedacht.
 
Jij dus ('onder andere' natuurlijk, maar ik laat de opsomming succesvolle projecten graag aan anderen over) door je bizarre voorliefde voor chocoladevlokken.
 
Ik wens je heel veel succes in je nieuwe baan!
 
Veel liefs,
Fleur
 

Posted: 23:27, 18/12/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Als we denken aan Odette, denken we vooral aan...

Chocola! Natuuuuurlijk. Want ze mag het niet, maar ze vindt het oooooh zo lekker...

Niets heerlijkers dan bij de lunch een cracker met boter en dik hageslag, toch, Odetje?

Om te zorgen dat je ook Rutger eens lekker kunt laten genieten van je chocoholic-verslaving, hierbij een recept voor Chocoladefondue. Mét fruit, zodat een gezond alibi niet helemaal uit de lucht gegrepen is....

 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • ananas
  • banaan
  • sinaasappel
  • kiwi
  • appel
  • aardbeien
  • mango
  • 200 gr chocolade
  • 2 dl Alpro Soja Cuisine
  • vanillestokje

    Bereiding:
    Smelt chocolade in Alpro Soja Cuisine en giet in een fonduetoestel. Snij de vruchten in stukken en kruid ze met het vanillestokje. Zet het fonduetoestel op tafel en de fruitfondue kan starten!

  • Alle chocola en gekheid op een stokje, Odette: veel succes toegewenst in je nieuwe baan bij Den Haag Marketing & Events. We komen elkaar vast nog wel eens tegen! Alle goeds, Groetjes, Karen


  • Posted: 23:14, 18/12/2006
    Comments (0) | Add Comment | Link

    Koken met Jac

    Lieve Odette,

     

    Je dacht toch niet dat we je zomaar zouden laten gaan? Nee hoor, geen kans.

     

    Helaas komt je vertrek wel heel snel naderbij. Een blog ook voor jou! Misschien wel niet heel crea qua concept, maar zeker wel qua invulling.

     

    Of je alle recepten ook gaat uitproberen, geen idee. Maar ik weet zeker dat we nog wel de nodige etentjes zulllen hebben met onze WVH-gerelateerde netwerkjes.

     

    PENNE A SALMONE van Jacqueline 

     

    Benodigheden:

    ·                      Roomboter

    ·                      Olijfolie

    ·                      ui

    ·                      Grofgemalen zwarte peper

    ·                      2 ons zalmfilet of snippers

    ·                      Wodka

    ·                      250 gram mascarpone

    ·                      150 gram crème fraiche

    ·                      25 gram zure room

    ·                      pasta (zalmsmaak)

     

     

    Bereiden:

     

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

     

    Doe in een hapjespan de olie/boter, fruit hierin het uitje. Doe de grofgemalen zwarte peper erbij.  De zalm in stukjes snijden en ook erbij doen. Dit alles door elkaar scheppen.

    Het mengsel goed heet laten worden, scheutje wodka erbij, deze goed uit laten dampen.

    Dan alle mascarpone erbij en weer goed doorroeren. Crème Fraiche erbij en de zure room (scheutje) tegen het schiften.

     

    Saus serveren met pasta.

     

    Bomvol calorieën, maar wel snel, makkelijk en lekker.

     

    Eet smakelijk! Kookprinses, Jac


    Posted: 23:30, 16/12/2006
    Comments (0) | Add Comment | Link

    Wat weten we van Odette

    Naast haar liefde voor Ballet en Rutger eet ze vegetarisch. Maar dat is niet alles, Odette is een feestbeest. Of het nu voor een gala is..       

     

    Odette gaat

    uit haar bol!  

    Op elke feest!

     


    Posted: 20:28, 16/12/2006
    Comments (0) | Add Comment | Link

    Bye bye Odette

    Na 4 jaar WVH zal Odette ons cultuurtje zeker gaan missen. En of haar nieuwe collega's ook zo scheutig zijn met lekkere vegetarische recepten.... is nog maar afwachten.

     

    Laat jouw recept, bericht(en), nieuwtjes achter op Odette's nieuwe blog, mag zij ons na haar vertrek bij WVH ook weer verrassen met lekkere recepten en ervaringen die zij opdoet bij haar nieuwe werkgever.


    Posted: 20:15, 16/12/2006
    Comments (0) | Add Comment | Link

    <- Last Page | Next Page ->

    Hosting door HQ ICT Systeembeheer