Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Njord naar de Spelen

Blije Jacobine!

Posted on 6/8/2012 at 21:04

Brons!

Posted on 4/8/2012 at 19:14


Meer blije Olympische foto's vindt u hier; tevens een wedstrijdverslag hier!

De laatste voorbereidingen

Posted on 16/7/2012 at 09:30
Van de Vrouwen Acht-site (hier is het stukje ook te vinden):

"Op het moment van schrijven zijn we neergestreken in Ottmarsheim. Hoewel het nogal Duits klinkt (of Twents als je het snel uitspreekt), ligt dit ietwat ingeslapen dorpje tegenwoordig weer binnen de Franse landsgrenzen en dus is het “bonjour” en “merci” wat de klok slaat in plaats van het inmiddels – door de vele trainingskampen in Italië - ingesleten “grazie”. 

Waar een deel van de equipe wel weer voor Italië gekozen heeft, blijft het wat ons betreft elke dag duidelijk dat dit voor ons de beste plek is om op dit moment onze voorbereidingen in aanloop naar Londen te treffen.


Vanzelfsprekend is het dagritme niet anders dan op andere locaties: eten, trainen, eten, slapen, trainen, eten, slapen (met vaak nog een extra keer trainen en eten tussendoor), maar de arbeid wordt hier verricht op het lieflijke ‘Canal du Rhone-au-Rhin’. Aldaar trekken de otters vrolijk hun baantjes, dobberen de zwanenfamilies gelukkig in het rond (nauwkeurig het blad van Jacobine ontwijkend) en hebben de hengels van de vissers langs de kant zo verdacht weinig beet dat we vermoeden dat de vissen er ook erg alert en fris bij zwemmen. Pas bij windkracht drie verschijnt er een twijfelachtige rimpeling in het water en er is slechts één bocht binnen het twaalf kilometer aan een stuk door varen die de rechte koers van de boot durft te verstoren. Het grootste gevaar komt misschien nog wel van de mannen die zo nu en dan hard voorbij stomen (zowel op het water als op het land), maar na de afgelopen paar jaar kunnen we inmiddels vol trots stellen dat we “wel weten hoe we met ze om moeten gaan”. Naast de trainingen is het bovendien ook nog eens best moeilijk om energie te verspillen aan allerlei andere  bezigheden: de uitstapjes zijn tot nu toe beperkt gebleven tot ritjes off-road in de rode deux-chevaux (“want daar is ‘ie oorspronkelijk voor bedoeld”) van onze ‘embedded scientist’ Rens, een boodschappensessie in de Carrefour en een bezoekje aan het naast het hotel gelegen maïsveld.

Kortom, niets houdt ons tegen om in alle rust de laatste belangrijke zaken op orde te stellen en de stappen die nu nodig zijn te zetten. Nadat we dit kanaal verlaten en voordat we de oversteek over dat nog veel grotere kanaal naar het welbekende eiland in de Noordzee maken, doen we eerst nog twee weken het Vlaamse Hazewinkel aan: weinig reistijd, eveneens goede omstandigheden en binnen de Londense klimaatzone. Aldaar zullen we het vast weer nuttig vinden om tussen de boeien op een tweekilometerbaan te varen, maar voor nu houden we het we nog even bij de eeuwige rust van dit zachte Franse achterland…"

Op naar London!

Posted on 15/7/2012 at 17:39


Nieuwe spulletjes

Posted on 13/7/2012 at 11:42
Nieuwe spulletjes:

Olympische cola (extra lekker!):

Horloge van sponsor Nautica:

Skillers: filmpje

Posted on 13/7/2012 at 11:11
Ik blogde al eerder over Skillers, waar we met de Vrouwen Acht een "training onder druk" deden. Je kunt een idee krijgen van wat we nou precies deden met dit filmpje!

Mooie avond in Mulhouse

Posted on 10/7/2012 at 13:26

Interview Jacobine in Zwanehals (blaadje Njord)

Posted on 27/6/2012 at 15:22

Het Olympisch jaar is aangebroken. Deze zomer zal in Londen de strijd der strijden losbarsten. De afgelopen Zwanehalsen hebben we teruggekeken naar prestaties van Njord-leden op de Olympische Spelen. In deze editie gaan we weer naar het NÚ, want Jacobine Veenhoven (tiendejaars!) van Njord zit in dé Vrouwenacht! We zochten contact met haar via de e-mail.

Gefeliciteerd met de prestatie op de eerste en tweede Wereldbeker! Over niet al te lang al weer de derde Wereldbeker. Hoe leven jullie naar die wedstrijd toe?

“De reden waarom ik nog steeds roei is omdat ik racen geweldig vind, dus ik kijk uit naar elke Wereldbeker. Als ploeg gebruiken we deze toernooien om nieuwe dingen te proberen, ons raceplan aan te scherpen en natuurlijk ook voor de fysieke prikkel. Als je een sterke race vaart geeft dat vertrouwen richting Londen en mochten er dingen misgaan, dan weet wat je nog moet aanscherpen deze laatste weken.”

Hoe ziet je leven er momenteel uit? Alleen maar roeien, eten, slapen of is er nog tijd voor andere dingen?

“Eigenlijk doe ik niks anders dan dat inderdaad. Voor dingen als studie en werk heb ik simpelweg geen energie over. Tussen de trainingen door slaap ik veel en we doen vaak een bakkie met de ploeg of andere leden uit de equipe. Als ik in Nederland ben probeer ik nog wat af te spreken met familie en vrienden, maar ook dat staat nu helaas op een nogal laag pitje.

Nu ik dit opnieuw lees besef ik hoe saai dit klinkt haha. Je moet er inderdaad wat voor over hebben, maar leven als een topsporter is ook heel bijzonder.”

Zitten jullie nu op het maximaal aantal trainingen per week of wordt dat nog verder opgeschroefd naar Olympische Spelen toe? Rust lijkt me ook belangrijk…

“De periode waarin wij maximaal trainden (lees 3x per dag) is voorbij. We trainen nu nog wel veel en hard, maar vanwege de Wereldbekers moeten we af en toe een stapje terug doen. Neemt niet weg dat we geen vrij hebben gehad rond de toernooien. We trainen er als het ware overheen, omdat we pas op de Spelen in topvorm moeten zijn.”

Heb je ook het gevoel dat je elke week nog stappen zet? Of is het meer het onderhouden van conditie en techniek die je nu al bezit?

“Maak daar maar stapjes van. Natuurlijk is onderhouden van conditie en techniek erg belangrijk, maar zeker op technisch/ritmisch gebied kun je in die laatste paar maanden nog veel progressie boeken. Sowieso gaan we vanaf nu veel meer in de acht trainen. We moeten weer gewend raken aan de snelheid van zo’n groot nummer en het kan en moet allemaal veel strakker. Daar hebben we nu nog genoeg tijd voor, dus dat gaat helemaal goedkomen.”

Hoe is de sfeer in de ploeg? Lijkt mij een stuk relaxter nu duidelijk is wie er in zitten en je geen concurrenten meer van elkaar bent. Merk je dat verschil?

“Dat verschil merk je zeker. Tijdens de selecties is iedereen voornamelijk met zichzelf bezig. Je gunt een ander een hele hoop, maar op het moment dat het moet gebeuren ga je in een soort vechtstand. Dan ontstaan er vanzelf af en toe irritaties. En er wordt wat af gehuild in zo’n vrouwenploeg haha. Maar de sfeer is nu super goed en ik ben ontzettend blij met dit team. We hebben heel veel vertrouwen in elkaar en kennen elkaar ondertussen heel goed.“

Voel je bij jezelf de spanning al stijgen of valt het nog mee? Is er ook een sportpsycholoog aanwezig?

“Ik ben nog niet zenuwachtig voor de Spelen, ik heb er op dit moment alleen maar heel erg veel zin in. Voor elke Wereldbeker ben ik wel een beetje zenuwachtig, maar dat is gezonde wedstrijdspanning. Ik denk dat ik dit jaar tijdens de selecties de meeste spanning heb ervaren, maar dat is gelukkig achter de rug. Hoe ik me op de Spelen ga voelen gaan we zien. Tijdens de selectieperiode heb ik wel een aantal gesprekken met een sportpsycholoog gevoerd. Dit heeft me zeker geholpen. Het is fijn om in zo’n spannende tijd met iemand te kunnen praten die objectief naar de dingen kan kijken. Hij kan je manieren aanleren om bijvoorbeeld te ontspannen of je gedachten om te zetten. Wij hebben ook een aantal groepssessies gehad met deze zelfde psycholoog.”

Krijgen jullie speciaal eten? Of mag je zelf bepalen wat je naar binnen werkt !?

“In principe mag je zelf bepalen wat je eet, maar we bespreken ons eetpatroon regelmatig met een voedingsdeskundige en de bondsarts. De arts meet maandelijks ons vetpercentage en gewicht en checkt bovendien onze bloedwaardes. Aan de hand van die waardes kun je dan je maaltijden aanpassen. Vaak komt het erop neer dat je juist meer moet eten en niet minder.”

Veel Njord-leden hebben wat jij in augustus gaat beleven als droomdoel! Hoe heb jij dat doel bereikt? En wat raad je de Njord-leden aan die dat zelfde willen te doen?

“Voor mij was het tot voor kort ook een droomdoel en ik kan soms nog steeds niet helemaal beseffen dat ik het ga meemaken. Njord leden die ook ooit op de Spelen willen roeien raad ik aan om zich niet blind te staren op zo’n “droomdoel”. Je moet van elk seizoen genieten en stap voor stap groeien. En natuurlijk moet je er keihard voor trainen, maar dat spreekt voor zich.”

Wil je verder nog iets kwijt?

“Jullie zijn allemaal lid van de allermooiste roeivereniging van Nederland. Besef hoe cool Njord is en geniet van je studententijd, want voordat je het weet ben je tiendejaars!”

 

Voor eenieder die Jacobine nog niet zo goed kent:

Geboren in: Laren

Studie/werk: Psychologie, afgestudeerd in februari 2011. Roeien is nu mijn werk.

Broers/zussen: 2 broers, één van 30 en één van 26.

Burgerlijke staat: Samenwonend met Kees Winters (Quaestor Bestuur Njord in 2008-2009)

Roeicarrière: WU23 in 2005 en 2006. Senioren WK in 2007, 2009 en 2011 (brons in Poznan). Tot nu toe 11 Wereldbekers gestart in tweezonder, dubbelvier en acht (3x goud, 1x zilver en 5x brons in Vrouwenacht). 

Lievelingseten: Italiaans en pannenkoeken

Favoriete vakantieland: Ga ik na mijn roeicarrière ontdekken.

Mooiste Njord-herinnering: Collation tijdens Lustrum en overwinning Hel vh Noorden 2009 (1 seconde voor op Emma Twigg)"

Interview door Marieke Barnhoorn

Verhaal achter de verrassingsborrel voor Jacobine: "Njord Heineken House"

Posted on 21/6/2012 at 13:51
Vlak voordat bekend werd dat Jacobine Veenhoven een plekje in de Vrouwen Acht veroverd had kwamen Njord-dames Renée Hagen en Christine Plagmeijer met het idee om een verrassingsborrel voor Jacobine te organiseren. Zodra het goede nieuws bekend werd dat onze Jacobine, na jaren trainen, Wereldbekers en WK's, naar de Olympische Spelen mocht, begon de voorbereiding. Alle leden van Njord en het bestuur van Oud Njord werden geïnformeerd dat op dinsdag 27 maart Njord in het teken van de Olympische Spelen zou staan! Iedereen moest oranje of rood-wit-blauwe kleding aantrekken en de Zwanezaal werd helemaal volgehangen met vlaggetjes. Ook vriendje Kees Winters zat in het complot. Hij zorgde ervoor dat zij samen om ongeveer 21:00 uur op Njord zouden arriveren, waar iedereen stond te wachten. En wat was het een mooie verrassing! Jacobine stond perplex en de zaal ging helemaal los. Ze werd toegesproken door de Praeses, werd toegezongen door alle leden en kreeg een prachtig Olympisch Njord-shirt aan (met de vijf ringen én het embleem van Njord erop). Kortom, een supergeslaagde borrel waarin deze topper in het zonnetje werd gezet. Njord wint de Olympische Spelen!

Door: Francien Lekkerkerker.

Verrassingsborrel voor Jacobine op Njord!

Posted on 14/6/2012 at 13:46

Later meer over deze superleuke verrassingsborrel voor Jacobine!

Meer interessante stukjes

Posted on 12/6/2012 at 13:25
Op de site van de Nederlandse Vrouwen Acht staan ook een aantal hele interessante stukjes! Lees bijvoorbeeld meer over de opluchting toen de selectie eindelijk rond was (hier), over de race tegen de Holland Acht tijdens de Hollandia (hier), over de blijdschap na het goud in Belgrado bij Wereldbeker I (hier en hier), over 'worstelen en wringen' (wat dat betekent lees je hier) en een vooruitblik op Wereldbeker III in München (hier). Je kunt de Vrouwen Acht natuurlijk ook op Twitter volgen (namelijk hier)!

Jacobine in de media

Posted on 12/6/2012 at 11:54
Zie hier een overzichtje van Jacobine in de media en hier een fotoalbum met allerlei foto's van Jacobine (zowel in de Vrouwen Acht als in de skiff en in andere combinaties). Ook heeft de Vrouwen Acht haar eigen website, waarop Jacobine een keer stukje heeft geschreven over de selecties in Varese. Het stukje is toepasselijk 'Varacen' genaamd! Je kunt het hier vinden.

Wereldbeker I Belgrado

Posted on 11/6/2012 at 16:22
Kijk hier voor meer foto's!

Skillers

Posted on 7/6/2012 at 12:00
Zondag om 00.00 uur thuisgekomen vanuit Luzern. Vervolgens ging om 06.30 uur de wekker, en de tas die nog niet was uitgepakt moest weer worden ingepakt voor drie dagen training “presteren onder druk” in IJmuiden Na wat opstartprobleempjes en opnieuw! afscheid nemen van de boyfriend begonnen we die maandagochtend aan onze volgende uitdaging. En wat was het vet! Door leden uit het arrestatieteam van de politie en Marechaussee zijn wij die dagen intensief getraind en begeleid. Het bedrijf “de Skillers” organiseerde deze training voor ons. Ik kan er helaas niet teveel over loslaten, want wat er in IJmuiden is gebeurd en besproken blijft binnen het team. We hebben diverse operaties uitgevoerd onder stressvolle omstandigheden. Tussendoor werden we onder andere getraind in schieten en boksen. De laatste dag zijn we met hoge snelheid in een speedboot over zee vervoerd. En dat was een hele ervaring, want dat gaat niet normaal hard. Tussen de sessies door vonden er debriefings plaats en leerden we elkaar nog beter feedback geven. Uiteindelijk heeft deze teambuildings activiteit ons extra doen beseffen dat we een bijzonder team zijn en dat we gebruik moeten maken van elkaars kwaliteiten om straks in Londen het maximale uit onszelf te kunnen halen.

World Cup II Luzern

Posted on 7/6/2012 at 11:59
De volgende dag was bijna iedereen weer vertrokken en konden wij ons gaan voorbereiden op de eerste race van het toernooi. Aanvankelijk dachten wij dat die zaterdag verroeid zou worden, maar op het laatste moment bleken de Wit Russen door een fout van de FISA niet bij de inschrijvingen te staan. Dit nieuws kregen wij donderdag tijdens de training via de walkie talkie te horen, waarna wij nog maar wat extra snelheidswerk hebben gedaan. De voorwedstrijd op vrijdag was nog niet solide en iets te behoudend, waardoor Canada er vrij gemakkelijk met de winst vandoor ging. In de herkansing die dag daarop maakten de Aussies het nog wel even spannend, maar wij konden ze controleren en maakten in de laatste vijfhonderd meter het verschil duidelijk. Voor de finale spraken we af om een hele agressieve eerste kilometer te varen en zo onze tegenstanders te verrassen. Beetje jammer dat de Canadezen zo brutaal waren om een haal eerder te starten dan dat wij groen licht zagen. Terwijl onze slag nog uit protest haar hand opstak konden wij niets anders dan doen wat de afspraak was; en dat was ons raceplan uitvoeren. De wedstrijd werd tot onze verbazing niet afgevlagd, waardoor we eigenlijk alleen maar gretiger werden. Dit resulteerde in een super snelle eerste vijfhonderd. In de middelste kilometer schoven Canada en Amerika iets langszij, maar we bleven aansluiting houden. Ik had het gevoel dat we ze nog konden pakken, maar juist op dat moment begon Canada aan een sublieme eindsprint. Wij deden niet wat we tijdens de herkansing geoefend hadden, waardoor onze snelheid maar beperkt toenam. USA en Canada eindigden binnen 0.03 seconden en het gat met ons werd vier seconde. Als je kijkt naar de geringe voorbereidingstijd in de acht en de progressie die we door het toernooi heen hebben laten zien, mogen we denk ik tevreden zijn met een bronzen medaille. Tegelijkertijd moet er nog een flinke stap gezet worden om echt mee te kunnen doen met onze grootste concurrenten. En daar gaan we alles aan doen.

Olympisch Kwalificatie Toernooi

Posted on 7/6/2012 at 11:58
Na Varese werden wij per touringcar naar Luzern gebracht, waar wij direct naar de bus sprintten om naar de baan te gaan. We wilden namelijk niks missen van het spektakel dat ons daar te wachten stond. De W2x, LW2x en LM4- verschenen namelijk achtereenvolgend aan de start om die laatste tickets voor Londen in de wacht te slepen. En gelukkig konden we drie keer achter elkaar heel hard juichen. Ik moest vooral lachen om Ellen en Inge, want zij konden het nauwelijks bevatten dat ze nu alsnog naar de Spelen gaan. Het is trouwens super gek om voorafgaand aan je eigen toernooi je boot op te riggeren op een botenterrein waar het merendeel juist aan het inpakken is en sommigen met medailles om de nek lopen. Maar het was echt bijzonder om alle blije en ontroerde gezichten te zien van onze pas gekwalificeerde equipegenootjes en hun familie en vrienden. Helaas was het toernooi voor Wianka en Olivia die dag daarvoor al ten einde, waardoor zij wel even een moeilijk momentje beleefden tijdens de finaledag.

Varese

Posted on 7/6/2012 at 11:55
Op 2 augustus moeten alle puzzelstukjes op hun plek vallen, tot die tijd doen we er alles aan om fysiek, mentaal en technisch beter te worden. Eerst moet er hard gewerkt worden aan een solide basis en pas dan gaan we ons bezig houden met fine tunen. Dit is ook één van de redenen waarom wij in Varese nog veel in kleine nummers hebben gevaren en maar weinig in de acht. Van veel doorwisselen in twee- en vierzonders wordt onze basis sterker en gaan we uiteindelijk harder in de acht. Daar moet ik wel bij zeggen, dat ook al hadden we in Italië dagelijks in de acht willen varen, dit niet mogelijk was geweest. Nienke was op dat moment nog geblesseerd en Olivia en Wianka kregen de ruimte om zich optimaal voor te bereiden op het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Gelukkig stonden de zware mannen in de rij om bij ons in te vallen, waardoor we een paar interessante momenten hebben beleefd. Met als resultaat dat zij hun mening over vrouwen roeien direct in positieve zin hebben bijgesteld. En hoewel dit niet de ideale voorbereiding op Luzern was, kunnen we toch terugkijken op een goed en leerzaam trainingskamp. Varese blijft trouwens mijn favoriete trainingslocatie. Het is dan ook gek om te bedenken dat dit misschien wel de laatste keer was dat ik daar midden op het meer heb kunnen genieten van roeien in zo’n prachtige omgeving.

Op weg naar Londen!

Posted on 7/6/2012 at 11:54
Over 50 dagen gaan de Olympische Spelen in Londen van start! Totdat het moment daar is houd ik jullie graag op de hoogte van mijn belevenissen in binnen- en buitenland. Vorige week zondag vlogen wij terug vanuit Luzern waar wij na twee weken Varese brons wonnen tijdens de tweede Wereldbeker van het seizoen. De gouden race in Belgrado lijkt hierdoor alweer ver achter ons te liggen. Het is bizar hoe snel alles gaat! Soms lijkt het wel een sneltrein waarmee je door het Olympisch jaar heen raast. Je zou bijna vergeten te genieten.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer