Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Zeepbloem-mysterie opgelost !

{ 17:15, 9/5/2009 } { 2 comments } { Link }
Een jaar of twee geleden dook erop het forum van de Hoobydoos een foto op van een gehaakte bloem die in elkaar gevouwen was tot een soort 'doosje'm, waarin een stukje zeep kon worden gestopt, zodat je een apart geurzakje had voor in de woonkamer of de kast.

Niet non-stop, maar bij vlagen heeft dat ding me bezig gehouden. Hoe zat die in elkaar, kon ik het zelf maken, hoe groot was het ongeveer, en wáár is het patroon ?? Nou, dat was dus nergens te vinden.

Tot een dame op de hobbydoos er één in haar handen wist te krijgen, en steek voor steek kon uitleggen hoe het ding in elkaar zat. Kwestie van eventjes (nouja, uurtje of 3) na-haken, bestuderen, bekijken, berekenen, en ja, nu weet ik het !! Dus nu ga ik aan de slag met 'mijn' versie / patroon van deze 'zeepbloem'. Niet zo'n mooi woord trouwens - geurbloem is denk ik leuker, al blijft denk ik de naam Mysterie-flower ook wel hangen.

Dit was mijn eerste poging , gemaakt naar aanleiding van de beschrijving van Judy :


Ziet er leuk uit, maar omdat hij gehaakt is met dik garen op naald nummer 4 (!) is-ie wel iets te groot geworden voor een stukje zeep . Eerder een pak waspoeder

Affijn, mijn tweede poging - zonder patroon - heb ik dus helemaalzelf bedacht, voor zover mogelijk vrijwel elke toer afwijkend van het origineel. Ik had alleen niet zulke leuke kleurtjes haakkatoen voor  naald nummer 2, maar de maat is wel een stuk beter geworden ; ongeveer 20 centimeter doorsnee.


Toch is ook dat model nog niet definitief ; er moeten nog wel wat kleine dingetjes aan veranderd worden (zit al in mijn hoofd, hoor, alleen het kost steeds een paar uur om er één te haken) voordat ik serieus met een patroon op de proppen kan komen, maar....het gáát er komen. Na al die jaren. Dat is een ding wat zeker is.

Nog steeds druk bezig

{ 12:48, 2/5/2009 } { 4 comments } { Link }
Nou, van die pauze is niet veel gekomen. Ja, op computergebied wel, maar op haakgebied zeker niet.
Ik heb inmiddels eindelijk mijn Barbapapa's afgemaakt, het patroon uitgewerkt, vertaald en in twee talen op PDF gezet. en er zelfs al een paar verkocht ! Nu ben ik bezig met het uitproberen er een Barbapappa-huis bij te maken ; het eerste kamertje is al af.


(foto volgt - nog effe maken)

Verder heb ik tussendoor een hele schattige baby gehaakt, naar een patroon van CreaMe / Ziezo Dutch Design.  En ik ben voor de meiden bezig met teeveedekens / aantrekdekens te haken, wat wel even gaat duren natuurlijk.

(Foto volgt - nog effe maken)

Mijn gevilte tas is trouwens ook af natuurlijk ; en ZO mooi geworden. De eerste keer wou het nog niet erg, maar na de tweede keer wassen was hij ongeveer precies wat hij moest zijn.

 


Zoals je ziet een redelijk compacte tas, maar met een zee aan ruimte. Heerlijk, en het weas een erg leuk werkje.

Met de projecten die ik wil gaan maken gaat het trouwens net als met de restjes wol ; het worden er steeds meer en meer. Gelukkig heb ik nu ook wat goede restjes-projecten gevonden. Daar dus ook maar eens mee aan de slag.
 
En tussendoor heb ik ook nog wat van deze schattige patchwork-tasjes gehaakt.
 


Effe pauze

{ 19:27, 16/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Zo, het vest is af, eindelijk, en mijn gevilte tas ook bijna, (als die lukt) en dan is het ECHT tijd voor een handwerkpauze. Niet dat ik daar op zit te wachten, maar mijn hand wil ECHT niet meer ; ik heb er vandaag en gisteren vrijwel continu last van gehad en geloof me ,dat is geen pretje. Of je de hele tijd met je vingers in het stopcontact zit. Nu ben ik - helaas, helaas- bekend met de verschijnselen van RSI / overbelasting en ja, ik weet ook wat ik er tegen kan doen (al is dat minimaal, want je kunt moeilijk je hele leven je handen niet meer gebruiken) dus dat moet dan maar weer even. Jammer, want ik heb nog zo veel mooie plannen. Maar een paar kleine werkjes heb ik ook nog wel achter de hand, dit waren gewoon twee net effe iets te grote werkstukjes achter elkaar.

Hier de eerste beelden van de gevilte tas :
Een detail van het breiwerk :
Een gevilt proeflapje (met de hand gevilt) :
En de tas tot nu toe :

Inmiddels zijn de hengsels ook klaar en de sluiting bijna. (Nog 20 toeren over 20 steken ongeveer). Dan in elkaar zetten en in de wasmachine ermee.....als ik het lef heb.
 

Molly Weasly/vest is klaar !!

{ 12:32, 12/4/2009 } { 3 comments } { Link }
Nou, het heeft door alle drukte een beetje langer geduurd dan gepland, mar mijn vest is KLAAR en nu wél geslaagd ! Ik hoop in de loop van dit weekend wat foto´s te kunnen nemen en plaatsen / moet ik wel mijn muis vinden, want dit computerd voor geen meter zo !

Vest is heel mooi geworden. Warm, maar mooi. In de tussentijd ben ik begonnen aan een tas die gevilt gaat worden. Jammer genoeg kun je ook echt pas ná het vilten het resultaat zien. Maar als/ie lukt, heb ik er weer een heel leuke techniek bij.

Uithuilen en opnieuw beginnen

{ 06:09, 7/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Nadat gisteren bleek dat de basis voor mijn vest zo ongeveer drie maten te groot bleek, heb ik uiteindelijk toch maar besloten de hele boel weer uit elkaar te pulken, de panden uit te halen en opnieuw te haken. Dat levert natuurlijk wel weer een paar dagen vertraging op, maar liever wat dagen langer doorwerken dan een vest hebben dat ik eigenlijk niet aan kan omdat het niet mooi valt. Weinig nieuws te melden dus ; eerst redden wat er te redden valt.

Bijna klaar.....

{ 11:45, 6/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Gisteravond tijdens het opruimen van de tuin (lekker afwisselen, stukje haken, stukje vegen)  toch gepresteerd om mijn mouwen af te haken - alleen was in de laatste toer mijn wol op. Dus moet ik straks nog maar even langs de wolwinkel (oh oh oh wat een straf !!). Wel erg vervelend dat het maandag is en hij pas om één uur los is natuurlijk,  maar dan gebruik ik de ochtend om de boel alvast in elkaar te zetten. Spannend moment !
En dan natuurlijk nog de aftwerkbies. Er hoort één knoop op het vest, maar ik denk dat ik er toch maar vijf op ga zetten, gewoon om hem in het geval ik daar zin in heb helemaal dicht te kunnen knopen, zodat je hem als trui kunt dragen.
Later vandaag dus foto's van het (voorlopige) eindprodukt. En dan maar vast gaan nadenken over het volgende project....


Nou....eindprodukt....
Het vest zit inmiddels in elkaar, en hoewel ik de body wel `00 keer gepast heb en hij goed was, vind ik nuhet vest in elkaar zit, de body gewoon te groot. En dan praten we over ongeveer 10 centimeter aan weerzijden, dat lijkt miks maar is toch 40 cm rondom.
En aangezien de mouwen zo mooi zijn en een lijfje eigenlijk zoklaar is, zirt ik nu te overwegen om dat deel overnieuw te haken en de mouwen er opnieuw in te zetten. In een iets ruimer armsgat ook. Jammer ,dat levert wel weer een vertraging op van een dag of wat (misschien wel een hele week), maar het moet gewoon. Het ergste is nog wat ik de mouwen hier eerst weer uit moet halen........

Kalmpjes aan

{ 08:08, 5/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Ondanks alle drukte heb ik gisteren toch mijn mouwen voor meer dan driekwart af kunnen maken, maar oh oh oh wat krijg ik weer last van mijn handen en armen zeg !! Ik moet het steeds na een toer echt even wegleggen om vol te kunnen houden. Jammer is dat hoor, en balen ook. Liefst zou je elk vrij momentje eventjes wat willen maken, maar het wil gewoon niet door de pijn.
Toch wil ik vandaag proberen het vest af te maken, ik moet nog zo'n 14 toeren aan elke mouw (al zijn het inmiddels wel heeele lange toeren geworden) en ik wil het gewoon zo graag aan kunnen !

Maar goed, als het niet gebeurd is er nog geen man overboord natuurlijk., dan komt het in de loop van de week wel.


Dit is de voorlopige 'tussenstand' van het vest ; zoals je ziet een behoorlijk lap. De mouwen moeten nog een klein stukje (centimeter of 20 schat ik)en dan kan het afwerken beginnen.

Hier een close-up van de mouwen tot nu toe (de kleuren zijn overigens verrassend realistisch geworden. In het echt zijn ze natuurlijk helderder en levendiger. 
Het begint wat te worden

{ 06:25, 4/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Gisterenavond toch nog aardig wat an mijn vest kunnen haken. Meer doen zat er niet in, want ik was echt kapot van het vier uur non-stop pannenkoeken bakken in een snikhete keuken.  Dat betekent wel dat ik vandaag als een gek aan het opruimen moet. want om negen uur komt er iemand langs om foto's te maken van mijn oudste dochter.
Ik heb beide mouwkoppen gisteren gehaakt en de eerste drie toeren van de mouwen. De koppen heb ik één voor één gedaan maar de mouwen doe ik tegelijk, want als ik dan klaar ben, zijn ze echt klaar. Het wordt vreselijk mooi (ik zal in de loop van de dag proberen een foto te plaatsen) en als het aan mij ligt, is hij dit  weekend af.

(Hier een foto van mijn WIP neerzetten straks)

Ik vind de kleuren echt geweldig, en ik heb besloten er in hetzelfde patroon ook nog twee grote zakken op te haken want ja, wat heb je nu aan een vest zonder zakken ??


Druk dagje

{ 08:14, 3/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Vandaag zal er van haken en breien weinig komen. Ik wil wel hoe dan ook mijn laatste voorpand afhaken, maar meer zal er vandaag vermoedelijk niet inzitten. En die arme Barbabella ; ik ben nog stees niet verder gekomen dan haar kontje. Terwijl als ik me even een uurtje kwaad maak, is dat hele project af. Misschien vanavond een klein gaatje ??
Ik heb alleen zo'n vreselijke zin om met de mouwen van mijn vest te beginnen, en dan zeg ik steeds tegen mezelf : het is geen aangenomen werk hoor, handwerken moet je doen als je er zin in hebt en waar je zin in hebt. Natuurlijk wel weer tig andere dingen tegengekomen om ondertussen te kunnen maken. Leuke sloffen (hoeveel sloffen heeft een mens eigenlijk nodig??) , ik mag onderhand wel eens gaan nadenken over een sloffen-opbergzak.

WIP

{ 06:32, 2/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Vandaag wat minder achter de PC en wat meer handwerken, want al die WIPS die hier om me heen liggen (w.i.p. ; Work in Progress) moeten nu echt een keer af voor ze UFO (u.f.o. ; Un Finished Object) worden. Op dit moment valt het wel mee. De gekleurde col is af (moet nog op de foto), aan de sokken ben ik nog niet begonnen, dus die zijn nog 'veilig' dus eigenlijk zijn het op dit moment alleen de Barbapappa's (klein uurtje nog) en mijn Molly-vest. (nog vele uurtjes).

Het probleem is natuurlijk dat ik nu voornamelijk haakwerken heb liggen, en ik met mijn Knitpicks juist vreselijke zin heb om iets te breien. Ik wil die dingen gewoon in mijn handen hebben, en zo stom als het klinkt, ik denk dat een beetje breister dat wel begrijpt.

Het zijn ook nog niet zozeer de WIPS die me opjagen alswel de geplande objecten ; een paar sokken, een gevilte tas voor mijn brei- en haakwerk (eerst oefenen met vilten), een gehaakte tas van vierkanten (zo'n leuk patroon gezien !), ik moet de mysterieuze zeepbloem nog verder uitvogelen (maar moet weer opnieuw beginnen vrees ik)....

En ondertussen was het mijn bedoeling de laatste restjes die nog niet in opslag stonden op te werken
(ongeveer één plastic opbergdoos vol) , maar is dat inmiddels dus weer aangegroeid tot twee plastic opbergdozen, één breitas met rist (ook een flinke), één krat (maat postkrat) en ja, ook mijn (lege) handwerkmandzit weer helemaal vol...... ook een herkenbaar probleem denk ik. Gisteren ook nog twee te klein geworden gehaakte kindertruien uit de oude kledingzak gevist en besloten die uit te halen, eentje is aardig gelukt, maar wat een werk zeg !!

En ja, ja, natuurlijk, opruimen, koken, boodschappen, schoonmaken, dat moet ook allemaal tussendoor. Pffff- waarom zitten er zo weinig uren in een dag ??

Knitpicks binnen !

{ 12:44, 1/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Joehoe, niet voor niks thuis gebleven de hele morgen ondanks het mooie weer ; rond elf uur kwam de postbode mijn langverwachtte Knitpicks (okee, ze heten inmiddels Knitpro) brengen !! Schitterende naalden, schitterende etui, helemaal blij, En jemig wat breien die dingen lekker ; lekker scherp en lekker licht en lekker glad, wat wil je nog meer ??

Ik heb ze besteld bij Storm op Zolder  Vrijdag besteld en betaald, gisteren op de post gegeaan (wanneer gaat het postkantoor nu eens op zondag open ?) en vanmorgen dus in de bus. Nouja, in de bus ; het was een behoorlijk doos natuurlijk.

Meteen de oude rondbreinaald uit mijn col getrokken en verder gegaan op deze. WOW ! Dat breit echt heel anders. Ze zijn scherper, gladder, het snoer is veeeeel soepeler en de steken glijden bijna automatisch de naalden op en af; ik hoef bijna niet te helpen. Helemaal tevreden. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat mijn dochters met hun strakke breiwerk in theorie een scherpe dunne punt af zouden kunnen breken omdat het natuurlijk wol is, maar ik denk dat ik ze hier nog maar even vanaf laat blijven.

Okee, het zijn dure naalden, in eerste instantie, maar toch zijn ze hun geld meer dan waard. Enne, wat kosten 8 x 5 rondbreinaalden en hoe hou je die uit de war ?? Ik bedoel maar....
En ik weet nu al welke uitbreidingen en accessoires ik er volgende keer bij ga bestellen. Want dit is nog maar een básispakket natuurlijk he ?

Tweede test

{ 08:31, 1/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Eens kijken of dit gelukt is - HTML blijft toch een lastig dingetje, en ik wil echt standaard een ander lettertype.....
Haha, gelukt !! Zo kunnen we hier dus een beetje mee spelen. Leuk, maar nu effe nog niet.

Test overigens volledig geslaagd - mijn blogentries komen inderdaad netjes op Ravelry terecht, zoals de bedoeling was. Missie geslaagd, en nu ga ik breien. Of haken. Of toch breien ? Ik zie wel....

En weer een nieuw begin !

{ 08:06, 1/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Bij alles wat je op de computer nieuw doet moet je weer opnieuw beginnen, en dit is dus mijn zoveelste nieuwe begin ; ik had nog steeds geen blog, dus dat moest er maar eens van komen. Natuurlijk kan ik mijn ei wel kwijt op diverse fora, en heb ik natuurlijk nog steeds mijn inmiddels weer redelijk bijgewerkte website, maar speciaal als aanvulling op mijn projecten op Ravelry had ik toch eigenlijk ook een blog nodig (die daar helaas niet speciaal is ingebouwd). Dan maar langs deze - voor mij nog vrij nieuwe - weg.

Nu zit mijn handwerken -samen met een heleboel belangrijkere dingen - momenteel weer even in een stroomversnelling, dus de computertijd die ik besteed word steeds korter, maar meer dan een simpel dagboekje / notitieboekje hoeft dit ook niet te worden natuurlijk.

En voor vandaag zit die computertijd er eigenlijk ook alweer bijna op , want ik heb nog een col liggen die ik af wil maken,. de laatste Barbapapa-dingetjes moeten worden afgewerkt en ik wil heel erg graag verder met mijn vest, waarvan ik gisteren met het eerste voorpand ben begonnen. Zat te doen dus vandaag - en dan reken ik het opruimen, de sokkensoep en de boodschappen nog maar even niet mee...De grote vraag is : ga ik Nederlands bloggen, of Engels, of beide ?? Ik denk dat ik het voorlopig nog maar even bij Nederlands hou...


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Links

Mijn website
De Hobbydoos
Ravelry
Storm op Zolder

Categories


Recent Entries

Zeepbloem-mysterie opgelost !
Nog steeds druk bezig
Effe pauze
Molly Weasly/vest is klaar !!
Uithuilen en opnieuw beginnen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer