Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Leef gelukkig Gezond

Description

Wekelijkse blog over voeding en zo


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

10 tips afvallen zonder jojo-effect

Zeker de helft van de afvallers behaalt niet het gestelde doel. Dat komt door een verkeerd dieet of door veel te snel willen afvallen. Wie wil slagen, kan aan de slag met de 10 tips om op een goede manier af te vallen.

 

1. Een plan hebben

Bepaal je doel en maak dit concreet. Dus kies een goede strategie door het doel in een tijdslijn te plaatsen.

Bijv. Ik wil over een half jaar 10 kilo lichter zijn. Dit zal dus betekenen dat ik ongeveer 1,5 kilo per maand moet afvallen.

Door niet te snel af te vallen, verval je minder snel in het bekende jojo effect.

2. Durf van richting te veranderen

Ben je het steeds maar weer “moeten” afvallen zat? Dan wordt het tijd om het op een andere manier te doen! Maak eerst een actieplan met een goede voedings- en bewegingspatroon.

3. Elimeneer “Moeten”

Gebruik in plaats van ‘moeten’ voortaan woorden als ‘mogen’, ‘wensen’, ‘willen’, ‘zullen’, ‘gaan’. Het doet wonderen voor je mindset!

4. Denk steeds aan wat je wel wil

Soms lukt het je even niet om je aan je plan te houden. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie, na een feestje of door de drukte van alledag. Eenmaal terug in het hedendaagse leven, verandert je denkpatroon vaak in wat je juist niet wilt. Dat maakt je ongelukkig. Zet je wensen eens op papier en durf te dromen dat je ze al gerealiseerd hebt.

5. Herken je valkuilen

Dat glaasje wijn is lekker, maar werkt je op twee manieren tegen. Alcohol levert niet alleen zelf veel calorieën maar versterkt ook nog je eetlust. Spreek met jezelf af om minstens één belangrijke stap per week te nemen die je op weg helpt om te realiseren wat je wilt. En beloon jezelf daarvoor. Met een cadeautje, of iets anders waar je blij van wordt.

 

6. Stel jezelf de juiste vragen.

 

Aan een plan opstellen gaan vragen vooraf. Schotel jezelf geen doem-vragen voor als: ‘Stel dat ik niet bereik wat ik wil?’ Steek je energie in plaats daarvan in doelvragen.

Deze beginnen meestal met het woord ‘hoe’. Zoals: ‘Hoe kan ik bereiken wat ik wil?’

7. Zorg voor de juiste dingen

Flink afvallen kan je snel tekorten aan vitaminen en mineralen bezorgen. Juist als je minder eet is het heel belangrijk te letten op wat je nog wel binnenkrijgt. Daarom zijn fruit, yoghurt en volkoren producten als tussendoortjes aan te raden. Eén van de eerste vitaminen die bij afvallen het onderspit delven is vitamine D. En dat is volgens Amerikaans onderzoek nu juist een vitamine die je hard nodig hebt om succesvol van overgewicht af te komen. Vitamine D zit in eieren, zuivel en roomboter.

Het lijkt een logische gedachte: "Ik moet van mijn vetrollen af, dus stop ik met vet." Maar een mager dieet waaruit alle vetten zijn verdwenen is helemaal niet gezond. Je lichaam heeft goede vetten nodig om er bepaalde vitaminen en hormonen van te kunnen maken. Slecht vet uit koekjes en verzadigd vet kun je missen als kiespijn, maar goede onverzadigde vetten uit vis, noten en olijfolie helpen je gezond te blijven.

Te weinig slaap en onrustige nachten leveren indirect een bijdrage aan gewichtstoename. Een slaaptekort verstoort de hormonen die betrokken zijn bij de stofwisseling, met als resultaat dat je overdag vaker zin hebt in eten.

8. Slimme snacks

Heb je zin aan een tussendoortje? Ga dan voor slimme snacks.

9. Focus

Ook je mind is een navigator. Programmeer waar je heen wilt en focus je daar op. Als je dat doet ontvouwt de weg zich voor je.

 

10. Geniet!

Vergeet niet te genieten van de weg naar je doel. Die weg is minstens zo leuk en interessant als de droom die je wilt waarmaken. Sterker, een verwezenlijkte droom, vraagt weer om nieuwe dromen. Zo word je uiteindelijk steeds een betere versie van jezelf!

 

 

 


Posted: 12:36, 14/8/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer