Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Mijn verhaal

De dag dat ik hoor dat ik borstkanken heb15

Posted in Unspecified

10 september 2012

Tijdens het douchen voel ik een knobbeltje in mijn rechter borst. Je schrikt, maar gaat gelijk denken dit is niet goed. Gelijk de dokter gebeld. Morgen kan ik terecht.

11 september 2012

Als ik bij de dokter zit weet ik dat hij me gaat onderzoeken. En dat gebeurt. En ook hij vertrouwd het niet. Door de assistente wordt een afspraak gemaakt voor de volgende dag in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Daar kan ik de volgende dag terecht.

12 september 2012

Om 11 uur moet ik in het ziekenhuis zijn. Peter gaat gelukkig mee. Dan volgt er een mammagrafie. Na een half uur wachten wordt ik binnen geroepen bij de radioloog. Daar mag Peter doorlopen en ik moet mijn blouse en bh uit doen. Als ik op de tafel lig, heb ik al door dat het niet goed is. Tijdens het maken van de echo hoor ik de radioloog zeggen dat hij een biopt wil nemen en dat er in mijn linker borst 3 cystes zitten die hij wil leeg halen. Hij verdooft mijn recht borst en haalt de cystes in mijn linker borst leeg. Dan maakt hij een sneetje in mijn rechter borst en neemt een biopt. Het is zeker geen fijn gevoel. Ook hebben ze in mijn rechter borst nog kalkspatjes ondekt en hij weet niet of daar ook biopten van genomen moeten worden. Hij gaat overleggen met een collega en zal mijn later die middag terug bellen met de mededeling dat ik de volgende dag om 4 uur moet komen voor een andere biopt. Thuis wordt er even hevig gehuild om daarna te praten over wat er verder gaat gebeuren.

13 september

Om 4 uur ben ik in het ziekenhuis en wordt naar een ander kamertje gebacht dan de vorige dag. Daar moet ik op een bed gaan liggen met een gat erin, waar mijn borst in moet. Dan wordt er onder de tafel het een en ander gedaan en verdoven ze mijn borst weer. Dan hoor ik een klik en wordt het biopt genomen.

19 september

Na 1 week met een raar onderbuik gevoel gaan we terug voor de uitslag. De chirurg, dokter Schutte, verteld ons dat het niet goed is, maar dat wisten we al, en dat ik keuze heb uit 2 opties. Borstbesparend of de gehele borst verwijderen. Ik kies voor borst besparende operatie. Dan volgen er nog een aantal onderzoeken en wordt er het een en ander uitgelegd. Ik moet ook nog naar een mammaverpleegkundige. Daar heb ik heel veel aan. Dan maar gelijk door naar het afsprakenbureau om een afspraak te maken voor de operatie. 8 oktober 2012 wordt het. Ik wordt geopereerd door dokter Menke, een vrouwelijke arts. Ik moet ook nog naar een anethesist toe. Dit is allemaal zo gebeurt. Daar blijkt mijn bloeddruk te hoog te zijn. Maar dat valt nogal mee vindt men.

8 oktober 2012

De dag van het oordeel. Eerst moet ik naar de nucleaire afdeling om mijn poortwacht klier op te zoeken. Dit gebeurt door een injectie in mijn tepel met nucleaire vloeistof. Dan moet ik 5 minuten masseren en mag ik weg gaan. Na 1 uur moet ik terug en dan kunnen ze mijn poortwacht klier opzoeken. Gelukkig is het er maar 1. die is zo gevonden. Dan moet ik nog naar de breastcare afdeling om een gelijde draadje in de tumor en 1 in de kalkspatjes te laten zetten. Dit zijn geen leuk dingen en doen heel erg pijn, maar dat hoort erbij. Terug op de afdeling D2 mag ik gelijk mijn operatiie hemd aan en wordt ik naar de ok gebracht. Daar wordt een infuus ingebracht en mag ik echt naar de ok. Na 2 uur ben ik weer terug op de uitslaapkamer en krijg ik nog wat medicijnen tergen de pijn. Om half 4 ben ik terug op de kamer. Daar wordt gevraagd of ik al zin heb in iets drinken. Dat heb ik en krijg dan een lekkere kop thee. Om 4 uur heb ik 2 beschuiten op. Peter gaat beneden wat eten, want dat heeft hij nog niet gedaan. Als hij weg is denk ik dat ik moet plassen, dat ga ik dan ook doen nadat ik me weer aangekleed heb. En dan komt dokter Menke nog even en mag mijn infuus eruit en mag ik naar huis. Gelukkig maar. Het is inmiddels half 6 als we thuis komen. Ik ben nog wat wiebelig maar voor de rest gaat het goed. Jan en Tini komen 's avonds nog, maar om 9 uur gaat bij mij het lampje uit en ga ik lekker naar mijn mandje toe. Dit hebben we weer achter de rug op naar het volgende.

 

15:39 - 21/11/2012 - comments {0} - post comment


Description
Dagboek van mijn kennismaking met borstkanker
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- De dag dat ik hoor dat ik borstkanken heb15
Hosting door HQ ICT Systeembeheer