Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Het wel en wee van een eenzame cowboy

14/8/2010 - Zaterdagmorgen

Terwijl de zon onverwachts een dappere poging doet om deze week toch nog wat van zich te laten zien, word ik ruw uit mijn kwijlende coma gerammeld. Het is een leuk natuurkundig feit dat geluid zich naar boven verplaatst, dus als je op de derde verdieping slaapt, kan iemand die buiten staat te praten over de schoondochter van de buurman van de loodgieter van de overbuurjongen van de bakker klinken alsof ze naast je staat. Heerlijk...

De eerste zonnestralen priemen door mijn oogleden terwijl ik me bedenk hoe zwaar mijn hoofd zou kunnen zijn, als ik de moed vond om het van mijn kussen af te halen. Dat valt aardig mee. Ik kom overeind, dat valt nog meer mee! Verbaasd stel ik vast dat ik me aardig fris voel. En belangrijker, dat ik gisteren waarschijnlijk niets heb gedaan waardoor mensen je de volgende dag een beetje raar aankijken. Denk ik...

Koffie.

Discovery Channel. O kijk, we bouwen vandaag een vliegveld. Ik ben er maar druk mee. Een groot notitieblok vangt mijn aandacht, met op de bovenste pagina poging 348593 om een nummer te schrijven dat me bevalt. Ik begin opnieuw en doe het deze keer beter, maar niet goed genoeg. Blijven schaven en schaven, tot er niets over is. Instrumentale muziek zeg maar.

Maar goed, fris als ik ben moet er toch iets uit mijn handen kunnen komen. Ik ben nog bezig voor iemand een logo op te frissen en maak een paar nieuwe schetsen. Even mailen en klaar. Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik me hoe belangrijk het is om dingen ook af te ma........
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/6/2010 - Wilders, de weg naar de toekomst.

Welkom dames en heren. Welkom, bij dit vergelijkend warenonderzoek. Vandaag in de arena de heren AIDS en kanker. Beide onsympathieke sujetten, waarvan de namen een nare bijsmaak hebben. Laten we ze daarom in het vervolg van dit onderzoek Adolf Hitler en Geert Wilders noemen.

 

We beginnen met punt één: de chronologische factor. Hier wint Adolf Hitler glansrijk. Hij was de heer Wilders zeker zestig jaar voor in zijn opkomst, en kan worden beschouwd als de grondlegger van de ongegronde haat. Ondanks het feit dat de heer Hitler deze overwinning door het lot in de schoot geworpen kreeg, staat het één-nul.

 

Dan een tweede strijdpunt: het iconische kenmerk, geleend van een beroemdheid. De welbekende Hitler-snor, vaak nagebootst door de wijs- en middelvinger tegen elkaar onder de neus te houden, is eigenlijk de Charlie Chaplin snor. Deze held, die in Monaco ooit mee deed in een Charlie Chaplin lookalike wedstrijd en derde werd, kon Adolf Hitler onder zijn schare fans rekenen. Wilders heeft in hetzelfde genre het Mozart-kapsel, natuurlijk geïnspireerd door de beroemde musicus. Frappant detail is dat zowel Hitler als Mozart Oostenrijkers waren. Net als Jorg Haider trouwens, die we eerder in de match Jorg vs Boom al roemloos ten onder zagen gaan.

 

Opvallend is dat beide heren het kenmerk dat ze lenen van een grootheid zodanig uitdragen dat het belachelijk wordt. Hitler heeft hierin echter een dusdanige tegenstrijdigheid bereikt, namelijk die tussen het malle snorretje en zijn driftige manier van spreken, dat ook hier we de heer Hitler een punt moeten toekennen: twee-nul.

 

Het volgende criterium is de uitstraling: Beide heren lijken een talent te hebben voor het volledig misslaan van de plank als het gaat om stijl, flair en elegantie. Regelmatig in een te groot pak gehesen zien we de heer Wilders, toch redelijk klein van stuk rondbanjeren op het binnenhof. Het eerste dat ons dan voor ogen komt is een soort wandelende pruik, vastgemaakt aan een jute confectie-zak op een stok. Ook Hitler zal met de jute-zak-look weinig potten kunnen breken op een catwalk. Maar, door het feit dat Hitler zich wist te kleden naar zijn karakter, namelijk een boos jongetje waar de rest van de klas niet mee wilde spelen, loopt Wilders hier met de punten weg. Punten vallen hier namelijk te verdienen door er zo belachelijk mogelijk bij te lopen, en daar laat de heer Wilders Hitler ternauwernood achter zich. Twee-één.

 

In de volgende ronde vallen maarliefst twee punten te verdienen. Dit omdat deze ronde een belangrijk punt aan de dag stelt, namelijk timing. Timing is cruciaal voor de opkomst van de beide heren. Bijvoorbeeld de heer Wilders, die het grijsgedraaide Eye of the Tiger zeker vier keer liet passeren voor hij zich liet zien na de verkiezingsuitslag. Een ander was misschien bang geweest dat de aandacht van zijn publiek zou verslappen. De heer Wilders twijfelde hier niet aan, hij wist dat zijn volgelingen dom genoeg waren om Eye of the Tiger nog zeker veertien keer te beluisteren voordat ze door zouden krijgen dat ze dit eerder gehoord hadden.

 

Maar de timing waar we het hier over hebben, bestaat eigenlijk in een bredere zin. Het gaat hier namelijk om de intuïtie die vereist is om te wachten tot de onvrede en stupiditeit onder de werkende klasse zo groot geworden is dat er een vruchtbare bodem ontstaat voor het aanwijzen van een zondebok. Om vervolgens het volk te geven wat het wil: hapklare oplossingen, waarvan niemand kan zeggen dat ze niet werken, simpelweg omdat niemand tot dan toe dom genoeg is geweest om ze uit te proberen. Behalve in het geval van Wilders natuurlijk, want er is één iemand geweest die dat wel was. Natuurlijk onze andere kandidaat in dit onderzoek: de heer Hitler. En daarom loopt de heer Wilders hier weg met de twee punten. Hij heeft het namelijk voor elkaar gekregen om een volk dat de kans heeft te leren van fouten uit het verleden toch zover te krijgen dat het populistische haat zaaien weer omarmd werd. Anderhalf miljoen mensen geloven, ondanks de prestaties van de heer Hitler dat de weg van de heer Wilders de goede weg naar de toekomst is. Hiervoor verdiend de heer Wilders twee punten, dat de tussenstand op twee-drie brengt. Het Nederland volk staat trouwens ondertussen op -98 punten, dus die race is gelopen.

 

---Wordt vervolgd----

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/12/2009 - Vandaag...wat een dag.

En dan bedoel ik niet letterlijk vandaag. Ik bedoel de vandaag eerder als 'hedendaags'. Pas 27 lentes jong en toch voel ik me vaak een oude vent en kots ik de hele wereld zoals die nu lijkt te zijn uit. Begrijp me niet verkeerd, eigenlijk ben ik best positief ingesteld, soms op het naieve af. Maar dat is niet waar de wereld mee verandert. Met dit lamme stukje tekst ook niet, maar je moet ergens beginnen nietwaar?

 

Ik ben heel voorzichtig geworden met het woord 'tegenwoordig'. Het versterkt namelijk het gevoel dat ik een oude zak ben in het lichaam van een jonge god. Maar toch, ik betrap mezelf er steeds vaker op dat het T-woord mijn lippen wil verlaten tijdens een zin die voor veel jongeren niet erg vleiend zal zijn. Ik doe dit voor het eerst en moet eerlijk bekennen dat er oneindig veel dingen zijn die ik zo zou willen opschrijven. Maar om de samenhang toch enigzins te bewaren zullen we beginnen met de BNN kalender:

 

Ik ben lid van BNN. Dat werd ik toen Bart de Graaff zijn eigen omroep begon. Zijn eigenzinnigheid en doorzettingsvermogen spraken me aan en ik wilde de grote kleine man steunen. Sindsdien krijg ik ieder jaar de BNN kalender, om een jaartje lekker te kunnen scheuren op de WC. Ook al is Bart al lang dood, zijn erfgoed mag ook best gesteund worden toch? Op de voorpagina viel me iets op, iets waar ik me bij de vorige kalender ook aan stoorde. Iets wat te de laatste tijd steeds vaker stoort. Namelijk de qoute "Nu met nog meer sekstips." Wat de hell?? Is dit wat er overbleef van het idee van de man die ooit een baksteen door een ruit van een tankstation stond te smijten, alleen om te zien hoe snel de politie zou komen?

 

Zit ik te wachten op sekstips? Zit iemand te wachten op sekstips? Het antwoord is helaas ja. Sterker nog, een volmondig ja. Sinds een verdorven volk in 1969 besliste dat er een seksuele revolutie moest komen worden we overspoelt met seks. Zogenaamd om ons te bevrijden van het juk van de conservatieve onderdrukker. 'Want opa en oma deden het echt niet voor de lol hoor!' Natuurlijk wel.  Ze snapten alleen dat het niet nodig was om dat constant aan de rest van de wereld op te dringen.

 

Als je je netjes aan de kalender zou houden en niet zoals ik tijdens een iets langer bezoek aan het toilet twee weken doorbladert zou je iedere twee weken kunnen lezen hoe er in 19-lang-geleden werd gedacht over seks en waarom het toen slecht was. 'Ha ha, want toen wisten ze echt nog niet hoe je maatschappelijk gezien met seks om moet gaan,' hoor je Patrick Lodiers en de zijnen denken. Nu wel hoor. Ik kijk namelijk graag hoe iemand tijdens 'spuiten en slikken' gekleed in niets anders dan een leren gezichtsmasker vertelt hoe hij zijn vrouw, die er al even elegant gekleed naast staat, in een telefooncel anaal neemt om daarna haar eigen uitwerpselen over haar gezicht uit te smeren, alleen al omdat de kleur haar echt goed staat. Dat alles terwijl een trippende Filemon daar omheen staat te dartelen en even verderop in de studio iemand een afgietsel van zijn eigen apparaat aan het maken is.

 

Hoe zijn we hier in godsnaam terecht gekomen? Waarom kan ik TMF niet aanzetten zonder dat twee meisjes die gezegend zijn met een chronisch gebrek aan zelfrespect elkaar mondeling aan het onderzoeken zijn? Ik denk soms aan een stukje van een sitcom die niet leuk genoeg was om de naam van te onthouden, waarin een van de huisgenoten (want in een sitcom heb je altijd minstens twee huisgenoten) onder zachte dwang zijn porno collectie met zijn vriendin ging bekijken. Hij voelde zich hier erg ongemakkelijk bij en biechtte uiteindelijk op dat hij zijn porno liever alleen keek vergezeld door een gezonde dosis zelfverachting. En zo hoort het.

 

Met seks is absoluut niets mis, zolang je het om de goede redenen doet. Doe het zo vaak als je kan. Experimenteer, geniet en bewaar de herinnering. Maar dan wel lekker voor jezelf, of hooguit een paar goede vrienden of vriendinnen. Ik, en hopelijk met mij het nog gezond denkend gedeelte van de wereld willen niet weten hoe, waar, wanneer en met wie je wat gedaan hebt. Stop je graag je teen in de achteruitgang van je vriendin (en geloof me dit is een waargebeurd verhaal) dan is dat prima. Maar hou dat lekker voor jezelf en val mij er niet mee lastig.

 

En als je toch de drang voelt om je hele hebben en houden over onschuldige omstanders uit te kotsen, vraag je dan eens af waarom. Waarom wil je dat graag vertellen? Is het eigenlijk wel waar? Vraag je je niet stiekem af of je wel normaal bent? Ben je bang dat je minder bent dan de rest als je geen drie ranzige ervaringen in snelvuur tempo kunt opdreunen? Ben je eigenlijk wel tevreden met jezelf en je seksleven? Of wil je gewoon aandacht?

 

Om onder het juk van de conservatieven uit te komen, zijn we doodleuk onder een ander juk gaan zitten. Namelijk dat van onze eigen onzekerheid. Als je een nieuwe relatie hebt en met diegene voor het eerst seks hebt, is het heel normaal dat we daar onzeker over zijn. Het is sowieso normaal dat we een beetje onzeker zijn over onze eigen bedprestaties. Maar dat mag niet meer, we moeten allemaal beesten in bed zijn. We moeten het allemaal met zoveel mogelijk mensen gedaan hebben en ze moeten allemaal de hoge C gehaald hebben tijdens het klaarkomen (wat ze natuurlijk ook allemaal moeten). En door BNN worden we daarin gesteund middels een aantal tips om teleurstellingen te voorkomen. Want stel je toch eens voor dat je een keer tegenvalt in bed. Je zult verlaten worden, er wordt met rode verf een stip op je voordeur gezet en als je toch nog het gore lef hebt naar buiten te gaan zullen de mensen in een kring om je heen gaan staan, wijzend en lachend. Want zij kunnen het allemaal wel. Zij luisterden wel naar BNN, stuurden wel een SMS naar 5849 om nog beter te kunnen leren beffen en deden het al met iedereen dus iedereen weet ook hoe goed ze zijn.

 

En als je dan alleen voelt, troost je dan met de gedachte dat we allemaal alleen zijn, en zo toch allemaal samen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Sociaal bewogen, door muziek geinspireerde en door politieke ergernissen gevoede verzameling gedachten die hopelijk enige samenhang kunnen vormen of ten minste kunnen pretenderen dat te doen.

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer