Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
MOPPEN

Home - Profile - Archives - Friends

Posted on 20/7/2006 at 19:16 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vrachtwagen

Een vrachtwagenchauffeur neemt een liftster mee. Na vijf minuten zegt de lifster:
Zullen we een nummertje maken?"
"Hou even op," zegt de vrachtwagenchauffeur. "Ik ben gelukkig getrouwd en ik heb 3 kinderen, daar heb ik helemaal geen behoefte aan."
Maar de liftster zeurt door:
"Laten we nou een nummertje maken."
De chauffeur kijkt eens naar de liftster, ze heeft joekels van tieten.
"Nou vooruit dan maar zegt," de chauffeur, "maar we doen het wel onder de wagen."
"Dat is goed," zegt de lifster.
Dus de chauffeur zet zijn wagen aan de kant en ze kruipen onder de auto. Terwijl ze zo bezig zijn ziet de chauffeur ineens 2 leren laarzen naast zich staan. Een politieagent:
"Wat zijn we aan het doen?" vraagt de agent.
"Ik denk dat ik een lekke olieleiding heb," zegt de chauffeur.
"Dan mag je je handrem ook wel eens nakijken," zegt de agent, "want je wagen staat 400 meter verder op."

Alle sommen goed


"Peter, je hebt vandaag voor het eerst sinds maanden alle rekensommen goed. Hoe komt dat?" "Mijn vader had deze keer geen tijd om me te helpen, meester!"
 

Billen vegen

Femke Sikkema

Jantje vraagt aan de juf: "Hoe veeg jij je billen af?" Juf: "Met mijn rechterhand." Jantje: "Bah, ik met wc-papier."
 

Bips


Jantje steekt zijn vinger op en klaagt tegen de juf: "Ik heb zo'n pijn aan mijn gat!" Juf zegt: "Je mag geen gat zeggen, noem het voortaan bips." Jantje komt na het speelkwartier binnen en biecht op: "Juf, bij het voetballen ging er iets mis, en nu zit er een bips in het raam!"
 

Bloed naar het hoofd

Richard Altenburg

De meester geeft les over het menselijk lichaam. Hij vertelt: "Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd. Waarom niet naar mijn voeten, terwijl die toch altijd beneden zijn?" Jantje weet het: "Uw voeten zijn niet hol, meester."
 

Broem, broem, broem

Melissa Altenburg

Jantje zit in de klas en zegt: "Broem, broem, broem". De juf zegt: "Als je dat nog één keer doet, dan ga je naar de gang". Even later zegt Jantje weer: "Broem, broem, broem". De juffrouw zegt: "Nou ga je naar de gang". Maar Jantje antwoordt: "Dat kan niet, juf, mijn benzine is op".
 

De grootste oceaan

Sharon

Jantje steekt zijn vinger omhoog. De meester zegt: "Wat is er?". "Ik moet naar de wc, meester", zegt Jantje. "Wacht maar even", antwoordt de meester. "Jullie krijgen een vraag: wat is de grootste oceaan? Jantje, weet jij het antwoord?". "Ja," zegt Jantje, "onder mijn stoel".
 

De plaats waar Napoleon stierf

Hendrik Claes

De meester vraagt: "Weet iemand waar Napoleon gestorven is?" Jantje zoekt het stiekem op in zijn geschiedenisboek en roept: "Op pagina 88, meester!"
 

Dode Zee


De meester vraagt aan Jantje: "Zeg eens jongen, wat weet jij van de Dode Zee?" Jantje antwoordt verbaasd: "Niks meester, ik wist niet eens dat die ziek was!"
 

Drie maal is...


De onderwijzer probeert de kinderen het begrip "wonder" uit te leggen. "Stel je voor, Jantje, dat iemand van een hoge toren valt en helemaal niets gebroken heeft", zegt hij, "Hoe noem je zoiets?". "Toeval", antwoordt Jantje. "Je begrijpt me verkeerd", zegt de onderwijzer, "Stel je voor dat die man nog eens van die toren valt en weer niet gewond is. Wat is dat dan?". "Puur geluk", antwoordt Jantje. De onderwijzer krijgt het al een beetje op zijn heupen: "Nee, dat bedoel ik niet. Stel je voor dat hij een derde keer van die toren valt en er weer zonder kleerscheuren vanaf komt. Wat is dat?". "Gewoonte!".
 

Drop voor de juf

Deniz Alan

Jantje geeft aan de juf elke dag een dropje. Op een dag geeft hij geen drop. Zegt de juf: "Waar is mijn drop?" Zegt Jantje: "Mijn konijn is dood gegaan."
 

Eerste schooldag

Ursula

De eerste dag op school heeft meester heel wat verteld, en aan het eind vraagt hij: "Zijn er misschien nog vragen?" Jantje weet er nog eentje: "Ja meester, wat ik wilde weten: wanneer is het vakantie?"
 

Eieren leggen


Jantje moet op school rekenen. De meester vraagt: "Jantje, als ik vier eieren leg en jij legt er drie, hoeveel eieren zijn dat samen?" Daarop antwoordt Jantje: "Nog steeds vier, want ik kan helemaal geen eieren leggen."
 

Frisse lucht


Jantje vraagt aan de meester of het raam in de klas open mag. "Waarom?", wil de meester weten. Jantje antwoordt: "Mama zegt dat het gezonder is om in de frisse lucht te slapen."
 

Gebruik een ventilator

Lisa van der Wulp

De meester vraagt aan de leerlingen een zin te bedenken waar het woord ventilator in voorkomt. Wim: "Als het warm is in de klas, zet de meester de ventilator aan." "Goed zo, Wim. Nog iemand een voorbeeld?", vraagt meester. Jantje denkt lang na en zegt dan: "Als je vroeg in de bioscoop bent, krijg je een betere plaats dan de vent die later komt!"
 

Gentleman


Tijdens de les vraagt de meester in de klas: "Wie kan mij vertellen wat een gentleman is?" Niemand weet het antwoord. Als Jantje 's avonds naar huis gaat met de trein, ziet hij een zwangere vrouw staan in het midden van de wagon. Dan staat hij op en biedt zijn plaats aan aan de zwangere vrouw. Dan zegt de vrouw: "Jij bent een echte gentleman." De volgende morgen op school zegt Jantje tegen de meester: "Ik weet wat een gentleman is: een man die een vrouw laat zitten!"
 

Gezicht wassen

Melissa Altenburg

Juf: "Jantje, je moet je gezicht beter wassen. Ik kan zo zien wat je vanochtend gegeten hebt." Jantje: "Wat dan, juf?" Juf: "Brood met chocoladepasta." Jantje: "Fout juf, dat was gisteren."
 

Het dunste boek


Meester: "Kan iemand me zeggen wat het dunste boek ter wereld is?" Leerlinge: "Ja meester: 'Alles wat mannen weten over vrouwen'."
 

Het langste woord


"Ik vraag me af wie van jullie het langste woord kan vinden", vraagt de juf aan haar klas. "Tentoonstelling!", roept een jongen. "Tentententoonstelling!", roept een meisje. "Elastiek!", roept iemand achter in de klas. "Dat is niet lang genoeg", zegt de juf. "Wel als je het uitrekt, juf."
 

Hoe oud is je vader?

Thomas Zijlstra

De meester vraagt aan Jantje hoe oud zijn vader is. Jantje weet het meteen: "46 jaar, meester." Meester vraagt hem hoe hij dat zo zeker weet. Jantje: "Mijn oudste broer is 23, en die is een halve gek..."
 

Hulp bij het huiswerk

Eline Tuytel

Juf vraagt: "Jantje, heeft je vader je nu alweer geholpen met je huiswerk?" Jantje vertelt eerlijk: "Nee hoor Juf, deze keer heeft hij het helemaal alleen gemaakt."
 

Ik heb weggegaan

Katrijntje

Tijdens de Nederlandse les vraagt de onderwijzer: "Als ik zeg 'ik heb weggegaan', wat is er dan fout?" Een snuggere leerling antwoordt: "Alles, want u staat er nog steeds."
 

Kort maar krachtig opstel

Roxanne Oude Alink

De meester verlangt dat de kinderen een opstel schrijven over een familie-bezoekje. Thijs is zo snel klaar, dat de meester het niet helemaal vertrouwt. Hij roept Thijs naar voren en vraagt hem zijn opstel voor te lezen. Thijs vertelt: "We gingen naar oom Paul en tante Jo, maar jammer genoeg waren ze niet huis. Einde."
 

Kortsluiting

Michella

De juf vraagt aan Jantje: "Waarom heb jij je huiswerk niet gemaakt?" Jantje: "Omdat we kortsluiting in huis hadden." Juf: "En hoe heb je dan je tijd doorgebracht?" Jantje: "Oh, ik heb wat t.v. liggen kijken." Juf: "Maar na die kortsluiting was er toch zeker geen stroom meer in huis?" Jantje: "Weet ik, juf, maar we hadden nog ergens een kaars liggen..."
 

Laag cijfer


Jantje: "Ik vind het niet eerlijk dat ik een nul voor rekenen heb gekregen. Dat had ik nou ook weer niet verdiend." Meester: "Dat vind ik ook , Jantje, maar een lager cijfer kan ik helaas niet geven."
 

Lastig examen?

Lianne

"Hoe is je examen gegaan, Robert?", vraagt vader, "Had je nog problemen met de vragen?" Robert: "Met de vragen niet, pa, maar met de antwoorden wel!"
 

Leraar als klok

Louana Buwalda

Leraren zijn net klokken: ze worden voortdurend opgewonden en blijven de hele dag getikt.
 

Leren lezen en schrijven

Frank uit Zoerik

Lisa ging voor het eerst naar groep drie op de lagere school. Daar leer je lezen en schrijven. Het echte werk dus. Na de eerste dag op school komt papa ook thuis van het werk en vraagt aan Lisa wat ze al geleerd heeft. "Nou," zegt Lisa, "ik heb al leren schrijven". "En wat heb je dan geschreven?", vraagt papa. "Dat weet ik nog niet, want ik leer morgen pas lezen".
 

Leven zonder hersenen


De meester vraagt: "Hoe lang zou je zonder hersenen kunnen leven?" Jantje zegt: "Ik weet het niet, maar zeg eens meester, hoe oud bent u?"
 

Maan of Amerika

Hilal Avci

Op een dag vraagt de meester aan Jantje: "Wat is verder, de maan of Amerika?" Jantje antwoord daarop: "Amerika, want als ik ga slapen zie ik de maan wel maar Amerika niet"
 

Moeilijke som?

Sisi

De juf schrijft op het bord "2 - 2" en vraagt aan de leerlingen wat het is. Mieke weet het: "Gelijk spel, juf!"
 

Netjes plassen


Jantje staat op school in de toiletten naast zijn meester. Ze plassen allebei, en Jantje wil daarna meteen weglopen. Zijn meester roept hem terug en vraagt: "Hebben je ouders je niet geleerd om na het plassen je handen te wassen?" Jantje antwoordt: "Nee, zij hebben het slimmer aangepakt: ze hebben me meteen geleerd om niet over mijn handen te plassen."
 

Niet alleen

Melissa Altenburg

Meester: "Ik begrijp niet hoe iemand in zijn eentje zoveel fouten in zijn huiswerk kan maken." Leerling: "Ik was niet alleen, meneer. Mijn vader heeft me geholpen."
 

Nog steeds niet goed geteld


Petra, die nog steeds niet kan tellen, heeft strafwerk gekregen. Ze moet 100 keer schrijven: "ik kan niet tellen". Als ze de volgende dag op school komt kijk de juf het na. Ze zegt boos: "Petra, je hebt het maar 80 keer opgeschreven." Zegt Petra: "Ja maar juf, ik kan toch niet tellen?"
 

On-


Meester: "De meeste woorden die met on- beginnen zijn woorden die niet goed zijn, bijvoorbeeld: ongehoorzaam, onaangenaam, enzovoorts. Kan iemand mij nog zo'n woord geven?" Jantje: "Ik meester: onderwijzer!"
 

Ontbijt-tijd


Meester vraagt aan Jantje: "Hoe laat is het ongeveer als ik mijn ontbijt neem?" Jantje weet het: "Maaltijd, meester!"
 

Opa's neus en voeten


De meester geeft les over het menselijk lichaam. Hij vertelt: "De neus ruikt en de voeten lopen." Zegt Jantje: "Bij mijn opa is het net andersom: zijn neus loopt en zijn voeten ruiken!"
 

Paard op z'n kop

Mickey

Jantje moet op school iets voorlezen waar hij het niet mee eens is: "Juf, hier staat dat een paard op zijn kop krijgt, maar dat kan toch nooit gebeuren?" Juf: "Natuurlijk wel, Jantje. Als het er staat, is het zo." Jantje: "Toch niet juf, want een paard heeft geen kop maar een hoofd!"
 

Persoonlijke voornaamwoorden


Onderwijzer: "Miesje, vandaag gaan we zinnen maken met persoonlijke voornaamwoorden: ik, jij, hij, wij, jullie, zij. Bijvoorbeeld je vader zegt: 'Ik ga uit.', wat zegt je moeder dan?" Miesje: "Jij blijft thuis!"
 

Rapport te water

Avaney

Jantje komt van school met zijn nieuwe rapport. Zijn vader en moeder weten dat hij zijn rapport krijgt, maar Jantje durft het niet aan zijn ouders te laten zien want hij heeft alleen maar eentjes gehaald, op alle vakken! Bang als hij is gooit 'ie het rapport in een sloot langs de weg. Maar als hij thuis is vragen zijn ouders: "Waar is je rapport?" Dan zingt Jantje: "Alle eendjes zwemmen in het water, valderal deriede valderal derade..."
 

Rapport zonder tien


Ferry's vader bekijkt het rapport van zijn zoon. Vader: "Ik mis de tien." Ferry: "Welke tien?" Vader: "De tien voor de moed om dit rapport aan mij te laten zien!"
 

Rome bouwen

Heylen Vanessa

Tijdens de les geschiedenis vraagt de leraar: "Wanneer werd Rome gebouwd?" Jantje steekt zijn vinger op: "'s Nachts, meneer." "Hoe kom je daar nu bij?", vraagt de onderwijzer verbaasd. "Wel, u hebt zelf gezegd dat Rome niet op één dag gebouwd werd!"
 

Ronde aardbol


Meester zegt: "Jantje, geef mij eens drie redenen waarom jij denkt dat de aarde rond is." Jantje hoeft niet lang na te denken, en antwoordt: "Omdat mijn vader het zegt, en mijn moeder, en u."
 

Schele Kees

Yentl

Kees komt huilend bij zijn meester. Die vraagt hem: "Wat is er, Kees?" Hij vertelt zielig: "Ze noemen mij allemaal schele Kees." De meester troost hem: "Kop op, wat kan jou dat nou schelen, Kees?"
 

Schoolziek

Michelle

Zoon: "Ik heb helemaal geen zin om naar school te gaan. De kinderen haten me en de leraren al helemaal!" Moeder: "Ik zal je twee redenen geven om wel te gaan. Ten eerste ben je 46 jaar, en ten tweede ben je de directeur van de school!"
 

Slecht rapport


Vader zegt tegen Jantje: "Voor zo'n slecht rapport lijkt een flink pak slaag me wel op zijn plaats." Waarop Jantje antwoordt: "Helemaal mee eens, Pa! Ik weet wel waar de meester woont..."
 

Snippers uit het raam

Girija

De schooldirecteur stapt een lawaaierige klas in. Hij wil die herrieschoppers nu echt een keer straffen. "Geert, wat heb jij gedaan?", vraagt hij. "Ik heb de prullebak omgekieperd, meneer", zegt Geert. "Mooi is dat, 100 strafregels. En jij Wim, wat heb jij gedaan?", vraagt hij. "Ik heb een punaise op de stoel van de meester gelegd, meneer", zegt Wim. "Ben jij nou helemaal? 200 strafregels! En Peter, wat heb jij gedaan?" "Ik heb snippers uit het raam gegooid, meneer", zegt Peter. "Oh, dat valt mee. Voor jou geen strafregels vandaag." Op dat moment komt er een jongen de klas in. Hij zit onder de blauwe plekken en schrammen. "En hoe heet jij nou weer?", vraagt de directeur. "Swen Snippers, meneer."
 

Sommetjes niet gemaakt


Meester: "Heb jij je rekensommen thuis gemaakt?" Jantje: "Nee, meester." Meester: "Dat zal ik dan eens tegen je vader zeggen." Jantje: "Dat heeft weinig zin, hij maakt ze ook niet!"
 

Springstof

Rochier

Vader vraagt aan zijn zoon: "Wat heb je vandaag geleerd van de meester?" Jantje vertelt trots: "Hoe je met springstof gebouwen kunt opblazen!" Vader is onder de indruk, en vraagt: "Wat zal je morgen dan gaan leren op school?" Jantje zegt: "School? Welke school?"
 

Stoute juf

Nina Hendrickx

De leerlingen in de klas van juf Marije moeten een taalles van het bord overnemen. Juf schrijft de zinnen keurig voor, en kijkt daarbij af en toe in haar boekje. Plotseling heeft Annet het door, en roept: "Oh, dat is vals, de juf kijkt af!"
 

Straf voor niks

Chantal

Jantje vraagt aan de leraar: "Meneer, kan iemand ook gestraft worden als 'ie iets niet heeft gedaan?". "Nee," zegt de leraar, "maar waarom vraag je dat?". "Nou meneer," zegt Jantje, "ik heb mijn huiswerk niet gedaan..."
 

Teken je huisdier

Kim Janssens

Meester zegt: "Kinderen, morgen moeten jullie allemaal een tekening van je huisdier meenemen." De volgende dag levert Thomas zijn tekening in, en de meester zegt: "Maar Thomas, jouw tekening is precies hetzelfde als die van je broer." Thomas vindt dat logisch: "Meester, wij hebben toch ook allebei hetzelfde huisdier!"
 

Terug naar de Middeleeuwen


Jantje klaagt: "Meester, ik wou dat ik in de Middeleeuwen leefde." "Waarom Jantje?", vraagt de meester. Jantje antwoordt: "Dan hoefde ik niet zoveel geschiedenis te leren."
 

Toekan

Eveline

Jantje zit in de klas, waar ze het over een Toekan hebben. De meester vraagt aan de kinderen of zij een zin kunnen maken met het woord Toekan er in. Jantje steekt zijn vinger op en zegt: "Mijn vader kan zoveel patat eten dat zelfs zijn broek niet meer toekan!"
 

Twee bruiloften tegelijk


Jantje moest huiswerk maken in het weekend maar heeft het niet gedaan. Meester is boos en buldert: "Jan, waarom heb jij je huiswerk niet gemaakt?!" "Sorry meester, maar ik moest naar twee bruiloften", zegt Jantje. De meester vraagt: "Dat is toevallig, zeg! Wie gingen er dan allemaal trouwen?" Jantje antwoordt: "Mijn tante en mijn oom, meester!"
 

Twee vragen


Onderwijzer: "Ik zal twee vragen stellen. Wie het antwoord op de eerste vraag weet, mag de tweede vraag overslaan. Daar gaan we: hoeveel haren heeft een koe?" Het wordt doodstil in de klas. Dan steekt Jantje zijn vinger op en zegt: "Vierhonderdzesennegentigduizendachthonderdvijftien." "Hoe weet jij dat zo precies?", vraagt de onderwijzer verbaasd. "Jaaaa...," zegt Jantje, "dat is de tweede vraag, en die mag ik overslaan."
 

Tweede keer blijven zitten

Michella

Liesje komt thuis met haar rapport. Ze is voor de tweede keer blijven zitten. "Hoe kan dat nou?", vraagt haar vader. Zegt Liesje: "Nou, het was nog net zo moeilijk als vorig jaar, pap."
 

Van slecht rapport tot grijze haren

Nikey

De meester zegt tegen Jantje nadat hij hem een slecht rapport heeft gegeven: "Een ding is zeker: dit rapport gaat jouw vader grijze haren bezorgen. " Zegt jantje: "Daar zal hij blij mee zijn, want hij is zo kaal als een knikker!"
 

Verkeerde ingrediŽnten


Jantje komt van school en vertelt: "Mama, ik heb vandaag kookles gehad, maar ik heb in plaats van meel per ongeluk zeeppoeder in het cakebeslag gedaan." Mama vraagt: "Oei, werd de juffrouw toen niet erg boos?" "Nou en of," antwoordt Jantje, "ze stond te schuimbekken van woede."
 

Verleden en tegenwoordige tijd

Isabel

De juffrouw van Jantje geeft uitleg over verleden tijd en tegenwoordige tijd. "Als ik zeg dat ik mooi was, dan is het verleden tijd. Jantje, wat is het dan als ik zeg dat ik mooi ben?" Jantje: "Een regelrechte leugen, juf!"
 

Vogel-kooi


Onderwijzer: "Ik zag in je opstel vogel-kooi staan. Waarom heb je tussen het woord vogel en kooi een streepje gezet?" Leerling: "Ehm... dan heeft de vogel ook iets om op te zitten, meester."
 

Vorm van de Aarde

Effie

Meester: "Welke vorm heeft de Aarde?" Jantje weet het niet. Meester geeft hem een hint: "Je moeder had laatst oorbellen in met deze vorm." Jantje: "Oh, nu snap ik het: de aarde is vierkant." Meester: "Nee Jantje, ze droeg ronde oorbellen." Jantje: "Dan heeft u mijn moeder vast op zondag gezien." Meester: "Dat klopt. Maar welke vorm heeft de Aarde nu?" Jantje: "Doordeweeks is de Aarde vierkant, maar in het weekend is 'ie rond!"
 

Vuilnisbelt

Tom

School is als een vuilnisbelt: ieder uur een andere zak.
 

Waar ligt Turkije?

Zita Mast

De meester vraagt aan Jantje: "Waar ligt Turkije?" Jantje weet het niet, dus de meester zegt hem dat 'ie het thuis moet vragen, en de volgende dag in de klas het antwoord mag geven. Thuis gekomen vraagt Jantje aan zijn vader waar Turkije ligt. "Heel precies weet ik het niet," begint vader, "maar echt ver kan het nooit zijn, want bij ons op de zaak werkt een Turk en die komt elke dag op de fiets."
 

Waarom peuteren in je neus?

Patty

Juf: "Jantje, waarom zit je nu steeds in je neus te peuteren?" Jantje: "Is dat dan niet de bedoeling van een peuterschool, juf?"
 

Wie dom is gaat staan

Deniz

De juffrouw zegt: "Wie zichzelf dom vindt mag opstaan." Staat Jantje op en zegt: "Ik vind het zielig dat u daar zo alleen staat, Juf."
 

Wie ontdekte Amerika?

Beau

Meester vraagt aan de klas: "Wie weet waar Amerika ligt?" Rosa staat op en wijst het meteen goed aan op de wereldkaart. Meester heeft nog een vraag: "Wie heeft Amerika ontdekt volgens jullie?" Jantje is er nu snel bij: "Ik weet het meester: Rosa natuurlijk!"
 

Zonder pootjes


Meester: "Jantje, kun jij een dier noemen dat geen pootjes heeft?" Jantje: "Een worm." Meester: "Okť, weet je er nog eentje?" Jantje: "Ja hoor, meester, nog een worm."


Hosting door HQ ICT Systeembeheer