Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Merchandising: big business?

Home - Profile - Archives - Friends

De laatste dag ... Dag 5!

Posted on 22/4/2008 at 15:25 - 0 Comments - Post Comment - Link

Beste lezertjes !

Vandaag was een redelijk zware dag aangezien we het grootste deel van onze posterpresentatie nog moesten afwerken. Daarom begonnen we redelijk vroeg om fris en monter deze opdracht tot een goed einde te brengen. Rond 1 uur was alles ongeveer af, over timemanagement gesproken !! De presentaties liepen vrij vlot en we hebben goede punten gescoord. De week is snel voorbij gegaan, dit is waarschijnlijk een teken dat we ons hebben geamuseerd!!!!

 


Dag 4

Posted on 21/4/2008 at 13:29 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hoi Hoi,

Op maandag morgen 9u stonden we met zen allen weer paraat om er nog eens stevig in te vliegen. De laatste rechte lijn komt stilaan meer en meer in zicht. Na een deugddoend weekend (alhoewel er toch nog wel taken gepland stonden die in het weekend zeker tot een goed einde gebracht moesten worden) waren de batterijen van alle groepsleden weer volledig opgeladen.

We zijn eerst van start gegaan met het bekijken van de opdrachten die ondertussen afgemaakt waren en degene die we nog moesten aanvullen en afmaken. Ook stonden vandaag de opdrachten van Engels, Nederlands en de slotopdracht centraal. Voor Engels hebben we met volledige team 3 reclame spotjes opgenomen. Om tot een volwaardige radio-opname te komen werd het nog maar eens duidelijk hoe hecht deze groep wel niet is en hoe sterk de groepsleden aan elkaar hangen.

Voor Nederlands hadden we vanmiddag een afspraak met een merchandiser van Jack&Jones. het interview verliep vlekkeloos, dus kon er daarna druk gesleuteld worden aan een passende conclusie.

Aangezien de exploratieweek er morgen namiddag opzit,werd het ook hoog tijd om ons met de slotopdracht in te laten. Deze houd in dat we op een originele manier een poster aankleden ivm ons onderwerp. De eerste funderingen voor een sterke presentatie werden dan ook vanmiddag gelegd.

Voorts werd het ons ook des te meer duidelijk dat ons harde ( en vaak late werk) van de voorbije dagen begint te lonen. Waar andere groepen vaak niet weten met wat eerst af te handelen hebben wij de luxe om het hoofd koel te houden en in alle rust en sereniteit de opdrachten af te handelen.

Vanavond iedereen op tijd in hun bedje dat iedereen morgen fris en wakker is om de laatste rechte lijn voor de finish in te gaan en deze exploratieweek met goede resultaten te kunnen belonen en afsluiten.


Vrijdag 18 april 2008: Deel 3 uit het Exploratieleven van de Merchandisers.

Posted on 19/4/2008 at 14:41 - 1 Comments - Post Comment - Link

Halootjes beste lezer(tjes) ! * wees gerust, ik zal geen verkleindwoordjes blijven gebruiken *

Eerst en vooral wil ik ons excuseren voor de opgelopen vertraging. Dit kwam enkel en alleen door de individuele zelfpresentaties die vrijdag op het programma stonden. Zwetend en bevend begaven we ons laat in de namiddag richting lokaal 1.21. Toen we daar ter plaatse ook nog vaststelden dat er een serieuze vertraging was, haalde de stress volledig de bovenhand. De presentatie was het enige dat door onze hoofden spookte. Vandaar ook dat het blog-aspect op vrijdag even de dans ontsprongen was. Maar niet getreurd, dan maken we dit gewoon op zaterdag goed met een verontschuldiging en een vers verslagje. Wij hopen dat onze verontschuldigingen aanvaard zullen worden.

Zoals hierboven reeds vermeld stond dag 3 van de exploratieweek volledig in het teken van de individuele zelfpresentatie. Voor de leken onder ons: dit is een idool-achtig concept waarbij we op een stip moesten plaatsnemen voor een jury, waarna we onszelf dienden voor te stellen in 1 minuut. Hoe ga ik daar plaatsnemen ? Strenge jury ? Harde commentaren ? Afgebroken worden tot het bot en me de staart tussen de benen het lokaal moeten verlaten ? Is de inhoud van mijn voorstelling wel naar behoren ? Ligt mijn haar goed ? Dit is slechts een greep uit de vragen die door de hoofden van de Merchandisers spookten. Achteraf konden we echter concluderen dat deze presentatie en dan vooral alle heisa errond eerder een storm in een glas water was. De juryleden waren 2 vriendelijke, charmante dames die nuttige en opbouwende kritiek gaven. Resultaat: alle merchandisers verlieten het lokaal en ook de school (het was een lange dag geweest) met een goed tot zeer goed gevoel over hun voorstelling en hopelijk ook over hun punten met betrekking tot dit onderdeel.

Alvorens deze beproeving ondergaan te hebben, werd er een hele namiddag hard gewerkt aan de opdrachten. We kunnen hierdoor reeds een kleine balans opmaken: enkel het interview en de posterpresentatie moeten nog afgenomen en afgewerkt worden. Ook de Engelse spotjes dienen nog ingesproken te worden. We hebben al bij al redelijk veel leute en plezier gehad gedurende deze eerste 3 dagen. We hebben gemerkt dat ontspanning onontbeerlijk is als je een goed resultaat wil neerzetten. Een Trivia-spelletje tussendoor bevorderde dan ook geweldig onze teamgeest.

Op het middaguur werd er gegeten in shiften zodat we onze computers in het EMI niet zouden kwijtraken en ook om op kruissnelheid te kunnen blijven werken natuurlijk. U leest het goed, en we willen ook helemaal niet opscheppen, maar de rentabiliteit in onze groep lag / ligt vrij hoog.
Graag hadden wij ook een woordje van dank naar de keuken toegeworpen; hun kaaskroketten gaven ons de nodige energie om de dag voor het weekend op volle kracht door te komen.
Bij deze: Bedankt keuken !

In de voormiddag werd de hoofdopdracht netjes afgewerkt: inventaris opgesteld en straatenquête afgenomen. Ook dit was nu 'in de sjakosj'. Recht, economie en statistiek bleken echter serieuze breinbrekers te zijn ! Sociologie en commerciêle communicatie waren tof;de talen zijn verdeeld en staan gepland voor het weekend.

Tot slot mag ik u ook nog meedelen dat de merchandisers de dag wederom begonnen zijn rond 9u in de ochtend. Iedereen was netjes op tijd, wat ook maar meer dan normaal is. Geen strubbelingen of klachten in deze groep. En ja hoor, ook de ochtend werd gestart met een 10-tal minuutjes Trivia; kwestie van er een beetje in te komen.

Van harte bedankt om te lezen, en tot de volgende keer maar weer !

Groetjes, Thomas & de Merchandisers.

Dag 2

Posted on 17/4/2008 at 13:42 - 0 Comments - Post Comment - Link

Dag vriendjes en vriendinnetjes,

dag 2 zit er bijna op.
Vandaag eindelijk met goede moed aan onze opdrachten begonnen. We hadden vroeg afgesproken zodat we vandaag al zoveel mogelijk konden afhaspelen. En al bij al vind ik persoonlijk dat we daar al redelijk in geslaagd zijn. We hebben de opdrachten goed verdeeld en zijn er vol tegenaan gegaan. zo hebben we toch al iets of wat afgekregen.
Toch zullen we nog een vitesse hoger moeten schakelen willen we alles op tijd afkrijgen, maar dit zal wel niet zo een groot probleem vormen.
De sfeer onderling is ook goed. Zo  hebben we  als bij wijze van pauze  een vijftal minuutjes Trivial Time gehouden, kwestie van het geheel toch wat luchtig te houden. nog drie dagen afzien, en dan hopelijk de vruchten plukken.

Tot de volgende keer maar weer.
Dave

Dag 1

Posted on 16/4/2008 at 14:17 - 0 Comments - Post Comment - Link

Aan iedereen die dit leest: proficiat!
Aan iedereen die dit niet leest: ook proficiat!

Het begon allemaal met een date aan McDonald's. Nadat Gillis arriveerde met vertraging, gingen we met z'n allen naar campus Jacob. We werden er om 9 uur verwacht voor de eerste info sessie omtrent de studiekeuze voor het 2e jaar.
Kristof Janssens leidde ons virtueel rond in de wereld van commerciële communicatie.

Na een korte pauze werden we verwacht op de tweede sessie. Hier werden we ontvangen door Debby Wilmsen.
Zij wist ons wat meer te vertellen over PR (en dan voornamelijk over PR in de modewereld).

Vervolgens hadden we twee uur pauze en zijn we een hapje gaan eten, gevolgd door een potje voetbal op het St-Jacobsplein. Dit heeft onze teamgeest al wat aangewakkerd.

Daarna kregen we (om 13u10) informatie over de opdrachten van exploratieweek 2 en uitleg over de posterpresentatie.
Zodra dit erop zat gingen we meteen z'n allen naar het EMI om deze mooie blog aan te maken.

Nu is het tijd voor een dutje, zodat we er morgen geen 100, maar 200% kunnen invliegen!

Timothy


Hosting door HQ ICT Systeembeheer