Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Observaties van MESTRODAMUS

Home :: Profile :: Archives :: Friends


Posted on 14/6/2006 at 21:28

Penalties in lingerie

Het WK Voetbal kijken

 

Het is loos gegaan, het grootste media event ter wereld: de wereldkampioenschappen voetbal. Je kunt er niet omheen op televisie (en in alle andere media, maar daar hebben we het eve niet over dit keer), maar hoe consumeert mijn goede vriend Ed Tievy dit spektakel? Ed staat model voor de actieve tv-kijker die van sport houdt en tevens een beertender in huis heeft.

Het daadwerkelijk voetballen neemt ongeveer 5 procent van het aantal tv-uren in beslag. De rest is voor- en nabeschouwen, achtergonden bieden, de gewone man (we zijn allemaal bondscoach een maand lang) aan het woord laten en eindeloze analyses en prietpraatjes voor bij de borrel. En je leert weer eens waar rare landen nu precies liggen en wat de afwijkende gewoontes van de desbetreffende inwoners zoal mogen zijn. Trinidad en Tobeganianen houden eigenlijk meer van cricket. Australiers vinden voetbal eigenlijk een sport voor mietjes. Togonezen leerden vroeger Duits op school in het oerwoud. Japanners eten geen honden.

Ed heeft de keuze uit vier Nederlandse zenders die voetbalgekleurd zijn. Plus de Duitse en Engelse tv. Het blijkt dat hij toch zo'n negentig procent van zijn gigantische kijktijd (Ed is freelancer en kan dus ook de wedstrijden die om drie uur beginnen meepikken) op Nederland 2 inlogt. De publieke omroep zendt de wedstrijden namelijk uit, maar omdat ze echte wk-beelden hebben en zelfs een helikopter om besloten trainingen te verslaan, zijn ook de voor- en nabeschouweingen, eindeloze analyses en prietpraatjes op deze zender het meest interessant. Vindt Ed, die ook al niet naar John de Wolf keek toen hij door sletterige danseressen werd omringd, laat staan nu hij met Rebecca "bent-it-like-beckham-bedvulling" Loos dure digitale tapes verspilt in Hart van Oranje op SBS6.

 Barend en van Dorp zijn eigenlijk al met pensioen en trekken op Talpa hun laatste rondjes als tv-presentatoren. Waren ze maar net als Koot & Bie op tijd van de buis afgegaan, dan hadden ze een mooie erfenis op het kijknetvlies van ons allen achtergelaten... Op RTL7 probeert Voetbal Insite mee te liften door deskundige discussies. Het is echt te veel gelul met te weinig beelden, want van kijken naar de ietwat sjacherijnige hoofden van Barbara Barend en Johan Derksen word je niet vrolijker.

Kortom; Ed die kijkt naar Nederland 2. Totdat de reclameblokken beginnen. Dan zapt Ed snel naar Veronica!

Het WK penalty schieten in lingerie is daar namelijk direct na het fluitsignaal in de rust te zien. Talloze mooie chicks trappen gehuld in BH, strakke sportbroekjes en hoog over de welgevormde blote benen opgetrokken voetbalkouse strafschoppen. In het doel probeert een schaars gekleed lekker wijf die over het algemeen beroerd ingeschoten pingels tegen te houden. Handig is het dat alle teams - of het nu Zuid-Korea of Italie is - bestaan uit Nederlandse schonen. Krasloten sponsort de zaakjes en mag aan het begin een billboard tonen en na afloop de dames blij maken met vijf krasloten van een knaak voor hen samen. Deskundig en snedig commentaar van een bekende sportstem van RTL erbij. De bedoeling van de zender die 'verleidelijk' in de slogan voert is het om zappende kijkers naar de live wedstrijden te laten stoppen met dat zappen en naar de borsten, benen en billen van voetbalgroepies te laten staren.

Dat lukt bij Ed meer dan voldoende. Het van twee naar acht zappen op de afstandsbediening gaat hem inmiddels geheel op de automatische piloot af.

Maar zodra op Veronica het reclameblok begint, zapt hij - wreed wakker gebruld uit zijn natte voetbaldromen - mechanisch terug naar 2 of door naar de Duitse of Britse publieke omroepen, waar saaie voetbaldeskundigen de tergend langzame minuten tot het begin van de tweede helft vol lullen.

 

ps; Ed zei ook nog dat ie gek wordt van die Wuppies overal, maar als u goed kijkt is er eentje op zijn tv beland ;-)


Posted on 14/6/2006 at 21:02

Zomerpolitie in beeld

 

Zomerpolitie in Amsterdam

Twee meisjes op de fiets zijn op weg naar hun tennisles - ze zijn beide blond en dragen tenniskleding - en fietsen op de drukke kruising door het rode licht. Wat ze niet hebben gezien zijn twee politiemannen aan de andere kant van de kruising. Ze zijn beide in het wit gekleed: wit overhemd met in geelgoude letters 'politie' erop op de rug, korte blauwe broek (!) en een valhelmpje op, want de heren verplaatsen zich per mountainbike. De meiden reageren enigszins gelaten, maar toch ook ontzet.Wat een lullige manier om 35 euro armer te worden! Tientallen keren per dag fietst iedereen in Amsterdam door een rood licht, en net zij twee zijn zo dom om zich te laten pakken... Het is voor het eerst weer eens mooi, lekker warm lenteweer, de twee vriendinnen hebben een goed humeur. En ze gaan lekker tennissen in het park en daarna rose drinken op het terras. Het humeur wordt echter verpest door twee jonge mountainbikers die van staatswegen aangemoedigd zo niet opgelegd jou bekeuren voor het fietsen door rood licht. De politie is weer eens op bonnenjacht, om aan de financiele targets te voldoen. Mogen ze eindelijk eens de straat op, krijgen ze als opdracht mee om bij terugkomst ten minste vijfhonderd euro aan lullige boetes te hebben opgelegd. Maar aan de andere kant; wij kiezen onze eigen regering, staat en regels. Die meiden hadden nog mazzel dat ze hun Identiteitsbewijs konden tonen aan de dienaren van de macht, anders had de grap het dubbele gekost. Ben benieuwd wie van de twee er daarna heeft gewonnen met tenissen... of zouden de twee fietstterroristen direct aan de rose zijn gegaan en het op een zuipen hebben gezet?

 

Hoek Bilderdijkstraat / de Clerqstraat, Amsterdam Oud-West, zeven juni 2006

 


Posted on 7/6/2006 at 21:22
Hosting door HQ ICT Systeembeheer