Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Je maakt wat mee als financieel planner

• 16/1/2014 - Welkom op mijn Blog

Al geruime tijd, vanaf 1981 loop ik rond in het verzekeringsbedrijf. In verschillende functies en bedrijven heb ik de nodige zaken meegemaakt. Sinds september 2013 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk als financieel planner en verzekeringsadviseur. In die rol kom ik veel bij mijn relaties over de vloer en maak ik de meest uiteenlopende zaken mee. Vooral als we de bestaande portefeuille aan financiële producten en verzekeringen doornemen, kom ik zorgwekkende zaken, maar ook stuitende voorbeelden van omzet gedreven adviseurs tegen. In deze eerste blog wil ik nader ingaan op de vele woekerpolissen die ik tegenkom, en vooral het gebrek aan ondersteuning wat de relaties tot nu toe daarbij hebben gehad.

Financieel plan
Gisteravond kwam een relatie bij mij op bezoek om het financieel plan te bespreken. Op het verzoek van de relatie is een plan opgesteld om te onderzoeken of er aanvullende stappen gezet moeten worden om de aanwezige regelingen t.b.v. de oude dag, na overlijden of arbeidsongeschiktheid te verbeteren. Om dat te bereiken kijken we daarbij niet alleen naar de inkomstenkant, maar ook naar de uitgaven. Immers, het gaat er uiteindelijk om of je na de eerdergenoemde evenementen de boodschappen kunt blijven betalen.

Woekerpolis
Deze relatie heeft een eigen huis en daarvoor in 1999 een hypotheek afgesloten. Een onderdeel van deze hypotheek is dat in 2029 een deel t.g.v. Euro 68.076,- deinde te worden afgelost. Om dat te bereiken werd een beleggingsverzekering afgesloten. Echter, in het waardeoverzicht van 2012 staat vermeld dat de polis naar alle waarschijnlijk in 2029 zonder waarde zal eindigen. De benodigde aflossing moet dus uit andere middelen komen, die er overigens niet zijn.

Opgelost
De relatie, een doodgewoon gezin, heeft dat nooit gezien, de waardeoverzichten blinken nu een keer niet uit in leesbaarheid en overzichtelijkheid. Op mijn  vraag of de adviseur die de polis in het verleden voor ze had afgesloten al eens contact had gezocht om bij te sturen, werd ontekennend geantwoord. Ze hadden niemand gehoord of gezien. Dit noem ik niet alleen zorgwekkend, maar op recht stuitend.

Gelukkig hebben we het nu voor deze relatie kunnen oplossen. We hebben een nieuwe polis met lagere kosten en een gegarandeerde opbrengst gekozen om de oude polis te vervangen. Dat betekent overigens wel dat de premie t.o.v. de oude polis flink stijgt. Daarnaast gaan we als claimexpert een claim bij de verzekeraar van de oude polis t.g.v. Euro 16.000,-. Immers, zij hebben onbegrijpelijke en ondoorzichtige polissen verkocht. Veruit de meeste consumenten hebben nooit een goede uitleg van de schaduwzijde van deze polissen gekregen en lijden daardoor veel schade. 

Meer weten?
Heb jij ook een woekerpolis, of denk je er één te hebben, neem dan eens contact met me op via martin@mm-fa.nlof bel me gewoon 06-51580062. Tijdens de eerst afspraak, die altijd gratis is, bekijken we samen of ook voor jouw polis(sen) aangepast moeten worden en een aanvulende schadevergoeding bij de betreffende verzekeraar kan worden geeist.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

In deze weblog beschrijf ik de zaken die ik in mijn dagelijkse praktijk tegenkom. Vaak is dat verbazingwekkend en soms oprecht stuitend. Door de blog te lezen herken je misschien zaken en kan je de juiste stappen zetten om dit aan te passen.

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Recent Posts

Welkom op mijn Blog

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer