Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

De wereld door mijn gele zonnebril

29/5/2010 - Bijtende honden blaffen niet

De eerste echte week van de campagnes heeft ons een aantal dingen geleerd. Op de eerste plaats hebben ze bij de SP weer een olijke Brabander uit de kast weten te trekken. Na een paar jaar die boze, maar zeer bekwame mevrouw Kant aan de macht, gaan de socialisten verder in hun zoektocht naar een Working Class Hero. Zo ziet Roemer er niet uit maar ik denk dat hij zijn hart op de juiste plek heeft en hij heeft mijn geloof in het socialisme weer gevoed. De cijfers van het CPB en de reacties daarop leren me een aantal dingen. Statistiek is echt niks meer dan wiskundig verantwoord liegen, economie is slechts een theorie die wij massaal aanhangen bij gebrek aan iets beters en de weg naar het ongeluk is geplaveid met gemiddelden. Rutte heeft een deukje opgelopen bij netwerk want, zoals Cohen al terecht opmerkte, je moet een verdomd goede tovenaar zijn om keihard te bezuinigen zonder daar ook maar één bevolkingsgroep mee te raken in de portemonnee. Dat kan niet en als ik Diederik Samson op zijn prachtige blauwe ogen mag geloven, legt de VVD de rekening voor de crisis neer bij de allerarmste. De VVD speelt, niet voor het eerst, voor omgekeerde Robin Hood. Het moet tegenwoordig samen te vatten zijn in pakkende doch holle kreten. Balkenende grossiert daar vooralsnog in. Na het onvergetelijke ´U kijkt zo lief´, waar ze bij het CDA T-shirts van willen maken met achterop de tekst ´wat doet u na de uitzending´, komt hij ook met de vergelijkingen. Met de PvdA krijgen we hier mediterrane toestanden en met de VVD gaat het hier meer en meer lijken op Amerika. Zeker dat laatste is een schrikbeeld voor veel mensen. Mensen die nu zwemmen om het hardst maar nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Die mensen hebben straks twee banen nodig om te blijven drijven. De bijstandmoeder met vier kinderen, Henk en Ingrid, zij zullen moeten bloeden op het altaar van de economie terwijl John de manager als lachende beul fungeert.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28/5/2010 - De sociaaldemocratie is dood! Lang leve de sociaaldemocratie

Eigenlijk wilde ik een stukje schrijven over de dood van de sociaaldemocratie. Goed onderbouwd over hoe de socialistische idealen tegenwoordig alleen maar via parlementaire weg bereikt kunnen worden en niet meer via revolutie en daarmee zou de sociaaldemocratie overbodig zijn. Maar ik hoop helemaal niet dat de sociaaldemocratie dood is omdat we alles wat een beetje rood gekleurd is nodig hebben om te zorgen dat er geen kabinet Rutte of erger nog een kabinet Wilders komt. Dat zou een ramp betekenen voor dit land. Als de liberalen hun zin krijgen, bidden we de komende jaren alleen nog maar naar de God van de Economie. Dan worden sociale zekerheid, betaalbaar huren en betaalbare zorg voor iedereen, geofferd op het altaar van het geld. Rutte mag wel mee regeren maar dan alleen als hij een duidelijke sociale tegenhanger heeft. Misschien is een nieuwe paarse coalitie helemaal niet verkeerd. Zoals Pechtold opperde een aantal weken terug, PvdA, D66, VVD en GroenLinks. Die partijen moeten elkaar, onder leiding van Cohen, kunnen vinden. Als ik praat met de VVD-ers in mijn kennissenkring merk ik dat zij niet onwelwillend tegen zo'n coalitie aankijken. Laten we hopen dat ik ongelijk heb en dat de sociaaldemocratie niet dood is maar in haar nieuwe rol een waardevolle toevoeging kan zijn aan het politieke spectrum. Laten we hopen dat er in de gepolariseerde polders nog ruimte is voor nuance.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/2/2010 - Even kennismaken

Goedemorgen Nederlands Taalgebied.

Mijn naam is Luckie S. Delacroix en ik ben de Shakespeare van het nieuwe millennium. Dat is althans hoe ik me graag verkoop, eigenlijk ben ik bijna beroemd en werkloos.

Ik woon samen met mijn fantastische vriendin Anna in één van de prachtige volkswijken van Eindhoven. We wonen nu al zo'n drie jaar samen en zijn nog steeds niet gelukkig. We doen allebei ons uiterste best om een plekje te veroveren in deze wereld maar weten beiden nog niet helemaal hoe we dat moeten aanpakken maar al doende leert men...


Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Een kijkje in het leven van een werkloze schrijver..

«  March 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Links

• Home
• View my profile
• Archives
• Friends
• Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer