Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Lot's Blog

Mild zijn en je gelukkig voelen

20:13, 31/1/2011 .. 0 comments .. Link

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer. Op de een of andere manier had ik toch niet zo veel zin om te schrijven. Ik ben erg druk geweest en heb weer een beetje last van dipjes, misschien dat het daarmee te maken heeft.

Vandaag was ik de hele dag vrij en had ik me voorgenomen niks te 'moeten'. Behalve de boodschappen en wat voorbereidingswerk zou de dag voor mij zijn en zou het ook alleen maar om mij draaien. Om half 12 was ik klaar met al het 'moeten' en toen kwam het. Geen idee wat ik nou zou gaan doen. Ik heb geluncht en wat gegoogled om te kijken wat ik kon doen. Maar om nou naar de sauna of iets dergelijks te gaan was niet echt handig, want om vijf uur 'moest' ik wel weer thuis zijn om eten te koken. Al met al ben je toch nog aan het moeten, vooral als je jezelf oplegt dat deze dag voor jou 'moet' zijn. Sip zat ik op de bank, negatief over alles, aan het denken en piekeren en maar even televisie gekeken. Er was eerste hulp bij opvoeden op. Mijn nekharen gingen soms recht overeind staan, maar toch was het erg interessant om te zien hoe de nanny om ging met het kind met ADHD. Zorgt ervoor dat ook ik iets meer begrip op kan brengen voor deze kinderen wat mijn lessen vast ten goede zal komen. Tegelijkertijd gekruipt mij de gedachte dat ik me daar eens in moet verdiepen, met nog heel veel meer dingen waar ik me nog in moet verdiepen en vervolgens ben ik weer zo sip dat ik me overal in moet verdiepen dat ik het niet meer op kan brengen. Na een stukje ice age en een kan vol thee besluit ik even het dorp in te lopen om nog andijvie te halen en gewoon even een frisse neus en fijn de winkels in. Nou zijn dat er niet veel hier, maar het is toch lekker om even iets voor je zelf te kijken/kopen. Bij de drogist zie ik een leuk dienblaadje, stickervellen in de aanbieding (voor een vriendenboekje of mn toekomstige neefje/nichtje en gewoon omdat ik het zelf zo leuk vind) en koop ik het whiteboard voor mijn werk wat ik al heel lang moest hebben. Daarna duik ik toch nog even de boekhandel in. Misschien is er wel een leuk nieuw boek, hoewel mijn hoofd (is vandaag gebleken) niet helemaal naar lezen staat. Al kijkend kom ik bij de boeken over geluk. Dat ik dat nou net moet zien. Ik neus wat rond en vind een boek met tips om gelukkig te worden uit het boeddhisme. Ik sla de bladzijde open en wat tref ik: er wordt een situatie beschreven waarin je ongelukkig bent in je werk en wat je daar aan kunt doen (switchen). Hoezo toeval? Ik pieker me de laatste tijd behoorlijk suf over mijn werk. Is dit wel het juiste werk? Heb ik wel genoeg geduld om met kinderen te werken? Pak ik alles wel goed aan? Ben ik hiervoor wel geschikt? Toch gaat het me te makkelijk om te zeggen dat ik moet switchen. De muziekwereld is wel degelijk mijn ding. Toen ik net begon sprak ik een collega en ik vertelde dat ik mezelf een jaar de tijd wilde geven om te kijken of het onderwijs iets voor mij was. Hij begon te lachen en zei; reken daar minstens vijf jaar voor uit. Dat heb ik gedaan en eerlijk; pas na vijf jaar kon ik echt zeggen; dit is wat voor mij. Dus ik heb me voorgenomen dat advies ter harte te nemen.

Nou is het wel zo dat ik denk dat mijn ontevreden gevoel voortkomt uit de hectiek van mijn vele baantjes. Ik moet mijn werk overal vandaan scharrelen en hoewel dat bij aanvang een bewuste keuze was, breekt me dat dit jaar erg op. Ik ga proberen in juni meer uren te krijgen bij bepaalde werkgevers, zodat ik andere werkgevers 'af kan stoten'. Wellicht geeft dat meer rust in mijn werk en kan ik me ook beter op één doelgroep richten. Daarnaast denk ik ook dat mijn onrust voortkomt uit het ontbreken van ervaring en bepaalde kennis. Je komt als een groentje van de opleiding af. Je wordt in het diepe gegooid en red je maar. Dat is best lastig. En dan ben ik ook wel iemand die alles serieus neemt en vooral met kritiek wel goed om kan gaan, maar dat heel persoonlijk op kan vatten en daar lang mee door malen.

Toen ik vanmiddag dat boekje had gekocht heb ik hem bijna in één keer uitgelezen. Hoezo niet in de leesstemming? Er stond van alles in. Bijvoorbeeld dat je geen aankopen moet doen uit een bepaald gevoel. Dat onze wereld te materialistisch is. Dat heb ik wel met een beetje scepsis gelezen. Als ik niet vanwege mijn gevoel was gaan winkelen, had ik dit boekje niet gezien en dus ook niet gekocht. En ik kan je zeggen; ik ben er ontzettend van opgeknapt. Leven in het hier en nu; dat is de kern. Het verleden is geweest en het heden komt nog. Mild reageren op situaties. Leer trekken uit dingen die je verkeerd gedaan hebt. Eerlijk zijn naar anderen, dan ben je ook eerlijk naar jezelf. Bij het lezen van dit boekje alleen al werd ik een stuk vrolijker. Het geeft me hoop. Je kunt zelf je geluk maken. Maar dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Maar volgens mij moet de kern zijn dat je eerlijk en oprecht bent in je doen en handelen. Dat je je best doet en van je fouten leert. Dat je een goed mens bent, voor anderen maar ook vooral voor jezelf. Dat je je niet te druk maakt om anderen. En vooral dat je geniet van het soms zo korte leven. En dat kan alleen door in het hier en nu te leven. Door elke seconde, elke minuut proberen te genieten. Ik zeg met opzet proberen, want dat is zooo moeilijk! Maar ik blijf oefenen. Dan lukt het vast vanzelf...

 21:27, 11/1/2011 .. 0 comments .. Link

Daar ben ik weer. Gisteren de afsluiting van de Mindfullnesscursus gehad. Moet eerlijk zeggen dat ik het nu ook wel goed vond. Het fenomeen mindfullness niet, maar wel de cursus. Het duurt soms zo lang, eigenlijk een beetje te lang. En ik ben dan ook zo iemand die dan om kwart voor tien ook graag naar huis wil, omdat ik dan nog even beneden kan zitten voordat ik naar bed ga. Heb m'n slaapjes altijd wel nodig.. haha!

Vorige week had ik het over dat ik elke dag eigenlijk wat positieve dingen op moest schrijven. Nou, dat is mislukt. Ik denk er wel eens aan, maar om elke dag pen en papier te pakken om het op te schrijven dat lukt niet echt. Soms ik het ook wel moeilijk trouwens. Nou even over vandaag: dat Hans positief reageerde op het bericht dat ik er vanavond niet zou zijn en dat we daarna nog even een gezellig gesprekje hebben gehad. Dat hij mij ook nog een vacature doorgestuurd heeft waar ik erg blij mee ben en gelijk mee aan de gang gegaan ben. Dat ik met mijn vriend lekker heb gegeten en we nu lekker bij elkaar zitten onze dingetjes te doen en elkaar af en toe een kusje geven :) Dat ik vandaag in de pauze compleet bekaf was maar dat het lesgeven daarna toch nog best goed ging! En dat ik in de pauze heb gesmokkeld met een saucijzenbroodje en een bros, maar dat ik dat toch stiekem wel erg lekker vond en er geen spijt van heb, ondanks mijn dieet ;) haha! Dat lijkt me een mooie afsluiter van de postieve dingen van vandaag!!

Morgen kan ik lekker wat langer liggen omdat mijn eerste twee uren uitvallen. Heerlijk, beetje bijslapen en wat dingetjes thuis doen. Mijn vriend is al heel vroeg weg omdat hij tentamens heeft. Morgen is de verjaardag van zijn vader. Zal wel een vreemde dag worden. 's Avonds eten we bij mijn schoonmoeder. Ik ben wel benieuwd.. Lastig hoor, die eerste keren..

En verder heb ik niet zo heel veel nieuws. Gaat allemaal wel ok en ook best druk net als altijd! TOt binnenkort!Goed op weg

22:03, 4/1/2011 .. 0 comments .. Link

Nou, de eerste paar dagen van het nieuwe jaar zitten erop en ik kan je zeggen; met mijn dieetplannen gaat het zeer goed!! Ik eet gezond, een beetje a la Sonja en mijn vriend houdt me goed in de gaten! Hij doet zelf ook mee trouwens en dat werkt erg motiverend! Ik drink al de hele avond thee (wordt mijn mooie blondtheepot goed gebruikt) en eet beschaafde hoeveelheden met gezonde tussendoortjes. En weet je; het bevalt echt super! Ik voel me nu al veel beter! Nu die kilo's nog echt weg.

Verder vandaag weer de eerste werkdag gehad. Dat ging eigenlijk beter dan verwacht. De meeste kinderen waren erg lief en het waren weer leuke lessen. Ik las net een stuk over geluk en over de kleine dingen waar je gelukkig van kunt worden. Toen vroeg ik me af wat dat voor mij was vandaag. Eerst die aardige meester die mij een fijne dag heeft gewenst en bedankte voor de lessen van vandaag. En de kinderen van die ene klas die heel blij waren toen ik binnenkwam en gelijk hun andere boeken wegdeden. En het leuke gesprekje met een van de juffen die een tijdje ziek is geweest. De gedachte dat ik om vier uur nog twee uur de tijd had voordat ik weer moest werken. En dat ik toen ik thuis kwam gelijk aan kon schuiven bij een heerlijke gezonde maaltijd van rijst, garnalen en roerbakgroente. En dat we samen opgeruimd hebben. En zo zijn er eigenlijk toch heel wat dingen waar je blij van wordt. Ik kan niet elke dag zo'n lijstje opnoemen hoor. Maar mijn streven is wel om er vaker bij stil te staan wat fijn is op een dag. Vandaag is dat best gelukt.

En morgen is er weer een dag waarin ik probeer open te staan voor de fijne, gelukkige momenten van het leven. Maar eerst een nachtje heerlijk slapen voordat het morgen is.

Tot snel!Gelukkig Nieuwjaar!

19:44, 1/1/2011 .. 0 comments .. Link

Nou, mijn eerste goed voornemen is al binnen; een weblog beginnen. Al heel lang over gedacht, nooit gedaan, maar na even zoeken op internet voor een fijne weblogpagina, heb ik hem gevonden en hier ben ik dan!

Mijn andere goede voornemen is vandaag mislukt; heel optimistisch wilde ik vandaag beginnen met lijnen, want na al die kerstetentjes (die eigenlijk tot oud en nieuw doorgingen) zijn de kilo's er wel op gevlogen. Niet dat ik het normaal gesproken echt nodig heb, maar nu helaas wel. Toch even een paar kilo minder, gewoon om me beter te voelen in mijn eigen lijf. Maar ja, vanochtend bij oma, lekkere chocolaatjes en appelflappen van de bakker; je voelt hem al aankomen: het is mislukt. Maar omdat maandag toch een betere dag is om te beginnen heb ik me voorgenomen dat te doen. Eens kijken of dat wel lukt..

De jaarwisseling was er eentje die ik nog nooit eerder zo meegemaakt heb. Afgelopen jaar is mijn schoonvader overleden wat natuurlijk van grote invloed was op oud en nieuw. Kerst viel in dat opzicht nog wel mee, natuurlijk mis je hem omdat hij er niet bij is, maar oud en nieuw viel mij dan toch echt heel wat zwaarder. Je sluit een rotjaar af maar gaat ook een jaar tegemoet waarin nog heel veel 'eerste keren zonder' zullen komen en waarin de herinneringen een grote rol zullen gaan spelen. Om ongeveer tien uur hebben we met elkaar en de buren een dreamflyer opgelaten. Het was mistig en winderig, de ballon leek naar de huizen achter ons te waaien. Maar toen hij eenmaal opsteeg gebeurde er toch wel iets heel bijzonders. In plaats van naar de huizen, ging hij richting de plek waar mijn schoonvader begraven ligt. Nog lang konden we hem zien, de mist leek een stuk minder. Ach, dat zijn ook vast dingen die je je verbeeldt, maar soms is het toch fijn en troostend om te denken dat zulke dingen niet zomaar gebeuren. Toen hij uit het zicht was kwamen de tranen.. Een moeilijk moment, net als het inluiden van het nieuwe jaar. Wat moet je zeggen tegen elkaar. Ja, gelukkig nieuwjaar natuurlijk, maar verder.. 'Veel sterke' en 'we zullen er voor je zijn' kwam uit mijn mond gerold. Samen met de tranen in mijn ogen. En in de ogen van de anderen. We moeten er maar het beste van maken. Dat zal ook wel lukken, maar het zal niet altijd even makkelijk zijn. Gelukkig had mijn lieve vriendje wat vuurwerk gekocht en gingen we met z'n allen daarna naar buiten om het nieuwe jaar in te knallen. Hopelijk heeft mijn schoonvader daarboven ook nog van al dat moois kunnen genieten..About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Mild zijn en je gelukkig voelen
Untitled
Goed op weg
Gelukkig Nieuwjaar!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer