Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

de Koppies

1/8/2006 - De ontwikkeling

Gijs, bijna 2 1/2 jaar, is zich in een rap tempo aan het ontwikkelen. Of het nou gaat om voetballen, fietsen of steppen hij wil het kunstje kunnen. Is het zwemmen of drijven, is het traplopen of mama helpen hij wil het doen. Na een moment van afwachting gaat hij loos en kan niets de pret meer drukken. Onvermoeibaar en onverstoordaar blijft hij schaven aan zijn net geleerde techniek. Alles wat binnen zijn bereik komt wil hij ontdekken niet gestoord door zijn beperkingen.
Hij wil weten wat je aan het doen bent en vooral waarom. Niet altijd gemakkelijk om daar uitleg aan te geven. Waarom moet een auto tanken, waarom staat de zon aan de hemel (en is er soms overdag ook een maan), waarom moet je een plasje doen en waarom moet hij naar bed als hij net lekker aan het spelen is? Een greep uit de vragen die dit hongerige mensje ons voorschoteld. Het lijkt gemakkelijk maar hoe leg je dit in Jip en Janneke taal uit? En dan hebben we het nog niet eens over de emotioneel geaarde vragen; hoe leg je het gevoel van blijdschap, verdriet of geluk uit? Gelukkig heeft Gijs in een zeer vroeg stadium geleerd om te luisteren naar en te vertrouwen op zijn gevoel. Jip en Janneke hoeven hem dit niet uit te leggen.
Er zijn overigens ook kunstjes waar hij een broertje dood aan heeft. Uit/aankleden, laarsjes aandoen, een zoekgeraakt speeltje zoeken, een afgepakte bal terug veroveren ziet hij als services die hij verwacht van zijn naasten. Dan treed er een accute vorm van ontwikkelvermoeidheid op ............................................

Comments (6) :: Post A Comment! :: Permanent Link

9/7/2006 - Vakantie

We zitten in het Paradi(j)s. Een mooie camping in de Dordogne waar voor Gijs een hoop vriendjes en vriendinnen rondlopen. Hij vermaakt zich prima en zo doen wij. De tweede avond werden we getracteerd op een sub tropische regenbui maar ook dit nadeel had weer een voordeel. De tent bleek bestand tegen dit geweld.
We vullen onze dagen in het ritme van Gijs, veel rusten, veel in het peuterbad en veel zandkastelen bouwen.....................

naar goed lqter meer ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10/6/2006 - Naturisme


Vandaag een heerlijk dagje op het strand gehad, samen met Menthe en Rik in het zand gespeeld. Voor Evelien was dit nog een beetje te hoog gegrepen.
Het was heerlijk warm en al vroeg voegde we ons bij onze vriendin. Zij bleek een echte vroege vogel en als eerste op het net geharkte strand aanwezig te zijn.
Na wat in het water gespeeld te hebben, met zand taartjes te hebben gebakken kwam dat lang gekoesterde gevoel bij me omhoog. Ik wil van die kleve zwembroek af. Ik wil lekker in mijn blote poepertje lopen en me een voelen met de natuur. Na een plasje in mijn broek een paar hints begreep mijn pa me eindelijk en verlosde hij mij van het strakzittende stukje stof dat als een natte vaatdoek om me heen hing.
Wat een heerlijk gevoel om de zonnestralen tegen mijn bleke billetjes te voelen en de wind te voelen waaien langs mijn pielemuis, wat een vrijheid ..............Jippie. Menhte en Rik hadden nog valse schaamte maar ik heb ze toch kunnen overhalen en nadien genoten ze met volle teugen.
Bij het naar huis gaan bleek maar weer dat elk voordeel ook wel een nadeel heeft, in ons geval bleek dat zand tussen onze billen. Wat een rot gevoel zeg! Dat krijg je er echt niet uit met een klamvochtig doekje. Daar moet een stevige straal aan te pas komen. In mijn geval moest ik nog even doorzetten en werd ik pas thuis, na een helse rit op de fiets, bevrijd van het schurende gevoel. Moe, schoon en intens blij viel ik in slaap om in mijn dromen dat gevoel van vrijheid, blootheid en naturisme nogmaals te beleven. Wat is het leven toch mooi en wat zijn mensen toch gelijk in hun blote poepert .........................

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/6/2006 - Dagje uit


Vandaag, tweede pinksterdag, naar Sprookjesland in Enkhuizen getogen. De dag begon vroeg en de stemming zat er al snel weer goed in. Na het opzetten van de welbekende kinder CD en daarop luidkeels meezingen kon de dag eigenlijk al niet meer stuk. Onderweg kwamen we al meer kindertjes tegen die hetzelfde idee hadden om met ons mee te gaan en dit bleek ook uit de drukte die we bij het parkeren en de ingang tegen kwamen. We lieten ons daardoor niet afschrikken.
De sprookjes volgden elkaar in een snel tempo op en allemaal zijn ze voorbij gekomen. De zeven geitjes met hun boze "vriend", Roodkapje met zijn boze broer, de liegende Pinokio, klein Duimpje en zijn grote vriend en natuurlijk de gelaarsde Kater. Buiten de sprookjes is er ook een keur aan speelactiviteiten waar Gijs wel raad mee weet. De grote glijbaan, met notitie "Niet voor de allerkleintjes", was tegen doven Gijssen oren hij klom er als een grote jongen tegen aan en liet zich gewoon naar beneden storten. Onze adem stokte ............. Gijs had alleen maar plezier. Het bootje was zo mogelijk een nog groter plezier. Als een volleerd schipper stuurde hij zijn Titanic door het grachtje, met die uitzondering dat deze boot wel het einde haalde ...................
Om de dag af te ronden hebben we bij onze "oude" tante een kopje thee gedronken en de honden zonder neus gedag gezegd.
De terug weg werd voor ons drieen een ware marteling, we konden onze ogen maar moeilijk openhouden. Gijs gaf zich als eerste over aan Klaas Vaak, moeder volgde en pa .................... die kon met veel pijn en moeite zijn ogen openhouden en loodste zijn duifjes veilig naar huis.
Gijs fluisterde me bij het naar bed gaan in dat hij maar een ding aan deze dag heeft gemist, de 3 M'en. Menthe, Mare en ........McDonalds.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

7/5/2006 - Spotter


Het was "mannen middag" vandaag. Mamma was fluiten en wij mannen snakten naar een mannenuitje. Voor Soepen, Toepen en op de proem kroepen is het nog 18 jaar te vroeg er bleef dan ook niets anders anders over om te gaan spotten. En wel te verstaan vliegtuigspotten.
Met gezwinde spoed boorde we ons door het drukke zondag verkeer en na het ophalen van een bevriende, en meer ervaren spotter, voegde we ons aan de Kaagbaan bij de reeds aanwezige belangstellende. Op dit punt, angstvallig geheim gehouden voor de grote menigte, kan je vliegtuigen op zo'n 100 meter voorbij zien taxien. De piloot kan je op de rechte stuk uit zijn neus zien eten. We hadden reeds begrepen dat de KLM piloten gedrild waren om te zwaaien naar alles wat maar bewoog en zo geschiedde ook tijdens onze spot. Gijs voelde zich de koning te rijk en zwaaide naar al die grote machines in de hoop en welwillende zwaaier te kunnen lokaliseren. De ene piloot durfde het aan de ander liet het over aan de passagiers.
Ook hebben we nog een plekje gevonden waar de vliegtuigen rakelings over je heen scheren. De ventieldopjes van de banden kan je zien zitten. Het is welliswaar even doorbijten als zo'n kist over je heen dendert maar als je de decibelen voor lief neemt heb je een fantastisch uitzicht op de laatste vliegende meters.
Om het plaatje compleet te maken zijn we ook nog op een plekje geweest waar je ze kan zien opstijgen. Met veel machtsvertoon bulderen ze op je af om op volle snelheid de blauwe hemel in te verdwijnen.
Het was een eneverende middag en Gijs kijkt dan ook rijkhalsend uit naar de volgende "mannen middag". Wat zal die ouwe dan weer verzinnen?!
Moe, vol muggenbulten, maar zeer voldaan viel ik in een diepe slaap, mijn beroepskeuze was gemaakt. Ik wordt ......................

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

6/5/2006 - UitjeGijssie keek nog wat sip
hij is te groot voor de schommel maar te klein voor de wip ..........................

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/4/2006 - Een Amsterdammer

Woensdag, 26 april, is na een slopend ziekbeeld Ome Huib overleden. Ondanks dat we het aan zagen komen en er geen uitzicht meer was op enig herstel blijft het een verlies voor de Koppies.
Huib hebben we pas echt goed leren kennen in zijn laatste dagen. De herinnering aan de goede gesprekken, de kwetsbare opstelling, de gemeende traantjes, de klok voor Gijs maar het onophoudelijk roken zullen ons altijd bij blijven. Wij kijken terug naar een leerzame en mooie periode die veel voor de familie heeft betekend.
We weten dat hij het nu vele malen beter heeft en dat hij verlost is van zijn ondragelijke pijn. Deze wetenschap geeft ons een goed gevoel.
Maandag zullen we hem de laatste eer bewijzen. Er is een Amsterdammer dood gegaan ............................  
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/4/2006 - Hieper de piep


Opa Klok vierde zijn 70ste verjaardag en dat moest gevierd worden. Alle Koppies waren door de oudste Koppie uitgenodigt voor een weekeindje op de hei. Holten was the place to be.
Gijs nam pappie en Opa mee voor een uurtje zwemmen en ondertussen werd het huisje versierd voor de jarige job. Een taart kon niet niet ontbreken. De plaatselijke bakker had zeker zijn best gedaan om dit heugelijke feit te vieren, de kaarsjes mochten niet ontbreken. De jarige riep de hulp in van zijn kleinzoon en het klusje was snel geklaard, het smullen kon beginnen.
We hebben een heerlijk weekeind gehad met zeker als hoogtepunt, een ritje met paard en wagen. Voor de achterhoek niets speciaals, maar voor mensen uit het westen een uitje. Ook hebben we alle speeltuinen van het park gezien, opa sjokte als een trouwe hulp achter zijn kleine vriend aan.
Het waren twee heerlijke dagen, bedankt Opa en Oma Klok

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/4/2006 - Eitje zoeken (3)


Na het zoeken is het altijd even nodig om de geconsumeerde calorietjes er van af te rennen. Gijs doet hier vakkundig aan Mare voor hoe je een kuiltje neemt. Mare deed dit op de onnavolgbare "Mare methode", te weten, situatie overzien, risico analyse maken, en op het kontje dit probleem tacklen................Problem solft

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/4/2006 - Eitje zoeken (2)De plekjes ware zorgvuldig gekozen door de paashaas. Hier, niet goed te zien, lag er een heel gemeen onder een van de boompjes. Mare / Donne / Gijs moesten er om lachen................Pufffff kinder spel.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/4/2006 - Eitje zoeken (1)


Gewapend met twee (!) schepjes toog Gijs naar de schaapskooi om de daar verstopte eitjes te gaan zoeken. Dat hij dit klusje niet alleen kon klaren had hij snel geinventariseerd bij binnen komst van het hek. Gijs had hier reeds over nagedacht en had de wijze hulp in geroepen van Mare en de lengte van buurmeisje Donne. Door wijsheid en lengte te combineren met de schepjes van Gijs vond het drietal in mum van tijd een pet vol eitjes.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/4/2006 - Schapie schapie


Pasen, het feest van de wederopstanding van Jezus. Daarmee heeft dit schapie zijn toekomst onderbewust veiliggestelt. Was het het het offer feest van een oosterse profeet geweest dan had hij er wat minder florisant bij gezeten. Het lot ligt dus in de waan van de dag.
Gijs had van dit alles nog geen benul. Voor nu vieren we met hem pasen, wie weet wat hij wil vieren als hij zelf die keuze kan en mag maken. Wat zal dan het lot van deze lopende trui zijn?!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

16/4/2006 - Bedje


Vannacht heeft Gijs voor het eerst in zijn eigen "grote" bed geslapen...... Hiermee heeft hij definitief het predikaat "Grote Jongen" opgeplakt gekregen. Het ledikant waar hij twee jaar lang lief en leed mee heeft gedeeld is direkt ontmatend en ter verkoop aangeboden.
Gisteravond was een bepaalde opgewonden spanning te voelen in zijn kamertje maar nadat we een boekie hadden gelezen en de gebruikelijk rituelen hadden uitgevoerd ging Gijssie vredig liggen. Direkt kon hij de slaap nog niet vatten maar na een half uurtje de bknuffels te hebben uitgelegt dat ze ook een nieuw bed hadden volgde er een serene rust in de kamer van de kleine Koppie. Nadien hebben we niets meer mogen vernemen van Gijs, vanmorgen rond achten melde hij zich weer gelijk elke andere ochtend met "Mammie ................." eerst vriendelijk maar snel werd de toon weer als vanouds dwingender en dwingender.
Fijne paasdagen .................

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10/4/2006 - Schatje zoeken


Vandaag was het zover, Gijs en ik hem een Geo schatje gezocht en gevonden. Gijs moest er nu echt maar eens aan geloven om deze grote mannen sport te beleven. De GPS codes waren ingetikt, de route was bepaald en wij mannen hadden er zin in. Het was dan wel een gure winderige avond maar de spanning van het vinden van een schatje gaf ons een warm gevoel.

We moesten nog best een eind lopen en Gijs vond het al snel genoeg met als gevolg dat hij op de nek van de opper Geo cacher wilde zitten. Al dus geschiedde en snel vervolgde we onze weg langs het opspattende water. De spanning nam stap na stap toe. Pa was hier al een paar keer eerder wezen zoeken, maar tot dan toe zonder resultaat. Was het dit keer de bedoeling als een stuk schatzoek promotie of wilde papa iets bewijzen?!
De laatste schreden moesten over moeilijk begaanbaar terrein, keien, omgezaagde bomen en her en der een tak. We waren vast besloten het schatje te vinden. De piep van de GPS gaf aan dat we erg dicht in de buurt van de schat waren, het leek wel een spannend jongensboek. Pa bleek al aardig ervaren, na wat zoeken wees hij DE plek aan, daar onder die grote steen....... en ja hoor, daar lag de kist, het schatje, verstopt. Vol trots toverde hij hem te voorschijn................. was dit het .....................schatje?! Pa toverde het schriftje uit de kist en schreef er in dat we er geweest waren en verder stopte hij er nog een poppetje in dat hij uit zijn zak toverde. Ik mocht er een "tandenborstel dingetje" uithalen, mijn eerste trofee.......................... Het was een leuke invulling van deze koude avond, maar wel een leuke. Op de weg naar de auto beloofte we elkaar dat we morgen weer een schatje zouden gaan zoeken............................. Pa zou de GPS codes opsnorren. Wat een feest, zoeken naar een schatje.

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/4/2006 - Cassa Koppie


Opa Boem Boem was vandaag speciaal voor Gijssie langsgekomen om het beloofde verjaarscadeau eigenhandig in elkaar te zetten. Een wens die Gijs al heel lang koesterde kwam vandaag in vervulling. Het complementeren van zijn hut, "Cassa Koppie", met een glijbaan. Hiermee was niet alleen de weg naar zijn hut gegarandeerd maar ook een veilige terug weg, wat een weelde. Nu kon hij zich, na een dagje hard spelen, in alle rust terug trekken in zijn "Cassa Koppie". Opa had ook nog even het raampje verplaatst zodat hij op hoogte over zijn speeldomein kan overzien, wat een super opa!!
Veel genot was er vandaag niet, Gijs heeft namelijk te kampen met een bruikgriepje. Het normaal gesproken zeer uitbundige ventje was getemd tot een mak lammetje die de lol van een glijbaan even niet kon hebben........................
Om wat aan te sterken is hij voor een paar dagen naar het land van de frisse lucht. Even de lucht van stront sneuven, even het geluid van de loeiende koeien en onverstaanbare mensen en even de zorg van een ooma. Wat beter kan je je wensen?!
Als dit ongemak voorbij is en Gijs weer de ouwe is zal hij jullie graag uitnodigen voor een housewarming in zijn "Cassa Koppie", kompleet met limonade en koek.......................
De uitnodiging volgt.

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/4/2006 - Slokje


Weer zo'n heerlijke zondag met z'n drieen. Vroeg op pad om lekker naar het strand van Castricum af te reizen. Het weer zat in eerste instantie niet mee maar klaarde goed op tijdens ons bezoek bij een bekende. Socialisen maakt hongerig zo een tussen stop om een pannekoek naar binnen te werken was snel gemaakt. Wat een geluk dat we daar tegen een speeltuin aan liepen, dit maakte zo mogelijk nog hongeriger.
Gijssie knaagde een dikke plak cake met slagroom naar binnen en de oudjes peuzelde een pannekoek appel op.
Met een volle buik langs de geitjes en op naar de speelweide, eerst met wat tegenzin langs de speeltuin maar toen de muntjes in de machine moesten hadden we Gijs weer op onze hand. De enorme zandbak stond garant voor een middag vermaak. Pa ging ondertussen zijn Geo schatje zoeken (en gevonden).
Het strand was daarna koud en vooral erg winderig, dus nog maar even langs tante Lein. We hadden vernomen dat daar de eerste lammetjes rond huppelde................ Heerlijk om de lente in levende lijve te zien.
Al zingend zijn we huiswaards gekeerd, Gijs viel niet veel later in een diepe rust............op naar de volgende dag. Het leven is zo gek nog niet, maar wel erg vermoeiend.

Comments (4) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/3/2006 - Traktor Tom


Deze foto wilde we de wereld niet ontnemen. Gisteren genomen met de buurmeisjes. Hij laat zich graag omringen door vrouwelijk schoon. Het trapmechanisme heeft Gijs nog niet helemaal onder de knie maar het begin is er zeker en hij heeft er duidelijk lol in.

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/3/2006 - Voorjaar


De sneeuwklokken schieten als paddestoelen uit de grond, het weer wordt aanmerkelijk zachter en 's avonds hebben we er een uurtje bij. Gijs is geheel in zijn element, hij kan nog even naar hartelust buitenspelen. Alle voor handen zijnde speeltjes moeten uit de kast gehaald worden, de step, de fiets (driewieler), de loopfiets en vandaag zelfs moest vanonder het stof de traktor komen. Als een volleerd "Tractor Tom" weet hij zijn weg te banen door de andere spelende kinderen van de buurt. Hij geniet van de aandacht die hij verwerft op zijn gele mobiel. De functie van de trappers is dan nog wel niet geheel benut, het begin is er.
Vandaag heeft Gijs ook zijn tuinhut herondekt. Het wankele trapje leidde hem als een speer naar het platform waar hij parmantig over de tuin uit kon kijken. Op korte termijn zal het hem ook wat gemakkelijker gemaakt worden om weer beneden te komen en zal het raam naar de tuinzijde verplaatst worden, een eerste vrijwilliger heeft zich reeds gemeld. Als ook dit project afgerond is zal er wel een housewarming moeten volgen. Het voorjaar is in volle gang en we genieten er volop van.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

26/3/2006 - Slaapkamer

Pappa en Mamma hadden duidelijk de lente in de kop. Opeens mocht ik een paar naar opa en oma zodat pappa lekker kon klussen in huis. Het begon vorige week al bij Ikea, waar opeens de hele auto vol gepropt werd met rare lange dozen. Het doel hiervan kon ik nog niet helemaal overzien, later zou blijken dat pappa en nieuwe vloer heeft gelegt in de Master bedroom. Het ziet er moet ik zeggen weer erg strak uit. Een bambovloer, houten luxaflex, mooie gordijnen en een geschilderde muur. Dit laatste was een projectje van mamma.
Die ouwe is er maar weer druk mee geweest. Ik zal eens vragen wanneer mijn baby kamer omgetoverd kan worden naar een kleuter speelhonk, het bed wat ik heb gezien zou er niet in misstaan...............nu maar afwachten.
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/3/2006 - Vocabulair

Gijs ontwikkeld zijn woordenschat in ras tempo, wij als oudjes, kunnen een "goed" gesprek met hem voeren ondanks zijn beperkte kennis van de nederlandse taal.
Zo kan Gijs zeer duidelijk maken wat hij wel en niet wil eten, "fuit"= potjefruit, "anaan"= banaan, halfgepeld!!, "kekker indakaas"= craquotte met pindakaas, "tink orst" = dun plakje chorizo worst, "toetje"= Bob de Bouwer toetje.
Gijs kan ook heel goed vertellen wat hij niet lust, "broodje poep" "kannie"giechel giechel, verder is alles wat hier boven niet is beschreven gerangschikt onder "nie lekker" geaccentueerd door de lichaamtaal, vieze bek trekken.
De gebeurtenissen van de dag kan hij ook goed verwoorden, zo kan hij luid en duidelijk vertellen dat hij naar de speeltuin, kinderboerderij en winkel is geweest. Gijs is zo trots op zijn woordenschat dat hij 's morgens om 8.00 uur begint met "mamma, mamma", "fles maken" en 's avonds rond  19.30 uur stop met , "pappa kus", "mamma ook kus". Hierna wordt het stil in Gijs zijn kamer en valt hij in een diepe slaap om de volgende dag weer op nieuw te beginnen met een lawine van woorden aangevuld met de woordjes die hier en daar oppakt en op handige wijze in zijn zins opbouw inpast.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Het leven van de Koppies

Friends

Geintjes
Hosting door HQ ICT Systeembeheer